veronika6239 veronika6239 komentáře u knih

☰ menu

V jejím srdci svět se tříští V jejím srdci svět se tříští Jonathan Dylan Barker

Po dlouhé době kniha, která mě opravdu bavila a nechtělo se mi od ní odcházet. Byť má přes 600 stran, čte se úplně sama, nic mi v ní nepřišlo navíc, perfektní popis míst, kde se děj odehrává.
Těším se na další čtení od tohoto autora (i když vím, že díla jsou o dost drsnější).

29.12.2023 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Knihu jsem dostala jako dárek, je úplně mimo můj žánr co čtu. Moc napětí a strachu na mě z ní nedychalo a ač má hodně stran, příběh se čte rychle. Co se mi na knize líbilo nejvíce, je autorcino hraní s češtinou.... Opravdu nespočet slov a popisů míst, slovních spojení a přirovnání, co v překladové literatuře nenajdeme.

29.09.2023 2 z 5


Vzpomínky Vzpomínky Brian Freeman

Nooo, tak trochu psycho. Rozuzleni se dočkáme cca 25 stran před koncem, které je vskutku překvapivé. Kniha se čte lehce a nechce se odložit... Pokud máte volný den, rozhodně ji zhltnete na posezení a jistě si ji užijete, jako já. A pokud se zamyslíme nad tím, co se hlavní hrdince událo, věřím, že v dnešní době už není nic nemožné, tj. ani to, co je v knize popsané... Kdo ví... Zajímavá kniha a těším se na září, až u nás vyjde autorova další.

14.07.2023 5 z 5


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Jsem asi jediná, kdo si z toho díla nesedl na zadek. Knihu jsem si koupila na základě XY recenzí, které ji vyzdvihovaly až do nebes. Je pravdou, že se čte dobře, ale nejsem příznivcem tohoto ducharskeho žánru, asi potřebuji v knize skutečné lidské zvrácené neřády. Děj plyne rychle, nečekané rozuzleni se dozvíme cca 50 stránek před koncem, což je super, ale mě kniha prostě nenadchla. Vím, že znovu si ji už neprectu a ráda ji předám dál.

11.04.2023 3 z 5


Temné lesy Temné lesy Harlan Coben

Jelikož jsem četla již novodobejsi díla od tohoto autora, tak ve srovnání s nimi zatím tento příběh pro mě jako nejslabší... Ten proces znásilnění mi tam ten dej úplně rusil a za mě byl zbytečný (ovšem jeho podstata a to, jak dopadl, a co jim chtěl autor sdělit, bylo k uvědomění si a zapremysleni dobre, ale v hlavním dějí mě prostě rusil)

29.11.2022 3 z 5


Snoubenky smrti Snoubenky smrti Jean Christophe Grangé

Doufám, že se dočkáme filmového zpracování, minimálně tak stejně dobrého, jako Purpurové řeky. Byť je kniha obsáhlá, nic tam není navíc. Tak detailní popisy, že máte pocit, jako by jste tam byli také. Opravdu nejistá doba, kdy platilo, že co je dnes nemusí být zítra....povedene dílo, které vás chytne hned od začátku a drží vas až do konce. Příjemně strávený čas. Doporučuji.

03.10.2022 5 z 5


Zátiší Zátiší Louise Penny

Poklidná nenáročná detektivka... Neurazí, ale ani příliš nenadchne. Děj lehce plyne, dobře se čte.

03.01.2022 4 z 5


Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Zajímalo by mě, zda jsou další knihy lepší než tato prvotina autorky, protože na mě je děj moc táhly, takový neslany nemastný... Asi těm českým autorům na chuť nepřijdu. Bohužel jsem se do čtení musela nutit a vůbec mě nebavilo.

25.12.2021 2 z 5


Muž z labyrintu Muž z labyrintu Donato Carrisi

Velice překvapivý konec, k němuž se dostanete po pár hodinách čtení, protože kniha vás chytne hned od samého počátku a až do konce vás nepustí. Skvostné počtení.

10.12.2021 5 z 5


Papírový dům: Profesorův deník Papírový dům: Profesorův deník Ivan Tapia

Seriál jsem neviděla, ale kniha byla povedená. Příjemně strávené dva večery. Některé úkoly jsou snazší, jiné obtížnější. Každopádně typ unikovych knih mě oslovil. Doporučuji, vhodné pro milovníky všech žánrů, věřím, že se bude líbit každému. Za mě by mohla být kniha (příběh) klidně delší.

29.10.2021 4 z 5


Až na kost Až na kost Ellison Cooper

Tak cca po 10 večerů mi dělala společnost prozatím trilogie se Sayer a mohu říci, že to rozhodně nebyl promarneny čas. Za mě velice zdařilý příběh, plný zvratů, co plyne jako rozvodnena řeka. Kdo po těchto dílech sáhne, rozhodně nebude litovat.

21.10.2021 5 z 5


Vyměnit vodu květinám Vyměnit vodu květinám Valérie Perrin

Knihu jsem dostala jako dárek. Sama bych si ji nekoupila a dobře bych udělala. Emotivní kniha, ale do její četby jsem se musela nutit, má štěstí, že každou knihu vždy doctu. Vůbec mě nebavila, zkrátila bych ji tak min na půlku, ne-li více. Po dlouhé době jsem se netesila na večer až si půjdu číst. Za mě škoda času....

09.09.2021 1 z 5


Klíč Klíč Kathryn Hughes

Knihu jsem dostala..... Přes prvotní ostych vůči ni jsem byla nakonec mile překvapená. Dobře se čte, má spád, má děj, baví vás již od počátku. Není to nějak náročné čtení, ale mile strávíte 2-3 večery.

07.09.2021 4 z 5


Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Ale jo, proč ne. Za mě povedené, kniha se čte dobře, příjemné zpestření 1-2 večerů. Nic náročného na přemýšlení. Rozhodně to není žádná drastarna.... Když vzpomenu na knihu Jatka, toto dílo je oproti ní téměř červená knihovna.

21.08.2021 4 z 5


Žena obchodníka s příběhy Žena obchodníka s příběhy Steve Robinson

Oddechovka na 1-2 večery. Nebýt jí tento autor, knihu bych si nekoupila. Genealogicke příběhy s J. Taytem jsou autorův skvost. Tento je však úplně někde jinde, nenadchne ani nijak neurazí, děj plyne, ale nic zajímavého, překvapivého, wow se neděje. Celkově, nic moc... Spíš nic než moc, bohužel.

07.08.2021 2 z 5


Varšavský protokol Varšavský protokol Steve Berry

Mě se kniha líbila... Místa, kde se děj odehrával byla krásně popsána, musela jsem si je vyhledat a hned bych se tam jela podívat. Děj plynul jako voda. Připomněla jsem si různé historické události. Než jsem se nadala, byl konec. Za mě vydařené, jako vždy :-)

31.07.2021 5 z 5


Terapie Terapie Sebastian Fitzek

Tuto knihu jsem od autora četla jako 3. v pořadí a vůbec bych neřekla, že jde o prvotinu. Za mě naprosto dokonalé. Čtenář se mnohdy ztrácí mezi realitou a smyslenym, váha, hádá... A finální rozuzleni ani ne 10 stránek před koncem, které jsem tedy vůbec netipovala, tak tomu říkám umění. Opravdu skvostné dílo. Mohu jen doporučit, kniha se čte sama, za jedno odpoledne smlsnuta, protože takovou lahůdku prostě neodlozite.

05.06.2021 5 z 5


Balíček Balíček Sebastian Fitzek

Mnou přečtena druhá kniha od tohoto autora a byla skvostna. Opravdu psycho thriller. Opět zajímavé rozuzleni i když zde ke konci už jsem si tipla správný konec. Ovšem po celou dobu čtení napětí, kdy si člověk říká, co je realita a co bludy. Doporučuji. Příjemně strávené 2 večery.

28.05.2021 5 z 5


Pacient Pacient Sebastian Fitzek

Má první kniha od tohoto autora a vím, že je musím přečíst všechny. Za mě naprostá bomba, přesně můj šálek kávy. Nečekané rozuzleni, takový konec jsem vůbec netipovala. Thriller se vším všudy... Opravdu psycho. Doporučuji.

28.05.2021 5 z 5


Chybíš mi Chybíš mi Harlan Coben

Nečekané rozuzleni až na konci, které jsem tedy ani náhodou netipovala.... Příběh plyne lehce.... V dnešní době docela i možný a reálný. Příjemně strávené večery

14.05.2021 4 z 5