Ukradené životy

Ukradené životy https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429276/bmid_ukradene-zivoty-agG-429276.png 4 678 187

Silniční dělník objeví ve výkopu tělo těhotné dívky. Téhož dne se u dveří inspektorky Lottie Parkerové objeví cizinka se synkem a prosí o pomoc při hledání ztracené přítelkyně. Když tentýž kopáč najde další mrtvolu, vyšetřovatelka musí mobilizovat veškeré síly a vypátrat, jak jsou tyto dvě oběti propojeny. Jenže záhy zmizí další dvě dívky… Ukradené životy jsou druhou knihou z celosvětově velmi úspěšné detektivní série s inspektorkou Lottie Parkerovou, která se teď střetne s takovými zrůdnostmi, jako je obchod s bílým masem a lidskými orgány či sebepoškozování, a tento případ je tak snad ještě temnější než ten předchozí, který se u našich čtenářů a čtenářek setkal s velkým ohlasem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The Stolen Girls , 2017


více info...

Přidat komentář

m_martina
17.04.2024 5 z 5

Nakonec jsem si s pokračováním této řady dala hodně na čas. Stále jsem si vybírala jiné knihy, a proto se na tento další případ dostalo až nyní, po několika letech od doby, kdy jsem v ruce držela první díl s Lottie Parkerovou. Kniha je hodně dobře napsaná, proto se mi četla lehce. Ale téma bylo pro mne těžké, téměř nestravitelné. Přesto bych na závěr chtěla ocenit autorčin čtivý styl, proto jí dávám plných pět hvězd.

ZuzanaZ83
09.04.2024 3 z 5

Druhý případ policejní šéfky Lottie. Ta se vrací po minulém pro případu do práce a rovnou na plný plyn.
V tomto díle mě Lottie strašně štvala. Ale jdu na další díl.


krevetka79
08.04.2024 5 z 5

Skvělé pokračování série...
Čtivé díky krátkým kapitolám a prolínáním přítomnosti s minulostí.
Téma obchodu s orgány a ženami děsivé, ale také neskutečně reálné. Během četby mi naskakovala husí kůže a běhal mráz po zádech.
Lottie je velmi komplikovaná osoba , se kterou to její blízcí ani spolupracovníci nemají vůbec lehké.
Ale jako policistka je velká bojovnice.
Doufám, že se její chování vůči dětem bude zlepšovat.

jefff
02.04.2024 4 z 5

Po čtyřech letech pauzy jsem se pustil do druhého dílu a upřímně to není špatné. Gibney je dobrá spisovatelka, která umí řemeslo. Dobře pracuje s postavami, příběhem, gradací a umí napínat. Samotný příběh je takový slabší a občas jsou v něm pochybná chování postav. Především hlavní hrdinka Lottie je mi vlastně nesympatická a to je největší minus a důvod mé velké proluky mezi oběma díly. Tak zase někdy Lottie.

Lovana
26.03.2024 4 z 5

První díl série mě moc nebavil, ale jelikož je série velmi vychvalovaná, rozhodla jsem se dát ji ještě šanci. Druhý díl byl za mě lepší než díl první, ale stále jsem si ze série nesedla na Dám příležitost ještě třetímu dílu a poté se rozhodnu, zda budu pokračovat nebo ze mě fanoušek této série nebude.
Přestože mě tento díl bavil více než díl první, tak i tak mi trvalo dlouho se začíst a dlouho mě kniha nenutila pokračovat ve čtení, až cca druhá polovina byla lepší, ale stále mi přišlo, že hrozně dlouho trvalo, než se něco zjistilo a začalo se něco dít. Naopak konec mi pak přišel až uspěchaný.
Lottie je hrozně zvláštní hlavní hrdinka, a i když už mi nelezla tak na nervy jako v prvním díle, tak stále to rozhodně není moje oblíbená postava.
Za mě tedy o něco lepší než první díl, ale stále nejsem ze série nadšená. Uvidíme, zda tom změní třetí díl.

Hodnocení 3,75*/5*

schvomis
10.03.2024 5 z 5

Mě to bavilo. Druhý díl, celkově mi přišla Lottie sympatičtější než v prvním díle.
Trochu problém se zápletkou, vyšetřuje se dlouho všechno a nic. Na konci si to jak takž sedlo. Takže celkový dojem dobrý. Pořád mi to přijde lepší než jiné mnou přečtené thrillery.
Chystám se na další díl.

Kami33
18.02.2024 5 z 5

Napínavé čtení, možná malinko překombinovaná zápletka, ale to nic neubírá na čtivosti. Díly čtu na přeskáčku, jak se mi dostanou do ruky, proto jsem si k Lottie už našla cestu. Jen v tomto díle si myslím, že by měla zvedat telefony, když jí volá někdo blízký /mohla si pár starostí ušetřit.

Blanka586
15.02.2024 3 z 5

Kniha Ukradené životy se mi zdála zbytečně přembinovaná a složitá. Přiliš mnoho témat a chaos. Příběh byl chvílemi i napínavý, inspektorka Lottie Parkerová mi byla docela sympatická. Neměla to úplně jednoduché a myslím, že to nebylo tak, že by se nestarala o své děti. Při svém povolání neměla na vybranou. Čekala jsem od knížky víc.

dlabikk
25.01.2024 2 z 5

Moje druhé setkání s Lottie Parkerovou. No co k ní říct? Není mi vůbec sympatická a jako vyšetřovatelka trochu mimo vše regule. Ani doma to moc nezvládá. K příběhu dodám jen, že celkem odsýpal a zvratů bylo hodně. Jen nejsem úplně milovník obchodníků s lidským masem a orgány, takže jsem si to až tak neužila. Mám koupený třetí díl, tak dám ještě jednu šanci a uvidíme, zda se nakonec dostane mezi mé oblíbené série :o)

simona g.
12.01.2024 5 z 5

Druhý díl, druhý brutus, co se tématu týče, ale autorka píše fakt dobře, takže opět to letělo, děj svištěl jako hrom. Každopádně doporučuju a pádluju číst trojku!

Zdenas5
09.01.2024 4 z 5

Druhý díl se mi líbil víc než první. Stále nevím, co si mám o inspektorce myslet. Možná jen musí to všechno prožít, aby si uvědomila, jak ubližuje svým dětem a okolí. Věřím, že se v dalších dílech vzpamatuje, vyrovná se s Adamovou smrtí, vyniknou její kriminalistické schopnosti a bude celkově normálně fungovat. Pak budou knihy ještě mnohem lepší, protože si myslím, že autorka má potenciál k psaní velmi dobrých knih.

Zdenas5
09.01.2024 4 z 5

Druhý díl se mi líbil víc než první. Stále nevím, co si mám myslet o inspektorce myslet. Možná jen musí to všechno prožít, aby si uvědomila, jak ubližuje svým dětem a okolí. Věřím, že se v dalších dílech vzpamatuje, vyrovná se s Adamovou smrtí, vyniknou její kriminalistické schopnosti a bude normálně fungovat. Pak budou knihy ještě mnohem lepší, protože si myslím, že autorka má potenciál pro velmi dobré detektivky.

Gracinka
16.11.2023 3 z 5

Byla to moje první knížka z téhle série. Nelegální obchod s prostitucí a orgány, únos a vraždy. Na mě toho bylo trošku moc. Zbytečná snaha o wau efekt.
Lottie mě brutálně rozčilovala. Dělá si co chce, všechno odkládá, nikoho neposlouchá, telefony nezvedá. Šílená hlavní hrdinka.

Martule44
09.11.2023 4 z 5

Vrátila jsem se po delší pauze k této sérii a rozhodně to nebyla chyba.
Autorka píše svižně, zápletek bylo habaděj, až jsem se v tom chvílemi ztrácela, ale rozřešení přišlo :-)

tami1
28.09.2023 4 z 5

Drsné téma, které vyústí v několik vražd a mučení. Tohle není čtení pro slabší povahy.
Inspektorka Lottie mi na rozdíl od svého kolegy Boyda není vůbec sympatická. Je to nezdvořilá, vztahovačná potvora, která předpokládá, že jí půjdou všichni z cesty, ale ona neustoupí ani o píď.

mirinda973
27.09.2023 3 z 5

Ani druhý díl mě úplně nepřesvědčil
Ač námět super, za mě pojetí trošku nuda. Minimálně do půlky knížky.
Asi je teď nějakým fenoménem, že hlavní vyšetřovatelé a jejich rodinní příslušníci musí být zapleteni do případu. To mi prostě nesedí.
Ale časem dám určitě šanci i dalšímu dílu a uvidím....

Simmminek
24.09.2023 5 z 5

Další skvělé pokračování. Tím, že jsem druhý díl začala číst s odstupem času, tak jsem měla problém s některými souvislostmi. Bylo jich však jen pár a v tomto dílu jde o zcela nový příběh. Jdu se pustit do třetího dílu.

Lupis
16.09.2023 4 z 5

Ukradene zivoty za me lepsi nez Andele smrti. Resene tema je opet otresne.
Jako jedne z mala mi Lottie a zapojeni jeji rodiny do pripadu nevadi. Coz se ale neda rici o vysokem poctu postav - to jedine bych knize vytkla. Poslednich 100 stranek jsem hltala a nevnimala okolni svet. Urcite stoji za precteni.

bumble
17.08.2023 4 z 5

Nevím proč, ale něco mi na těchto případech inspektorky Lottie baví. Vztahy v týmu jsou stále hodně prazvláštní a myslím, že kdyby vše bylo v souladu, byly by i případy snáze řešeny. Podobně jako u série Börjlindových i zde se řeší případ uprchlíků ze země a hrůz, co se za války (v Kosovu) dělo. Jak na lidech, lidských bytostech se dá vydělat a kouká se na ně, jako na věc, na kus hadru, který ani nestojí za slovo. Jak si někteří hrají na bohy a mají pocit, že si mohou dovolit vše.
Ano, tento díl byl asi o něco lepší, než první a opět se zde řešilo nepříjemné téma. Opět do toho byla zatažena rodina inspektorky a když se nad tím vším člověk zamyslí a uvědomí si, co všechno, krom vyšetřování musí řešit, snad i nad jejími zlozvyky musí člověk přimhouřit oči.

jitka1585
11.08.2023 5 z 5

Kniha se mi líbila, nešlo se od řádků odtrhnout.Pro mě byla lepší než první díl,ale určitě ho přečíst ,aby se člověk vyznal v postavách knihy,je jich tam opravdu dost.Lottie je zvláštní žena,sympatická není a její děti dost lituju,všechny mají psychické problémy,možná by se jim měla víc věnovat.Knihu doporučuji