Jak poznat, že vaše kočka touží po vaší krvi

Jak poznat, že vaše kočka touží po vaší krvi https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291612/bmid_jak-poznat-ze-vase-kocka-touzi-po-v-1Vx-291612.jpg 4 104 33

Existuje mnoho knih, které vás naučí, jak se o kočku starat. Je ale jen jediná kniha, která vám řekne, jak poznáte, že vaše kočka touží po vaší krvi. Matthew Inman píše a kreslí pro web The Oatmeal a je autorem řady komiksů, mezi nimiž vyniká jeho kočičí knížka How to tell if your cat is plotting to kill you. Všichni chovatelé a milovníci koček budou souhlasit s tím, že kočky jsou osobnostmi – vyniká to ve srovnání s ostatními domácími mazlíčky včetně psů. Asi i proto jsou kočky námětem tolika skvělých komiksů, stripů nebo kreslených filmů. Knížka prochází celou řadu témat a situací, ve kterých jistě svého vlastního domácího miláčka velmi dobře poznáte. Ať už vezmete kapitolku Jak se mazlit s kotětem nebo třeba (moje oblíbené) Nápady na dárky pro páníčka, jsou to všechno věci odpozorované ze skutečnosti a dotažené do podoby, která vás skvěle pobaví. A co víc – naučíte se rozpoznat okamžik, kdy vaše kočka začne plánovat vaši smrt. To bude nejvyšší čas, kdy byste se měli nad sebou zamyslet, najít chyby, kterých jste se dopustili, a pokusit se ještě všechno zachránit. Třeba bude stačit nějaká hračka, víc mazlení se (pokud bude kočka chtít), nějaká dobrůtka nebo omezit nevhodné chování, když vám chce spát na klíně.... celý text

Literatura světová Humor Komiksy
Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

How to Tell If Your Cat Is Plotting to Kill You , 2012


více info...

Přidat komentář

Čand@
25.12.2023 4 z 5

Takže Bobani sú gayovia? :))
“Také byste měli zvážit, zda se z vašeho kocoura nestal homosexuál po tom, co byl svědkem vašich sexuálních hrátek.
“FUJKY
Bavila som sa :))

Vidlička
01.09.2023 3 z 5

Bobany bych chtěla za kolegy! LOL!!
Mustread pro číčofily, ale jen tak na jedno přečtení...


Knihotyna
06.02.2023 1 z 5

Humor v knize mě nijak zvlášť neohromil, mnohdy jsem ho postrádala úplně. Za sebe a svůj pohled musím říct, že mnoho vtípků se mi zdálo až vulgárních a spíše urážejících.
Každopádně každý máme jinou chuť! Za mě ale tento komiks ne. Byť nápad na něj byl dobrý a je to bráno s nadsázkou, tady to do sebe dle mého nesedí.

Blahorodi
11.05.2022 2 z 5

Sem tam povedený humor, za mne spíše k úsměvu, než zasmání. Ilustrace nic moc, jestli je to záměr, neumění, nebo jen výsledek produkce ve stylu „honem fláknout fór, s kreslením se necrcat“, čertví.

oladnb
20.10.2021 2 z 5

2 hvězdy za to, že jsem se občas pousmála, ale smíchy jsem se nepotrhala. Úplně nemusím přisprostlý vtípky a tady jich bylo celkem dost. Za mě tedy nic moc, nic mi to vlastně nedalo.

Alma-Nacida
27.07.2021 3 z 5

Začátek a konec je dobrý, smála jsem se a pobavila mě i kkt - koťátková konspirační teorie, ale příhody kancelářských krys, pardon, koček Boba a Boba mě nebavily a přišly mi spíš trapné. Asi si každý vybere své oblíbené části. ;)

Arkagas
10.02.2021 4 z 5

Komiks, který dostala moje mamka od svého přítele. Komiks, který jsem nikde nezahlédla a vůbec bych o něm nevěděla, což je velká škoda, protože tohle dílko je skvělé :D Ukazuje nám, jaké bestie kočky vlastně jsou a že byste si na ně měli dávat sakra bacha, protože to, co vypadá jako mazlení, je ve skutečnosti důkladná příprava na vraždu :D.Krvežíznivé kočky totiž máme všichni, jen o tom nevíme. Skvěle jsem se pobavila a knížkou si listuju už třetí den :D.

DK197
14.06.2020 3 z 5

KNIHA: Já nevím... začátek knihy líbil. Ale asi nepatřím k lidem, kteří kočky považují za bojové potvory, co chtějí ovládnout svět... Taky pasáž věnovaná homosexualitě mi přišla divná... To už mě víc bavily některé hlody z kanceláře... Kresby moc hezké, ale to na plný počet nestačí...

gleti
19.03.2020 4 z 5

Všichni, co sdílí domácnost s kočkou, to ví.
Tvoreček, který se k vám tulí, vrní a něžně vás ducá tlamičkou, je ve skutečnosti nebezpečný predátor, který pokud by to jeho velikost umožnila, s chutí by vás zkonzumoval.

1v8na
17.05.2019 3 z 5

Taková vtipná útlá knížečka, která má za úkol pobavit a svůj úkol perfektně plní. Jediné, co se mi nelíbilo, byla část Kdybychom se chovali ke kočkám jako ony k nám. To mi přišlo trapné.

LordSnape
26.04.2019 3 z 5

Taková fajn kočičí jednohubka, co zaujme spíše lidi, co holdují těmto domácím šelmám. Škoda jen, že konci už bylo dost znát, že dochází nápady a místo toho jsme sledovali dvě debilní kočky, co se chovaly jako lidi. To už nebylo skoro vůbec vtipné.

Hadati
20.11.2018 2 z 5

Zejména první část vtipů je zábavná a několikrát jsem se i zasmál nahlas. Kdyby styl humoru zůstal i nadále takový, dal bych komiksu 80 %. Jenže pak následují kapitoly Boba a Boba, koček, které chodí do práce s lidmi a mluví s nimi jako rovný s rovným. Ten nápad jako takový nebyl špatný, ale humor klesl značně pod mou úroveň, kdy vtipy začaly být dost obhroublé a hloupé. Kvůli vtipnému začátku ale nemůžu dát méně než ty dvě hvězdičky.

PabloFuentes
12.11.2018 1 z 5

Chtěl jsem něco víc oddechové a narazil jsem na tyhle kočičáky. První část s komiksy byla fajn, ale celkově mi přijde, že se z celého tématu dalo vytřískat mnohem víc a nutno podotknout, že po facebooku plují stripy daleko vtipnější. Škoda.

katallinka
17.10.2018 2 z 5

Začátek je skvělý, konec dobrý, ale většina knížky mi přišla trapná a zbytečná ????

Knihomolkajá
08.05.2018 4 z 5

Taková klasická oddechová, vtipná kniha, která dokáže zaujmout.
Vřele doporučuji pro každého, kdo má rád kočky, nebo jen humor.

sola_lupa
12.03.2018 3 z 5

Jsem sice přes psy, ale část "jak poznat, že vaše kočka touží po vaší krvi" a "kdybychom se ke kočkám chovali jako ony k nám" jsou nejen zábavné, ale i přesné. Zbytek mi moc bohužel neřekl, asi budu muset začít více studovat sousedovic vrnící bestie.

syky245
15.12.2017 5 z 5

pobavilo, u většiny jsem se usmívala. Jsem zvědavá na autorovo další knížku

Edit
20.10.2017 3 z 5

Komiksový příběh mě spíše zklamal. Asi jsem ho nepochopila.... Nějak jsem v něm neobjevila ten "humor". Nicméně zbytek je naprosto boží. Kdyby byla knížka bez komiksu má plný počet ;)

LimedkaMikki
13.04.2017 4 z 5

Super knížka a hlavně krásně nakreslená, protože kulaté věci jsou cool :D Rozhodně pobaví i lidi, kteří nemají doma kočku. A ti co tu kočku doma mají se dost možná stanou víc schizofrenní :D I když ten strip s Bobama bylo pro mě osobně docela nudné. Mnohem lepší pak už bylo přirovnání zdánlivě obyčejných kočičích gest k výcviku zabijáka.

Aleen
24.02.2017 4 z 5

Pobavila jsem se, i když ne na 100% u všeho. Jako spolubydlící kočky jsem se cítila obzvlášť ve velkém nebezpečí...Snad mně nedostanou!!

Štítky knihy

kočky humor komiksy

Autorovy další knížky

The Oatmeal (p)
americká, 1982
2016  70%Jak poznat, že vaše kočka touží po vaší krvi
2017  81%Všechny důvody světa, proč běhám

Kniha Jak poznat, že vaše kočka touží po vaší krvi je v

Přečtených129x
Čtenářské výzvě22x
Doporučených3x
Knihotéce21x
Chystám se číst36x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x