Bez duše

Bez duše https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525192/bmid_bez-duse-653b79f08c5e9.jpg 4 6 3

V dnešním světě, třeba ve Slavkově u Brna, kde žije i Anna, na nás mohou čekat jen docela obyčejné nástrahy. Například na zamrzlém rybníce si musíme dávat pozor pouze na to, aby se pod námi led neprobořil. Ale co když je to celé trochu jinak? Anna má vzpomínky zamlžené, ale je přesvědčená, že ji do té vody něco vtáhlo. A něco jiného ji možná naopak zase zachránilo. Každopádně se jí od toho okamžiku začnou dít podivné věci a ta nejpodivnější z nich má pronikavě modré oči, výrazný nos a překrásně, podmanivě hraje na housle. Jistě je to jen sen, protože kdyby to, co tenhle Darrow říká, byla pravda, pak Ale ne! Vodníci přece neexistují! Nebo ano?... celý text

Přidat komentář

Leona333
31.01.2024 4 z 5

Je to taková milá - sympatická a oddychová knížka, nejen pro mladší generace... ; ) Líbila se mi. V něčem mi evokovala Lucernu od Jiráska... ,,A teď, měsíčku sviť, sviť, a ty mé sluníčko, přijď!"
Simona Michálková má bezesporu talent - lákavě psát umí... Ráda si od ní přečtu i jiné knihy.

Morla
25.12.2023 5 z 5

Já chci taky svého vodnika :)

Kabátek YA tady mi lehce mrzí.
Dívka spadne do jezera a může začít příběh který všichni tak nějak očekáváme. Zdá se to předvídatelné téma a vlastně i tak trošku je, ale já jsem si to vážně užívala.. Nejvíc mi bavily nenásilné detaily v podobě pentliček, houslí.. vsazené do světově znějící YA odvětví ..

Jen poznámka - Vodník zdaleka nebyl fešák jak by se mohlo zdát .. a co zavání být jen zrnkem podoby s Krásku a Zvířetem já proste miluju!


L.one
14.12.2023 4 z 5

Příjemný román zasazený do českého prostředí. Čtenáři určitě vytane na mysl film Konec vodníků v Čechách aneb jak utopit doktora Mracka, rozhodně ne jako kopie, ale určitá inspirace. Sympatičtější postavou je pro mě rozhodně Darrow a musim uznat, že autorka umí navodit atmosféru. Nehledejte za příběhem řešení hlubokých problémů, dílo je milou sondou do hlav a srdcí dospívajících.
Doporučuji všem, kteří mají rádi prvky fantasy propojené s reálným světem a rádi podpoří české autory, kteří mají co říct a umí skvele předat myšlenky na papír.

Autorovy další knížky

Simona Michálková
česká, 1992
2022  81%Povídky, které pomáhají
2020  84%Pekelný plášť
2023  83%Bez duše

Kniha Bez duše je v

Právě čtených1x
Přečtených5x
Knihotéce3x
Chystám se číst21x
Chci si koupit10x