Třináctý příběh přehled

Diane Setterfield

Spisovatelka Vida Winterová již po desetiletí okouzluje čtenáře po celém světě svými strhujícími příběhy, ale ten nejúžasnější si dosud nechávala pro sebe. Teď však cítí, že se neodvratně blíží smrt, a tak se rozhodne konečně odhalit dlouho očekávaný třináctý příběh: tajemství svého života. Ale i mladičká badatelka Margaret, kterou si zvolila za autorku svého životopisu, v sobě dusí bolest z minulosti. Obě ženy pomalu rozkrývají své osobní příběhy plné vášně, lásky, krutosti a oddanosti, protože jen pravda může ulehčit umírání a otevřít cestu do budoucnosti. Román Diane Setterfieldové navazuje na největší klasiky ženského románu a podobně jako Jana Eyrová nebo Na Větrné hůrce nabízí hluboce romantický příběh, v němž nechybí napětí, láska, tajemství ani magická a hrůzostrašná atmosféra.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2007 , Ikar (CZ)
Originální název: The Thirteenth Tale, 2006

Co říkají o knize uživatelé?

Audiokniha Třináctý příběh získává pozitivní ohlasy díky silnému příběhu a atmosféře. Mnozí čtenáři oceňují procítěné vyprávění Dagmar Novotné, které umocňuje zážitek. I když začátek může být pomalejší, jakmile se příběh rozjede, stává se fascinujícím. Kniha je plná tajemství, rodinných zvratů a překvapivých odhalení, což ji činí nezapomenutelnou. Někteří čtenáři však vyjadřují smíšené pocity, přičemž ne každý se do příběhu dokáže snadno ponořit. Více v komentářích.

Komu by se kniha Třináctý příběh mohla líbit?

• Milovníci tajemných a psychologických románů
  • Čtenáři, kteří ocení silné ženské postavy
  • Fanoušci audioknih s atmosférickým vyprávěním
  • Čtenáři hledající originální příběhy s nečekanými zvraty
  • Milovníci klasických literárních stylů

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Třináctý příběh. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Zuzvil
23.09.2025

2,5* Tato kniha u mě bohužel moc nezafungovala, sice v ní bylo vše co anotace slibovala - tajemství, rodinné záhady a gotická atmosféra, ale mě tedy příliš nesedla. Autorka se snaží vytvořit spletitý příběh, což se jí sice daří, ale zároveň výsledek bohužel působí místy roztříštěně a zdlouhavě. No a nad závěrem a vyústěním knihy jsem se musela až zasmát, přišlo mi to už malinko překombinované. Stylově je kniha velmi povedená, i jazykově, zápletka má za mě velký potenciál a atmosféra starého domu je skvěle popsaná. Naopak tempo je velmi pomalé, některé části jsou zbytečně natahované, postavy nemají hloubku, byl mi jejich osud tak nějak jedno. Za mě k přečtení doporučit nemůžu, ale věřím a vlastně i vím, že své čtenáře má a mít bude.

všech 136 komentářů

Související novinky - Třináctý příběh (0)

Ocenění knihy (1)

2007 - YALSA Book Awards (Axel Awards)

Kniha Třináctý příběh v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně262x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Diane Setterfield také napsal(a)

Diane Setterfield
britská, 1964