ZuzanaZ83 ZuzanaZ83 komentáře u knih

Obálka knihy Obřad Obřad Carmen Mola

Místy drsný příběh policistky Eleny. Je nalezena mrtvola ženy, sestra jiné dívky, která zemřela stejně ohavným způsobem před lety. Vrah první je za mřížemi, ale teď se zdá, že je nevinen. Do toho Elena čelí skutečnosti, že její malý syn je osm let pohřešovaný.
Zajímavý začátek série. Trochu mi vadí, že jde opět o bolavou hlavní postavu, nicméně plus dávám i za nezvykle prostředí Madridu.

11.12.2025

Obálka knihy Žena, která věděla příliš mnoho Žena, která věděla příliš mnoho Michele Campbell

Příběh mladé servírky, která se po dlouhých letech potká se svou dávnou láskou. Ale tenhle vztah je komplikovaný, Connor je ženatý se starší a velmi bohatou ženou. Jenže ta náhle zemře. Nicméně znovuobnovené štěstí se nekoná a Tabitha čelí nástrahám nového života.

Příjemné, poslechnuto jako audiokniha.

11.12.2025

Obálka knihy To přichází děsy To přichází děsy Aleš Novotný

Další skvělá kniha od autora. Temné, děsivé a napínavé. Na poměrně časté střídání časových linek se dá celkem rychle zvyknout. A jako celek je to perfektní, všechno cvakne až úplně na poslední stránce.

05.12.2025

Obálka knihy Kala Kala Colin Walsh

Zvláštní a temný příběh o setkání rodiny a přátel po mnoha letech. Stále bolestná ztráta jejich kamarádky se rozdmýchává nálezem ostatků. A nebezpečí ještě nezmizelo.

29.11.2025

Obálka knihy Mámina lež Mámina lež Viktória Dominová Drgoncová

Parádní, tajemné a děsivé čtení. V průběhu čtení jsem měla pocit, že si mě autorka úplně namotala a hrozně mě to bavilo. A konec vážně nečekaný.
Moje první kniha autorky, rozhodně ne poslední.
Některé pasáže z minulosti by zasloužily trigger warnings.

23.11.2025

Obálka knihy Jeden svět Jeden svět Aleš Novotný

Další velmi dobrý příběh Adama, jeho rodiny a přátel. Tentokrát se objevují mrtvoly mladých lidí. Adam a jeho kamarádka Liliana jdou po stopě.
Kromě toho se rozvíjí osobní životy Adama, jeho bratra i otce. Zároveň se autor dotýká velmi aktuálních problémů mladých velmi uvěřitelným způsobem.
Nejvíc mě ale rozšvihala poslední věta. Nutně potřebuju další díl.

08.11.2025

Obálka knihy Barvy empatie Barvy empatie Anina Perpello (p)

Skvěle napsaný příběh z blízké budoucnosti. Selena žije jen s matkou, je v maturitním ročníku. Když se její kamarádka rozejde se studentem Akademie Viktorem, smršť hrůzy se teprve rozbíhá.
Upíři, Pijavice, mafie. Tohle všechno tahle kniha má a strašně moc to všechno sedí.
Pro mě veliké překvapení s neodbytnou potřebou přečíst si další díl.

06.11.2025

Obálka knihy Nocturno pro Erika Nocturno pro Erika Eva Pospíšilová

Velmi příjemný příběh dvou kluků, kteří se náhle stávají nevlastními bratry. Atmosféra hor, sněhu v kontrastu s excentričností a touze po městě.
Hodnocení zcela určitě zvedá bravurní audio zpracování.

03.11.2025

Obálka knihy Sluneční král Sluneční král Kai Spellmeier

Román vyprávějící příběh z Londýna devatenáctého století. Společnost je velmi vybraná, uzavírají se výhodná manželství, pořádají se opulentní plesy. Pravou tvář odkrývá život Edwarda, mladíka živícího se svým tělem. Ale homosexuální styky se trestají popravou. A pak se setká s bohatým Freddym.
Zajímavá, čtivá i vtipná kniha, která i tak trochu nutí k zamyšlení.

01.11.2025

Obálka knihy Perfektní podezřelá Perfektní podezřelá Ruth Warburton

Velmi napínavý příběh, který spojuje vraždu s kyberzločinem. Pen testerka Jack s nasazením vlastního života pátrá po důvodu smrti milovaného manžela Gabea a zároveň prchá před policií.
Závěr mi přišel trochu moc přitažený za vlasy, ale jako celek je za mě tahle kniha velmi povedená.

18.10.2025

Obálka knihy Slepé cesty Slepé cesty Kateřina Surmanová

Uff. Tohle čtení bylo docela náročné. Obrovské množství postav, květnaté líčení atmosféry. Pokud ale překonáte první třetinu knihy, nebudete litovat.

06.10.2025

Obálka knihy Šílená hra Šílená hra Sebastian Fitzek

Rádiovou stanici náhle přepadne šílený muž, který se rozhodne hrát nebezpečnou hru a zabíjet rukojmí.

Policejní vyjednávačka Ira Saminová se topí v alkoholu a je připravená skončit se životem.

Osudy těchto dvou se očekávatelně protnou a začnou se dít neočekávatelné věci.

Další napínavý příběh. Fitzek prostě umí.

Kniha trpěla strašidelným množstvím gramatických chyb. To ale samozřejmě jde na vrub nakladateli, nikoliv autorovi.

01.10.2025

Obálka knihy Neodpovídej Neodpovídej Lucie Bechynková

Bohužel dost slabá kniha. Jednání vyšetřovatelů bylo velmi nepropracované a vzhledem k pracovní náplní autorky velmi ploché. Humor jednoduchý a složený z hlášek tak nějak náhodně. I detektivka by měla mít za mě nějakou přidanou hodnotu a tu jsem tady vážně nenašla.

27.09.2025

Obálka knihy Svět bez princů Svět bez princů Soman Chainani

Za mě méně čtivé než první díl, přesto se mi kniha líbila. Černobílé uvažování hlavních postav lze asi připsat YA světu, určitě mě ale zajímá další dění.

24.09.2025

Obálka knihy Cizinec na pláži Cizinec na pláži Michele Campbell

Vdaná žena, nevěrný manžel, úlet na jednu noc. A pak mladý milenec pronásleduje Caroline. Jenže její pohled se s tím Aidanovým vůbec neshoduje.
Začátek mi byl trochu nepříjemný, další stalker. Pak mi ale některé věci nedávaly smysl a byla jsem nucena koukat na zjevné z jiné strany.
Kniha rozhodně překvapí svým dějem i vyústěním.

21.09.2025

Obálka knihy Temná tajemství Temná tajemství Marcel Moss

Zajímavý a hodně moc propletený příběh několika rodin, kde jeden špatný krok vyvolá velkou odezvu.
V téhle knize mi každý vadil něčím jiným, ale jako celek to docela fungovalo.

20.09.2025

Obálka knihy Bez tváře Bez tváře Rob Ashman

Zajímavý a čtivý detektivní příběh, který je ale zároveň rámován řadou už stokrát použitých krimi klišé.

14.09.2025

Obálka knihy Krev a med Krev a med Shelby Mahurin

Oproti prvnímu dílu tady pro mě spadl řetěz. Děj jakoby se uměle natahoval, některé postavy pro mě byly dost chaotické a chování Louise mě čím dál víc štvalo. Závěrečný díl si asi přečtu, ale nijak se do toho nehrnu.

13.09.2025

Obálka knihy Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Drsné, smutné, temné a fantastické čtení.

Rodinná pohoda narozeninové oslavy nejmladší Nely se rázem změní a nic nebude jako dřív.

08.09.2025

Obálka knihy Není úniku Není úniku Cara Hunter

Další skvělý příběh. Tentokrát parta kolem Adama Fawleyho pátrá po otci rodiny, která uhořela ve vlastním domě. A pak je nalezeno další tělo....

07.09.2025

Zavřít