Papírový dům: Profesorův deník

Papírový dům: Profesorův deník https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479762/bmid_papirovy-dum-profesoruv-denik-cZD-479762.jpg 4 26 5

Úniková kniha na motivy úspěšného seriálu La Casa de Papel. Sergio Marquina alias Profesor, vůdce největšího loupežného přepadení v historii Španělska, strávil část svého dětství v nemocnici, kde se spřátelil s chlapcem jménem Jero Lamarca. Ti dva si byli vzájemnou oporou, jak to jen dva kluci zavření v nemocnici dokážou. Sergio pro Jera vymýšlel hádanky a hry, Jero ho na oplátku naučil skládat papírové ptáčky. Čas plynul a osudy obou chlapců se ubíraly jinými cestami. Jero se protlouká od krachu ke krachu. Pak ale dojde k přepadení Státní tiskárny cenin a Sergio se znovu objeví na scéně. Za nějaký čas Jero obdrží balíček – a v něm je dopis bez podpisu, sešit, zamčená krabička, fotka Dalího masky a červený papírový ptáček. Jero nepochybuje – někde tam venku mu Sergio nechal skrytou část kořisti, příležitost znovu začít. Jen musí vyluštit stopy, které mu zanechal. A co ty? Zvládneš dojít až do konce? Úniková kniha Profesorův deník slibuje napětí, dobrodružství a zapojení všech mozkových závitů. Dopisy popisující přepadení tiskárny cenin se prolínají s příběhem Jera Lamarcy, který podle tajemných indicií postupuje až k ukrytému cíli – vyluští-li všechny hádanky, čeká na něj deset milionů eur.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Gamebooky , Matematika a logika

Vydáno: , Jan Vašut (Vašut)
Originální název:

La Casa de Papel: El diario del Profesor , 2019


více info...

Přidat komentář

LucySmile
31.12.2023 5 z 5

Moje první kniha únikovka, takže mi trvalo to pochopit, ale užila jsem si to
Nedoporučuji číst před shlédnutím seriálu

MonaLisa42
07.03.2023 4 z 5

Tato kniha splnila mé očekávání, možná i předčila.
Děj je velmi jednoduchý a srozumitelný, rozhodně však není předvídatelný. Hádanky byly nápadité, každá byla jedinečná a prostě mě bavily.
S přítelem jsme nad knihou strávili několik pěkných večerů, při kterých jsme si přečetli vždy jen jednu kapitolu a moc se těšili na další. Moc děkuji!!!


Nass
10.12.2022

Skvělé (viz další komentáře), ale pokud jste seriál ještě neviděli, pravděpodobně se dočkáte mnohého spoileru. :)

veronika6239
29.10.2021 4 z 5

Seriál jsem neviděla, ale kniha byla povedená. Příjemně strávené dva večery. Některé úkoly jsou snazší, jiné obtížnější. Každopádně typ unikovych knih mě oslovil. Doporučuji, vhodné pro milovníky všech žánrů, věřím, že se bude líbit každému. Za mě by mohla být kniha (příběh) klidně delší.

mondulinecka
26.10.2021 5 z 5

Tak tohle je naprostý “must have” pro všechny fanoušky seriálu! Úniková kniha vypráví o Profesorově příteli z dětství. Nechává mu dopisy a hádanky, které musí rozluštit a na konci ho čeká odměna v podobě velké sumy peněz.
Jakožto milovnici knih jsem ovšem nedokázala do knihy ani psát, natož stříhat, takže ptáčky jsem oskenovala. Každopádně příjemně strávených pár večerů a rozhodně doporučuji!

Štítky knihy

únikové hry, únikovky

Autoři knihy

Ivan Tapia
španělská
Montse Linde
španělská

Kniha Papírový dům: Profesorův deník je v

Právě čtených5x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě8x
Knihotéce31x
Chystám se číst26x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x