Thackery14 Thackery14 komentáře u knih

☰ menu

Romance pro křídlovku Romance pro křídlovku František Hrubín

Krásná poezie️

31.07.2022 5 z 5


Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Ke knize jsem nejspíš přistupovala s moc velkým očekávání, z Měsíčních Kronik jsem byla nadšená a jsem velkým fandou světa Lewise Carolla, jenže tohle mě lehce zklamalo, vím, že autorka umí líp. Rozjezd byl sice pomalejší, ale s nástupem dalších postav jsem se začetla a těžko jsem dávala knížku z ruky. Dějová linka byla tedy na jedničku, i když mě nepotěšila absence hepyendu. Koho jsem ale v celém příběhu nemohla vystát, byla hlavní hrdinka Catherine, kterou autorka chvílemi vykreslila jako absolutně arogantní nánu, i když to podle mě neměla v úmyslu. 4/5

26.10.2017 4 z 5


Spáčka a vřeteno Spáčka a vřeteno Neil Gaiman

Úžasný napsaný příběh k zamyšlení a překrásnými ilustracemi jako bonus, škoda jen, že není delší, přečteno za 20 minut.

30.03.2017 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Knížku bohužel nemůžu porovnat se staříkem, neboť je to moje první přečtena knížka od Jonase vůbec - i přesto jsem se u ní dobře bavila, i když na konci jsem se musela přemáhat, abych knížku vůbec dočetla a pár stránek nakonec přeskočila. Zakončení bylo krásné, typický happyend. Určitě si přečtu i další autorovy knížky. 3,5*

22.01.2017 4 z 5


Království květin Království květin Maurice Carême

Knihu jsem se rozhodla přečíst na základě trošku bizarního filmu a jsem poněkud zklamaná. Ilustrace jsou nádherné, děj je však docela dost vykradačka Alenky v Říši divů a často nelogický a takový nucený.

13.01.2017 3 z 5


Jak poznat, že vaše kočka touží po vaší krvi Jak poznat, že vaše kočka touží po vaší krvi The Oatmeal (p)

Ačkoliv jsem velká milovnice koček, vtipy mi přišly trapné a obecně mě kniha vůbec nenadchla.

22.12.2016


Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Podivná knížka. Celou dobu se tam nic důležitého neděje, přesto mě čtení celkem bavilo. Hlavní hrdina je tak trochu infantilní a maniodepresivní, přesto mi přirostl k srdci. Knížku bych si už ale nejspíš podruhé nepřečetla.

14.11.2016 3 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Velmi silný a realisticky napsaný příběh, jen mi vadilo to divné zakončení a šup - kraťoučký prolog. Knihu bych uvítala klidně o 100 stran delší.

10.11.2016 5 z 5


Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Ne, tohle mě fakt zklamalo. Postavy jsou arogantní a umělý, příběh průhledný a dost odfláklý. Celý je to napsaný jako průměrný příběh na Wattpadu. Nedokázala jsem se donutit to dočíst, za mě bohužel ne-e.

08.10.2016 1 z 5


Opráski sčeskí historje anep fšichňi Zmikunďi národa Opráski sčeskí historje anep fšichňi Zmikunďi národa Jaz

"Jiťuno Poťmi hop!" fřeledo poručujy!

30.08.2016 4 z 5


Jak to vidí Milo Jak to vidí Milo Virginia Macgregor

Zhltnuto za 2 dny. Vážně se nepokoušejte tuhle knihu dočítat ve veřejné dopravě, jen stěží jsem zatlačovala slzy. Příběh opravdu chytl za srdce, byl velice čtivý a vtipný, všechny postavy jsem si velice oblíbila, (nesmíme zapomenout ani na Hamleta!) autorka moc dobře vykreslila jejich povahu, jen mi trochu chyběl popis Mila. Škoda, že o téhle úžasný knížce neví víc lidí. Chro.

21.08.2016 4 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Knihu hodnotím jako průměrnou - sice nese prvky typických "Greenovských" knížek, ale u téhle mi připadalo, že neměla skoro žádný příběh, zápletku, prostě cokoliv, co by mě aspoň trochu překvapilo. I vztah Colina s Lindsey byl předvídatelný. Ze všech postav jsem si nejvíc oblíbila Hassana, bez něj bych tu knihu možná ani nedočetla. Matematiku nesnáším, takže jsem dvakrát nepobírala Colinovy vzorce. Naopak mě velice bavilo jeho vzpomínání na vztahy s Kateřinami.

10.08.2016 3 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Moc hezká knížka. Snad bych dala i 5 hvězdiček, kdybych se někde uprostřed nezasekla s tím, že se nemůžu začíst a knížka mě neupoutala, s čímž jsem ji na cca dva měsíce totálně odložila. Až dnes jsem se k ní (i přes menší nechuť) vrátila a překvapivě se mi moc líbila! Některé pasáže byly sice těžší na pochopení, ale jinak jsem si čtení opravdu užila. Vlastně jsem i nabyla dojmu, že Charlie ty dopisy adresuje právě mně.

26.07.2016 4 z 5


Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Dočteno v létě, ha-ha..

1. povídka: 5*, za mně nejlepší povídka ze všech 3, Jubilee i Stuarta jsem si hned zamilovala díky jejich vtipnosti. Četla se moc hezky, líbil se mi autorčin styl psaní.
2. povídka: 3*, John Green opět nezklamal, hodně jsem se u jeho povídky nasmála. I Přesto se mi ale vztah mezi Vévodou a Tobinem připadal takový prvoplánový, jakoby si John až na konci uvědomil, že by se v jeho povídce měla objevit nějaká milostná zápletka.
3. povídka: 2*, nejprve jsem povídce chtěla dát jenom jednu, protože Addie mi přišla nesnesitelná, i když ji tak autorka vykreslila záměrně. Dělalo mi problém se začíst, autorčin styl se mi vůbec nelíbil a příběh byl vážně o ničem. Konec byl ale celkem povedený.
Celkově se mi na knížce, jako takové, líbilo, jak jsou příběhy propletené. Za to palec nahoru. Obecně knihu hodnotím jako lehce nadprůměrnou.

25.07.2016 3 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Pořád nevím, co si mám o knížce, jako takové, myslet. Hlavní hrdinka mi už od první chvíle připadala jako nevychovaný spratek, který si myslí, že mu patří svět - ani nevím, jestli to autorka dělala záměrně.

Celou dobu jsem doufala, že ji tak autorka vykreslila schválně a knížkou projde nějakým procesem, kdy si uvědomí, že to, jak se chová, není správné. Bohužel se tak (alespoň pro mně) nestalo a s klidem tedy můžu říct, že byla ještě otravnější než America, její myšlenkové pochody jsem často vážně nechápala a měla chuť ji dát facku, aby se konečně probrala.

Děj je vykreslený méně záživně, než ostatní díly a o účastnících Selekce se toho moc nedozvídáme, nicméně, většina z nich mi i přesto byla celkem sympatická.
Konec byl přehnaný a zidealizovaný, nemůžu si pomoct.

Dávám dvě hvězdičky za její čtivost, obálku, která opět nezklamala a vcelku milé vedlejší postavy. The Crown si každopádně ze zvědavosti přečtu, vážně by mě zajímalo, pro koho se tedy (jestli vůbec pro někoho) Eadlyn rozhodne a jak se situace v "její" zemi vyvrbí.

15.07.2016 2 z 5


Smolná sezóna Smolná sezóna Moïra Fowley-Doyle

Nejsem si jistá, jestli se mi knížka líbila, nebo ne. Obálka i anotace slibovala velký a originální příběh, to jo - začátek ušel, ale pak to začala být nehorázná nuda a slátanina, obecně mi dělalo velký problém se začíst a líbily se mi jen některé pasáže. Posledních sto stránek jsem si ale užila, všechno to mělo promyšlený a celkem ucházející konec, jen kdyby se tam autorka pořád nesnažila plést ten incest *ehm ehm* Nějak se mi tam ty složité milostné vztahy nehodily. Obálka je celkem hezká, ale příběhu taky bohužel moc neodpovídá - obálky s lidmi se mi nikdy moc nelíbily, nah.

02.07.2016 1 z 5


Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Mé sympatie k hlavní hrdince, Scarlet, byly jako na houpačce. Na začátku mi přišla jako pohodová farmářská holka, ale později bych ji za její rozhodnutí a 'chytré' poznámky nejradši něčím vlepila. Trochu mě taky zamrzelo, že autorka vztah mezi Scar a Vlkem zbytečně uspěchala, aspoň mně to přišlo divný, aby se do sebe hned od začátku zamilovali. Ale abych pořád jenom nekritizovala, musím pochválit čtivost i obálku knížky, skoro jsem se od ní nemohla odtrhnout. Myslím, že byla malinko lepší než Cinder, protože se dovídáme okolnosti celého příběhu a přibývají nám tu nové postavy. (Tajemnýho Vlka i vtipnýho Thorna jsem si ihned zamilovala!) Co dodat, moc se těším, až si budu moci přečíst Cress!

29.06.2016 5 z 5


Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru Benjamin Alire Sáenz

O. Můj. Bože. Tahle kniha se řadí mezi nejlepší, které jsem kdy (zatím) četla a naprosto tím předčila moje očekávání, které jsem knize dávala! Plný počet hvězd za nádhernou obálku, čtivost i styl, jakým autor píše a hlavně za ladně vyvýjející se vztah mezi Arim a Dantem. Prostě nádhera, obě postavy mi neuvěřitelně přirostly k srdci. Musím sice podotknout, že v nějakých chvílích to bylo až-moc zidealizovaná a nereálné, ale jinak se knížka moc povedla! Dočtení téhle knihy mě nenechalo chladnou. Docela se teď bojím, jestli ještě někdy najdu takhle dobře napsanou knížku v tomhle žánru.

25.06.2016 5 z 5


Sen noci svatojánské (komiks) Sen noci svatojánské (komiks) Richard Appignanesi

Kniha byla na začátku trochu popletená a nerozuměla jsem ji, ale po pár stránkách jsem se úspěšně dostala do děje. Příjemná oddychovka. + hvězdičku za krásné ilustrace!

20.06.2016 4 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

U této knížky jsem se zprvu bála, že mě netradiční styl psaní v podobně internetových konverzací nechytne, ale opak je pravdou! Knížka mě hned chytla svou vtipností a potenciálem a rychle jsem se do ní začetla. Ano, občas to bylo na můj vkus trochu zbytečně natahované, ale konec stál vážně za to! Postavy byly velice sympatické (kromě Jaksejmenuje apod.) a určitě doporučuji si tuto knížku přečíst! Hodnotím pomyslnými 4,5 hvězdičkami. Kdo by to byl řekl, že výběr partnera na školní ples může být pro naši budoucnost tak zásadní!

31.05.2016 4 z 5