vassovka vassovka komentáře u knih

☰ menu

Tomík na cestách Tomík na cestách Tomáš Vejmola

Mám ráda knihy, u kterých můžu prožívat zážitky společně s autorem a nenechá mé emoce chladné. Při čtení jsem se divila, až žasla, smála se, dojímala a i krásně poplakala. Knihu jsem dočetla v metru, kde se lidi na mě dívali s údivem, že brečím a zároveň směji jako měsíček na hnoji. Krásně napsaná kniha s boží ilustrací. Děkuji děkuji děkuji za příběh! Těším se na další knihu!

20.05.2023


Tisíce metrů ode dna Tisíce metrů ode dna Jasmin Schreiber

Krásný, sice smutný příběh dvou lidí, které pojí stejné trauma. Vtipné a napsáno s lehkostí. Za mě 100%.

08.01.2023 5 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Fajn oddychovka na letní dovolenou:) překvapivý konec nezanechá hladové myšlenky, jak kdyby...co kdyby. Jsem zvědavá na filmové zpracování.

13.06.2022 2 z 5


Spolu i bez sebe Spolu i bez sebe Julie Cohen

Čtivý román, který je psán retrospektivně a má zajímavý konec.

01.06.2022 2 z 5


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Knihu jsem přečetla během několika hodin, neuvěřitelně čtivé. Oceňuji výběr osobností, příběhů, čtenář získá náhled na něco neuvěřitelného, že se něco takového mohlo dít nebo děje i v současné době... nejvíce mě zasáhl příběh feministky.
Víc se nechci pouštět do hodnocení, za mě 100%, ale při přemýšlení nad příběhy je člověku ouvej.

28.01.2022 5 z 5


Napříč Asií z Moskvy do Bangkoku Napříč Asií z Moskvy do Bangkoku Pavel Svoboda

Knihu jsem si koupila na festivalu s myšlenkou, že možná udělá radost jako vánoční dárek někomu. A udělala radost nejvíce mě:) příjemný formát kratších kapitol, vtipné vyprávění a ještě vtipnější komentáře Pavla dodávají cestopisu originalitu a oceňuji skromnost autora. Jediné mínus je nedostatečně množství fotek!!!! :( ale vše se do knihy vejít asi nemůže. Živé přednášky autora jsou skvělé a super vtipné. Už netrpělivě čekám na dotisk prvního cestopisu jižní Amerikou. Za mě 10 bludišťáků:)

25.01.2022 5 z 5


Dobrodruhům Dobrodruhům Tereza Ramba

Krásná kniha, texty, kresby a fotky, spíše než cestopis se jedná o tok myšlenek a pocitů. Knihu jsem dostala pod stromeček minulý rok, začala jsem číst, ale texty mi neseděly. Krátké až někdy heslovité, neuspořádané, člověk neví, kdy kde se to přesně stalo. Knihu jsem odložila. Letos jsem se ke knize vrátila a přečetla jedním dechem, hltající slovo od slova! Je lepší se ztratit a zatoulat jako dobrodruh a neřešit místo a čas. Miluju ten proud myšlenek a pocitů a vtipných obratů, které se na vás valí!!!!
Originální projekt a děkuji děkuji děkuji, že cítím to, co cítím:) láska je to úplně nejvíc.
Za mě 100%

25.01.2022 5 z 5


151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem 151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem Lucie Kutrová

Musím souhlasit s "Peyka". Na začátku mě kniha velmi bavila, vtipné texty, sebekritika, popisování trailu....postupem času mi přišlo, že se to až moc kapitolu co kapitolu opakuje, což ztrácí na vtipu, půvabu a mého zájmu o knihu.
Souhlasím, že fotografie vložené o několik stran později je teda hřebík do rakve! I když jsou fotky moc pěkné! To listování knihou, abych viděla fotky, mě vadilo.
Knihu jsem bohužel odložila, i když celý koncept bucket listu je moc sympatický. Člověk si má dávat cíle, plnit si sny a i házet se do nekomfortní zóny.
Asi jsem čekala více, když porovnám knihy od Tadeáše Šímy, Jana Rendla a Dominiky G. tak tady mi chybí kousek pokory z cestování.

05.06.2021


Císař ve světě: Terapie cestou do Asie aneb Táta zůstal doma Císař ve světě: Terapie cestou do Asie aneb Táta zůstal doma Lenka Linhartová

Skvělý příběh, skvěle napsáno a přečteno jedním dechem. Originální dílo s krásnou grafikou, stručné výstižné kapitoly. Moc se mi líbí humor a nadhled nad obtížnými situacemi.

28.05.2021 5 z 5


Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Úsměvné, příjemné čtení, při kterém někde v povzdálí slyšíte hlas samotného autora:) a hned to přijde ještě úsměvnější :)

04.05.2021 5 z 5


Na kole přes Afriku Na kole přes Afriku Tadeáš Šíma

Moc doporučuji knihu! Krásně, vtipně napsané povídání o neuvěřitelně těžkém šlapání na konec Afriky. Líbí se mi moc autorovo humor a lehkost nad věcí:)

05.04.2021 5 z 5


Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Jednoduché čtení, odpočinkové, neurazí. Líbí se mi náhled do lékařského prostředí a ostrý jazyk, ale ne vulgární.

11.03.2021 4 z 5


S láskou o dětském spánku S láskou o dětském spánku Lenka Medvecová Tinková

Na začátku čtení jsem měla dost smíšené pocity, váhala jsem zda-li knihu vůbec dokončím. Místy mě až rozčilovalo neustálé opakování se termínů. Po přečtení jsem si dost věcí uvědomila a knihu určitě doporučuji přečíst, aniž by maminka měla problém s uspavaním dítěte či nikoliv. Kniha otevře oči maminkám a dodá sebejistoty a nadhledu. Zaujaly mě pasáže o zrcadlení, sebepřijmutí a hlavně kniha klade důraz na uklidnění, zpomalení tempa a užívání si času s miminkem!

04.02.2021 4 z 5


Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Pokračování Psí cesty a parádní, dojemný a čtivý příběh! Za mě 100%.

09.01.2021 5 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Krásný příběh, samozřejmě nezůstalo oko suché... pro pejskaře i nepejskaře..Moc doporučuji i audio knihu s Ivanem Trojanem!

18.12.2020 5 z 5


Jak poznat psí duši Jak poznat psí duši Rudolf Desenský

Přečteno jedním dechem. Super kniha. Představuje psí myšlení a co znamená určitá gesta a jednání..měl by si přečíst každý pejskař. Použiju některé prvky do naší výchovy, snad :)

18.12.2020 5 z 5


Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Čtivé, lehké, veselé, Kovo-autorské:) kniha mě moc bavila, kdy při čtení člověk v povzdálí slyší jeho hlas a ironii. Velmi se mi líbí výběr fotek, obrázků, dopisů z dětství a básniček. Originální. Thumb up :)

17.12.2020


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Nejlepší kniha, co jsem kdy četla! Krásně napsané, je to čtivé a ukazuje pohled pejska na svět okolo něj a páníčci určité přehodnotí potřeby vlastní a pejska :) Věřím , že každého pejskaře i nepejskaře chytne za srdce!

27.11.2020


Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola Zpověď: Z děcáku až na přehlídková mola Veronika Kašáková

Upřímná zpověď i životě v dětském domově. Lehké a čtivé. Může být příkladem pro děti z dětských domovů.

05.11.2020 4 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Vtipné, lehké čtení. Kniha mě velmi bavila! Doporučuji.

10.05.2020 5 z 5