Tajemství letního odpoledne
kniha od: Kate Morton
KoupitKoupit eknihu
Parný letní den v Suffolku. Zatímco zbytek rodiny vyráží na piknik, šestnáctiletá Laurel sní v koruně stromu o chlapci jménem Billy, o Londýně a zářivé budoucnosti. Než však odpoledne skončí, stane se svědkyní otřesného zločinu, který všechno změní. O padesát let později je Laurel oblíbenou herečku, kterou však stále tíží stíny minulosti a vzpomínky. Vrací se proto zpátky na rodinnou farmu a začíná skládat střípky utajené historie - příběhu Dorothy, Vivien a Jimmyho, tří osob ze zcela odlišných světů, které za války svedla v Londýně dohromady náhoda a jejichž životy se krutě a osudově propletly. Strhující příběh o záhadách a tajemstvích, o divadle a krádeži, o vraždě a věrné lásce, odehrávající se střídavě ve třicátých a šedesátých letech minulého století....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204295/big_tajemstvi-letniho-odpoledne-jVw-204295.jpg 4.5695Literatura světová, Detektivky, krimi, Historické romány
Vydáno: 2014, Ikar (ČR)
The Secret Keeper, 2012
Komentáře (220)
Kniha Tajemství letního odpoledne

Skvělá kniha se zajímavým příběhem, ve kterém se prolínají dvě časové linie. Prolínání časových linií mě baví, takže mi to v knize nepřišlo nijak zmatené ani rušivé, a naopak to hodnotím velmi kladně. Samotný příběh byl napínavý a konec poměrně překvapivý. Další z knih, od kterých jsem se nemohla odtrhnout.

Překvapivý příběh rodiny a více lásek. Kniha se mi velmi líbila a četla se skvěle.
Doporučuji k přečtení.

Mám tento druh literatury moc ráda, dvě časové linky a jejich vzájemné prolínání, ale tady musím hvězdičku ubrat. Čtení bylo zbytečně zdlouhavé a to hlavně první třetina, pak už se příběh rozběhl, ale tak trochu to "drhlo" stále. Konec mě přiměl ubrat jen jednu hvězdičku, protože byl opravdu překvapující.

I když jsem si v polovině říkala, jak moc je děj předvídatelný, konec mě přece jen zaskočil. Nicméně to bylo až moc zdlouhavé, první čtvrtinou jsem se musela opravdu prokousat (knihu jsem měla rozečtenou asi čtvrt roku kvůli tomu). To střídání minulosti a přítomnosti a spousta postav tomu také moc nepřidalo. I ten závěr byl na mů vkus moc překombinovaný. Ale jinak docela dobré.

Přeskakování v čase mi trochu vadilo, ale chápu, že to mělo zvýšit napínavost. Příběh poněkud překombinovaný a sepsaný dost zdlouhavě. Zajímavější to začalo být až tak ve dvou třetinách. Věta o tom, že si někdo zapálil cigaretu, mi už časem lezla na nervy. Závěr s pointou dojem trochu vylepšil.

Ke knížce jsem se vracela, spád dostala až v druhé polovině, nečetla se lehce, ale v závěru oceňuji promyšlenost příběhu a originální konec.
Štítky
léto prolínání minulosti a současnosti rodinná tajemství 30. léta 20. století 60. léta 20. století psychologické romány detektivní a krimi romány herečky divadlo druhá světová válka (1939–1945)
Autor a jeho další knihy
2019 | ![]() |
2014 | ![]() |
2011 | ![]() |
2009 | ![]() |
2017 | ![]() |
2015 | ![]() |
Kniha Tajemství letního odpoledne je v
Právě čtených | 16x |
Přečtených | 923x |