Komentáře knihy Vysoká cena za lásku

Nočnípták
12.03.2025

Samé pochvalné komentáře a já nedočetla. Děj mně přišel příliš popisný a rozvláčný, přitom mám v knihách ráda pomalu se rozvíjející děj, tady mně to vadilo. I to dramatické setkání s medvědem tak nějak zaniklo v příliš detailním popisování toho, co se dělo dál. Ještě jsem zvládla trochu červené knihovny a pak jsem čtení vzdala. K mafii jsem se nedostala. Třeba to pak začalo mít spád. Jenomže na mě čeká tolik knížek, které chci ještě přečíst, že jsem se nechtěla zdržovat.

slunina
02.12.2022

Popravdě, knihy (tuhle a druhý díl) jsem dostala na Vánoce a vůbec nic od toho nečekala. A byla jsem tak hodně překvapená, že vůbec nechápu, proč není autor známý všem a všude. Úžasný popis přírody, vztahů...Teď, rok po přečtení, napadla trocha sněhu a já najednou začala myslet na hlavní hrdiny. Na to, co se jim stalo, na atmosféru, která jde napříč celou knihou. Jednoznačně kniha, kterou stojí za to číst a totéž si myslí i další, kterým jsem ji půjčila na přečtení. A přesunutí části děje na Slovensko mi přijde jako zajímavé zpestření.

miklaras
07.06.2022

Bohdan Dlouhý se nesnaží být zásadní autor, který pohne vesmírem nebo lidstvem. Vybral si přesně takový žánr, jaký ho baví a umí si s ním pohrát. Chce napínat, bavit, komunikovat se čtenářem, což se mu ve velké míře daří. A jeho knihy se čtou s radostí. Poctivý autor se schopností konstruovat výborné dialogy, takových ve skutečnosti moc není.
V rámci žánru jde o top kvalitu

MishaVi
03.02.2022

Zprvu děj příjemně plyne, kocháte se slovenskou divokou přírodou, ponořujete se do vztahu Marka a jeho milé, do jejich problémů, které se ale rázně mění na boj o přežití. Kniha má spád, má nápad, má erotický náboj, je protkaná obohacujícími slovenskými dialogy a odehrává se v krásné krajině. Neodložíte ji, jste zvědaví, jak vše dopadne. A po přečtení na ni nezapomenete. Skvělé čtení.

TamčaBard
12.01.2022

Velmi zajímavá kniha. První polovina nenápadná, držela mě hlavně prostředím Muráňské planiny (četla jsem s mapou). Ale pak se to zvrtlo a nemohla jsem se odtrhnout. Nedoporučuji dočítat večer, neodložíte ji, dokud nebude konec.

ahavelm
01.12.2021

Tato kniha mě velmi oslovila. Našla jsem v ní romantiku i napětí a četla jsem ji jedním dechem. Děkuji za hezký příběh Andrey a Marka. Je velmi barvitý, plný života i napětí. Děj postupně graduje a nedovolí čtenáři přestat číst až do konce.

moril
18.07.2021

Autor umí psát. Jen ale opakuje vše co bylo napsáno. Nuda. Každá červená knihovna má stejný užitek. A jeho vnucovani tady a jinde (fcb a tw) je trapné.

veronika8232
23.05.2021

Už dlouho se mi nestalo, abych knížku přečetla pomalu jedním dechem. Příběh pomalu, ale jistě a zároveň velmi nenápadně gradoval. Poslední třetinu jsem stále čekala, kdy příběh zvolní, kdy už budu moci jít spát a knížku dočíst druhý den. Nepovedlo se. Příběh měl ke konci obrovské grády, spád, do poslední chvíle jsem netušila, jak se to rozmotá a dopadne. Nemám ráda příliš čitelné příběhy se zřejmými charaktery a velice se mi líbilo, jak se postavy vyvíjely a co vše autor pomalu odhaloval. A popis Muráňské planiny? Po přečtení knížky ji chci vidět!

Knizni_kocka
31.01.2021

Vysoká cena za lásku autora Bohdana Dlouhého pro mě byla příjemným překvapením začátku tohoto roku. Českým autorům jsem se v žánru thrilleru dlouho vyhýbala a po přečtení této knihy mohu zodpovědně říct, že to byla blbost. Příběh Marka a Andrey, který se spojí vlivem neuvěřitelných okolností, pokračuje zprvu poklidně, postupně se však mladí lidé zapletou do víru událostí, které vyústí v boj o přežití s mnohem silnějším protivníkem. Marek je však odhodlán svou milou zachránit i před její vlastní minulostí a bude se rvát až do naprostého konce. V žádné fázi však není jisté, kdo všechno zůstane stát a kdo padne…

Příběh příjemně plyne, v první polovině knihy čtenář žije v poklidu na okraji slovenské divočiny, prožívá s hrdiny jejich první zamilované krůčky i další fáze vztahu, které nemusí být vždy příjemné. Autor se nebojí ani otázky sexu, ale musím zdůraznit, že tato rovina je v knize podána vkusně a přirozeně. Lascivní scény stahujícího se svalstva v příběhu čtenář nenajde. To jen upozornění, pokud by jej tam hledal. Postupně se však akce zhušťuje a poslední čtvrtina knihy už je spanilou jízdou, kdy celý příběh a i náznaky v něm vygradují.

Pokud tedy hledáte thriller, kde lze nalézt i další roviny jako přidanou hodnotu vedle temné zápletky příběhu, nevadí vám trocha té romantiky a nevadí vám ani slovenské dialogy, ve kterých se většinově kniha odehrává, dejte šanci vyprávění o Markovi a Andree, drsné pohádce ze slovenské divočiny, kdy byste hrdinům však raději přáli potkat draka…

Jirka73
13.07.2011

Vysoká cena za lásku je příjemné letní čtení plné napětí. Kniha není žádné umění a ani si na to nehraje. Je však skvělou relaxací, v které si každý najde to svoje. Mé doporučení směřuje spíše dívkám a ženám, pro nás muže tam bude asi moc romantiky...

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi