Tereza197 Tereza197 komentáře u knih

☰ menu

X způsobů smrti X způsobů smrti Stefan Ahnhem

Předchozí díl mě trochu zklamal tím, že se v něm vlastně nic “nestalo. Po dočtení tohoto dílu však pochopíte, že to byla jen předehra pro X způsobů smrti, které mě pohltily na X různých způsobů. Těším se na poslední hřebík do sbírky této série!

25.02.2024 5 z 5


Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Jak už tady psalo více lidí, hlavní dějová linka vlastně chybí. A vrah a jeho kostky se ještě pořádně nedostal ke slovu. Je tu několik dalších případů, které mi byly i vlastně dost nepříjemné.


Fabianovo rodina už mi také dost leze krkem.

Doufám, že v dalším díle se konečně dostane vrah na “výsluní a bude se kniha věnovat jemu a ne dramatu všude kolem.

04.02.2024 4 z 5


Osmnáct pod nulou Osmnáct pod nulou Stefan Ahnhem

Druhý díl ze série byl pro mě poměrně zklamáním. Nicméně kniha “Osmnáct pod nulou mě opět vrátila do sedla a já se klepu na pokračování. Děj se konečně seskupil a je opravdu čtivý.

31.12.2023 5 z 5


Devátý hrob Devátý hrob Stefan Ahnhem

(SPOILER) Na začátku knihy jsem se divila, z jakého důvodu má nižší hodnocení, než kniha první. Děj mě vtáhl mnohem rychleji a navíc už člověk znal hlavní aktéry, takže chápal jejich jednání. (Já si to naštěstí přečetla, takže jsem to věděla, ale opravdu zde chybělo upozornění na to, že děj se odehrává ještě před první knihou...)

Tak a teď to začne.

Dvě dějové linky, Dánsko a Švédsko mi začaly velmi rychle dělat ve čtení pořádný guláš. Vražedkyně zase uměla všechno, věděla všechno, stíhala všechno a ještě ke všemu měla asi sílu jako hora a neomezené finance na vše, co potřebovala k vraždění. To, že to bylo kvůli muži, se kterým vlastně ani nikdy nemluvila, tomu se nikdo nediví? Pak si prostě jednoduše uteče ze státu, protože Fabiana ani nenapadne to nikomu ohlásit a v poklidu si umře ve vykopaném hrobě.

Dále hlavní vyšetřovatel nechá zavraždit své dva kolegy a skoro i kolegyni v pokročilém stádiu těhotenství, která musela vzít otěže do svých rukou, protože Fabian měl zatmění?? Absolutně nechápu...

Nechutná scéna s vyvrcholením úchyla jen kvůli nastražení falešné stopy pro policii také naprosto zbytečná.

No byla tam toho hromada a ráda bych napsala, že si snad knihu budu muset přečíst znovu, abych třeba našla něco, čeho jsem si nevšimla, ale na to bych už opravdu neměla sílu. Pokud se tu najde někdo, kdo by se mnou děj probral, budu za to ráda, protože nesrovnalostí tam je spousta.

Nižší hodnocení nedávám hlavně z důvodu, že i přes to vše je kniha psaná velmi poutavě a nutí člověka louskat kapitolu za kapitolou. Dalším dílům šanci dám a to hlavně kvůli tomu, že už jsem si je všechny koupila :-D

27.11.2023 3 z 5


Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Musím přiznat, že mi chvíli trvalo, přijít na chuť stylu psaní nového autora a pořádně se do knihy začíst. Možná to bylo i tím, že rozjezd byl poněkud pomalejší. Nicméně, jedná se o první díl ze série, takže věřím, že v příštích dílech by to mohlo dostat tempo. Detektiv mi sice zatím není moc sympatický, ale věřím, že série bude vydařená. Nakonec mě příběh opravdu bavil a druhou polovinu jsem četla jedním dechem. Možná jen “nadlidské výkony vraha byly trochu moc.

11.11.2023 4 z 5


Zatmění Zatmění Jo Nesbø

Také si po každé knize od Nesba říkáte "tak tohle bylo něco úžasného" a přitom po dočtení té další opět jen sedíte s otevřenou pusou? Tak u této knihy to nebylo jiné. Začátek byl maličko pomalejší, nicméně po chvíli mě kniha strhla a já s ní chodila v ruce skoro i spát! Dejte mi pokračování prosím.

12.10.2023 5 z 5


Balzamovač Balzamovač Alison Belsham

Bohužel musím souhlasit s názorem většiny komentujících. Tento díl byl zatím ze série značně nejslabším. Určitě bych neřekla, že byla kniha špatná, ale opravdu mi přišlo, že celý příběh vraha byl upozaděn za osobním životem detektiva a jeho zápletkou s tatérkou, která mi je značně nesympatická. Konec je otevřený a já doufám, že pokud se dočkáme pokračování, bude již bez této linie.

16.09.2023 4 z 5


Inkoust Inkoust Alison Belsham

První kniha od nové autorky se mi moc líbila, nicméně toto její pokračování má mnohem větší grády. Kniha mě naprosto pohltila a nutila číst dál a dál až do ranních hodin. Líbí se mi zapojení postav z prvního dílu a tak i další sblížení s jejich životy. Byla to jízda, dejte mi do ruky další díl.

02.08.2023 5 z 5


Tatérka Tatérka Alison Belsham

Několik let v kuse jsem četla pouze knihy od Nesba, Keplera a Cartera, proto pro mě bylo ze začátku poněkud těžší, přijít nové autorce a jejímu stylu psaní, na chuť. Nicméně poté, co jsem se do knihy opravdu zakousla, četla se mi jedním dechem. Jako "člence komunity potetovaných" se mi námět moc líbil a ještě před dočtením jsem běžela pro další dvě autorčiny díla. Těším se na inkoustové pokračování.

17.07.2023 5 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Věřím, že spousta lidí bude po dočtení této knihy chvíli jen sedět a přemýšlet, stejně jako já. Kniha pro mě byla poměrně těžká, ne však na čtení, ale svým obsahem. Nechci prozrazovat, nicméně si myslím, že se nakonec alespoň trochu dotkne každého z nás. Carterovo velká osobní tragédie je z knihy cítit a to dle mého větším psychickým náporem na čtenáře. Co se týče označení "nejhorší vrah", s tím asi úplně nesouhlasím, to však vůbec nic nemění na tom, že kniha "Genesis" bude patřit mezi můj TOP výběr.

26.04.2023 5 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Kniha byla skvělá, ostatně jako všechny předchozí, nicméněstejně tak, jako zde píšou jiní, musím souhlasit s tím, že téma Jurek bych již opustila. Chápu, že je to stále pandořina skříňka, ale ráda bych dala šanci něčemu zcela novému.

19.03.2023 5 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Nechci nic prozrazovat, ale troufám si říct, že příběh knihy bude asi strašákem pro všechny ženy a zřejmě se jich (nás) to dotkne mnohem více, než našich drahých poloviček opačného pohlaví. Kniha se četla jedním dechem a opět za sebou zanechala úžasný čtenářský zážitek a husinu až na zadku.

16.02.2023 5 z 5


Království Království Jo Nesbø

Nesba miluju, ale abych pravdu řekla, čekala jsem trochu více. Nemohu říct, že by mě kniha nebavila, nebo se těžko četla, nicméně mi chvílemi připadala jako kolovrátek. Kniha ve mně nechala zřejmě pocity, které měla a kolikrát jsem se musela pozastavit a trochu nad tím přemýšlet, což je super. Konec se mi také líbil, ale stále musím podotknout, že na jiné jeho skvosty to prostě nemělo.

03.02.2023 3 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Touto knihou na střední škole začalo mé šílenství po kriminálkách a severských autorech! Četla jsem ji téměř jedním dechem a ihned jsem toužila po pokračování. Od té doby jsem si zamilovala Jak Nesba, tak Keplera a později i Chrise Cartera. Tato kniha ale bude vždy mou srdcovou záležitostí a počátkem čtenářské vášně.

13.01.2023 5 z 5


Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Tato kniha od Cartera byla tak trochu z jiného soudku, než zbytek jeho tvorby, avšak míněno v tom nejlepším slova smyslu. I přes to, že jsem si na brutalitu a nechutnost v jeho knihách zvykla, tak tato mi i bez absence tohoto všeho, sedla jako prdel na hrnec. Přečteno jedním dechem a to ani nemluvě o tom, co předcházelo dopsání knihy. Carter je génius a nemohu se dočkat jeho další knihy!

13.01.2023 5 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Kniha, která ve mě vyvolala tolik pocitů...strach, znechucenost, lítost, uvědomění. Opět naprostá pecka. Co ale musím vyzdvihnout je to, že je to jedna z knih, ke které se myšlenkami budu ještě dlouho vracet.

03.05.2021 5 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Tak to byl opět masakr. Při posledních několika kapitolách jsem měla sevřený žaludek a bála se i vlastního stínu. Byla jsem vtažená do děje až jéje. Kniha opět přečtena jedním dechem.

05.04.2021 5 z 5


Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Opět úžasná kniha. Nechutnost stoupá a napínavost také. Když se člověk dozví celý příběh, vysvětlení, běhá mu mráz po zádech ještě dlouho poté. Silný příběh

20.02.2021 5 z 5


Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Tak tohle byl masakr! Naprosto úžasný čtenářský zážitek! U čtení jsem se vážně bála a Carter umí čtenáře vtáhnout do děje tak, jako by sám čekal na to, až na něj někdo sáhne ze tmy.

23.10.2020 5 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Miluju kriminálky a protože mi došly knihy od Nesba a Keplera, vrhla jsem se na Cartera! Musím říct, že po první knize jsem úžasně navnazená na další knihy!

19.08.2020 5 z 5