S láskou o dětském spánku

S láskou o dětském spánku https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394935/bmid_s-laskou-o-detskem-spanku-BT7-394935.jpg 5 113 38

Kniha S láskou o dětském spánku přistupuje k spánku s láskou a s ohledem na individualitu nejen dětí, ale i rodičů a respektuje specifika našeho českého a slovenského prostředí. Provedu vás světem dětského spánku tak, jak ho znám ze svého oboru antropologie a hlavně svého vlastního dlouholetého výzkumu a práci s tisíci rodinami v České republice a na Slovensku.... celý text

Monida
Monida
27.02.2024 5 z 5

Úžasné, jak jde z knihy o dětském spánku vnímat lásku, něhu. Kapitolu o různých tipech spánků jsem přeskočila, moc mě nezajímala, ale ostatní kapitoly jsou napsané čtivě, srozumitelně. Obsah knihy je inspirující, podnětný, povzbuzující, pomohla mi změnit pohled na spánek dítěte, ale i na ten můj, rozšířila poznatky a zkušenosti. Moc doporučuji.

padajicidvere
padajicidvere
18.11.2023 5 z 5

Laskavá kniha o spánku těch nejmenších. Líbí se mi pohled do jiných kultur a popis jejich tradic a zvyků, klidně bych ho více rozvedla.
Pro mě je to ujištění, že stačí selský rozum a intuice.


Allysa1985
Allysa1985
04.10.2023 2 z 5

Bohužel jsem od knihy měla větší očekávání. Pohled na spánek dětí v různých domorodých kulturách je zajímavý a může být v ledasčem inspirativní, nicméně není úplně aplikovatelný v našich podmínkách. Celkově spousta stran o tom, že společný spánek je jediná správná cesta, pokud tedy své dítě kojíte, pokud ne, tak co vlastně? Kniha je plná lásky a respektu, ale pouze ke kojeným dětem.

katerina2433
katerina2433
26.07.2023 5 z 5

Kniha je úžasně milým pohlazením po duši. Mimo pohled na spánek různých kultur (což mě nesmírně bavilo) nabízí také ujištění v rodičovské roli. Nádherná knížka za kterou moc děkuji.

animovanej medv
animovanej medv
15.06.2023 4 z 5

Kniha mi přijde v našem světě hrozně moc důležitá. Je milé číst o tom, jak důležité a naprosto přirozené je spát a dítětem v jedné posteli, jak přirozené je kojení a jak maminky vlastně ví, jak své problémy s dětmi vyřešit, chybí jim jen klid a čas se nad tím zamyslet bez toho, aby na ně každou chvíli někdo křičel "mami".

Jediné ale mám je, že je kniha za mě zbytečně dlouhá. Často je tam opakovaně zdůrazňováno něco, co už bylo zdůrazněno několikrát před tím. Kniha by podle mě potřebovala zkrátit tak o 150 stránek a bylo by to na 5 hvězd.

Každoročně stojí za přečtení!

Jeninas
Jeninas
25.02.2023 5 z 5

Přečetla jsem hromadu milostných románů, ale v žádném z nich jsem nenašla tolik lásky jako v téhle knize. Začala jsem během šestinedělí a později se k ní vracela. Zamyšlení nad první částí doporučuji všem, kteří tvrdí, že není nic špatného na vyřvávací metodě. Dozvíte se zde, jaké mívá dle autorčiných zkušeností ignorace potřeb dítěte následky a třeba se konečně zastydíte a omluvíte svým dětem za to, co jste pravděpodobně napáchali na jejich sebevědomí či schopnosti navazovat trvalé a zdravé vztahy. Další dvě části doporučuji kontaktním mámám, které hodně kojí, tráví s miminkem klidně i 100 % svého času a okolí je za to odsuzuje. Antropoložka Lenka vás uklidní a vysvětlí, že děláte to nejlepší, co můžete.

adorjas
adorjas
09.12.2022 4 z 5

Tak táto poteší každého rodiča, ktorému okolie tvrdí, že to robí s baby na pixlu. Autorka vás ukľudní, taká dobrá domáca psychoterapia. Odporúčam!

Abulafia
Abulafia
01.12.2022 5 z 5

Pokud hledáte rychlý návod, jak vytrénovat vašeho milovaného malého tyrana, aby konečně usnul, tak ho tady nenajdete. Najdete tu ale jemnou a citlivou cestu k pochopení zapeklitosti dětského spánku. A měnit se nebude jenom dítě, ale i vy.

Tato kniha mi pomohla změnit pohled na uspavání z otravné ztráty času na magický moment, kdy každý den můžete přispět kapkou k vzájemné lásce, důvěře, pocitu bezpečí a kdy se taky otevírá brána k pochopení myšlenek dítěte. Dala mi návod, jak se popasovat s tím, když uspavání trvá moc dlouho a zbavila mě strachu z chyb.

Díky za to.

Lorri
Lorri
23.04.2022 odpad!

Na to, jakou má ta kniha propagandu, jsem čekala něco úplně jiného.

V první radě mi neprijde zcela adekvatni srovnání, když autorka vystihuje spaní s miminem v jiných zemi, jasně v Indii, Indonésii nebo v indiánských kmenech jsou radi, když tam vůbec nějakou postel maj, tak samozřejmě nebudu mít navíc pro mimino.

Dále, autorka srovnává mimino s dospělým člověkem a zmiňuje, ze partnera byste taky nedali do jiné postele, jen proto, ze se chcete vyspat… no je pravda, ze když jsem se tehda partnera ptala, jestli chce k obědu jako přílohu brambory nebo ryzi, tak mi odpověděl, priste to tedy zkusim i u svého 8m prcka a uvidím, co (a jestli vůbec) mi řekne

Co mě ale asi iritovalo nejvíc bylo, ze autorka automaticky počítá s tím, ze každa žena koji (muže kojit), takže její rady a zmíněné výhody společného spánku, jakoze blízkost je gut pro tvorbu mlika, ze decko se samo koji, zatímco vy spite, ze kdyz je neklidné, tak vy mu tam zase strcite cecek, ze nemusíte vůbec vstavat z postele… ale vzhledem k tomu, ze proste někdo nekoji a já stejně pro tu flašku musím vstat a dojít, mliko nepotrebuju aby se mi tvořilo, v noci se samo neobslouzi a kdyz je neklidný, tak stejně musím pro tu flašku vstat, tak jsou tyhle její rady stejně užitečné, asi jako automat na kondomy ve Vatikánu

verden
verden
11.03.2022 5 z 5

Mám už za sebou knihu Batole, takže som zhruba vedela, do čoho idem a veru ma autorka nesklamala. S láskou o dětském spánku je naozaj krásne napísaná kniha presiaknutá, čím iným, ak nie láskou :) Mňa osobne najviac bavila kapitola o antropológii spánku, ak by Lenka niekedy napísala o tejto tematike samostatnú knihu, okamžite ju chcem! :)

Guepp
Guepp
02.03.2022 5 z 5

Musím přiznat, že je to pro mne zatím jedna z nejkrásnějších knih o dětském spánku a celkově o přístupu k dětem.
Před narozením syna jsem mateřství vnímala výrazně odlišně - řád, pravidla, režim - bála jsem se toho, nejsem tento typ člověka, který by podobné věci udržel. Bála jsem se hlavně toho, že dítěti ublížím, když nebudu dodržovat pravidla. Ale jak pak přišel, prostě jsem reagovala na něj, věřila si a je to radost a štěstí.
Kniha Vám předá lehkost, sebedůvěru a podporu.
Oceňuji zaměření do praktického života. Všude je například říkáno, ať jednáme na základě intuice a instinktu apod., ale co to vlastně je? Autorka se na podobné "jednoduché", ale špatně definovatelné skutečnosti snaží najít odpověď.
Velmi užitečná a inspirativní kniha.

Susan94
Susan94
15.02.2022 5 z 5

Moc krásná knížka. Patřím k těm, kteří si potřebují něco načíst, pochopit a hlavně ubezpečit, že to co dělám, dělám správně. U svého dítěte to tak prostě mám. Moc hezky napsané, zpracované a myslím, že jsem se dozvěděla to co jsem chtěla, navíc mě zážitky jednotlivých lidí, které autorka uvádí dost uklidnily. Moc ráda se v průběhu doby co budu prožívat s naší divoškou vrátím. Určitě doporučuji.

Chillia
Chillia
01.02.2022 5 z 5

Takhle kniha je fakt láska! Jsem opravdu vděčná za to, že se mi dostala do rukou. V mnohém mi pomohla porozumět spánku mého syna :-)

Vladii
Vladii
06.01.2022 5 z 5

Opravdu krásná kniha, která je psaná s láskou. Přináší zajímavé informace o dětském spánku, sdílí příběhy, dojímá, otevírá oči, vede k uvědomění a v neposlední řadě nabízí pomoc a nápady.

L_Into
L_Into
17.12.2021 4 z 5

Takovouhle osvětu prostě potřebujeme. Laskavá, fundovaná, snesla by editorské krácení některých opakujících se pasáži, ale obsahové úžasná.

Aleee
Aleee
13.09.2021 4 z 5

Knížka, která pro mne byla pohlazením na duši, ujištěním, že to, co intuitivně sama dělám, je správné nejen v mých očích, že to vlastně všechno vychází z podstaty člověka, je to přirozené. Přesně tohle čerstvá a v mnohém tápající matka potřebuje. Oceňuji propojení s antropologií, poznámkový aparát i to, že i když to je odborná literatura, je tak čtivá. Pět hvězd však dát nemůžu, bohužel bylo v knize dost pravopisných chyb a překlepů, což výsledný dojem trochu kazí.

Semerink
Semerink
28.04.2021 5 z 5

Perfektní knížka,kterou bych doporučila všem nastavajícím maminkám. Díky této publikaci jsem se hodně uklidnila při uspávání vlastní dcerky a přestala jsem si brát “cenné” rady z okolí.

sheldon8410
sheldon8410
28.02.2021 5 z 5

Krásné. Napsané opravdu s láskou. Určitě doporučuju všem (i nastávajícím) maminkám.

verindela1
verindela1
13.02.2021 5 z 5

Naprosto perfektní kniha. Pokud si z ní člověk neodnese tipy a rady, jak na dětský spánek, tak si odnese alespoň uklidnění že něco dělá správně. Zároveň nás autorka přesvědčivě vyjme že stereotypů a metod, které nám vtloukají do hlavy starší generace a které stejně nefungují.

vassovka
vassovka
04.02.2021 4 z 5

Na začátku čtení jsem měla dost smíšené pocity, váhala jsem zda-li knihu vůbec dokončím. Místy mě až rozčilovalo neustálé opakování se termínů. Po přečtení jsem si dost věcí uvědomila a knihu určitě doporučuji přečíst, aniž by maminka měla problém s uspavaním dítěte či nikoliv. Kniha otevře oči maminkám a dodá sebejistoty a nadhledu. Zaujaly mě pasáže o zrcadlení, sebepřijmutí a hlavně kniha klade důraz na uklidnění, zpomalení tempa a užívání si času s miminkem!