X způsobů smrti

X způsobů smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432180/bmid_x-zpusobu-smrti-LCE-432180.jpg 4 608 151

Fabian Risk série

< 5. díl >

Thriller švédského bestselleristy Stefana Ahnhema dohrává napínavou partii titulu Motiv X. Za každou vraždou se skrývá motiv. V jistých případech je to však bohužel pouhá iluze. Je noc a z přístavu u Helsingborgu vyplouvá nafukovací člun s jediným pasažérem. Na zádech má připevněný meč. Jeho úkol určila hrací kostka: Někdo musí zemřít. Jen ještě neví kdo. Místní policie se zatím snaží vyšetřit několik zdánlivě nesouvisejících případů vražd. Když se zdá, že už se jim to konečně podařilo, najde se další oběť a detektivové včetně Fabiana Riska si musí přiznat: Nic z toho, co víme, není pravda. A pokusit se společně s dánskými kolegy chytit někoho, kdo nepotřebuje mít motiv zabít – zato zná nepřeberně způsobů, jak to udělat.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

X sätt att dö , 2019


více info...

Přidat komentář

Tereza197
25.02.2024 5 z 5

Předchozí díl mě trochu zklamal tím, že se v něm vlastně nic “nestalo. Po dočtení tohoto dílu však pochopíte, že to byla jen předehra pro X způsobů smrti, které mě pohltily na X různých způsobů. Těším se na poslední hřebík do sbírky této série!

MisakCZE
16.01.2024 4 z 5

Na úvod je nutno dodat, abyste tuto knihu nečetli, pokud nemáte načtený díl předešlý. Je to přímé pokračování.
Musím konstatovat, že toto byl asi nejlepší kousek z celé série.
Děj se výhradně točil okolo Molandera a nahánění vraha "X", osobní životy aktérů, stejně jako linie okolo Theodora byli upozaděny, ne však zcela ignorovány.
Bylo to napínavé, čtivé, neodložitelné, nepřekombinované, logicky uzavřené.
S přílišnou brutalitou, kterou zde někteří zmiňují, nesouhlasím. Za mě to bylo v mezích žánru, kdo čte Cartera či Mastertona, asi se mnou bude souhlasit.

Teď už nezbývá než zatlouct "Poslední hřebík", nevím jak vy, ale já jdu pro kladivo ...


JiříM
03.12.2023 5 z 5

Ten Fabian je snad nesmrtelný!

Kekik
08.10.2023 5 z 5

Tak předposlední díl je za mnou. Konec mě lehce zklamal. V případu s kostkou jsem se s vyústěním smířila. Prostě kostka rozhodla. Bohužel u Molandera jsem čekala více akce. Tady se autor moc nepředvedl. Přitom takový potenciál. Ale třeba se ještě něčeho dočkám v poslední knize s Fabianem Riskem.

hana4834
27.02.2023 5 z 5

Nejlepší díl jsem zvědavá na pokračování

Katulinka69
21.02.2023 3 z 5

Za mě nejlepší ze série

Pedro69
18.02.2023 4 z 5

Kdyby to nebylo podle mě překombinované dál bych pět hvězdiček.

monika0356
13.02.2023 5 z 5

To je silena jizda tato serie, na muj vkus obcas az moc brutalni, ale to se mi na tom asi libi. Neda se odlozit, clovek musi cist dal a dal…tesim se okamzite na dalsi dil.

Deia
09.02.2023 4 z 5

Štvrtá časť tejto série sa mi veľmi nepáčila, to vyšetrovanie ma tam až tak nebavilo. Ale keďže toto je priame pokračovanie, tak som chcela vedieť, že ako sa to uzavrie. Táto časť sa mi čítala lepšie, vyšetrovacia linka bola viac priama, ale aj tak mi pár vecí vadilo. Napríklad linka s Fabianom a jeho synom (našťastie divnej Fabianovej rodiny bolo v tejto časti menej), v ktorej sa podľa mňa Fabian správal nelogicky - nechcem spoilerovať, ale neviem, čo čakal. Takisto mi nesedela ani dánska linka so slizkým šéfom Sleiznerom, jeho kapitoly boli strašné, nechápem ako sa taký človek dostal na tak vysokú pozíciu. Šiesta časť má byť práve o ňom, ale tu mi to ešte proste nesedelo, aj kvôli tomu mi to celé prišlo také preplácané, že je v príbehu až príliš veľa dejových liniek. Ale aby som nebola iba negatívna, tak kniha má spád, je napínavá, je tam jedna obeť za druhou a vyšetrovatelia sú konečne sústredení na tento prípad. Najviac ma ale aj tak bavilo Fabianovo súkromné vyšetrovanie, to som bola veľmi zvedavá, ako to celé dopadne a či sa mu podarí páchateľa zatknúť. Poslednú časť si určite prečítam, ale už ani neviem, či sa na ňu teším alebo či len chcem mať sériu za sebou. Ako nie je zlá, len trošku priemerná.

Kaja1
09.01.2023 5 z 5

Tak opět to byla jízda. Přiznám, že někdy už na mě bylo těch brutálních vražd hodně a knihu jsem odložila, abych ji zase za chvíli vzala a četla dál. Fabian Risk je policista, kterému to pálí, ale jeho protivníci nejsou také žádná "béčka". Teď si dám chvíli odstup a budu se těšit na Dunju a její boj s Kimem.

m_martina
07.01.2023 5 z 5

Kniha se nedá odložit, čte se sama. Jen ty brutální scény by snad ani nemusely být. Naštěstí jsem tuto řadu začala číst, až když byly vydané všechny její části. Proto jdu hned na poslední případ s Riskem.

Kubajzz
07.12.2022 5 z 5

Poslechnuto jako audiokniha a musím říct, že nápad s kostkou za mě super. Knížka opět nezklamala a už se těším na další díl. Rozhodně doporučuji.

kob
05.12.2022 4 z 5

Nápad s kostkou je super, ale motá se tam dohromady tolik věcí, že jsem byla úplně nadřená, jak jsem se snažila za každou cenu udržet v obraze. Některé postavy mě rozčilovaly natolik, že už se mi chtělo knížku zahodit, což ovšem slouží autorovi ke cti, jak čtenáře dostává, kam potřebuje.

BlackBlade
16.10.2022 4 z 5

Dobré vyvrcholení předchozího dílu, moc se mi to líbilo. Jen doufám, že toho 3,14čuse Kima Slajznera už někdo sejme. A pořádně. To je fakt tchurák... (autorsky ale dobře vykreslená postava, kterou musí všichni nesnášet).

Dvorik
03.10.2022 5 z 5

Stefan napravuje krivdu ctenaru z neukonceneho predchoziho dilu a rozjizdi perfektni finale! I kdyz neco si stale nechava do 6. dilu :) Super dil.

Pavlnka
23.09.2022 3 z 5

Hodně brutální, četla jsem fakt dlouho a nějak mi to prostě nesedí. První díly byly lepší.

oskli
15.09.2022 1 z 5

(SPOILER) Tak asi jako jediné plus beru to, že Fabian už neřešil vztah se Sonjou. Jinak pořád stejná nevěrohodná patetická slátanina, kde je nakonec šílený kostkář nejvíc uvěřitelnou dějovou linkou. Fakt nevěřím tomu, že by někdo tak úchylný jako Sleizner prošel psychotesty a mohl pracovat u policie, navíc jako šéf oddělení. Molander podobná šílenost - fakt tomu má čtenář věřit? Autor rozjel neskutečně moc dějových linek, nasázel do knihy řadu postav, z nichž některé najednou zmizely, navíc nenechal jediného policistu jako normálního jedince. Šéfová alkoholička, Liljvá roky žila s totálním idiotem a zamotala se s šílenými neonacisty, kteří taky najednou zmizeli ze scény, ostatní jsou nemastní neslaní vesměs s nějakým mindrákem a neschopní rozhodovat o čemkoli. Fakt neuvěřitelná parta zoufalců.
Je mi jasné, že závěrečný díl si v audiopodobě dám, ale fakt se těším, že teď sáhnu po něčem, co má trochu úroveň. Tohle byla nejvíc ze všeho absurdní patetická fraška.

ujira
13.09.2022 3 z 5

Čímdálvíc,, jen,, přecpané vraždami. ,,Kostkař,, není špatný námět, ale druhý motiv,,vraždícího technika kriminalisty,, si autor mohl nechat do další knihy. Chyběla mi zde hlubší práce na postavách. a brutální popis zdravotních rizik vyšetřovatelů to nezachrání.

Anet2106
13.08.2022 2 z 5

(SPOILER) Za mě asi nejslabší díl této série. Sice téma s nahodilými vraždami bylo zajímavé, ale už se mi zdálo absurdní, kolikrát vrah uprchl. Nejvíce mě každopádně zklamal konec - žádná velké finále. Až jsem si říkala "To je jako všechno?".
Každopádně mě potěšilo, že konečně chytili černou ovci z vlastních řad, tenhle charakter mi v celé sérii dost vadil.

esty8532
08.08.2022 5 z 5

Originální myšlenkový proces vraha založený na náhodě. Návykové a neodlozitelne čtení!

Štítky knihy

sérioví vrazi mezinárodní spolupráce policejní vyšetřování

Autorovy další knížky

Stefan Ahnhem
švédská, 1966
2017  84%Oběť bez tváře
2018  80%Devátý hrob
2019  85%Osmnáct pod nulou
2019  87%Motiv X
2020  87%X způsobů smrti

Kniha X způsobů smrti je v

Právě čtených9x
Přečtených901x
Čtenářské výzvě50x
Doporučených25x
Knihotéce380x
Chystám se číst228x
Chci si koupit67x
dalších seznamech12x