Záležitost s duchem: Mr. Ghost

Záležitost s duchem: Mr. Ghost https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435906/mid_zalezitost-s-duchem-mr-ghost-VAz-435906.jpg 4 27 8

Chelsea Maloren se stěhuje za svou vzdálenou tetou do slunného Los Angeles, pote co jí zemře poslední blízká osoba. Není tím nadšená, ale přijímá nový život, v jiném městě a nové škole. Všechno se zdá normální, do té doby než ve starém domě, kde teď musí žít, potká ducha. Odmítá věřit na nadpřirozené věci, ale vše se vyvíjí jiným směrem. A vše rozhodně není takové, jak se na první pohled zdá. Chelsea bude muset překonat mnohé překážky, vypořádat se s magií ovládající jak ji tak i jeho. A zjistí, že zamilovat si několik set let starého a okouzlujícího ​​ducha není vůbec těžké.... celý text

Přidat komentář

@pribehyodjany
09.06.2023 1 z 5

Bohužel, kniha mi absolutně nesedla. Příběh samotný a hrdinka nebyl špatný ( i když mě štvalo, jak jí všechno hned šlo), ale mě tam hodně řušily nedotažené věci, které podle mě vznikly tím, že byl příběh prve publikován na Wattpadu.

Zatímco tam (Wattpad) autor publikuje jednu kapitolu za druhou a v podstatě se nemůže vracet, aby to čtenářům neměnil pod rukama, v knize je to jiné. Připadalo mi, že kdyby si autorka ořed knižním vydáním víc pohrála s některými věcmi, třeba na začátku zmínila narozeniny, nebo třeba podobnost postav (a milion dalších drobností), celkově by příběh vyzněl lépe, uceleněji a určitě by byl čtivější.

Já jsem navíc byla zklamaná z konce, připadal mi nedovysvětlený (epilog se mi líbil) a příběh mi celkově přišel natahovaný.

Hakate
09.07.2022 4 z 5

Na knihu jsem narazila na WP, kniha mě velmi překvapila, zajímavé zpracování, originální.
Velmi mile překvapení.


_Theresa_
06.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Knihu jsem před měsícem našla na Wattpadu. Jelikož mám přečtené všechny díly, knihu zatím kupovat nebudu, ale časem si to rozmyslím. Kniha na mě velice zapůsobila svoji originalitou. Autorka má dle mého hezký styl psaní. Musím říct, že u prvního mi na konci ukápla slza. Nejen jedna! A já jsem člověk, co nemá rád smutný konce, ale tenhle dokážu přijmout a respektovat, jelikož by to tak mělo být. Rodí se nám tu další skvělá česká autorka!

jitka_dankova
05.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Zajímavá romantická prvotina o lásce, která prostě zasáhla milou Chelsea, ale z principu věci nemohla být naplněná.
Ač příběhy se smutným koncem ráda nemám, tento jsem dokázala číst a přijmout jej a z celé knihy jsem nakonec měla dobrý pocit, neplakala jsem. Dopadlo to tak, jak vlastně "správně" mělo. Knihu jsem četla na Wattpadu, jde o stejný text jako v tištěné verzi.
Autorka snad promine, ale nakonec dávám o hvězdičku méně za způsob psaní. Občas na mne věty působily kostrbatě a strojeně, kniha se nečetla vždy tak hladce, jako jiné. Cítila jsem z toho textu, že je kniha takovou prvotinou. Nic to ale neubíralo na tom skvělém nápadu, byla to můj první "duchařský" romantický příběh a velmi jsem si ho užila. Rozvíjení vztahu Chelsea a ducha bylo milé, postupné, byť s nedorozuměním a obavami z vlastních citů, ale moc hezké. Kniha se odehrává v americké prostředí, ale z textu čiší český způsob myšlení a rozhovorů - tento rozpor mi nevadil, jen by možná další knihy klidně mohly být z českého prostředí, možná by to autorce sedlo více.
Ke knize existuje i půvabné pokračování, zatím je na Wattpadu, knižně teprve vyjde.

AniDi
05.03.2021 5 z 5

Přečteno na Wattpad, skvělý příběh, autorka má talent. Každému autorovi se nepodaří vyvolat pocit jiskření v romantické lince ale tady to teda bylo něco! Naprostá nádhera.

Sabula734
02.12.2020 5 z 5

Strašně úžasná knížka, kterou doporučuji snad i nečtenářům. Úžasně se to čte, autorka dokonale dokáže sepsat děj tak, že Vás vtáhne do knihy jako by jste tam byli. Četla jsem ji jako mladší na wattpadu a ještě stále patří mezi mé nejoblíbenější knihy vůbec! Je to kniha, do které se začtete a jen tak ji nepustíte z očí. Ne jednou jsem se nad tím rozjímala, slzy ukáply, smích se vytvořil... autorka to popisuje tak dokonale, že se do toho vžijete a prožíváte prostě celou tu knihu až do konce! A o 2. dílu nemluvě, to je taktéž srdeční záležitost! Doopravdy doporučuji:3

barbb8k
04.05.2020 5 z 5

Já tuto knížku miluji. Na Wattpadu jsem ji četla asi sedmdesátkrát.
Děj knihy se rozjede už hned ve druhé kapitole.
Autorka umí čtenáře navodit na krásnou atmosféru knihy a ty pocity, které ve mě kniha nechala... Aaaaaaaaaaaaaaaaa

No jinak... Vrátím se ke smysluplnému psaní.
Do knihy jsem se začetla a nemohla se od ní odtrhnout.
Já tuto knihu prostě miluju a opravdu vám tuto knihu doporučuji, ale pouze jestli jste připraveni na silný citový zážitek.
(Dokonce jsem ji donutila číst i sestru a té se taky moc líbí.)
SPOILER
Teď přemýšlím, jestli chci autorku zabít nebo obejmout, protože to co vymyslela na konci... Asi zabít. Božeeee, že to není pravda!!! Jakmile jsem knihu dočetla ležela jsem na posteli a po tvářích mi tekly slzy proudem.
Jak jste nám to mohla udělat?!?!?

vinebitch
06.03.2020 5 z 5

Krásná knížka, kterou jsem měla přečtenou za necelý den. A musím se přiznat, že jsem ji četla i na Wattpadu, kde byla původně přidaná a rozhodně jsem ji přečetla už asi tak čtyřikrát. Není to typická romantika, která se většinou u knížek s takovým žánrem objevuje, autorka má talent a i obyčejné chvíle vystihla krásně s citem :)

Štítky knihy

pro dívky duchové a přízraky romantika pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

2016  83%Záležitost s duchem: Mr. Ghost

Kniha Záležitost s duchem: Mr. Ghost je v

Přečtených35x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce5x
Chystám se číst15x
Chci si koupit5x