Kočár do neznáma přehled
Kočár do neznáma série
1. díl >
Příběh z konce 18. a začátku 19. století. Revoluční změny po roce 1789 obrátily život naruby nejen ve Francii. Vojska pochodují napříč Evropou, stará šlechta je na útěku. Na nejistou cestu se vydávají i dvě sestry, které s nepatrným doprovodem musely narychlo opustit domov a teď hledají útočiště u příbuzných po celé Evropě. Nejprve zamíří do Itálie, ale rozbouřená doba je vyžene i z tohoto azylu. Musejí dál, staré rodinné spory a nové politické intriky jim však znemožňují najít dočasný domov na místech, která dobře znají. Jejich poslední nadějí se proto stávají vzdálení, zcela neznámí příbuzní a zámek kdesi v Čechách?... celý text
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha se odehrává v období francouzské revoluce. Hlavní postavy, babička a její vnučky, procházejí dramatickými událostmi. Čtenáři oceňují kombinaci historie, romantiky a napětí. Mnozí se těší na pokračování a chválí autorku za její styl psaní. Příběh je popisován jako poutavý a čtivý, ideální pro odpočinek. Více v komentářích.
Komu by se kniha Kočár do neznáma mohla líbit?
- Milovníci historických románů
- Čtenáři hledající romantiku a dobrodružství
- Fanoušci příběhů zasazených do minulosti
- Ti, kdo ocení silné ženské postavy
- Čtenáři toužící po napínavých zápletkách
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kočár do neznáma. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 120 komentářůSouvisející novinky - Kočár do neznáma (0)
Kniha Kočár do neznáma v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 4x |
| v Přečtených | 805x |
| ve Čtenářské výzvě | 65x |
| v Doporučených | 43x |
| v Mé knihovně | 222x |
| v Chystám se číst | 252x |
| v Chci si koupit | 51x |
| v dalších seznamech | 5x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Čechy 18.-19. století Rakousko Velká francouzská revoluce (1789-1799) ságy historické romány české rományHana Martinková také napsal(a)
| 2012 | Heřmánkové údolí |
| 2019 | Hlas kukačky |
| 2018 | Co neodvál ani čas |
| 2013 | Kočár do neznáma |
| 2022 | Jelení vršek |

90 %
76 %

Paráda, koupila jsem si na ochutnání první díl a hned jsem po pár stránkách objednala další. Moc mě to bavilo, trocha romantiky, ale není to žádná růžová knihovna (na to nejsem), ale hlavně bravurně vykreslená doba a tehdejší poměry ve společnosti. Velmi čtivé, na léto ideální!