Heřmánkové údolí

Hana Marie Körnerová (p)

přehled

Strhující příběh ženy, které osud původně rozdal horší kartu než jiným. Byla silná, ačkoli si svou sílu neuvědomovala, a statečná, ačkoli o statečnosti nikdy nepřemýšlela. Dokázala najít obyčejné lidské štěstí i v tvrdé době a ještě tvrdších podmínkách. Přesto se nikdy necítila odstrčená či o něco ochuzená a dokázala prožít svůj život naplno. Příběh začíná v roce 1946, kdy sedmnáctiletou Annu repatriují z Ruska do poválečného Československa. Oba rodiče jsou mrtví a matčini příbuzní v Čechách se uvolili o sirotka postarat. Anna přijíždí do krajiny, kterou zná jen z vyprávění, ale která se v jejích představách jeví jako země zaslíbená. Neumí řeč a příbuzné zná jen z fotografií. Přesto u nich doufá nalézt nový domov - jedinou jistotu v nejistém světě, který ji obklopuje. Po příjezdu na místo se ale dovídá, že všechno je jinak. Ze dne na den se ocitá v nádherné, ale téměř vylidněné krajině Středohoří, s mužem, o němž ve skutečnosti nic neví...... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Heřmánkové údolí je dojemný román, který zachycuje silný příběh ženy jménem Anna. I přes těžké životní zkoušky se nevzdává a nachází krásu v každodenním životě. Autorka skvěle vystihuje atmosféru poválečného Československa a charakterizuje postavy s velkou precizností. Kniha je plná emocí a inspirace, ukazuje sílu lidského ducha a odhodlání překonávat překážky. Čtenáři ocení nejen příběh, ale i styl psaní, který je přístupný a čtivý. Doporučuje se všem, kdo hledají silné ženské hrdinky a autentické příběhy. Více v komentářích.

Komu by se kniha Heřmánkové údolí mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají rádi silné ženské postavy
  • Milovníci historických románů
  • Ti, kdo hledají inspiraci v těžkých časech
  • Fanoušci české literatury
  • Čtenáři toužící po emotivních příbězích

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Heřmánkové údolí. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Vera Silent
předevčírem

Kniha se skvěle a rychle četla. Hrdinka je obdivuhodná žena a i když jsou její osudy jen smítkem v toku dějin, neskutečně mnoho vypovídají o daném čase. Dokonce mi i párkrát slza ukápla. Pořád přemýšlím, komu všemu bych knihu doporučila k doplnění vzdělání. Všem, co vychvalují komunismus; všem, co se diví, proč klesá porodnost; všem, co remcaj, že dřív přece bylo líp; všem, co jsou v depresi kvůli současné situaci světa atd. Když jsem se tak rozhlédla po přečtení kolem sebe, v životě jsem si nebyla více vědoma štěstí a blahobytu, ve kterém žijeme.

všech 1124 komentářů

Související novinky - Heřmánkové údolí (5)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

50 nejčtenějších knih roku 2021

27.12.2021

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Heřmánkové údolí v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených6 618x
ve Čtenářské výzvě1 796x
v Mé knihovně936x
v Chystám se číst1 762x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi