Spolu i bez sebe

Spolu i bez sebe https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416383/bmid_spolu-i-bez-sebe-qfA-416383.jpg 4 64 10

Příběh o velké lásce a stejně velkém tajemství“ Robbie a Emily strávili bok po boku celá desetiletí. Měli šťastný a bohatý život s dětmi a vnoučaty. Jejich láska zůstala stejně silná jako v den, kdy se poprvé setkali a jejich životy se navždy změnily. Museli tehdy učinit těžká rozhodnutí a hodně obětovat, aby mohli být spolu. Nic jiného jim ale nezbývalo, celou tu dobu totiž skrývali hrozné tajemství. A byli odhodláni udělat cokoli, aby nikdy nevyšlo najevo.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Together , 2017


více info...

Přidat komentář

Lidka
22.02.2023 4 z 5

Tak nevím jak to napsat. Po všech těch příbězích, kde bylo spousta napětí nebo válečných hrůz, které jsem teď četla jsem zatoužila po trošce romantiky . A tak jsem četla tuhle knížku , kde jde děj zajímavě od konce k začátku. Je pravda, že tím trochu příběh ztrácí na gradaci, protože o spoustě věcí vlastně už víte jak dopadnou a postupně zjišťuje jak začaly. Ale jestli si myslíte, že vše půjde jen tak, jako že lehce a že se nedočkáte překvapení, tak to jako nečekejte.
Takže bych to shrnula? Asi takto: Romantika? Nejen, ale i!

vassovka
01.06.2022 2 z 5

Čtivý román, který je psán retrospektivně a má zajímavý konec.


Vlcice72
20.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Musím říct, že tato kniha ve mně zanechala velmi rozpačité pocity. Jednak tento retrospektivní způsob vyprávění mi tak úplně nesedl. Jak už napsal BloodyXmas, příběh tím ztratil na gradaci. Občas se mi stávalo, že jsem se trochu ztrácela v čase...
No a to finále, respektive odhalení tajemství hlavních hrdinů??? Vždycky jsem si o sobě myslela, že nejsem úzkoprsá a netolerantní, ALE to že spolu ti dva prožili život jako partneři, mi je nějak proti srsti....

Nelička
02.09.2021 3 z 5

Nějak se ve mě mísí pocity, jestli se mi kniha líbila, nebo ne... Příběh skvělej, konečný "rozuzlení tajemství" na mě až trochu přitažený za vlasy, ale to asi tolik neva. Každopádně tenhle pozpátku psaný styl mi asi moc nesedí. Určitě bych hodnotila lépe, kdyby byl příběh vyprávěný klasicky....

zdehan
17.09.2020 5 z 5

Moc pěkná kniha dobře se četla a tajemství bylo až na konci a krásně to do sebe zapadlo stojí za přečtení.

hanča34
28.07.2020 5 z 5

Tahle kniha mně hodně vzala. Celý ten příběh je hodně silný, i když v průběhu druhé poloviny jsem předpokládala kam to dospěje a jaké je to největší tajemství.
Zvažuji, že si ji zakoupím a budu se k ní vracet.

LilianaFalcon
20.07.2020 4 z 5

Zajímavě vystavěný příběh s opravdu nečekaným rozuzlením.
Musím se teda přiznat, že zhruba ve 3/4 mě ty toulky do minulosti přestaly bavit a už jsem jen byla zvědavá, co to velké tajmeství teda je.

niknikita
11.01.2020 5 z 5

Tohle se opravdu hodně povedlo a možná je to přesně takový příběh, který bych klidně chtěla prožít...

Autorka zvolila zajímavou formu vyprávění a tak vede čtenáře od konce k začátku. Jestli si ale myslíte, že vás nic nepřekvapí, pěkně se mýlíte.
Nakonec jsem musela posbírat kousky svého srdce abych se mohla pohnout dál...

Moc pěkné a moc emotivní a krásně čtivé.

BloodyXmas
28.12.2019 3 z 5

Kniha o lásce Robbieho a Emily, která ovšem není tak idilická jak se může na první pohled zdát. Děj je vyprávěn proti běhu času. První kapitoly jsou z roku 2016, druhá část z roku 1990, třetí z roku 1976, 1972 a nakonec z roku 1962. S postupujícími stránkami se dovídáme nejen o společné lásce dvou lidí, jejich starostech a radostech, ale také postupně odhalujeme tajemství, které mezi nimi je a o kterém téměř nikdo neví.
Z počátku jseom si říkal, že vyprávět příběh tímto způsobem je dobrý a zajímavý nápad, ale má to svá proti. Z mého pohledu moc nefunguje budování napětí. Postavy, které poznáváme v určitých částech z příběhu rychle mizí a tím, že jsem věděl jak bude celý příběh pokračovat, tak mi bylo v určitých částech knihy v podstatě jedno jakým způsobem se k situaci dospěje. Občas je taky vidět snaha budovat napětí uměle. Jako například: "Říkal pravdu, ale ne úplně celou..." atp. Osobně jsem si tipnul někdy v první třetině knížky jak to celé dopadne a trefil jsem se. Na druhou stranu v knížce jsou i kapitoly, které fungují dobře. Například druhá část kdy Robbie potkává svého ztraceného syna byla asi nejlepší z celé knížky. Celkově knihu hodnotím jako mírně lepší průměr.

zuzana2599
15.09.2019 4 z 5

Velká láska a staré tajemství. Robby má osmdesát, když se rozhodne opustit Emily... Jsou spolu desítky let, no vůbec to nebylo jednoduché. Museli své lásce mnohé obětovat. Krásný a jemný, procítěný příběh o vztahu dvou lidí. Čtenář se vrací v knize zpět, zpět do doby kdy se poznali, do doby kdy toužili po dítěti, do doby vzniku jejich lásky.
Příběh také o tom, že nejen v mládí je láska krásná a hřejivá, ale je-li láska skutečná, nikdy neumírá. Ani ve stáří.

Autorovy další knížky

Julie Cohen
americká
2019  83%Spolu i bez sebe
2019  63%Jak voní láska

Kniha Spolu i bez sebe je v

Právě čtených1x
Přečtených74x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených4x
Knihotéce88x
Chystám se číst93x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x