Příliv démonů

Příliv démonů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517206/bmid_priliv-demonu-EMC-517206.png 4 85 19

Nic nemůže zastavit vlnu démonů… Elloren Gardnerová Grayová, nově odhalená Černá čarodějka z Proroctví, je na útěku a netuší, zda najde přátele či nepřátele. Se svým mužem Lukasem Greyem, ať už je mrtvý nebo v rukou Nejvyššího mága Marcuse Vogela, Elloren ví, že její jedinou šancí, jak zvrátit nadcházející válku, je hledat spojence, jež budou naslouchat dostatečně dlouho, aby ji nezabili okamžitě od prvního pohledu. Ve Východní říši se vodní fae Tierney Calixová a Ellorenin bratr Trystan připojili k wyvernské gardě, aby se připravili na Vogelův útok. Ale Trystan, jako nejopovrhovanější a nejméně důvěryhodný člen gardy, bojuje na dvou frontách. A Tierneyino pouto s nejmocnější řekou Erthie odhalilo nebezpečí ještě děsivější, než je hrozící válka sama. Černá čarodějka je zpět a Proroctví je na dosah ruky. Je čas bojovat. Vogel má však pro všechny ještě jedno otřesné odhalení.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , King Cool
Originální název:

The Demon Tide , 2022


více info...

Přidat komentář

Frakira
14.04.2024 3 z 5

“Budoucnost je v rozmanitosti.

Airelle
10.04.2024 5 z 5

(SPOILER) Na čtvrtý díl série Černé čarodějky jsem se moc těšila. Už mi ten svět plný magie chyběl.

Příběh je i tentokrát vyprávěn z více pohledů, vzhledem k tomu, že jsem třetí díl četla před více jak rokem a půl, musela jsem trochu vzpomínat, kdo je kdo. Tentokrát se většina děje odehrává na území Noeů, kam uprchlo obrovské množství různých národů z území Gardneriánů.
Líbí se mi, že se autorka zaměřila na důležitá témata, i přesto že se jedná o fantasy, tak tu nechybí nacionální témata, xenofobie, LGBT, uprchlictví. Navíc je to do děje zakomponováno nenásilně, a to je velké plus.

Autorka opět skvěle vykreslila charaktery všech postav, kdy je každá postava jedinečná, což se jen tak nevidí, ještě navíc s takovým počtem, co se v Západní říši nachází.

Mojí nejoblíbenější postavou zůstává Elloren, kterou jsem si zamilovala od prvního dílu. Nebudu lhát, když řeknu, že jí autorka opět nešetřila. A nešetřila ani nás čtenáře, když už se člověku uleví, že je jeho oblíbenec naživu, dojde k dalšímu zvratu.

První třetina knihy se bohužel trochu vleče, a mně trvalo se začíst, ale jakmile se děj začne věnovat Elloren, nabere hned větší spád.

Posledních 200 stran je tak nabombených, že už jsem se nedokázala odtrhnout. Jeden zvrat za druhým a naprostá emocionální jízda. Pořád nechápu, proč nemá tahle série mnohem větší hype oproti jiným méně kvalitním fantasy sériím. Doufám, že se brzy dočkáme pokračování.

Knihu, stejně jako celou sérii, Vám budu znovu a znovu doporučovat. Je to prostě jedna z mých nejoblíbenějších sérií.

Hodnocení: 4,5/5

IG: @freya_zlaskykpribehum


kikikrat
07.03.2024 5 z 5

Vrátit se do světa Černé čarodějky bylo úžasné. Tentokrát mi tam dokonale zapadla každá kapitola i o ostatních postavách. Každá postava tady sváděla svůj vlastní boj, který ale formoval celý příběh. Byla jsem ráda, že můžu lépe poznat Trystana i další nové i staré známé. Spisovatelka ve mně dokáže probudit spoustu pocitů, hlavně vzteku nad častou nespravedlností. Celý ten svět je o věcech, které jsou běžné i v našem světě akorát tady je to mnohokrát umocněné. No a ten konec? Ten byl neuvěřitelný! Taková jízda, přátelé. Nevím kdy výjde další díl ale už se třesu!

majka45
03.02.2024 5 z 5

Než jsem se pustila do tohoto dílu, přečetla jsem si recenze. Z toho co jsem si přečetla, jsem dospěla k názoru že knížka nebude za nic stát. Ale bylo tomu úplně jinak nevadí že je zde velké množství postav, kniha mě držela stál V napětí. Škoda že další díl není. První 4 díly jsem přečetla ve velice krátkém čase a teď budu zase čekat zda vyjde u nás další díl.

Jana65
01.02.2024 3 z 5

Kniha přečtena, ale docela mi trvalo ji dočíst, asi nejslabší díl v sérii, hlavně první polovina se mi zdála slabší. Nicméně jsem dočetla a konec byl zajímavý i napínavý, takže jsem ráda, že jsem to nevzdala.

Duchoslp
27.01.2024 4 z 5

Tak tento díl mi zatím přišel absolutně nejslabší. Dalo mi docela práci se knížkou prokousat. Zachránil to konec, který měl spád na který jsme zvyklí. No snad to příště bude lepší.

Malinali
20.01.2024 2 z 5

Mě to mrzí, ale mě to strašně nebavilo číst, nutila jsem se opakovaně, je to roztahané, je tam moc postav, páté přes deváté, ztrácela jsem se. Tolik jsem se těšila, protože předchozí díly byly super. Ale myslím, že jsem s touto sérií právě skončila.

Kačí137
19.01.2024 4 z 5

Upřímně jsem z této knížky už byla trochu unavená. Mám pocit, že spisovatelka chce prostě Elloren dostat úplně na dno, ať se děje cokoliv. Bylo to už dost. Ta holka se nemohla ani v klidu vyspat. Já bych se už asi zbláznila.
Ale jako oddychovou linku tam byla spoustu příběhů její rodiny a kamarádů, kteří díky oslavě alá Valentýna prožívali romantické chvilky. To bylo moc fajn.
Klidně bych jich zvládla víc. Alespoň bych si od rasování Elloren trochu oddechla :-).
Moc fandím bráchovi Elloren Trystanovi a jeho příteli. Je to moc hezky psané. Tak s citem. To hned tak někdo neumí.

piskotjanicka
09.01.2024 4 z 5

Tento 4 díl. ze série mi přišel nekonečný. V knize je šíleně moc podrobných popisů a složitých jmen opakovaných dokola.
Ale příběh je super a stále se něco děje. Byla jsem zvědavá jak to dopadne. Konec je hodně napínavý no je vidět, že příprava na další díl. Jen kdo to má vydržet než bude??

lucyvase4
10.12.2023 5 z 5

Poté, co Elloren (černá čarodějka z proroctví) prchla i se svým mužem Lucasem na východ, aby unikla Vogelovi a jeho rostoucí moci, a poté, co je Vogel našel a Lucase zajal, je Elloren přesvědčená vyhledat své spojence. Musí Východní říši varovat před Vogelovou mocí, a kdo jiný by ji mohl pomoci než rodina a přátelé. Lupíni vytvořili novou smečku pod vedením Diany a Rafa. Trystan a Tierney se dostali do wyvernske gardy.
Ve Východní říši se navíc chystají oslavy levandulového měsíce. Skvělá příležitost, jak se nepozorovaně dostat do města.
Stihne Elloren vyhledat své spojence a získat kontrolu nad svou mocí než přijde Vogel?

Wow tak tohle byla jízda...
já jsem uvítala, že se autorka vrátila k vyprávění příběhu i u dalších postav. Sledovani jejich osudu a lásek jsem si moc uzivala.

Je pravda, že střed knihy se vlekl. Vše bylo zaměřeno na přípravy oslav a řadu romantických linek. Takže se tato část četla pomaleji. Děj tak neubiha, ale já si říkala, že to je přesně záměr autorky. Vyjasnit všechny vztahy a vytvořit iluzi jako by se čas zastavil. Navodit zkrátka pocit, jako by se svět zastavil...takove ticho před bouří ... A taky že ano, protože co přišlo pak to byla přímo smršť.

Posledních 100 stran je plně akce, napětí a zvratů, které necekate. Musím říct že jsem si i hodně poplakala.

A ten konec.... No už se těším na další díl.

ydnac
05.12.2023 5 z 5

BLÍŽÍ SE BITVA!
ČERNÁ ČARODĚJKA POVSTANE!

Naplní se proroctví?
Bude stát Elloren proti Yvanovi?
Osvobodí svou spoutanou sílu?

Tento díl hodně popisuje život v zemi Noiů. Lidé zde mají více volnosti, mohou milovat koho chtějí, nemusejí skrývat své pravé já, svá křídla, svou tvář, své schopnosti...
Autorka se tentokrát věnuje více postavám.
Každý má někoho, koho potřebuje chránit, koho miluje a všichni mají něco společného - budou společně stát proti Vogelovi.
Elloren našla na území Noiů více než očekávala.

NĚKDO ZEMŘE, NĚKDO BUDE ŽÍT!!!

Předešlé díly byly asi více akční, ale já tuhle sérii miluji :-) a tak přivřu oko a stejně dám pět hvězd :-).
Konec byl super :-).
Těším se na další díl :-)

MichaLela
24.11.2023 4 z 5

Trochu přeplácané přehnaným popisem územi Noiů, všude tisíce run a samá fialová. Ale když pominu toto, tak velmi povedená kniha. Příběh mě bavil, různé rozuzlení v knize a Vogelova hrůzná magie, tomu dávám palec nahoru. Myslím, že další díl bude pecka :)

zazvorka
17.11.2023 3 z 5

Přečetla jsem, ale byla to dřina. Méně je někdy více, tady to platí. Přibývají další a další postavy, ale k čemu to, když se pak nemohou pořádně rozvinout? První díl byl krásně kompaktní, druhý i třetí také fajn. Čtvrtý díl je nesourodý a příliš těká mezi mnoha osobami. Zdánlivě se toho děje mnoho, v podstatě jsme se ale o moc dále nedostali. Doufám, že příště už jdeme do finále a hlavně, že to bude brzy. Protože kdo si má všechny aktéry pamatovat? Tentokrát jsem dost zklamaná.

netopýrek1985
19.10.2023 5 z 5

Není co říct. Jen budu doufat, že bude k mání další díl. Musím vědět jak to dopadne. Úplně mě pohltila

Morla
14.10.2023 2 z 5

Jestli jsou mezi čtenáři nějací “přeskakovači tak jsem se právě zařadila do jejich řad :) Dřív nepřípustná věc se stala nutnou k přečtení téhle knihy.
Jakoby se autorka rozhodla spojit všechno a všechny za každou cenu. Omlouvám se, ale mě to nebavilo.

Nelly
05.10.2023 5 z 5

Tak to byla opět síla - síla lásky, vzdoru, ztrát i nálezů. Úžasná série s hlubokým podtextem.

Ticiana
30.09.2023 5 z 5

Myslela jsem, ze je to poslední dil a asi v půlce jsem si začala říkat, ze to teda nebude. Jsem stejně rada, ze jsem se do tyhle skvělý fantasy pokořila. Kniha konci docela fajn, jsem zvedava na osudy postav, které mi přirostli k srdci. A ted jen cekat na poslední dil a na ukončení. Za me jedna z nej fantasy ság.

DreamerX9
25.09.2023 4 z 5

Původně jsem si myslela, že to u třetího dílu skončí ale stále ti pokračuje a rozšiřuje se.

Autorka mě nadchla už první knihou takže proč nepokračovat kniha má skvěle zpracovaný svět i děj který si mezi sebou notuje takže se člověk nenudí. Svět je opravdu nádherný, originální a nezevšední akorát u této fantasy bych navrhovala oddělit některé postavy do zvláštní série a napsat jim děj klidně i ve stejném světě a spíše posouvat hlavní a původní postavy které tam za mé nedostaly mnoho místa a upřímně vyznat se co kdo kde s kým a na jakém břehu už je ve 4 díle docela hokej. Obzvlášť tedy pamatovat si vedlejší a vedle vedlejší postavy dalo občas zabrat.

Co se samotného děje týče tak navázal krásně na předchozí díl a byl rozjetý již od začátku těším se na pokračování protože tato série má opravdu kouzlo a učarováníhodný svět i děj.

jitka_dankova
21.09.2023 5 z 5

Čtvrtý (a předposlední) díl jedné z nejúžasnějších dívčích fantasy, které jsem měla tu čest číst. Mám za sebou už čtvero čtení v angličtině a teď konečně jsem si užila příběh v krásné češtině (nakladatelství velmi děkuji, že si s knihou dali práci a přeložili ji). V tomto díle jsou především rozehrány osudy vedlejších postav a gradují snad všechny romantické příběhy, které se v knize objevily. Velký prostor dostává postava Trystana, což mi zprvu krapet vadilo (příběh lásky dvou mužů, to není to pravé pro mne), ale už v druhém čtení jsem si jeho pasáže zamilovala taky a velmi si jich cením. Přes Trystanův složitý příběh jsem totiž nádherně poznávála tu vysněnou Východní říši a hezky mi spadly růžové brýle. Jsem nadšená, že se autorka na pozadí vší té romantiky pouští do tak složitých témat, jako jsou osudy uprchlíků v nové zemi a vše, co se statuty uprchlíků často souvisí. Smekám před tou komplexností a tématy, která mne nutí nad spoustu věcí dumat a přemýšlet a dívat se trochu jinak na problémy dnešního světa. Celá série je o mnohem více, než jen romantice, příběh má hloubku.
Doporučuji při čtení věnovat pozornost určení času v úvodu, kapitoly totiž nejdou chronologicky úplně přesně za sebou, ale tak, aby dávaly dohromady vhodně ten příběh a neodkrývaly příliš brzy spoilery (navíc cestování portály trvá určitý čas dle vzdálenosti, což s časovou posloupností trochu mává).
S napětím čekám na poslední finální díl (prosinec 2024 v angličtině). To, jak to autorka rozehrála a elegantně vyřešila na konci, mne nadchlo. Celou sérii sleduji, že hlavní "síla" hrdinky je v úplně jiných věcech, než v kouzlení a boji a tak a toužím po tom, aby zlo porazila "po svém".
PS: V knížce dojde na dojemná setkání, ale i některé smutnější věci, na některé pasáže se vzpomínkami jsem potřebovala kupu kapesníků... ach, myslím, že si tenhle díl v češtině přečtu snad taky ještě třikrát...

Štítky knihy

kouzla čarodějnice pro dívky romantika

Autorovy další knížky

Laurie Forest
americká
2019  89%Černá čarodějka
2020  90%Květ železného stromu
2021  85%Stínová hůlka
2023  83%Příliv démonů

Kniha Příliv démonů je v

Právě čtených14x
Přečtených117x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených6x
Knihotéce153x
Chystám se číst85x
Chci si koupit60x
dalších seznamech3x