Ve stínu moci

Ve stínu moci https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356095/bmid_freya-i-ve-stinu-moci-Zk4-356095.jpg 4 31 18

Freya série

1. díl >

"Poznejte nový svět... Svět kouzel a tajemství... Svět plný strachu, nenávisti i lásky... Svět v samotném srdci mafie... Svět ve stínu moci... Seznamte se: Freya Leway, Jack Black, Vincent Grant, Johny García a další... Strhující příběh od autorky Terezy Richter o krásné dívce, která měla spasit svět. Spásu však potřebuje ona sama, obklopena nelítostnými muži gangsterského města Darkhills... Dar či prokletí? Pravda či lež? Přítel či nepřítel? Jak dopadne boj s mocí, se Stíny i s vlastním přesvědčením?" .......... Příběh vyprávěný mladou dívkou, jejíž život se obrátil naruby po těžké autonehodě, při které se ocitla na hranici života a smrti. Po návratu z říše mrtvých si s sebou totiž přinesla magii svých předků - osud tak vybral Freyu Leway, aby se postavila temným, děsivým Stínům, které nabývají na síle a mají v plánu zahltit svět temnotou. Dříve bezstarostná a sebevědomá Freya Leway vypráví, jak se stala nositelem nejmocnější magie a zároveň terčem všech Stínů. Proto musí odejít od své rodiny i z rodného města s neznámým ochráncem čarodějnic Jackem Blackem. Pod jeho dohledem se pak stává silnější a mocnější čarodějnicí, ale zároveň pomalu odhaluje děsivá tajemství související právě s autoritativním Jackem. Freya postupně zjišťuje, že se ocitla v gangsterském velkoměstě Darkhills a že se nachází v samotném srdci mafie. Kvůli tomu a kvůli její magické odlišnosti je zavržena lidmi a musí tak čelit i jejich nenávisti a samotě. Brzy však v tomhle nepřátelském světě najde lásku, která jí dodá sílu bojovat nejen s armádou Stínů, ale i se zákonem.... celý text

Přidat komentář

xxbarbarelaxx
17.02.2021 5 z 5

Musím se přiznat, že jsem knize velmi dlouho odolávala a to z důvodu, že je napsaná českou autorkou. Já od českých autorů nemám příliš vysoká očekávání (i když úplně nevím proč).
Nakonec jsem knize dala šanci a šla jsem do čtení s tím, že když se mi nebude líbit, tak ji pošlu dál.
Musím přiznat, že jsem byla velmi mile překvapená. Kniha se četla sama, stránky ubíhaly ani nevím jak a já chtěla vědět jak to dopadne.. Jediné co mi trošku vadilo, že Freya byla velmi naivní.. až možná dětinská.. Možná bych více rozebrala ji samotnou, více bych se zaměřila na její magii, než na vztahy kolem ní.
Líbilo se mi spojení světa mafie a nadpřirozených sil (Stínů). Po dočtení jsem si u autorky koupila druhý díl.
Knihu můžu s klidným srdcem doporučit.

Marry123
31.08.2020 1 z 5

Z Frey mám hodně rozporuplný pocity... Vcelku se mi ten námět líbil, ale uvítala bych kdyby to nebylo napsané formou "deníku" to mi to strašně kazilo... No nevim no, v mnoha částech mi hlavou jelo jen WTF a mám pocit že díky této knížce jsem upadla do krize :/


Andynka
24.04.2019 4 z 5

Když jsem knihu začala číst, řadila jsem ji mezi průměrné fantasy. Ale po dočtení jsem byla velmi překvapená. Skvělé napsaný konec příběhu. Konečně se děj zvrtnul a nebyl předvídatelný. Hned se jdu pustit do dalšího dílu, protože prostě musím vědět, jak to bude dál.

Sharona73
09.02.2019 4 z 5

Od knihy jsem nic moc necekala, proto jsem byla prijemne prekvapena. Styl by sice jeste potreboval vybrousit, ale dej prijemne plynul a kniha rozhodne stoji za precteni.

Kamilajznik
29.01.2019 5 z 5

Tak tohle bylo jakože hodně dobrý!! Prostě mě ten příběh pohltil od začátku do konce.

Efča0082
31.10.2018 2 z 5

První díl série mám přečtený. Postava Jacka se mi líbila (tajemný,rázný, živočišný má nějaký charisma), také zápletky byly celkem dobrý. Jediný co mi tam nesedělo, byla postava Frey působila dětinsky, až naivní bez charakteru. Přišla mi bez zájmu o nic popis nějakých přátel a jejich pohnutky, zbytečný tlachy zajímá mě ona .... četla nějaké knihy o magii... kdo ví o čem... nebylo popsáno... takové nedomyšlené, vyhrála magický souboj, nevím ani nad čím, nějaká kouzla co trénuje a nejde jí to a pak jí to jde nevím vlastně co.... takový já nevím .... Už jediná na světe ... Trochu pokory by to chtělo, všichni čarodějové přijeli, všichni umřeli je jediná se svou mocí .... Jediny co o ní víme, jak je krásná jak jí to sluší, co si myslí o ostatních,.... nic nevíme o ni ??? může si koupit všechno s jeho kartou a je vděčná a užívá si to, jak ji imponuje přepich, pak udělá nějaký protest, takový výkřik, nějaký vztah jen v povzdálí s Jackem jak ho miluje ale .... důležité, je žvanění s Vincentem. Sedí doma jak husa a musí poslouchat... Doufám, že se Freya vzpamatuje. Džím palce autorce :D Nechci jí urazit kritikou, ale spíš posunout dál :D zkuste si přečíct čas čarodějnic nebo učen lovce duchů.

MiraiYume
12.05.2018 2 z 5

Půjdu proti proudu, ale vážně nechápu tak vysoké hodnocení. Asi jsem moc náročný čtenář, nebo mám prostě jen ráda kvalitně zpracované poutavé příběhy. Tohle nebylo ani kvalitní, ani zas tak poutavé. Ano, kniha se četla rychle, ale bylo to jako sledovat vlak ujíždějící před nosem, sotva jsme doběhli na nádraží. Mechanické, strohé. Nevyvolávala ve mě žádné emoce. Nápad byl možná dobrý, ale zpracování bylo tak plytké, že mi to bralo veškerou radost ze čtení. Bylo to ucházející, ale rozhodně ne tak dobré, abych se nad příběhem Freyi a Jacka rozplývala. Nenáročné čtenáře určitě bavit bude, ale mně tam prostě chybělo... to něco. Nějaký spisovatelský um. Z vypravěčské stránky celkem dobré, ze spisovatelské ne. Škoda, Freya měla velký potenciál.

Valli.Valentýna
15.04.2018 5 z 5

Nejlepší!! Dlouho jsem nečetla knížku, která by mě takhle vtáhla do děje a hlavně způsobovala infarktové stavy, hlavně na konci!! Jsem zvědavá na další díl!!

Stefi123
08.04.2018

Knížka se četla skoro sama ,úžasně napsané a škoda jen ,že to tak skončilo a doufám ,že bude pokračování s lepším koncem .

kalinkacz
31.03.2018 3 z 5

V první polovině knihy máte pocit, že čtete knihu, kterou už znáte... Známé postavy, svět i zápletky... Já už od příběhu opravdu nic moc nečekala, ale pak přišla druhá polovina a prostě pane jo! TO bylo supeeer! Druhá polovina opravdu překonala veškerá očekávání, takže rozhodně chci dát šanci dalšímu dílu, protože věřím, že naváže na tu super druhou půlku prvního dílu..

aliesse
24.03.2018 5 z 5

Moc pěkná kniha. Nejdřív jsem si říkala, že je poměrně tenká, ale stalo se tam toho tolik a pěkně to odsejpalo :). Akorát ten konec se mi moc nelíbil (je otevřený a smutný), tak doufám, že to autorka napraví v dalším díle! Určitě doporučuju, nejen náctiletým čtenářkám.

erulka
17.02.2018 5 z 5

Úžasná kniha se skvělým dějem. Musím se přiznat, že jsem ze začátku byla skeptická, jelikož jsem doposud neměla moc dobré zkušenosti s českou fantasy. Ovšem jsem ráda, že jsem se mýlila. Kniha mě naprosto vtáhla do děje a nejvíc se mi líbilo, že autorka neprotahovala děj. Jakoukoliv situace byla vyřešena již na aktuální stránce či o stranu později, takže děj měl spád a nemusela jsem čekat až do 3/4 knihy, abych se dozvěděla, jak to dopadne. Díky tomu se autorce povedlo do knihy dostat co nejvíc děje. Moc se těším na druhý díl, jelikož závěr byl velmi šokující.

tessinaknihovna
13.01.2018 5 z 5

Neskutečná jízda! Velmi čtivé a napínavé. U této knihy se člověk opravdu nenudí, takže nečekejte žádné zdlouhavé, nudné pasáže popisující kde co. Každý si zde najde to svoje. Při čtení jsem měla pocit, že jsem součástí příběhu a ten konec mě naprosto odrovnal, takže nutně potřebuji druhý díl!

MartinaF
01.01.2018 4 z 5

Začátek trochu rozpačitý, ale od druhé části se to pořádně rozjelo. Faktem je, že jsem se u knihy nenudila, autorka dokázala udržet čtenáře v napětí. Je to typická Y/A, která potěší náctileté slečny.

MayaDori
27.12.2017 5 z 5

Skvělá knížka! Musela jsem pořád číst a po dočtení jsem měla chuť začít znovu. Tuhle knihu nelze jen tak odložit a ještě dlouho na ni budu vzpomínat. Pořád se tam něco děje a každá část je naprosto nepředvídatelná. Dokázala jsem se dokonale sžít s hlavní hrdinkou a zamilovat se do všech postav stejně jako ona. A Jack! Toho chci jednou potkat naživo :-D Co dodat, prostě dokonalé! Tahle kniha mi fakt sedla - fantasy svět jemně splývá s realitou a zasazení děje do gangsterského prostředí tomu ještě nasadilo korunku. Všem doporučuju!

monika5081
17.12.2017

Ach.. na knížku jsem se těšila a vůbec mě nezklamala. Sice Freya mi na začátku jako hlavní hrdinka nesedla, chovala se hrozně namyšleně, ale po několika stránkách jsem si ji oblíbila. V hlavní roli společně s Freyou tu je i Jack Black, který byl opravdu nesnesitelný. Spoustě lidem se určitě líbit bude, ale já jsem prostě na postavy v knihách hodně náročná, že i když si dali s Freyou pusu nic jsem necítila, i když bych měla. A mě to moc mrzí. Jack se k Freye choval moc ochranitelsky, nechtěl ji nic dovolit a prostě komu by se líbilo být dvacet čtyři hodin denně pod dohledem bodyguardů. Myslím, že nikomu!

(celou recenzi si můžete přečíst na mém blogu: http://knihomolli.blogspot.cz/2017/12/freya-i-ve-stinu-moci.html )

denyjanostik
20.11.2017 5 z 5

Výborná kniha od talentované začínající spisovatelky :) Rozhodně stojí za přečtení, jakmile se dostanete k jádru věci už vás nepustí! Šokující závěr, nejde se netěšit na další díl.

Sarlien
16.10.2017 5 z 5

Kniha Vás strhne svým rychlým spádem děje. Je jako rozbouřená jarní horská říčka. Takže milý čtenáři, nadechni se, vydechneš až na konci.