Pekelný plášť přehled

Pekelný plášť
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443031/bmid_pekelny-plast-N4U-443031.png 4 30 30

Příběh o odvaze a nezkrotitelné touze po svobodě s pohádkovými rysy. Když se mladý princ Arim probudí po propité noci, naprosto neví, čí je. A to doslova. Arim je neviditelný a jediná cesta k tomu, jak získat zpátky svou podobu i předešlý život, vede rovnou skrz peklo. Mezitím se v jiném království probouzí z rakve krásná dívka Aeronwen. Uměle stvořená geniálním čarodějem, odsouzená sloužit starému králi. Ale ani ta se nechce smířit s nepřízní osudu. Svůj život přitom nevědomky sváže s koněm, který má velice zvláštní schopnosti. Všichni tři se vydávají na odvážnou cestu plnou nebezpečí, magie a nečekaných dobrodružství.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pekelný plášť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

mnohoknih
03.03.2024 5 z 5

Tak tohle je velký dobrý. Tak milou pohádku už jsem nečetla dlouho. Úplně jsem se nad čtením rozplývala a dokonce se mi ten příběh i zdál. Příběh o nelehkém putování celkem rozmazleného prince, ne vlastní vinou bezduché královny a mluvícího koně. Každý z nich potřebuje zachránit, ať již dobrým skutkem nebo kouzelným předmětem. Taky jsou tu čarodějové zlí, neschopní i nápomocní. A peklo a čerti! To byla ta pravá lahůdka. Lucifer je sobecký, řekne jen to, co se mu hodí. Aksalon, čert kmotr. To je úplně luxusní figurka. Snad v žádném příběhu jsem o někom podobném nečetla. Torance je Luciferův zástupce a miluje šťastné konce. A taky se v příběhu pohybuje pár pirátů. Může se zdát, že je to spousta postav. Ale není. Každý mám své místo a kdyby v příběhu nebyl, tak by chyběl. Taky je tu nešťastná láska, nepochopená láska i šťastná láska čili příběh má i sociální přesah. Není důležité koho miluješ, ale jak moc a jak se u toho chováš. Příběh je to kouzelně pohodový a jsem moc ráda, že se mi dostal do rukou. Jejda, málem bych zapomněla pochválit ilustrace, kterými každá kapitola začíná. Takže chválím :-)

jitka_dankova
26.09.2023 5 z 5

Čtivá pohádka ve stylu jako od Jana Drdy. Příběh, který je psaný v er-formě, vypráví o putování neviditelného kluka, kurážného děvčete a mluvícího koně. Ti tři míří do pekla, a to do hezky českého pohádkového pekla s Luciferem jako manažerem, kotly, kouzelnými předměty a čerty, kteří ztrácejí své kouzelné ocasy (ano, vzpomněla jsem si na filmovou pohádku "S čerty nejsou žerty"). Na knize jsem si cenila toho nadhledu a nadsázky a pěkně odsýpajícího děje. Myslím, že příběh ocení především ti, kdo v dětství hltali České pohádky od Jana Drdy a chtějí si připomenout pocity a pohodu, kterou v nich pohádky probouzely (já je sama s oblibou četla jako náctiletá). Tady vlastně nejde o nějakou romantiku, ani o young adult, ani podle mne o fantasy jako takové, tohle je prostě úplně normální, lehce humorná a vlastně svým způsobem roztomilá pohádka, nic víc. A jako taková si zaslouží pět hvězdiček.


1259
19.08.2023 5 z 5

Tohle byl naprosto super příběh plný nečekaných zvratů, dobrodružství a pořádně sarkastického humoru, který dost pobaví. Jen víc takových knih a já budu vrnět blahem.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Pekelný plášť v seznamech

v Přečtených32x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech3x