Kočár do neznáma přehled

Hana Marie Körnerová (p)

Kočár do neznáma série

1. díl >

Příběh z konce 18. a začátku 19. století. Revoluční změny po roce 1789 obrátily život naruby nejen ve Francii. Vojska pochodují napříč Evropou, stará šlechta je na útěku. Na nejistou cestu se vydávají i dvě sestry, které s nepatrným doprovodem musely narychlo opustit domov a teď hledají útočiště u příbuzných po celé Evropě. Nejprve zamíří do Itálie, ale rozbouřená doba je vyžene i z tohoto azylu. Musejí dál, staré rodinné spory a nové politické intriky jim však znemožňují najít dočasný domov na místech, která dobře znají. Jejich poslední nadějí se proto stávají vzdálení, zcela neznámí příbuzní a zámek kdesi v Čechách?... celý text

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha se odehrává v období francouzské revoluce. Hlavní postavy, babička a její vnučky, procházejí dramatickými událostmi. Čtenáři oceňují kombinaci historie, romantiky a napětí. Mnozí se těší na pokračování a chválí autorku za její styl psaní. Příběh je popisován jako poutavý a čtivý, ideální pro odpočinek. Více v komentářích.

Komu by se kniha Kočár do neznáma mohla líbit?

• Milovníci historických románů
  • Čtenáři hledající romantiku a dobrodružství
  • Fanoušci příběhů zasazených do minulosti
  • Ti, kdo ocení silné ženské postavy
  • Čtenáři toužící po napínavých zápletkách

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočár do neznáma. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

LucieT
26.07.2025

Paráda, koupila jsem si na ochutnání první díl a hned jsem po pár stránkách objednala další. Moc mě to bavilo, trocha romantiky, ale není to žádná růžová knihovna (na to nejsem), ale hlavně bravurně vykreslená doba a tehdejší poměry ve společnosti. Velmi čtivé, na léto ideální!

všech 120 komentářů

Související novinky - Kočár do neznáma (0)

Kniha Kočár do neznáma v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně222x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi