Balzamovač

Balzamovač https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484786/bmid_balzamovac-CgU-484786.jpg 4 354 95

Bizarní vraždy. Prastarý kult. Strach, co svírá město. Knihám označeným zlatou pečetí Edice TOP věnujte zvýšenou pozornost! Předchází je pověst největších světových bestsellerů, které se dočkaly vřelého přijetí kritiky i čtenářů nebo získaly významná literární ocenění. TŘETÍ NAPÍNAVÝ PŘÍPAD INSPEKTORA FRANCISE SULLIVANA OD AUTORKY BESTSELLERU TATÉRKA. V brightonském Přírodovědném muzeu je nalezeno čerstvě mumifikované tělo. Když se spolu s kryptickými zprávami začnou objevovat egyptské pohřební nádoby a v nich části těla, má detektiv Francis Sullivan jasno – jde o práci sériového vraha. V ohrožení se navíc ocitá i Francisova exmilenka, tatérka Marni, která čelí obvinění z vraždy. Rozpolcený vyšetřovatel musí svést boj s vlastními démony i s časem, aby odhalil šíleného balzamovače dřív, než bude pozdě.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Kniha Zlín
Originální název:

The Embalmer , 2020


více info...

Přidat komentář

Veveruška320
13.04.2024 4 z 5

Tak tenhle díl,jsem četla dýl než jsem měla v plánu.Děj byl napínavý,čtivý,některé kapitoly moc zdlouhavé,ale jinak se mi kniha moc líbila.

TerkinKnižnySve
07.04.2024 5 z 5

Alison Belsham - Balzamovač


Počet strán: 378
Vydavateľstvo: @knihazlin
Žáner: #thriller

Výborný tretí a zároveň záverečný diel trilógie Inšpektor Francis Sullivan. Až mi je ľúto, že končíme a kľudne by som uvítala ďalšie vraždy len aby sme sa opäť stretli.

Tentokrát sa stretávame s bláznivým balzamovačom, ktorý nám hneď úvode da podrobný návod ako na to.

Keď porovnám všetky tri diely tento mi pride najslabší ale zároveň najsmutnejší, smrť jednej z hlavných postav bola velmi smutná :( a jej vyšetrovanie zapeklité a tak isto aj prísť na to kto je ten šialenec čo necháva kanapy s vnútornosťami a mrtvoli roztrúsené kade tade po meste.

Dej bol rychly a napínavý a o akciu nebolo nudze.

Ďakujem dievčatá za skvelé 3 týždne v #spolocnecitanie
Nika Strumienská
@mamka_cte
Nika Vachová
Krista Kiksi Divínová
Eliška Staňová
@book_reviews_by_dzarule
Zuzana Žužu Dobiasova
Lucie Svobodová
Júlia Júlia

Kniha č. 83/2024

#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihy2 #alisonbelsham #balzamovac

Obsah:

#múzeum #vrah #mŕtvola #vraždy

Bizarní vraždy. Prastarý kult. Strach, co svírá město
V brightonském Přírodovědném muzeu je nalezeno čerstvě mumifikované tělo. Když se spolu s kryptickými zprávami začnou objevovat egyptské pohřební nádoby a v nich části těla, má detektiv Francis Sullivan jasno – jde o práci sériového vraha. V ohrožení se navíc ocitá i Francisova exmilenka, tatérka Marni, která čelí obvinění z vraždy. Rozpolcený vyšetřovatel musí svést boj s vlastními démony i s časem, aby odhalil šíleného balzamovače dřív, než bude pozdě.


SimonaP
24.03.2024 3 z 5

Kniha se četla dobře, akorát konec mi přišel uspěchaný, všechno rychle vysvětleno na pár stránkách. Ale bavila mě.

ivzu77
21.03.2024 4 z 5

Třetí díl, třetí skvělé čtení. Sullivan je sympaťák. Jen hadů tam na mne bylo moc, ale to je můj boj...
Určitě doporučuji.

Romain123
16.02.2024 4 z 5

Za mně nejlepší kniha z celé trilogie. možná občas trochu zdlouhavé, konec naopak uspěchaný. Určitě ale nadprůměrný thriller.

MKrat
01.02.2024 4 z 5

autorka nepíše špatně..

Timkim
15.01.2024 5 z 5

A víte co? Mě se to líbilo a možná víc než díl první. Jako pachatel byl fakt hustej týpek a držet to v sobě tolik let, to chtělo pevnou vůli. No a okolo Marni se to konečně rozseklo, ale že s Paulem to bude tak rychlé, to jsem nečekal.
Každopádně ten konec.....se vsadím, že bude pokračování. Za mě dobrý 90%

dlabikk
13.11.2023 4 z 5

Předchozí díly se mi líbily víc, ale i tak je to čtivý a napínavý příběh. Už je na čase, aby vyšel další :o)

devildeny
09.11.2023 3 z 5

Předchozí dvě knihy mě bavily podstatně více. Sice se četla dobře a nenudila jsem se, ale už mě irituje, jak se vše musí týkat hlavních hrdinů a jak musí být do všeho zapleteni. To už by asi v reálném životě skončili v blázinci, každý rok nějakového prožívat. Předpokládám, že bude další pokračování, některé věci zústaly nevyřčeny, tak snad už jim dá autorka trochu voraz od všech těch hrůz.

Ira13
22.09.2023 4 z 5

Kniha se docela dobře četla - hlavně v druhé části . Bylo fajn sledovat oba případy i dozvědět se zase něco o mumifikovani, i když velice povrchně. Marni a ani Alex mi také nebyli sympatičtí a klidně mohli mít i méně prostoru.

Tereza197
16.09.2023 4 z 5

Bohužel musím souhlasit s názorem většiny komentujících. Tento díl byl zatím ze série značně nejslabším. Určitě bych neřekla, že byla kniha špatná, ale opravdu mi přišlo, že celý příběh vraha byl upozaděn za osobním životem detektiva a jeho zápletkou s tatérkou, která mi je značně nesympatická. Konec je otevřený a já doufám, že pokud se dočkáme pokračování, bude již bez této linie.

Metroušek
01.09.2023

Nedočteno. To se fakt nedá. To jde proti srsti. Podle mě neumí psát.

Deevv
29.08.2023 2 z 5

První díl super, druhej ještě šel, ale s tímto třetím jsem se dost trápila. Až tak posledních 100 stránek bylo akčních, jinak to bylo dost nudné. Hlavní případ byl jako v pozadí díky příběhu Marni a Alexe.

Pet13
18.08.2023 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila. Napínavá od začátku do konce. Četla se jedním dechem. Linka s Marni byla trochu zbytečná, tak trochu navíc.

monishek
25.07.2023 4 z 5

Tak tenhle dil se mi libil asi nejmene. Pripad s Balzamovacem byl skvely a velice me upoutal, ale druhy pripad s Marni me uz tolik nebavil. Prislo mi to porad dokola. Linka Marni, Paul a Thierry mi pripadala uz tak otravna a rikala jsem si, at uz Paula chytí a je konec. Naopak Balzamovac me bavil, ale je skoda, ze nemel tolik prostoru. Proces mumifikace apod byl velmi zajímavý a urcite se tam dalo jeste hodne veci doplnit. Celkove pribeh byl čtivý, i kdyz bych tam nedavala tolik prostoru Marni. Tentokrat me nebavila. Nakonec bych zminila, ze se mi asi nejvice libil 2.dil. Jsem zvedava, jestli serie bude jeste pokracovat. Urcite bych si precetla i dalsi dil.

olca1983
22.06.2023 4 z 5

Třetí díl jsem četla nejdéle ze všech. Byť byl děj opět propracovaný do posledního detailu, dobře byly oddělené obě dějové linky (Balzamovač, Marni), byly sympaticky krátké kapitoly, navíc dobře členěné, tak ani přes to vše mě kniha stále nějak nemohla pohltit jako ty dvě předchozí. Povedlo se to až v poslední cca třetině.
Dlouho jsem váhala mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Nakonec jsem dala 4 a to hned ze dvou důvodů: 1. bylo by nespravedlivé dát stejné hodnocení jako oběma předchozím dílům a za 2. některá témata zůstala otevřená a já si tak umím představit čtvrtý díl, do kterého se (snad) s chutí vrhnu.

Adriena838772
22.05.2023 5 z 5

Moc se mi to líbilo od začátku až do konce hodně napínavé. Ale ten konec zůstává otevření tak snad bude další díl.

yellow
09.05.2023 3 z 5

Konečně jsem to dočetla a musím říct, že to byl boj. Ani nevím, kolikrát jsem knížku rozečetla a zase odložila. Nakonec se mi podařilo začíst, a pak už to mělo docela spád. Jako v minulém díle mě neskutečně iritovala dějová linka s Marni, takže doufám, že jestli bude další díl, tak už bez Marni.

Parwana
06.05.2023 3 z 5

KNiha nebyla tak čtivá ani s tak překvapujícím koncem jak oba předchozí díly, ale bylo to svižmé a číst se to dalo.

Nikusha
27.04.2023 4 z 5

Četlo se to fakt moc dobře, ale já jsem udělala chybu, že mám mezi druhým a tímto dílem dlouhou pauzu. Nějak jsem se ztratila co se předtím stalo a to je u této série zásadní. Hodně to navazuje, takže nejlépe číst hned po sobě. Ale jsem vlastně překvapená jak se děj vyvíjel. Myslela jsem, že dostane "balzamovač" víc prostoru a linka s Marni bude jen taková dodatečná, ale bylo to spíš naopak.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány thrillery anglické romány

Autorovy další knížky

2018  81%Tatérka
2020  86%Inkoust
2022  85%Balzamovač
2024  %Dívky na kopci

Kniha Balzamovač je v

Právě čtených6x
Přečtených487x
Čtenářské výzvě85x
Doporučených22x
Knihotéce264x
Chystám se číst203x
Chci si koupit68x
dalších seznamech6x