S láskou Rosie

kniha od:

S láskou Rosie https://www.databazeknih.cz/https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223903/mid_s-laskou-rosie-Pws-223903.jpg 4.1 1147
Koupit Koupit eknihu Bazar

Hlavní hrdinovia, Rosie a Alex sú najlepší kamaráti. Ich vzťah je zo dňa na deň pevnejší a krajší, no ich cesty zakaždým niečo rozdelí. Keď sa Alex musí s rodičmi z Írska presťahovať do Bostonu, obaja tínedžeri kujú plány, že príde Rosie študovať do Bostonu. Tesne pred odletom sa však Rosie opije na záverečnom plese a otehotnie s chlapcom, ktorého s Alexom neznášali. Sny o vysokej škole, Alexovi, o závratnej kariére sa rozpadnú ako domček z karát a osud sa s hrdinami ešte poriadne zahrá. Kniha S láskou Rosie je zaujímavo poskladaná z listov, e-mailov i četov a určite vás udrží v napätí až do poslednej stránky.... celý text

Žánr:

Komentáře 285 Recenze 15

Maku.17
Maku.17
08.09.2023 4 z 5

Trochu mi to připomnělo film s Ashtonem Kutscherem U tebe nebo u mě.

Kristy.Seb
Kristy.Seb
04.05.2023 4 z 5

Život je někdy komický. Právě když si člověk myslí, že má všechno pěkně nalinkované, je celý nedočkavý, jak začne plnit své plány, a má jasno, kterým směrem se chce vrhnout, najednou se směrovky obrátí, vítr zafouká jinam, sever se změní v jih a z východu je západ, a najednou jsi úplně ztracený.

V životě je jen málo věci jistých, ale jedna podle mě rozhodně - že ať uděláš cokoliv, následky si neseš po celý život.

Všichni si potřebujeme hýčkat nějaké sny. Živit v sobě naději, že lze dokázat víc než to, co právě máme.

Útěkem se žádný problém nevyřeší. Člověk může utíkat dál a dál, co mu síly stačí, ale před sebou samým neuteče nikam.

Člověk se prostě potřebuje dívat dál. Chopit se příležitosti, ucítit ve vzduchu úspěch, vychutnat si sladkou odměnu.

Omyly jsou vstupní branou k poznání.

Všechno v životě má svůj důvod.

Líbil se mi styl, kterým byla kniha psaná. Rosie měla neskutečný "štěstí" na překážky po celý život. Ale stále se se životem prala dál a dál. To se mi moc líbilo.

annes
annes
27.04.2023 5 z 5

Achjo, Rosie. Achjo, Alexi. To bylo hrozný, tolik mlčení a ztraceného času. Katie to pochopila naštěstí rychleji :-D Čekání na konec bylo hroozně dlouhé, ale rozhodně mi to postava Rosie hodně usnadnila. Ty její vtipy, hlášky a vnímání života s dcerou. Skvělý!

Lenndy
Lenndy
19.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Knížku jsem zhltla během pár dnů.Bavilo mě to,byla jsem napnutá kdy k sobě konečně Rosie a Alex budou upřímní a projeví své city a furt a furt nic.Stále jim v tom něco zabránilo.A až v 50 letech se jejich cesty spojí nejen jako nejlepších přátel.A žili spolu šťastně až do s mrti....aneb pohádka pro dospěláky.Ale hezká.

Dimas
Dimas
08.11.2022 4 z 5

Ano, není vůbec lehké správně se rozhodnout…

Aquagirl
Aquagirl
16.10.2022 5 z 5

Viděla jsem film, který se mi líbil, tak jsem byla zvědavá jak vypadá knižní předloha. C. Ahern mám moc ráda a tahle knížka mě rozhodně nezklamala. Možná bych řekla že byla i lepší než film. Je to přesně ten tip romantiky, který se mi líbí. Rosie mi byla moc sympatická a přála jsem jí, aby všechno dopadlo dobře.

vladenask
vladenask
10.07.2022 5 z 5

Nádherná kniha, přečtena za jeden den. Je až neuvěřitelné, jak dokáže život zamotat lidské osudy

IvetaZ
IvetaZ
17.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Romantika jako blázen a vůbec to není blbý. Jak já tý Rosie fandila a ona to všechno zvládla a Alex se taky srovnal s věkem. Skvěle napsaná oddechovka. Film je taky dobrý.

Cernakocka09
Cernakocka09
18.08.2021 5 z 5

Kniha skvělá, ale trochu mi vadilo, že se to protáhlo do 50 let. Jako osobně se mi lépe čtou knihy co mají více stran, ale teď nešlo tak o strany jako o děj... Oblíbila jsem si hlavně Katie, Ruby a taky Phila. I přestože s ním bylo poměrně málo pasáží, líbilo se mi jak se vyjadřoval atd. U Katie nebylo nic co by se mi nelíbilo a tak se stala mou oblíbenou postavou. Určitě se podívám i na film.

Nicolka77
Nicolka77
08.08.2021 5 z 5

Jelikož jsem před přečtením knížky viděla už film, tak mi to dost pomohlo. Ale nechci tu srovnávat film a knížku, jelikož pro mě teď po přečtení knizky, je knizka tak o 100% lepší, i když film miluji! Ale to co bylo v knížce a nakonec ve filmu, mě dost mrzí!..Ale teď ke knížce.. ja proste zeru postavu Rosie, Ruby a Alexe..Rosie je odvážná, ale zároveň si i hodně šlapala po štěstí, což mě mrzelo, po tom všem si to štěstí zasloužila. Ruby je svá, ale hlavně vtipná snad od začátku do konce..A Alex...? takového kamaráda by chtěla mít asi každá holka..:)

Magrata15
Magrata15
08.08.2021 4 z 5

Zpočátku mi trošku vadilo vyprávění formou mailů a dopisů. Na druhou stranu, proč ne, zajímavý nápad.
A pak už jsem jen čekala, zda bude šťastný konec.

knihomolkaMist
knihomolkaMist
06.08.2021 4 z 5

Moc krásná kniha.
Neobvyklá forma vyprávění tomu dodala šmrnc.
Jestli chcete něco skutečně slowburn - a teď nejde ani tak o délku knihy, jako spíš období, ve kterém se příběh odehrává - je tohle jednoznačná volba. 50 let? Nemám slov.
Skutečně moc hezký příběh, který mohu jen doporučit :)

iveta0549
iveta0549
23.07.2021 4 z 5

Film mám ráda, tak jsem si rozhodně musela přečíst i knihu. A ta byla podle mě mnohem lepší. Je to psáno velice zajímavě, ta forma mailů a dopisů. Ale některé ty pasáže mi přišly zbytečně zdlouhavé.

FlexiMZ
FlexiMZ
08.03.2021 5 z 5

Krásný příběh. Četla jsem ho vždy v autobusu cestou z práce. Vždy jsem se těšila až si sednu do tepla a celou hodinu jízdy budu číst o Rosie a Alexovi. Kniha je psaná v mailech, dopisech, chatech a její čtení tak utíká samo. Je to oddechový příběh, který v sobě skrývá důležité myšlenky. S hrdiny prožijeme několik desetiletí, projdeme s nimi všelijakými životními událostmi - šťastnými i smutnými. Prožíváme s nimi bolesti, zklamání ale i radosti a štěstí. Přijde mi, že právě díky tomu, že je kniha psaná v dopisech a mailech je tak nějak osobnější. Myšlenky, které si v nich hrdinové vzájemně vyměňují, troufám si říct, na mě působili víc, než kdybych četla klasicky psaný román o dvou kamarádech z dětství, kteří postupně stárnou a neustále se míjí...

Dancozz
Dancozz
22.01.2021 4 z 5

Výborně napsaná oddechovka, vše psané formou dopisu, ale i tak se to čte samo.

Je to sice těžká romanťárna, ale já se při čtení nemohla ubránit pocitu "jaká škoda promarněného života".

Jája92
Jája92
13.01.2021 4 z 5

Filmové zpracování jsem neviděla, tudíž mohu hodnotit pouze knižní zpracování. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla, že celičká kniha je tvořená pouze pomocí různých dopisů, emailů, chatů, vzkazů a dalších. Čtenář poznává hlavní hrdiny v jejích pěti letech a postupně sleduje jejich dětství, dospívání a dospělost. Kniha je koncipována tak, že si musíte spoustu situací domýšlet, ale kupodivu mi to ani nevadilo. Občas se ale stalo, že mi přišlo, že je děj zbytečně natahován. Přesto se jedná o příjemné čtení a se zájmem jsem sledovala různé životní peripetie Rosie, Alexe a jejich nejbližších.

baru746
baru746
04.01.2021 5 z 5

Moc se mi kniha líbila. Když jsem se pak podívala na filmové zpracování, byla jsem hrozně zklamaná. Totálně knihu znehodnotili a udělali z ní puberťáckou slaďárnu.

zdenkacte
zdenkacte
15.12.2020 4 z 5

Milý příběh, na romantiku i celkem solidně napsaný.

Fonendoskop
Fonendoskop
17.09.2020 5 z 5

Romantické knihy nevyhledávám. Ale Rosie s Alexem si mě získali, příběh je vyprávěn jinak, než jsme zvyklí a v tomto případě je to geniální. Dopisy neříkal vše, spoustu věcí si musel člověk domyslet, ale bylo ta tak příjemné, navíc se to četlo velmi dobře a rychle.
Film je také povedený, až na několik nesrovnalostí, ale tak to bývá.
Asi všichni víme, jak to dopadne, ale tihle dva hrdinové si svoje štěstí doopravdy zaslouží.

petra3597
petra3597
22.07.2020 5 z 5

Příběh milý a dlouho dlouho plný ocekavani,aby už konečně dvě poloviny spojily se v jednu celistvou,která se hledá většinu života.

Jessie_
Jessie_
30.06.2020 5 z 5

Trochu mě zaskočilo, jakým stylem je příběh napsaný, ale zvykla jsem si překvapivě rychle. Musí se číst taky trochu mezi řádky, ale je to fakt krásný počtení. Stejně tak můžu doporučit i film!

Charmedka
Charmedka
20.06.2020 4 z 5

Kniha je určitě zajímavá v tom, že je psána v dopisech a e-mailech. S Alexem a Rosie se seznámíme v době jejich dětství v pěti letech. Už v této době mají mezi sebou silné přátelské pouty. Hned na to skončíme do období jejich pubertálních let a na to dospělosti, kdy každý žije už svůj vlastní život, ale přesto spolu neztrácí kontakt.

jitka7
jitka7
18.06.2020 2 z 5

Kniha je strašně dlouhá, už v půlce jsem se začala nudit a vlastně to vše bylo pořád dokola jen s odstupem času. Ale co mě překvapilo a asi i nakrklo byl konec. To jako fakt? Asi nemám takovou povahu a nedokázala jsem pochopit, že je prostě takový problém vyslovit to. Že se opravdu během 40-ti let nenajde čas na to říct si to. Taková ztráta času, všeho. Možnosti mít spolu vlastní dítě. Nevím. Dočetla jsem to a měla jsem pusu dokořán a říkala jsem si, takhle to teda končit nemělo.

Nikky000
Nikky000
11.05.2020 3 z 5

Citlivý a mile napsaný příběh. Na můj vkus je kniha zbytečně dlouhá a proto leckdy ztrácí tempo. Hlavní postavy jsou sympatické a vcelku si vás získají.Ztráta času to není, takže doporučuji každému kdo si chce oddychnout a přijít na jiné myšlenky.

Surikata369
Surikata369
09.05.2020 3 z 5

Taková příjemná, oddychová, romantická kniha. Je psaná formou mailů a dopisů, což ji činilo zajímavější. Jediný co bych tak vytkla - kdyby autorka odpustila pár desítek stran, tak by to ničemu nevadilo, občas třeba to tlachání na tom fóru mi přišlo tam úplně nadbytečný… Ale jinak vcelku dobrý pocit z této knihy mám.

hana17.1.
hana17.1.
28.02.2020 5 z 5

Krásná kniha, vžijete se do životů hlavních hrdinů a prožíváte vše spolu s nimi.
Romantika jak vyšitá.

LucaR8
LucaR8
15.01.2020 5 z 5

Nejprve jsem viděla film a zamilovala jsem se tak moc, že jsem prostě musela mít knihu. Miluju ten příběh. Nádherná, vtipná a originálně psaná kniha

Beky
Beky
13.11.2019 5 z 5

☆ báječný příběh, příjemné tempo, milé postavy :))
☆ čtení se neobejde bez pousmání a občasné slzičky v oku :) ♡
☆ tuto knihu si nelze nezamilovat! ♡ :)

Gabika9
Gabika9
02.11.2019 5 z 5

Zajímavá forma psaní pouze různým dopisy, maily a chaty. Příběh roztomile sladký s dobrým koncem... U mě za plný počet.

smejkalova.m
smejkalova.m
21.09.2019 5 z 5

Přečetla jsem za pár dní na dovolené. Příjemná oddechovka, film se mi asi líbil trochu víc. :)

Eerian
Eerian
10.08.2019 5 z 5

Precteno jednim dechem :-)

Kizi
Kizi
02.08.2019 4 z 5

Krásná oddechová knížka o příběhu dvou přátel, kterým život házel klacky pod nohy. Dost předvídatelná, ale příjemná :). Doporučuji :)

Romča11
Romča11
10.07.2019 5 z 5

Tohle je báječná knížka o tom jak se dva lidi milují celý život, ale bojí si to přiznat. Sice je to napsané formou dopisů, mailů, pohledů atd., alw stejně je to úžasná knížka kterou bych každýmu doporučila :)

Maky1711

Skvělá kniha

Damonka12
Damonka12
13.03.2019 3 z 5

Knihu bych zařadila do průměru, je to taková super oddechovka a je velmi zajímavý ten styl, kterým je napsána, ale na druhou stranu se to velmi vleklo a kniha mohla mít klidně o 150 stran méně.

coquus
coquus
05.03.2019 4 z 5

Tuto knihu jsem četl více méně "z hecu", normálně bych po ní asi nesáhl. Dopisová forma příběhu proložená chaty a sms zprávami mně připadala ze začátku trošku zvláštní, avšak dá se rychle zvyknout. Některé věci si člověk sem tam musí domýšlet, ale to je jen ku prospěchu věci. Příběh je rozložen do několika desetiletí, čímž i takovéto velice oddechové čtení občas donutí k zamyšlení nad během života.

Katka010
Katka010
26.02.2019 5 z 5

Přesto že mě na začátku překvapilo jak je kniha psaná (dopisy, maily, přáníčka,...) vtáhlo mě to do děje a nemohla jsem se odtrhnout. Jen mi občas scházely detaily, které tam nebyli popsány. Filmovou adaptaci miluju a není tomu jinak u knihy (samozřejmě se to musí brát odděleně, obojí je vlastně jiné). Pokud jste romantici rozhodně neváhejte!

Rodaw
Rodaw
03.02.2019 5 z 5

S LÁSKOU ROSIE
Film jsem viděla (i více než-li:)) stokrát a po letech plánování jsem se konečně pustila i do knižní předlohy. Už dopředu jsem počítala s tím, že to bude jiné. Film a kniha - obojí je vlastně odlišné, hodně změn (v knize to naši hrdinové měli daleko těžší). Já to beru jako dvě oddělené jednotky - přičemž obě dvě miluji. :-) Knížka je psaná formou dopisů, mailů, chatů... Tento způsob vyprávění osobně úplně nemusím, trošku jsem se toho bála, ale nakonec jsem si zvykla a četlo se to opravdu dobře - téměř samo. Knížka je velice čtivá a děj opravdu odsýpá, jedna stránka za druhou. 448 stran jsem měla přečtených za cca 2 dny, což myslím mluví za vše.:-) I když jde o oddechovou romantiku, která zahřeje u srdce (minimálně na konci, ale k tomu se ještě dostaneme:)), v hodně momentech kniha ukazuje spíš tu smutnou realitu života (smrt blízkého, nefungující manželství či vztah všeobecně...). Dle mého se dotkne každého, protože tím pro mě byla "opravdová" - k čemuž ještě můžu zařadit to, že z tohoto příběhu jde poznat, jak čas rychle utíká... roky plynou... Naše rozhodnutí nás formují, přichází životní momenty lepší, ale i špatné... I tak je kniha protkána nadějí a to se mi moc líbilo. Nese s sebou poselství, že NIKDY NENÍ POZDĚ ZAČÍT - s čímkoli. A samozřejmě nikdy není pozdě na lásku... :-)
Samozřejmě jsem si velice oblíbila hlavní hrdiny (jak jinak :)) - především Alexe. Pro mě úžasný charakter a především velký sympaťák. A ten jeho dopis a vyznání lásky... překrásné. To jsem (stejně i jako konec) četla několikrát... Fakt se k tomu vracím - což se mi u knížek málokdy stane a většinou to nedělám... Takže jak vidíte, opravdu se tento příběh dotkl mého srdce. A celkově jsem ho rozhodně nečetla naposledy. Zařadil se mezi mé srdcovky (stejně jako film) a budu se k němu pravidelně vracet. :-) První vydání knihy se jmenovalo "Kde končí duha" - což byl název svým způsobem vhodnější, jelikož více celý příběh doplňoval a především ho vystihoval. Naši hlavní hrdinové totiž celou knížku hledají ten svůj "poklad na konci duhy". V knize také zazněla věta: "Dvě spřízněné duše si cestu k sobě vždycky najdou." -což je krásná a romantická myšlenka. Kéžby tomu bylo tak... já si ale sama za sebe myslím, že občas to prostě nevyjde.. Lidé se míjí, velkou roli hraje i samotný osud (v tom smyslu, že někdy se ty dvě spřízněné duše nemusí ani setkat... jen třeba kolem sebe můžu projít na ulici:)).
Nádherný a citlivý příběh. Jak jsem psala výš - moje srdcovka. Už teď se těším na moment, až se ke knížce zase vrátím. Uvařím si čaj, dám si něco dobrého, zabalím se do deky a prožiju se svými milovanými hrdiny zase všechny ty desítky let znovu a budu s nimi hledat jejich poklad za duhou:)))....
Více na mém YouTube :-).

silvinka12
silvinka12
10.12.2018 5 z 5

Kniha byla vážně nádherná. Ze začátku to byl pro mě trochu šok, že celá kniha bude napsaná jen v dopisech, emailech a textovkách, ale přeci to nebylo až tak špatné. Chyby to sice mělo, podle mě tak v knize chybí popis mnoha důležitých událostí, kterými se měla autorka více zabývat (svatby, pohřby, narození dětí, ...). V těch emailech a dopisech se tyto události zmínily jen v pár větách a dál prostě nic.
Ale jinak jsem si knihu zamilovala. V knize se pořád něco dělo, byla šíleně čtivá a hlavní hrdiny jsem si oblíbila. Bylo také super, že zprávy si neposílali mezi sebou pouze hlavní hrdinové, ale v v knize byli i zprávy mezi Katii a Tobym, Rosii a její sestrou, Alexem a jeho bratrem a dalšími. Za mě prostě skvělá kniha, která stojí za přečtení!!!