TamčaBard TamčaBard komentáře u knih

☰ menu

Třináctý příběh Třináctý příběh Diane Setterfield

Strašidelné, napínavé, myslím, že velmi pěkně přeložené. Opravdu se mi to hodně líbilo. Když jsem ji zhltla, musela jsem se ještě vrátit k částem, kde autorka popisuje vztah hlavní hrdinky ke knihám, ale třeba i stařeckou demenci chůvy.
"Chodby, průchody a schodiště její mysli, které spojovaly, ale také rozdělovaly její myšlenky, byly podkopané. Zachytila začátek nějaké myšlenky a pak ji dál sledovala skrz díry ve zdi, občas sjela do tunelu, který se jí otevřel pod nohama. Někdy se neurčitě, mírně udiveně zarazila: Co to vlastně...? Nechtěla jsem snad...?"
Moc doporučuji.

18.09.2023 5 z 5


Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Ta byla opravdu dobrá. Taková pěkná detektivní oddychovka na dovolenou, když celý den prší. Překvapivé zápletky, romantika, trocha erotiky. Jo, líbila se.

05.08.2023 4 z 5


Dej mamce pusu Dej mamce pusu Joy Fielding

Celou knihu úplně zničil překlad. Docela bych si ji ráda přečetla přeloženou někým jiným, protože popisy hádek s manipulátorem byly opravdu skvělé, z manžela mi bylo fyzicky špatně. Ale z toho překladu víc.

31.07.2023 1 z 5


Pečovatel Pečovatel Mo Hayder

Hm, Ptáčník se mi líbil víc, tohle už bylo trochu přeplácané. Takový dort pejska a kočičky. A navíc to rozuzlení... schválně jsem se vrátila na začatek, kde se "pachatel" objeví poprvé a prostě to nesedí.

11.07.2023 2 z 5


Ochránci sampa Ochránci sampa Milada Střítezská

Tentokrát je královna Sarai jen osoba ve vzpomínkách, ale autorka našla celou řadu dalších zajímavých postav, známých i neznamých, jejichž osudy se vyvíjejí strhujícím tempem, takže jsem knihu téměř nemohla odložit. Moc obdivuji její fantazii. Perttu, kde se zase vynoříš?

25.06.2023 5 z 5


Dědicové Tuonely Dědicové Tuonely Milada Střítezská

Druhý díl lepší než první! Víc fantastiky, víc šamanů , víc překvapení. V podsvětí jsem se trošku ztratila, ale určitě budu číst znovu a pozorněji, teď jsem spěchala, abych věděla, jak to dopadne. No jak... co nejrychleji se musím pustit do třetího dílu.

31.07.2022 5 z 5


Harfeníci severu Harfeníci severu Milada Střítezská

To jsem si dobře vybrala. V knize je celou dobu zima mrazivá a venku při čtení více než 30°C Ovšem skvělý výběr to byl i z jiných důvodů. Zajímavé postavy, super humor, velice pěkné vykreslení krajiny a především strhující popisy šamanských rituálů. Překvapil mě opravdu hutný obsah, který by jinému autorovi vydal nejméně na tři díly. A protože vím, že mě ještě další díly čekají, má autorka můj velký obdiv - tolik děje, nápadů a fantazie. Rozhodně doporučuji!

22.07.2022 5 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Bylo skvělé, lepší než první díl. Hned chci číst další!

22.06.2022 5 z 5


Náš manžel Náš manžel Jo Jakeman

Opravdu se mi líbila. O psychopatech mezi námi. O lidech, o kterých si myslíte (nebo spíše chcete myslet), že neexistují. Autorka moc dobře věděla, o čem píše. Napínavá, i když konec znáte. Ale jak k němu došlo?

17.06.2022 4 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Tak to jsem si pochutnala! Opravdu se mi moc líbila. Hned jdu hledat druhý díl.

10.02.2022 5 z 5


Vysoká cena za lásku Vysoká cena za lásku Bohdan Dlouhý

Velmi zajímavá kniha. První polovina nenápadná, držela mě hlavně prostředím Muráňské planiny (četla jsem s mapou). Ale pak se to zvrtlo a nemohla jsem se odtrhnout. Nedoporučuji dočítat večer, neodložíte ji, dokud nebude konec.

12.01.2022 5 z 5


Vždycky zaplatíš Vždycky zaplatíš Bohdan Dlouhý

Druha kniha série trochu jiné detektivky / thrilleru. Mně se to moc líbilo. Je to strašně zvláštní pocit, když se děj odehrává na místech, která dobře znáte, v tomto případě v Brně a jeho okolí. Anebo na místě, které si úplně přesně dokážete představit - na Slovensku, blízko míst, kde jsem nachodila spoustu km. Temné stíny v minulosti hlavniho hrdiny, drastický čin pachatele i vzrůstající napětí míchají zajímavý koktejl, který je ke konci nutné vypít rychle. Takže jsem dočetla opět po půlnoci.

12.01.2022 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Opravdu moc pěkná. Přečteno jedním dechem. Zatím půjčená z knihovny, ale určitě si ji i Hanu koupím. U obou mě na konci napadlo "... a ty si jako stěžuješ na co?"

14.01.2020 5 z 5


Dům u ústí řeky Dům u ústí řeky Victoria Jones

Zajímavý příběh nahlížený ve dvou časových rovinách. Druhá polovina knihy byla jaksi hůře pochopitelná, myslím, že se na tom podepsal ne moc dobrý překlad. Po dočteni knihy jsem si musela některé části přečíst ještě jednou. Ale jako odpočinek od detektivek dobré.

28.12.2019 3 z 5


Krvavý leden Krvavý leden Alan Parks

Tohle byla asi nejhorší detektivka že všech, co jsem letos přečetla. Trvale opilý nebo sjetý policajt, slaboučká zápletka, vulgarismy v každé větě... Dočetla jsem jen proto, že knihy prostě téměř vždy dočítám, ale musela jsem se nutit.

28.12.2019 1 z 5


Podvedená Podvedená Charlotte Link

Tahle detektivka se mi moc líbila. Především překvapením v závěru, ale i obě linky zločinu byly zajímavé a uvěřitelné.

28.12.2019 5 z 5


Brána z obelisků Brána z obelisků N. K. Jemisin (p)

Tenhle druhý díl trilogie byl ještě lepší než první. Snad proto, že všechno dostalo nějaký smysl (nebo ne?). Už se těším, až vyjde třetí díl v češtině.

28.12.2019 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Dostala jsem ji od ježíška a přečetla ze dne na den. A okamžitě jdu objednat další díl. Opravdu velmi povedené!

28.12.2019 5 z 5