Pečovatel

Pečovatel https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25387/bmid_pecovatel-9LG-25387.jpg 4 605 130

Jack Caffery série

< 2. díl >

Byla to taková klidná vilová čtvrť. Idylka skončila ve chvíli, kdy byli v jednom domě nalezeni spoutaní manželé, zmlácení a vyčerpaní po několika dnech bez jídla a pití. Ale to nejhorší zjištění mělo teprve přijít: jejich syn zmizel beze stopy. Případu uneseného dítěte se ujímá detektiv inspektor Jack Caffery. Když je krátce poté nalezena chlapcova mrtvola, Caffery pochopí, že při tomto pátrání bude muset sáhnout na dno svých sil. Důvodem není jen brutální povaha pachatelova jednání, ale také skutečnost, že s touto tragédií je nepřímo spojena i událost z jeho vlastní minulosti. A jak se Caffery noří hlouběji a hlouběji do zlověstné pavučiny vrahových činů a snaží se udržet ve svém vlastním životě aspoň jakýsi řád, vyplynou na povrch odhalení tak hrůzná, že by se nemohla odehrát snad ani v tom nejšílenějším snu...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Treatment , 2002


více info...

Ráčkajda
Ráčkajda
25.02.2024 4 z 5

Trvalo mi se začíst,ale pak se to rozjelo. První díl byl lepší, ale je to celkem slušná série...jdu na další díl.

Nermal
Nermal
22.09.2023 4 z 5

Velmi dlouho a lopotně jsem se prokousával úvodem celého příběhu a tento pocit ve mně zůstal, i když se v druhé půlce příběhu vše zrychlilo i zlepšilo. Za propracovaný konec jsem nakonec čtvrtou hvězdu dal, protože jen tři hvězdy by si kniha nezasloužila.
Přesto jsem měl pocit, že nebýt "atraktivního" tématu, zbyla by z toho jen tuctová detektivka.
Jsem rád, že mám čtení za sebou a můžu se vrátit k lepším příběhům.


m2056
m2056
05.09.2023 3 z 5

Moc kombinované číst se to dá.

monte
monte
25.07.2023 4 z 5

Zamotané vyšetřování nechutné zvrácenosti, přesto přečteno jedním dechem

TamčaBard
TamčaBard
11.07.2023 2 z 5

Hm, Ptáčník se mi líbil víc, tohle už bylo trochu přeplácané. Takový dort pejska a kočičky. A navíc to rozuzlení... schválně jsem se vrátila na začatek, kde se "pachatel" objeví poprvé a prostě to nesedí.

ddkk
ddkk
06.03.2023 5 z 5

Tak tohle bylo nepopsatelně odpuzující. Téma pedofilie je samo o sobě doslova hnusné a těžko zkousnutelné.

Další případ Jacka Cafferyho byl tak složitý a navíc komplikovaný jeho osobní zkušeností, že bylo opravdu nemožné alespoň trochu tušit, kdo je tím odporným zločincem...

Mo je i v tomto dílu série nepřekonatelná v tom, jak dokáže příběh splétat, jak nenechá čtenáře vydechnout, jak ho dokáže doslova ponořit do událostí až ani nedýchá napětím. Jak tohle dopadne?!? A na závěr snad konečně Jackovo vysvobození...

Doporučuji. Opět skvělé, ovšem téma je temné a ne pro každého...

MartinProtschke
MartinProtschke
15.02.2023

Druhá knížka ze série a možná ještě lepší než první. Napětí až do konce a už chci číst další díl.

hanzmb
hanzmb
09.11.2022 5 z 5

Brrr. Tak tohle byla opravdu síla. Sleduju, že poslední dobou nejdrastičtější (v tomhle případě se dá říct i nejhnusnější z pohledu tématu) knihy píši ženy. Asi se z nás chlapů vlivem me too stává ta jemnější polovina lidstva. Autorka proti 1.dílu omezila tu spoustu vedlejších témat a velmi to knize pomohlo.

sramkovamichala
sramkovamichala
09.10.2022 4 z 5

Opět napínavý příběh, zhltnuto během chvilky.

kallisto
kallisto
14.09.2022 5 z 5

Když příběh plyne, věci se dějí a člověk pochopí, ze za příští zatáčkou čeká jen další "Zase smolík, kámo, to se nestane...".
Vzhledem k tomu, že jsem k příběhům Mo Hayder přišla tak nějak "odprostředka", vím, že si s tím autorka vystačí na nemálo dílů.. jsem ovšem zvědavá, kdy mě to začne vyloženě ***t, zatím je to jen jako řada nepodařených orgasmů, už už a před vyvrcholením zase prdličky...
A i přesto mě to zatím baví.. Jako detektivky s makabrózní tematikou a temnou hlavní linií, která tak nějak vrcholí překvapivě už v druhém díle, jsou čtivé, představitelné, na hranici, ale ještě pořád ne úplně vymknuté z kloubů. Tak trochu jako běžně zahnědlý život.. děje se to a člověk se s levárnami z menu deus ex machina tak nějak smíří, i s tím, že už to prostě pořád bude tak nějak p******m navrch.. a ano, pokud Vás pohoršuje moje recenze, budou vás pohoršovat asi i ty příběhy..

mataj
mataj
20.06.2022 5 z 5

Jack vyšetřuje případ, při kterém se musí poprat se svými vlastními démony a neustálým pocitem viny, který si nese z dětství. Napínavé a (i navzdory nepříjemné témě zneužívaní dětí) velmi čtivé.

pohoda58
pohoda58
18.12.2021 4 z 5

Problematika pedofilie není zrovna líbivé téma, ale bohužel v současné době neobvyklé.

kahoma
kahoma
28.08.2021 2 z 5

Kniha se mi nelíbila a nedoporučuji ji. Přišla mi velmi rozvláčná, děj rozptýlený, navíc i nejasné dělení do kapitol - když se i v rámci jedné kapitoly střídají jednací osoby. Je to jedna z nejhorších detektivek, které jsem četla. Autorka se pustila do několika dějových linií, ale nepřijdou mi zrovna nejlépe zvládnuté...
Zkusím ještě toho Ptáčníka, když jsem tu o těm četla tolik pozitiv, ale nejspíše to bude moje poslední kniha od této autorky. Skandinávské detektivky, ba i německé se mi rozhodně líbí více než zrovna tato kniha.

Strnady095
Strnady095
17.08.2021 2 z 5

...že by bez konce? ... tak kdo je hlavní hrdina? ... lepší jsou propracované ženské postavy...prostě to psala holka :-) ... tak ještě třetí díl a uvidíme

nicolettkaa
nicolettkaa
10.06.2021 3 z 5

(SPOILER) POZOR, KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILER
Oproti prvnímu dílu kvalita dost klesla (alespoň za mě). Samotné téma mi nevadilo, sice je to hnusné a popisy nejsou pro slabé povahy, ale věřím, že i tohle se může stát.

Co mi ale vadilo je, že tentokrát nebyl popsán pohled pachatele, proč to dělal, co ho tomu vedlo (ano byl schizofrenik, ale chtělo by to více rozebrat).
Některé odstavce i strany byly naopak navíc. Obzvlášť linka s Rebeccou mě dost iritovala. Psychologa by potřebovali oba dva.
Dále nelogičnost u pachatele - například studování toho, jak vyvolat fotky, vždyť to nedělal poprvé.

Nakonec hodnotím jako průměr, další dily si přečtu, když už jsem si je z knihovna půjčila a také mě zajímá, zda se Jack dozví, co se stalo s Ewanem a jak blízko mu byl (i když si iluze nedělám, tady to na happy end nevypadá).

oleg
oleg
19.05.2021 3 z 5

Jsem v rozpacích co napsat,nemůžu říct,že to bylo špatné ale ani naopak,čekala jsem, že to bude drsné,jak se tady píše ale četla jsem daleko horší.....

NADEI
NADEI
24.03.2021 3 z 5

Kniha nezklamala ani nenadchla. Čekala jsem, že budu číst se zatajeným dechem, ale místo hltání stránek jsem si jen tak četla, škoda.

Bulldog
Bulldog
09.03.2021 5 z 5

Dobrá kniha s hnusným tématem a téma pedofilie je odporné v jakékoliv podobě. Tyhle monstra nepatří do žádných ústavů ani věznic, ale rovnou na šibenici. Lezla mi tam na nervy labilní Rebecca.

mol378
mol378
24.02.2021 5 z 5

Uf. Hnusné téma, dobře, celkem uvěřitelně a napínavě zpracované, ale docela jednoho deprimuje. Fakt nečíst, pokud máte negativní období. Depka. Moje třetí kniha od autorky. Hodně drsná oproti Panence, podstatně míň explicitně podaných hnusných a slizkých detailů než v Ptáčníkovi - pro dobro věci, radši zapojím představivost. MOŽNÝ SPOILER: Úplný závěr týkající se Cafferyho osobního traumatu sice krutý, přesto vysvobozující, protože to, co tomu předcházelo, nebyl život, ale nepřetržité utrpení. KONEC SPOILERU. Doporučuji tomu, kdo snese slušnou míru brutality a nemá deprese...

lenka7679
lenka7679
19.01.2021 4 z 5

Velmí závažné téma. Kniha je napsána poutavě, jen bych řekla, že zbytečně dlouhé pasáže v podtatě o nedůležitém. Hodně věcí vměstnaných do jedné knihy, vztahy, dlouhé popisy, ale přitom méně vyšetřování. Dva případy v jednom a úplný konec jsem si představovala jinak. Odpovědi na některé otázky, které byly důležité, nepřišly. Brutální to bylo, ale zde se to čekalo. Celkově nejsem zklamaná. Někdy je zkrátka méně více.

Štítky knihy

zfilmováno pedofilie

Autorovy další knížky

Mo Hayder
anglická, 1962 - 2021
2014  84%Panenka
2003  87%Ptáčník
2015  91%Vlk
2009  77%Rituál
2013  88%Unesená

Kniha Pečovatel je v

Právě čtených7x
Přečtených849x
Čtenářské výzvě46x
Doporučených48x
Knihotéce290x
Chystám se číst187x
Chci si koupit42x
dalších seznamech7x