Osmnáct pod nulou

Osmnáct pod nulou https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402599/bmid_osmnact-pod-nulou-keL-402599.jpg 4 921 236

Fabian Risk série

< 3. díl >

Třetí temný případ Fabiana Riska. Třetí mrazivý thriller z pera švédského bestselleristy Stefana Ahnhema. Automobilová honička u helsingborského přístavu skončí pro jeden vůz tragicky – pádem do ledových vod. Na předním sedadle je nalezen jeden z nejvlivnějších švédských podnikatelů v oblasti IT. Vše nasvědčuje, že šlo o nehodu, ale důkladnější ohledání těla odhalí, že bylo zmrazeno. Ještě podivnější je doba úmrtí: dva měsíce před událostí v docích. Navíc někdo tvrdí, že oběť viděl ještě před týdnem živou a zdravou. Zdá se, že vrah převzal její totožnost. Fabian Risk brzy zjistí, že to pachatel neudělal poprvé. A ani naposled…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Arton grader minus , 2016


více info...

Přidat komentář

Elapheg
05.04.2024 5 z 5

Po dlouhé době jsem se rozhodnul pro Stefana Ahnhema a sice další díl: Osmnáct po nulou. Všude jsem četl, že vraždy zde jsou hodně brutální, tak jsem se tomu dlouho vyhýbal a nyní jsem si řekl, že to zkusím. No nakonec se mi dostalo velmi povedeného thrilleru, který je dost ostrý, ale celkově se mi to hodně líbilo a musím říci, že Helen Fieldsová umí být ještě ostřejší. Mrtvých je v knize dost, stupeň brutality je v průměru zvládnutelný, ale hlavně se mi líbilo, že autor se snažil vědomě ukázat na skutečnosti, které jsou díky celosvětově zavedenému systému, možné. Ano vyšetřování krádeže identit a způsob vraždění je podle toho, jak je to popisováno, možné. Darknet taksamo a ten hlavně, způsob vyšetřování a jeho mezery, rovněž možné. Ano tento thriller od pana autora je můj třetí v pořadí, ale líbil se mi zatím asi nejvíce. Konec je otevřený pro další pokračování, a na Motiv X také dojde. Novodobý způsob krádeže identit mě velmi zaujal, způsob vražd také, ale i autorovo propojení na darknet, to vše se autorovi podařilo umně skloubit a vznikl z toho velmi kvalitní thiller, který bych tímto rád doporučil všem thrillerovým fandům a detektivkářům. Líbíla se mi hodně i osobní linka kriminalistů a jejich rodin, která příjemně zpestřovatala vyšetřování. Všem knižním přátelům děkuji za jejich cenné recenze ke mně, díky kterým jsem se osmělil zkusit tvorbu tohoto autora. Všem vám moc děkuji. :-) Knihu jsem si užil, doslova užil. To vyšetřování, ty zvraty v ději, osobní peripetie, motiv vraha, ale i vraždy a byl jsem velmi zvědavý, jak to celé dopadne a taky, kdo je ten tajemný vrah. Za mě velmi povedené. :-)

Dudlík08
25.01.2024 5 z 5

Další knížka, kterou jsme přečetla během pár dní :) Zase mi začátek připadal docela "nudný", ale jak se to rozjelo, tak jsem nemohla knížku odložit. Zajímavý námět, ale je pravda, že nějaké části jsou až moc přitažené za vlasy.


rezzba
17.01.2024 3 z 5

Tento díl se četl celkem dobře. Akorát ať už autor nechá aspoň 1 díl rodinu na pokoji. Všeho moc škodí. Na nelogické chování postav to jsem si už zvykl,to nebudu komentovat,ale duchařinu fakt už ne. A ten kolega? Wtf? A stejně se zase vrátím k McBainovy,jedna vražda a klasické vyšetřování. Proč v každé severské sérii,v každém díle je několik mrtvých. Nestačí jedna? Ono asi vymyslet děj na 350 stránek s jednou mrtvolou je dnes už kumšt.

čef
05.01.2024 5 z 5

Takové příběhy hltáme, přestože víme, že takto koumavých pachatelů je hodně málo, jestli vůbec. Zde jsou alespoň další, hodně brutální a hloupí blbové, kteří napadají většinou bezmocné lidi jenom pro svou zábavu. Nicméně rozsahu a době trvání se také nedá moc věřit, přeci jen je náš svět snad o malinko lepší. Příběh však postupuje požadovanou rychlostí s dostatečně podloženými vedlejšími zápletkami, a tak jsem spokojen.

Tereza197
31.12.2023 5 z 5

Druhý díl ze série byl pro mě poměrně zklamáním. Nicméně kniha “Osmnáct pod nulou mě opět vrátila do sedla a já se klepu na pokračování. Děj se konečně seskupil a je opravdu čtivý.

RADIN
24.12.2023 3 z 5

Poslabšie,ale tak dalo sa.

natalie.carsen
15.12.2023 5 z 5

Asi zatím nejlepší díl. Bohužel Fabian Risk není mou nejoblíbenější postavou, ale velmi mě zajímá storyline Dunji :)

MisakCZE
31.10.2023 4 z 5

Skvělá detektivka, přesně dle mého gusta.
Děj náležitě zamotaný, nepředvídatelný, rozdělený do dvou linií, kde svůj případ řeší Dunja v Dánsku a Fabian ve Švédsku, zda se prolnou či ne si už přečtěte sami.
Osobní linie hlavních postav jsou uvěřitelné, "ze života", a těším se na jejich další vývoj v následujících dílech série.

Neváhejte si přečíst celou tuto sérii, rozhodně to není ztráta času.

zbožňuju_knihy
02.07.2023 5 z 5

super! pěkné, propracované a rozsáhlé! určitě za 5*

koki.veru
09.06.2023 5 z 5

Další díl s Fabianem Riskem a opět super příběh a velice zajímavý a zapeklitý případ. Moc se mi líbí, že tam autor zakomponoval i Fabianovu rodinu. Těším se na další díl.

dlabikk
03.05.2023 5 z 5

Audiokniha - série s Fabianem je čím dál lepší, hodně postav, vražd i dějů. Trochu erotiky a trochu duchařiny, což je jediné, co bych knize vytkla. Do příběhu zapojena celá rodina. Určitě doporučuji a těším se na další díl :o)

Katulinka69
15.02.2023 2 z 5

Tak za mě tedy nejslabší díl. Bavil mě nejvíce Theodor

baryska0751
10.02.2023 2 z 5

(SPOILER) Třetí díl série jsem vůbec nečetla kvůli břídilovi Riskovi a jeho rozvrácené rodince. Zajímalo mě, jak se to vyvine v Dánsku. A jen tak docela malinko proto, abych zjistila, jestli se z Fabiana přece jen nakonec nestane schopný detektiv. Bohužel nestal. Přestože už dokázal vystřelit a dokonce se trefit, tedy až poté, co mu vrah přizabil dceru, ale i tak pokrok, přesto další knihu číst nebudu. V tomhle díle se mi totiž už definitivně zprotivila i Dunja, která jinak v minulých dvou docela zachraňovala situaci. Ukázalo se, že je vlastně taky detektiv na baterky, když dokázala sice úspěšně chytit vrahy, ale zároveň se tím definitivně připravit o práci.
K přečtení čtvrtého dílu mě nepřiměl ani samotný závěr, kde autor vlastně odhalil vraha, takže už snad ani není o čem psát, ne? Kolik lidí musí ještě zabít, než mu to dokážou?
Dvě hvězdičky dávám jednak ze setrvačnosti, jednak kvůli jistému pocitu zadostiučinění, když Riskova nesnesitelná manželka tvrdě narazila na osud :D
Kdyby vrah Sonju zabil, dala bych tři hvězdy a kdyby Theodor vystřílel zásobník do partičky úchyláků, dala bych čtyři!
P.S.: Tentokrát nebyla ani ta detektivka nijak dobře propracovaná. Ve Švédsku autor porušil jedno z pravidel pátera Knoxe, že pachatel musí být na scéně hned od začátku a nemá to být někdo neznámý, koho čtenář nemá šanci odhalit, protože o něm neví. No a dánský případ byl prozměnu jasný hned od začátku, protože co jiného by tam ta partička mladých lidí okolo Theodora mohla znamenat, než právě tuhle partičku úchyláků. Tak jedinou záhadou bylo, jestli se Theo k happy slapingu vesele přidá, nebo je bude chtít prásknout, ale oni ho do toho vtáhnou proti jeho vůli.

hana4834
07.02.2023 5 z 5

Asi zatim nejlepší díl těším se na pokračování

ArwenAragorn
18.01.2023 5 z 5

85%
Muž měl ruce i nohy přivázané k vozíku, aby se nemohl vysvobodit, a oči vytřeštěné hrůzou nedokázal spustit z troubící dodávky, která mířila přímo na něj. Sice zabrzdila, ale i tak z boku do vozíku narazila a roztočila ho jako curlingový kámen, vozík přejel šikmo do levého pruhu, kde do něj vrazilo SUV, převrátilo ho na bok a vteřinu na to ho rozdrtil kamion. Všechno se seběhlo během několika vteřin, které by se daly spočítat na prstech jedné ruky.
__________________________________________________________________________________________________________________
Tak to byl MAZEC! Vyšetřování krádeže identity a vraždy bezdomovců. Do obou případů se zamíchá Fabianova rodina. Velice čtivé a napínavé, plné zvratů, mrtvých je tady požehnaně. O tom, že Sleizner je hnusný slizoň jsme se opět přesvědčili, teda hlavně Dunja. Ale to, co se Fabian dozví na závěr je pro mě šok všech šoků.
Autor má fantazie na rozdávání a i když je to celé přitažené za vlasy, vůbec mi to nevadí.
Už se těším na další díl, neváhejte, čtěte!

EliskaD
09.01.2023 4 z 5

Po zklamání z předchozího dílu jsem byla rozhodnutá další knihu v pořadí nečíst. Ale má potřeba dokončovat (i začaté série) nakonec zvítězila. A musím uznat, že tento díl opět nasadil laťku. Na další díly se tentokrát opravdu těším. Osmnáct pod nulou navnadilo.

m_martina
01.01.2023 4 z 5

Naštěstí lepší než předchozí případ, i když u mě stále ještě vede první kniha z této řady. Musím ocenit nápad pana spisovatele ohledně zápletky, ale jedna hvězda jde dolů za několik drobností, které mi vadily. Kvůli spoileru nebudu psát, co to bylo ...

Kaja1
17.11.2022 4 z 5

Nedalo se odložit, sice mi vadí ta hrozná severská jména, ale knížka vás nenechá vydechnout. Prožít to, co hlavní hrdinové, potřebovala bych celoživotní servis psychiatra. No, jdu na další díl, je to třeba fakt číst popořádku, jinak v tom máte chaos.

Monika-cte
11.11.2022 5 z 5

Za mě skvělé, příběh se svižně a nepředvídatelně odvíjel od začátku do konce

postrach
04.11.2022 3 z 5

Tady končím!Do knihy jsem se musela nutit.Zdlouhavá.....Severské knihy mi vůbec nesedí.

Autorovy další knížky

Stefan Ahnhem
švédská, 1966
2017  84%Oběť bez tváře
2018  80%Devátý hrob
2019  85%Osmnáct pod nulou
2019  87%Motiv X
2020  87%X způsobů smrti

Kniha Osmnáct pod nulou je v

Právě čtených24x
Přečtených1 372x
Čtenářské výzvě87x
Doporučených47x
Knihotéce488x
Chystám se číst377x
Chci si koupit82x
dalších seznamech17x