Inkoust

Inkoust https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/450951/bmid_inkoust-Sgw-450951.jpg 4 506 138

Jeho tetování je rozsudkem smrti. Od autorky bestselleru Tatérka. V temných uličkách Brightonu kdosi napadl mladou ženu. Zranění se zprvu nezdají vážná, ale oběť za 24 hodin umírá v agónii a na jejím těle se najde smrtící tetování. Po zmizení druhé ženy už inspektor Francis Sullivan ví, že čelí sériovému vrahovi. Jedno ale nečekal: hlavním podezřelým je Alex Mullins, syn tatérky a jeho bývalé milenky Marni. Dokážou se přenést přes minulost a spojit síly, než se rozsudek smrti objeví na kůži další oběti?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

Her Last Breath , 2019


více info...

Přidat komentář

stanislav0373
15.04.2024 2 z 5

Bohužel, ani druhý díl mi nepomohl nezlomit hůl nad touto sérií. I přes zajímavý způsob vrahovy práce tu máme všechny neduhy dílu prvního. Jen ta policejní práce a celkové pojetí vyšetřování se ještě zhoršilo. Nepomohly tomu ani osobní problémy jednotlivých vedlejších postav.

TerkinKnižnySve
17.03.2024 5 z 5

Alison Belshamová - Inkoust/Jej posledný výdych


Počet strán: 370
Vydavateľstvo: @lindeni.sk
Žáner:#thriller

Opäť výborná kniha!

Čakala som, čo autorku môže napadnúť v súvislosti s tetovaním v ďalšej knihe a toto bolo výborné!

Hneď v úvode vražda potom ďalšia, ďalšia , ďalšia , už pri prvej som uvažovala čo to mohlo spôsobiť, keďže ich nechával na žive a teda ústa dole! Perfektné!

Čo ma však hnevalo, neustále obviňovanie Alexa, nie teda, že by si Alex nejako pomáhal svojim tvrdohlavým správaním ale prirástol mi k srdcu a bránila som si ho ako Marni.

Tu ma trošku sklamalo, že Marni tam bola pomenej a hoci im pomohla s jednou pre mňa dosť závažnou vecou, nevidela som tam slová uznania.

Objavenie Paula bola riadna podpásovka a dúfam, že sa v tretej casti neobjaví a ak áno, nech to s ním uz niekto utne a nastálo!

Vrah ma chvíľkovo napádal ale nebola som si istá, predsa len tie kapitoli tam neboli zbytočne ale autorka mi aj tak vyrazila dych s objasnením!

Veľmi sa teším a pokračovanie, čo vymyslela autorka v poslednej časti.

Kniha č. 63/2024

Za #spolocnecitanie ďakujem dievčatám
Nika Strumienská
@mamka_cte
Krista Kiksi Divínová
Eliška Staňová
@book_reviews_by_dzarule
Zuzana Žužu Dobiasova
Lucie Svobodová
Júlia Júlia
Nika Vachová

#recenzieTerka #kniznizavislaci #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #alisonbelsham #jejposlednyvydych #inkoust

Obsah:

#vyšetrovanie #sériovívrahovia #tetovanie #obeť

Jeho tetovanie je rozsudkom smrti

V temných uličkách Brightonu ktosi napadol mladú ženu. Jej zranenia sa spočiatku nezdajú vážne, ale už o 24 hodín obeť v agónii umiera a na jej tele sa okrem zranení nájde smrtiace tetovanie. Po útoku na druhú mladú ženu inšpektor Francis Sullivan vie, že v uliciach Brightonu kráča sériový vrah. Jedno však nečakal: hlavným podozrivým sa stáva Alex Mullins, syn jeho bývalej milenky tetovacej umelkyne Marni. Dokážu sa preniesť cez minulosť a spojiť sily, kým sa rozsudok smrti objaví na koži ďalšej obete?


Karolína7
05.03.2024

Přečetla jsem během tří zkrácených večerů "jedním dechem". Vzhledem k "Tatérce" jsem už byla seznámená s většinou postav, přesto tím děj neztratil na napínavosti - ba naopak. A přiznám se, že pravděpodobného vraha jsem odhadla hned, co se v dospělém věku jako "bezúhonný" člověk, ochotný podat pomocnou ruku, ocitl poprvé na scéně.

Veveruška320
16.02.2024 4 z 5

Tak druhý díl se mi taky moc líbil..opět jízda,kniha se četla úžasně,napětí rozhodně nechybělo.Těší mě,že jsou v knize ty samé postavy a dobře to na sebe navazuje...jdu na další díl...:o))

MKrat
25.01.2024

Dobré počtení.....

Timkim
03.01.2024 5 z 5

Opět vynikající kniha. Docela se nám ty rodinné vztahy zamotávají. Tip na padoucha jsem měl přibližně ve 2/3 knihy a potvrdil se mi. Nikterak to rozhodně neubralo na čtivosti a napětí. Moc povedené, ale rezervu si nechám. 92%

SimonkaS
08.12.2023 5 z 5

Naprosto skvělé pokračování Tatérky. Vyprávění mě rychle vytáhlo do děje, který svižně odsypával. A můj tip na vraha? Totálně mimo. Úplně jsem cítila Francisovu paniku, když mu došlo, kdo za tím je. Rozhodně si jdu pro další díl.

rengers
23.11.2023 4 z 5

Kdyby ten příběh, měl takový spád a napětí jak na posledních 100 stranách, tak není co dodat. Během čtení jsem vynechával skoro celé stránky, kde se jen popisovalo, jak vstává někdo s postele a dělá si kávu, nebo co si kdo obleče atd...?
Škoda.
Líbí se mi životní a psychologický popis hlavních postav.

saez
15.08.2023 5 z 5

Konečně vím, co má Francis za kérku :-)

Tereza197
02.08.2023 5 z 5

První kniha od nové autorky se mi moc líbila, nicméně toto její pokračování má mnohem větší grády. Kniha mě naprosto pohltila a nutila číst dál a dál až do ranních hodin. Líbí se mi zapojení postav z prvního dílu a tak i další sblížení s jejich životy. Byla to jízda, dejte mi do ruky další díl.

Privilegius
01.08.2023 4 z 5

Velmi dobré pokračování série, tohle se četlo úplně samo.

monishek
08.07.2023 5 z 5

Tak tohle byla zase jizda. Sice hlavni postava Marni zde mela mene prostoru a naopak vice jeji syn Alex, ale na čtivosti to neubralo. Zapletka byla zajimava a vraha jsem neuhodla. Zaver mel vyborny spad, i kdyz lehce smrdutý (ha,ha). Urcite doporucuji precist.

Misabi
09.06.2023 4 z 5

Další skvělá detektivka od této autorky.

olca1983
06.06.2023 5 z 5

Plný počet hvězdiček, nejde jinak! První díl jsem si pamatovala jen matně, ale vůbec to nevadilo - vše důležité bylo nenásilně shrnuto. Kniha byla napínavá do posledních stránek! O vyšetřovatele Francise jsem se bála a tak to má být. Mimo jiné je to velký sympaťák se spoustou hozených klacků pod nohami - ať od osudu, tak od kolegů. Těším se na třetí díl.

lucie1744
04.06.2023 4 z 5

Zajímavý případ. Dobře se čte. Těším se na třetí díl.

dlabikk
14.05.2023 5 z 5

Skvělé poslouchání. Má to spád, výborný námět a napínavé až do samotného konce :o)

Parwana
06.05.2023 4 z 5

Další skvělá detektivka od této autorky s neočekávaným koncem. Přečteno na jeden zátah.

terinkha
21.03.2023 4 z 5

12/2023
První díl jsem si moc nepamatovala, naštěstí mi ho osvěžila mamka, která ho dočetla nedávno, takže jsem mohla plynule pokračovat.
Francis mi přišel chvílema jako totální nihilista, plácal se v tom, co se dělo, jako slimák v kaluži, ale soud se Sam Kirby jsem teda prožívala s ním, jako bych seděla v soudní síni...Marni je pořád stejně švihlá a Alex, to je prostě nevycválanej výrostek.
Námět super, bavilo mě to, odsejpalo to, ale ten naprosto uspěchanej konec a navíc vzhledem ke knize dost neepickej? Za to teda hvězda dolů.
Už se těším na třetí :-)

sharina
24.02.2023 3 z 5

(SPOILER) Stejně jako první díl musím pochválit skvělé téma a řekla bych ne úplně typické, ač je spousta tatérů a lidí, které se o tohle téma zajímají. Kniha pro mě byla čtivá, zajímavá, ale ... upřímně ten konec, nejen, že byl hodně rychle utnutý - vážně mě více zajímala zápletka s Aimée, což bych ještě více méně zkousla. Každopádně chování policie v průběhu dopadení a vůbec záchrany poslední oběti, to bych hodně rychle zastávala názoru jako Marni a policajtům se vyhla velkým obloukem.
Plus musím zmínit, že mi v tomto díle Marni zápletka přišla až moc násilně vtažena do příběhu, buď ji autorka měla mnohem více rozvést anebo to tam necpat vůbec.

Lka
13.02.2023 5 z 5

Audiokniha :
Další skvělý díl. Od začátku až do konce napínavé. Jdu na další díl.