Violliga Violliga komentáře u knih

☰ menu

Manželkou podruhé Manželkou podruhé Melanie Summers

Velice příjemný příběh o životních útrapách a o to,jak se s nimi dá poprat. Krásně a vtipně popsané. Někdy mi to přišlo jako klišé proto hvězdička dolů.

22.10.2022 4 z 5


Kladivo na čarodějnice Kladivo na čarodějnice Václav Kaplický

Od začátku do konce jsem byla napjatá. Jak to dopadne. Ať řekneš co řekneš budeš upálen.krasna kniha nám dává svědectví o tom jak bylo zle dát znát vlastní názor.

09.10.2022 5 z 5


Pýthie Pýthie Veronika Černá

Jak tuto knihu hodnotit...musim říct že autorka má dost slušnou slovní zásobu.
Čtivo lákavé ale spíš tak pro náctileté. Ačkoliv se spisovatelka snažila popsat obě postavy, jak mužskou, tak ženskou tak ta mužská mi přišla chvílemi absurdní. No.. jako by to psala žena. Co si budeme povídat. Spousta přirovnání mnohdy trefná ale občas mi nektreré prisly zbytečné.
Musím ale kladně ohodnotit obálku která bohužel nenapovidala skutečný obsah knihy.
Jedná se ale o autorčin debut a myslím že pokud na sobě trochu zapracuje má našláplé na slušnou kariéru.

08.10.2022 2 z 5


Fantastika, utopie, antiutopie Fantastika, utopie, antiutopie Julij I. Kagarlickij

Na knihu jsem narazila náhodou. Celkove ji hodnotím kladně ačkoliv jsem ji četla hooooodně dlouho. Každopádně kniha nabízí zajímavé nahlédnutí do historie scifi a dokonce i spousty (pro mě) neznámých titulu knih. Kniha není nejnovější ale právě proto si myslím že TEĎ je ten pravý čas si ji přečíst. Jednak porovnáme jak se naši předkové dívali na budoucnost,(jako na scifi) ale rozhodně nabízí i spousty zajímavých zamyšlení o našem dnešním světě.

03.09.2022 4 z 5


Žlutý ptáček zpívá Žlutý ptáček zpívá Jennifer Rosner

Krásný příběh o lásce matky a její malé dcerky. Matka svou dceru bezmezně miluje a dcera...to malé nevinné stvoření si občas říká..."Co když jsem někde udělala chybu? Maminko už budu hodná jen mě neposílej pryč. Už nevydám ani hlásku." Jak můžeme utišit dětskou radost, zvídavost a radost ze života? Ještě k tomu na tak dlouhou dobu. Jednu hvězdičku ale musím ubrat za ustřihnutý konec. Myslím že Rosa a malá Shira si zasloužily trochu propracovanější zakončení.

08.07.2022 4 z 5


Rosemary má děťátko Rosemary má děťátko Ira Levin

Film mám velmi ráda a o to víc jsem byla zvědavá na knižní zpracování. Knihu jsem poslouchala jako audio načtené Pavlou Beretovou. Musím říct že mě velmi překvapila a knihu načetla opravdu bravúrně.
Na konci jsem měla takové smíšené pocity a pasáže s napětím jsem prožívala i když jsem předem znala děj. Knihu si řadím tedy mezi oblíbené.

11.06.2022 5 z 5


Počátek v konci Počátek v konci Elaine Lóre

Začátek knihy takový zmatený a vůbec jsem se nechatala. Asi uprostřed nějaký nýznak děje, který výustil opět v nic neříkající konec. Nechytala jsem se.

24.04.2022 1 z 5


Sametové iluze Sametové iluze Petr Čepek

Kniha je napsána chytlavým jazykem kdy vám stránky téměř sami prokluzují mezi prsty. Občas musím uznat že jsem se ztrácela v postavách. Jednak jich bylo dost a když si ke každé ještě přidám přezdívku tak se dostanu do docela složitých pavučin. Nicméně jak celek je příběh opravdu zdařilý a určitě si zaslouží šanci.

13.04.2022 3 z 5


Dva měsíce ve středověku Dva měsíce ve středověku Miloš Jesenský

Na knihu jsem narazila náhodou když jsem sháněla inspiraci ke čtenářské výzvě. Ze začátku jsem trochu pochybovala do čeho jsem se to zase pustila. Říkala jsem si jestli není určena pro historiky truchu na jiné úrovni. Postupenm času jsem už nebyla tak ztracená. Nakonec jsem byla opravdu nadšená a odnesla jsem si tipy i na jiné knihy. Navic mě mile potěšil obrázkový doprovod na konci knihy. Škoda jen, že jsem si ho nevšimla dřív. Historikové ale i milovníci záhad si jistě přijdou na své.

05.04.2022 5 z 5


Kukátko do (ne)manželského života: Zápisky z deníku psychoterapeutky Kukátko do (ne)manželského života: Zápisky z deníku psychoterapeutky Zuzana Peterová

Milý a veselý příběh o psí slečně, s patřičným vychováním, a její paničce, která se rozhodla pověsit práci vědatorky na hřebík a raději uklízela, v mnoha ohledech, po movitějších zákaznících. Občas jsem se i pobavila nad občasnou ironickou poznámkou. Nicméně na plný počet hvězdiček se buldoček asi nevyškrábe.

21.03.2022 3 z 5


Norské dřevo Norské dřevo Haruki Murakami

K této knize mě zase zavedla čtenářská výzva. Nevěděla jsem co čekat, ale řekla jsem si...proc ne. Knihu japonského autora jsem nikdy nečetla. Vlastně nevim celkem nic o jejich kultuře. No ale nebylo to zase takové šlápnutí vedle. Kniha je napsána takovým tim příjemným způsobem občas jsem si připadala uprostred děje Salingerova Kdo chytá v žitě. Togu se setkává s různými postavami které jsou k němu až neuvěřitelně upřímné. Je vždy uprostred děje ale jakoby nezúčastněný. Opět jsem si z knihy vzala i nějaké ty moudra. Ačkoliv jsem nasla spoustu kladů nebyla jsem oslněna nějakým zvláštním způsobem takže za mě takový vyšší průměr

06.03.2022 3 z 5


Firewall Firewall Henning Mankell

Tak tohle byl super zážitek. Nejdříve jsem se lekla tloušťky, ale pak jsem se začetla az mi bylo líto že byl konec. Děj obsahoval skvělé ,nečekané situace jako když se dokáže mrtvola vrátit na misto činu.
Pár slov stačí k dokonalému popsání dané situace. Takže super. Oceňuji že tam nebyla nějaká přehnaná romance,která se mi prostě ke krimi někdy nehodí.

14.02.2022 5 z 5


Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

Po zveřejnění letošní výzvy mi jako Kniha mého dětství okamžitě naskocila tahle. Vybavuji si jak asi v devíti letech v rámci školní povinné četby jsem prožívala Leniny emoce a doufala že se s maminkou zase setkají . Už tehdy se mi vryla do paměti a srdce a zůstala tam az doteď. Když jsem ji znovu četla na okamzik jsem se vratila do detstvi.

30.01.2022 5 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Docela zdařilá kniha z dob druhé světové války. Byla něčím zase jiná než mnoho knih s podobným tématem. Ze začátku zvláštní styl psaní na který se těžko zvykalo. Kniha byla psaná jako by s takovym zvláštním odstupem. Pak se to nějak zlepšilo a zbytek čtení ubíhalo dobře. Do teď pořádně nevím co si o Zuzaně myslet ale zase se mi líbilo, jak se mění hlavní postava v průběhu děje v závislosti na okolnostech. Za mě tedy 3 *

29.01.2022 4 z 5


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Bylo to má první zkušenost s touto autorkou. Byla jsem velmi mile překvapená. Kniha se četla velmi dobře a děj byl mnohdy silně procítěn. Ale jak už tady bylo několikrát zmíněno, je škoda že konec autorka tak rychle "sfoukla".

03.11.2021 4 z 5


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Coby kdyby.....zajímavé zamyšlení o tom co by se stalo kdyby se události v roce 89 odehrály jinak. Líbí se mi autorčin smysl pro detail a to jak se dokáže vžít do protichůdných postav a. Až to čtenáře přiměje přemýšlet i o svém životě a osudu. Skvělá kniha,určitě doporučuji.

24.10.2021 4 z 5


Jáma Jáma C. J. Tudor

Musím se přiznat že kniha pro mne byla tak trochu zklamání. Ačkoliv mě příběh ze začátku zaujal a byla jsem zvědavá jak to dopadne konci prostě něco chybělo....A to dost. Předchozí kniha od autorky Ti druzí byla tedy rozhodně lepší a proto jsem i Jámě chtěla dát šanci, ale asi bych se bez ní obešla.

10.10.2021 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Hanu jsem přečetla jedním dechem. A ani jsem se nendála a četla knihu podruhé. Neskutečně poutavý děj,který v průběhu vyprávění odkrývá velmi silný příběh. Příběh o lásce a zradě z dob druhé světové války.
Pro zajimavost jsme ve Valašském Meziříčí navštívili památník holocaustu, kde se mimo jiné nachází i jméno hlavní hrdinky.

25.09.2021 5 z 5


Tajemství letního odpoledne Tajemství letního odpoledne Kate Morton

Ze začátku jsem se trochu ztrácela v autorčiných časových osách a postavách. Ale velmi rychle se stalo, že mě kniha naprosto pohltila. Podobné knihy mám velmi ráda a určitě to nebyla jediná kniha, kterou si od autorky přečtu.

24.05.2021 4 z 5