Počátek v konci

Počátek v konci https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398129/bmid_pocatek-v-konci-lc1-398129.jpg 3 43 13

Počátek v konci je o zničující megalomanii. Je to komorní příběh nečekaného páru. Je to velkoformátové téma o touze po moci. Je to o tom, že se každý může změnit a také o tom, že už je skoro na vše pozdě. Zkrátka je to kniha mnoha tváří, v níž si každý může najít tu svou.

Přidat komentář

juleska
08.07.2022

Na knihu jsem byla zvedava, vedela jsem o ni uz pred vydanim ze socialnich siti. Takze kdyz jsem na ni narazila v Levnych knihach (za 49,-), skocila jsem po ni :-)

Zakladni myslenka mi prisla zajimava, ale jinak je to jeden velky chaos. Chaos na urovni vet, casto se v jednom odstavci opakuji slova, psane je to zbytecne slozite. Chaos na urovni deje.

Prvni, co me napadlo, ze to meli nechat cist a posoudit vice betam, nebo najit jednu sikovnou. A minimalne jeste jednou projit nejakou korekturou/redakci...

Takhle je to takove jakesi nedodelane. Coz je dost skoda. Protoze ten zakladni napad se mi libil. Pokud jsem ho tam teda spravne poznala.

P.S.: V jednom komentari jsem tu cetla, ze je kniha "mistrovsky napsana". To tu asi komentovala maminka jednoho z autoru. Mistrovsky napsane to prave bohuzel neni.

Violliga
24.04.2022 1 z 5

Začátek knihy takový zmatený a vůbec jsem se nechatala. Asi uprostřed nějaký nýznak děje, který výustil opět v nic neříkající konec. Nechytala jsem se.


Vknihách
27.05.2021 3 z 5

Túto knihu som mala na wishliste už veľmi dlho. Dá sa povedať, že hneď ako vyšla v českom vydavateľstve cosmopolis, ma zaujala. Predsa mystery,fantasy a horor nečítam každý deň a kníh tohto žánru zas nie je až tak veľa.
Musím sa priznať, že som sklamaná...asi prvýkrát. Nemávam očakávania, no autorská dvojica sa, myslím, až príliš spoliehala na fantáziu čitateľa. U mňa toto vôbec nefungovalo. Taktiež mi veľmi nesadol štýl písania. Samotný príbeh bol veľmi zaujímavý, prečítala som knihu za tri dni, čo je u mňa veľmi dobrý čas… Autori sa pohrávali s realitou, alternatívnym svetom, do príbehu zakomponovali lásku a čo všetko sme pre ňu schopní obetovať… u mňa však tento príbeh nejak nefungoval a veľmi som chcela, aby to tak nebolo. Budem rada,ak knihe dáte šancu a možno pre vás bude Elain a Vincent novým obľúbeným autorským duom.

soukroma
01.10.2020 1 z 5

Ech, nic pro mě (odhaleno po celých 22 stranách, kdy už oba autoři i hlavní hrdinové přišli dostatečně ke slovu). Nečitelné, nesrozumitelné, nelákavé.
Nejlepší jsou zdejší "polarizovaná" hodnocení...

venda1850
17.04.2019 5 z 5

Dobrý den, kniha mě velice zaujala a byla opravdu napínavá až do konce. Jsem ráda že se mi tato kniha dostala do ruky a je součástí mé knihovny.
Spisovatelům přeji mnoho úspěchů a těším se zda přijdou s něčím dalším

MoncaK2
10.03.2019 odpad!

Jo, je to rozhodně horor, ale pro čtenáře. Nic horšího jsem ještě nečetla. A to fakt nejsem náročná, ale tuhle blbinu splácali autoři asi v době kdy procházeli pubertou. Nemá to hlavu a patu. Splácali to dohromady jak pejsek a kočička svůj dort. Za mě určitě velký ne.

Áňa 998
02.03.2019 5 z 5

Ze začátku jsem šíleně tápala, chvílemi fakt netušila co se děje, ale čím dál jsem četla, všechno dávalo smysl. Co uceňuji nejvíc jsou momenty překvapení a epický závěr, kde se všechno vysvětlí.

terkabed
24.02.2019 odpad!

Tak tohle mi prostě nesedlo...
Autorku a knihu jsem již dlouho sledovala na Facebooku, takže jsem se těšila až si jí budu moct přečíst...
Ale nebyl to můj šálek čaje. Těžko jsem se prokousávala začátkem i koncem. Postavy my byly z vétšiny nesympatické. Děj roztěkaný, často nepochopitelné situace. I když jsem se v knize snažila najít nějaký smysl, kde nic tu nic.

Plus dávám autorce za představivost a za originální ilustrace.

Habana
16.02.2019 odpad!

Facebookový život knihy, totálně zdemoloval dílo. Možná není dobré dělat mnoho povyku pro tak málo. Když vezmu v úvahu kolik let se mělo dílo vyvíjet, určitě nemůžu hodnotit kladně. Kniha nevypovídá na první pohled vůbec ničím. Jen, že se jedná o tajemství, které si přečteme na stránkách. Pak je trochu problém, když ani tam to není jednoznačné. Fakt je nutné to halit do takového tajemna? Asi ne. V nastalém zmatku do kterého se dostanete se nevymotáte až do konce knihy. A pozor možná budu trochu spoilerovat.
Jsem otevřená všemu, co zaujme... vždyť jsem zmákla i Nahý oběd... Šílenství, jen na to pomyslet. Ale tady je to až smutné. Čtete, děj s vámi mlátí od podlahy až do stropu, víte kulový a pak přijde vrchol knihy.
Ultramegakilerské bytosti, které mění realitu a šoupou planetou ve vesmíru (bože dej, ať jsem si to vydedukovala ze slov správně) udělají tak děsně hustou věc a to... exploze rachejtlí... pošle tupého lidského policajta obvinit z vraždy hlavní postavu (taky dle popisu bývalý terminátor). To jako proč? On je chce zničit a nechá je zabásnout? A to byla zase jako jaká kniha? Proč takový frajer, který má pod palcem spoustu nabušených démonů, tohle udělá?
***
Představa: Terminátor jde po Connorovi a pak si prostě sedne a řekne:,, No co, vyšlu proti němu mého milého mazlíčka králíčka Boba. Sice ho fakt chci dostat, ale Bob to určitě vyřeší."
***
Co kniha nabídne? Nástin temného světa, nějakého děje na pozadí, ale ve skutečnosti si domýšlíte příběh až na základě informací, které nastíní autoři na facebooku. Možná, že kdyby si tehdy řekli. "No, hele tak psát nás baví. Vykašleme se na to, co jsme psali jako první šuplíkovku a dáme tomu fakt koule." Každej začínající autor má narvanou krabici nebo počítač totálníma hovadinama... každej. Dokonce i profi autor odmítá vydat klíč od šuplíku kde má své první pokusy. Protože to k tomu není. Velké zklamání je u reakce autorů na postřehy, nebo ne na zcela příjemné kritiky. Ale proč? To k tomu přeci patří. Jinak bychom se nikdy nikam neposunuly. Tak snad příště.

anndrra
16.02.2019 1 z 5

Trochu mi vadila určitá roztěkanost a necelistvost. Jednotlivé kapitoly byly super, ale jako celek to občas nedávalo smysl. Bylo hrozně náročné se dostat na konec. Jako bych běžela maraton. Upřímně jsem se k němu dopracovala především proto, že knihy jednoduše neodkládám, protože práce autora, zvlášť, pokud jde o rodáka z ČR, si vždycky zaslouží další šanci. Navíc jsem práci autorů dlouho sledovala na fb a na knihu jsem se těšila. Doufala jsem, že mi odpoví na spoustu otázek, které z úryvků na fb vzešly, bohužel se tak nestalo. Naopak. Kniha je trochu zklamání. Čekala jsem víc nebo možná něco jiného... Nejlepší asi v tomto případě bude, když si udělá názor každý sám. ????

Jaňálka
07.02.2019 5 z 5

Naprosto mě kniha vtáhla do děje,který je úžasný a upoutal mě hned na začátku.Zkrátka nepřestanete číst ani náhodou a budete se i bát!!!!Já jsem nadšená!

IrcaU
07.02.2019 5 z 5

Velmi originální četba u které si člověk hodně popřemýšlí.
Střídání vypravěčů, popisy a především atmosféra naprosto úžasná.

ivana3279
26.01.2019 5 z 5

Počátek v konci je mistrně napsaný příběh,který vás vtáhne do děje a ani na okamžik vás nenechá se nadechnout ....tak mocný a úžasný je Počátek v konci .....

Autoři knihy

Elaine Lóre
česká, 1990
Vincent Lóre
česká, 1987

Kniha Počátek v konci je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených3x
Knihotéce10x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x