Stínová hůlka

Stínová hůlka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475871/bmid_stinova-hulka-o7A-475871.png 4 229 51

Elloren Gardnerová skrývá nejmocnější z tajemství v celé Erthii – to ona je Černá čarodějka Proroctví a je předurčena k vítězství… Nebo aby ji zneužili jako nejstrašnější ničivou zbraň. Elloren, odloučená od všech, které miluje, izolovaná a pronásledovaná, se musí uchýlit k poslední osobě, které může důvěřovat – ke svému muži, veliteli Lukasi Greyovi. Protože se mágské síly Gardnerie chystají dobýt celou Erthii, nemá Elloren jinou možnost, než se spojit s Lukasem a sjednotit jejich sílu, aby se nedostala do rukou gardneriánského vůdce Marcuse Vogela… Držitele všemocné Stínové hůlky. S pouhými několika týdny na to, aby se stala vycvičenou bojovnicí, a bez kontroly nad svou vlastní magií, najde Elloren nečekané spojence mezi těmi, kteří mají rozkaz ji zabít. Je čas vyjít na světlo. Je čas bojovat. A postupovat kupředu navzdory dosud nejničivějším ztrátám…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

The Shadow Wand , 2020


více info...

Přidat komentář

vera5841
30.01.2024 4 z 5

Dle mého má série vzestupnou tendenci. Děj má napětí a spád a nikde nejsou výrazně hluchá místa. Celou dobu jsem s Elloren soucítila a Lucase jsem si velmi oblíbila, jejich vztah se stal prostě rozkošným.
Ovšem musím přiznat, že podle závěru předchozího dílu jsem počítala s tím, že se příběh bude ubírat zcela jiným směrem. Autorka ale ukázala, že umí opravdu překvapit.
Jediné, co mě trochu mrzí je, že na začátku je příběh ukázán z perspektivy mnoha postav, ale později po většinu knihy nemáme moc informací, co se s těmito postavami děje.
Jsem zvědavá, jaké zvraty přinese další díl.

Duchoslp
23.01.2024 4 z 5

Třetí díl jsem přečetla jedním dechem, během dvou dní. Nemohla jsem se odtrhnout. Místy mi trošku vadila ufňukaná Elloren a rozdělení dějových linií, ale jinak super.


ZůzaSomolka
22.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Laurie Forest ví, jak čtenáře připoutat. První třetina knihy pro mě byla jako droga, musela jsem se nutit knihu odložit a nečíst celou noc. Část, když byli Eloren a Lukas spolu mě tolik nebavila - ne že by to nebylo napínavé a člověk to nehltal, ale trochu mi vadí koncept libejme-se-abychom-premohli-nepratele. A úplný konec byl zas strhující a nutící hned zhltnout další díl, na který se těším. Líbí se mi i dějové linky vedlejších postav a doufám, že v dalším díle se o nich dozvíme víc. A to zakončení? Zklamalo by mě, kdyby to bylo jinak - celou dobu jsem v to doufala.

kikikrat
09.01.2024 5 z 5

Třetí díl této série je trochu jiný. Je tu více kapitol ostatních postav. Chápu proč to muselo být ale mnohem víc hltám ty části s Elloren. Kniha vám stejně jako ostatní bude neuvěřitelně ubíhat a těch 520 stran přečtete skoro hned. Možná je tu trochu víc prostoru pro Elloner a její vývoj a vztah ale myslím, že to bylo potřeba. Těším se na další díl. Pro ty postavy bych dýchala.

lucyvase4
04.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Poté, co ve druhém díle Elloren zjistila, že její moc je mnohem větší než si myslela a že se zamilovala do Ikarela z proroctví, je od svého milého odtržena. Každý má cvičit své schopnosti odděleně, aby Vogel, jejich nepřítel, nemohl zničit oba najednou.
Elloren se tak musí vydat znovu do Gardnerie a jediný člověk, který ji může zajistit bezpečí je Lucas Grey. Muž se kterým je proti své vůli zasvěcena.
Pomůže jí? A co bude chtít na oplátku? Zjistí Vogel, kdo je Elloren zač?

Kniha se mi moc líbila. Příběh plyne dál a válka už je vážně na spadnutí. Napětí a akce jsou v celé knize doslova prostoupeny.
Kniha je plná zvratů... A hodně jich je vážně nečekaných.... Já i hodně věcí oplakala.
Na rozdíl od předchozích dílů je kniha hlavně o Elloren a Lucasovi. Proto se mi líbily více díly předchozí. Rozmanitost postav mi prostě chybí. Ani zmínka o Rafovi, Dianě, jen trochu o Yvanovi.

SPOILER
Co bych knize od předchozích dvou ještě vytkla je romantická linka. Mne s prostě k sobě Elloren a Lucas Grey nehodí. Možná to bude tim, že já jsem prostě fanynka Yvana. Ale při každým jejich polibku a milování jsem si říkala budeš si to jednou vyčítat Elloren.

verdulos7977
26.09.2023

Takže jábudu čekat, až mi někdo prodá další dil. Protože kupovat si ho nový, nemá smysl, vzhledem k tomu, že jsem četla zapůjčené z knihovny

A teď ke třetímu dílu. Četla jsem snad dva měsíce. Začátek, nudný, dlouhý, zbytečně se opakující ne lehce čtená jména Naštěstí se to vše příjemně a čtivě zvedlo a od půlky jsem přečetla jedním dechem A teď zůstává otazka : který z nich je naživu ? Wow

Ticiana
18.09.2023 5 z 5

Jsem velice rada, ze mam po ruce dalsi dil. Protoze to, jak skoncil tenhle je fakt o drzku. Ma prvni myslenka byla: To autorka mysli vazne??!!! :D
Tato serie je docela temna, nekdy az moc. Ale o tom zivot je. Ctiva, zadne nudne mista, plna akce a zvratu a fakt sileneho zloducha. A jdu to docist. :D

Laf
02.08.2023 4 z 5

Děj začíná nabírat na obrátkách. O zvraty a intriky taky nebyla nouze. Pokračování se mi líbilo a mohu jen hádat, co přijde dál. Zatím je série čtivá a poutavá :)

kopeceli
18.06.2023 4 z 5

Trošku slabší díl, ale zase s menším počtem gramatických chyb... Ani mi tak nevadily časté "energetické dráhy", jako opakování podstaty. A umělé prodlužování. Přesto je i třetí díl nadstandardně čtivý a udrží pozornost téměř po celou dobu čtení.

Artep071
28.05.2023 5 z 5

Úžasné ... a co ten konec? 2022 bylo vydané v USA další pokračování a u nás není ani zmínka kdy bude přeložen nebo vydán ..chjo:(

Arlienen
05.05.2023 5 z 5

Série Černá čarodějka se stala mojí srdeční záležitostí. Opět to bylo úžasné a napínavé. Děj je oproti předešlým dílům temnější. Ve vzduchu je cítit beznaděj a strach. Marcus Vogel přitvrzuje a utahuje smyčku ještě víc. Navíc se teď zaměřil na Elloren, která je Černou čarodějkou a on to ví.

Plusy knihy
+ střídají se pohledy postav - Tierney, Trystana, Ivana a Ren

Mínusy knihy
- pro mě jsou rušivé elementy ty energetické dráhy a kanály. Je jich tam zbytečně moc.
- Ivan dostal málo prostoru. Čekala jsem, že zjistím, jak se bude učit zacházet se svými schopnostmi, když je ten Ikaral z proroství..., k čemuž nedošlo.

MRas
19.04.2023 5 z 5

Přečetla jsem to jedním dechem. Sice se pár výrazů opakovalo, ale děj postupoval a gradoval celou knihu. POTŘEBUJU DALŠÍ DÍL!!!! Nemůžu se dočkat, co autorka vymyslela s Elloren, Lukasem a Yvanem.

TeaS2015
18.03.2023 3 z 5

Předchozí dva díly jsem téměř vdechla, ale toto?
Získala jsem alergii na výrazy "energetické dráhy" a "energetické kanály" a také "zášlehy ohně".
Měla jsem cukání udělat si za každý jeden výraz čárku, ale dospěla jsem k závěru, že nebudu plýtvat papírem, nebo zdobit runami stěny, protože ty byly rovněž neustále v textu na očích.
Bohužel taky erotika, nebyla erotikou, ale trápením. Nad tím by se však oko u YA dalo zamhouřit, což činím.
Pokud by byl vynechán balast, smrskla by se zřejmě kniha na polovinu, ale rozhodně by byla čtivější. Ke konci už jsem se vlekla silou vůle, ale nakonec jsem nad sebou zvítězila :)

JaAnička
30.01.2023 3 z 5

Je mi to líto. Moc líto, ale po slibném začátku plném temných témat (rasismus, utlačování, sexuální násilí, šikana...), kvalitně a zajímavě podaného prostředí (viz Černá čarodějka), trochu slabším přesto obstojnému "milostnému" pokračování (Květu železného stromu), je to špatné zakončení (respektive - nezakončení).
Na to, že má kniha přes 500 stran, se v ní toho děje dost, ale vlastně nic moc. Z počátku jsem byla nadšená, že sledujeme příběh JENOM Elloren (o postavách mimo záběr nemáme prakticky žádné informace). Moc se mi líbilo, jak postupně prozírá, potkává zajímavé lidi a otevírá se lásce...ale čeho je moc, toho je příliš, a její super přátele (které bychom si mohli oblíbit) tu najednou nejsou a pokud ano, jsou max. v jedné kapitole.
"Sexuální" scény jsou strašné....opravdu strašné.
Přijde mi, že kniha začíná být až moc překombinovaná a složitá. Žádná z linek se neuzavírá, pouze přibývají další a další a...moc mě to mrzí.
Trojku jsem dočetla se sebezapřením a čtvrtý díl si nepřečtu.

nikiss76
01.01.2023 2 z 5

(SPOILER) Ukončeno tak, že to vypadá na předposlední díl. V tomto případě doufám, že následující díl bude konečně více zajímavý. Díky tréninku se z ustrašené a věčně ukňourané Elloren stala "bojovnice" a snad tedy v posledním dílu bude více akce než věčného ocicmávání s Lukášem, které mi strašně lezli na nervy. Nemluvě o tom, jak rychle hlavní hrdinka přelétla z lásky k jednomu ke rtům druhého hrdiny. Nemůžu říct, že bych nefandila Lukasovi od samého začátku, ale nemohla jsem si pomoct a nevytvářet větší alergii na Elloren. Nevím, zda budu mít sílu na další díl, uvidím. V tomto díle to začlo být zajímavé až v době, kdy probíhal její trénink a příprava na boj, jinak opravdu nic. Celá série je psána tak nějak bez jiskry a propracovanosti, bylo to překombinované. Není to špatně vymyšlený příběh, ale jsou tam velké mezery a chybí mu celistvost. Hlavní hrdinka je podle mě jedna z mých top pěti nejméně oblíbených vůbec, tím pádem upadá i celkový dojem z celé série.

broskev28
25.12.2022 4 z 5

Přečteno a nebylo to vůbec špatné, příběh i nadále pokračuje zajímavě. Široká plejáda postav se už ale nezvládne vystřídat ani v té jedné knize (třeba Lupíni se tady ani neobjevili, Ellorenini bratři jakbysmet, podobně jako nezlomená Naga), takže si nedělám iluze, že budu vědět, o koho jde, až za dva (tři, čtyři?) roky vyjdou konečně poslední díly. Za předpokladu, že se jich ovšem v češtině vůbec dočkáme . . .
Logické doporučení pro autory: čím méně dílů, tím větší pravděpodobnost dočtení pro nás čtenáře, myslete na to! Ale možná to v cizině funguje jinak?

RoKa2008
18.12.2022 5 z 5

Nádherná a čtivá kniha, erotické pasáže jsem prozívala s hrdikou :-). Přečteno jedním dechem a potřebuji další. Chci vědět jak to dopadne.

LenkaPet
31.10.2022 5 z 5

Mě se tedy tento díl velmi líbil a konec? Ten jsem opravdu čekala. Ale co bude dál? Už aby bylo jaro a vyšel čtvrtý díl. Myslím že dej dokážu docela předvídat, stejně jako v tomto díle, ale přesto se moc těším. Přišel mi dokonce lepší než dva předchozí, takže neváhejte a čtěte. Hlavní hrdinka je ufnukana, ale už nebude...

yellowstar
23.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Musím se přiznat, že jsem měla větší očekávání ohledně celé trilogie. Všude jsem četla jak je to skvělé, fakt jsem se těšila, ale nějak mě to nenadchlo. Místy byly knihy zajímavé a poutavé, ale také jsem se musela nutit do čtení a nejvíce asi ve třetím dílu. Jak už někdo psal, všude samé kanály a proudění ohně... Nejvíc mi ale vadilo čekání na místo, kde konečně zjistí, že má nějakou moc a "umí" ji použít. Někde jsem četla, že má být další díl a pokud tomu tak bude, ani si ho nekoupím.

AndyYoggy
06.09.2022 3 z 5

(SPOILER) No.. Na tuto knihu jsem se velice těšila a musím přiznat, že mě dost zklamala..
Hlavní hrdinka byla dost pravděpodobně ještě více ufňukaná než v minulých dílech. Neustále se jen litovala a snažila si nějak vysvětlit své, občas pro normálně smýšlející osobu, nevysvětlitelné chování. Navíc v knize bylo jen samé energetické dráhy sem, energetické dráhy tam…
“Zabití” druhé hlavní postavy mě dost rozhodilo a naštvalo, navíc to, jak se s truchlením hrdinka vypořádala bylo jaksi podivné. Knihu jsem měla zprvu v plánu hodnotit více negativněji. Za to může vlastně i fakt, že se v knize vlastně nic moc neděje a vy si tak kupujete pouze výplňkový díl. Ale konec mi dodal trochu naděje v další díl. A tak jsem se rozhodla, že mu dám šanci. Teď už jen čekat, až ho přeloží. ;)

Štítky knihy

čarodějnice pro dívky romantika

Autorovy další knížky

Laurie Forest
americká
2019  89%Černá čarodějka
2020  90%Květ železného stromu
2021  85%Stínová hůlka
2023  83%Příliv démonů

Kniha Stínová hůlka je v

Právě čtených14x
Přečtených326x
Čtenářské výzvě37x
Doporučených20x
Knihotéce269x
Chystám se číst147x
Chci si koupit50x
dalších seznamech5x