Suzynka29 Online Suzynka29 komentáře u knih

☰ menu

Experimentální atlas mužů Experimentální atlas mužů Sylva Lauerová

Sylva Lauerová je moje oblíbená spisovatelka, ale tato kniha mě bohužel tak trochu zklamala. Musím určitě ocenit názvy, ty mě fakt pobavily, ale popis exemplářů už méně. Přišlo mi to pořad dokola to samé, ke konci jsem už jen prolistovala. Co se mi fakt líbilo byly ilustrace, ty jsou super a celkově grafické zpracování moc pěkné, ale obsah bohužel nic moc.

12.10.2020 3 z 5


Večeře v horách Večeře v horách Sandra Brown

Čtivě napsáno, jen na můj vkus moc sladký příběh. Taková naivní americká slaďárna s klasickým “happyendem”. Ale četla se dobře, o tom žádná...

25.07.2020 3 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

A mě ta kniha bavila. Nic složitého, zábavně napsané. Člověk si sám uvědomí, že všichni kolem řeší sami v sobě nějaké problémy. Za mě dobrý, i když chvílemi to bylo trochu zdlouhavé, ale protože to bylo celkem pohodové čtení, nebylo to nijak dramatické

01.05.2020 4 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Musela jsem si dát pár dní na to, abych si o knize udělala svůj názor a nějak to strávila. No, co říct. Byla to moje druhá kniha této autorky (první Poslední dopis od tvé lásky byl TOP) a další kniha, který se mi vryla do paměti. Musím říct, že mě kniha opravdu bavila. Když jsem ji dočetla, byla jsem ráda za svůj život, protože vždycky může být hůř a dokud je člověk zdravý a má kolem sebe lidi, kteří ho mají rádi, všechno ostatní nějak dopadne. Doufala jsem, že vše dobře dopadne, i když je mi jasné, že ani v životě by tento příběh zrovna happy-endem nezářil. Každopádně kniha byla úžasná, ke konci jsem si pobrečela a opět mě Jojo nezklamala. Téma asistované sebevraždy je velmi diskutované a asi rozděluje společnost na dva tábory , ale myslím, že tato kniha ukázala přesně to, co by mělo odpůrce eutanazie přesvědčit o tom, že o svém životě by měl každý rozhodovat sám až do konce.

04.02.2020 5 z 5


Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

První kniha, kterou jsem od S. Kinga četla. No co k tomu říct. Jako bavilo mě to, přečetla jsem během jednoho dne. Nápad celé knihy super, i když to tedy rozhodně nebylo moc oddychové a pohodové čtení. Líbil se mi styl psaní, i když je pravda, že někdy jsem odstavce tak nějak přeskakovala, protože to chvílemi bylo až moc zdlouhavé. Celá ta část o jeho synovi mi přišla hrozně smutná, ale asi to k tomu patřilo. Každopádně konec mě teda docela dost zklamal. Čekala jsem něco drsného, tajemného, ale tohle mi přišlo až moc přitažené za vlasy, ale dobrý!

04.02.2020 4 z 5


To by se zvěrolékaři stát nemělo. Díl 1. (Zvěrolékař na blatech) To by se zvěrolékaři stát nemělo. Díl 1. (Zvěrolékař na blatech) James Herriot (p)

Kniha se mi moc líbila. První knížka od tohoto spisovatele a už teď vím, že budu číst další. Styl psaní pana Herriota mě vážně moc baví!

04.02.2020 5 z 5


Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Moje první kniha od autorky, byla mi doporučena knihovnicí. No úplně nevím, co si myslet. Jako námět dobrý, prolínání dějů, postav a tak taky fajn. Jen si teda říkám, ze napsat tak tlustou knihu celkem o ničem nebo spis o 12ti hodinách času je asi taky umění. Závěr mě přišel takový nedokončený, to nemám ráda. A co mě teda neskutečné štvalo byl styl psaní. Jako jsem asi “konzerva”, ale používání uvozovek, když někdo něco říká mi přijde normální, tady jsem se v tom často dost ztrácela. Pokud je to ovšem autorčin styl, tak to byla asi i poslední knih, kterou jsem od ni četla. Shodou okolností má aspoň červený název, tak jsem splnila i knihu z výzvy.

16.01.2020 3 z 5


Afrika, má láska Afrika, má láska Corinne Hofmann

No docetla jsem jako poslední díl v radě. Kniha mě bavila jen mi přišlo, že něco bylo zbytečně do detailu a celá návštěva Barsaloi jen tak letem světem. Ale i tak jsem rada přečetla.

16.01.2020 4 z 5


Zpátky z Afriky Zpátky z Afriky Corinne Hofmann

Druhý díl byl fajn, ale úplně mě nenadchnul jako ten první. Tak ono to také nebylo zas tak dramatické jako život v Keni. Co mě moc nebavilo bylo její vychvalování vlastních obchodních zkušeností, získávání práce atd, ale na druhou stranu jsem ocenila, že zbytečně všechno nerozepisuje do detailu a o ne moc podstatných událostech se zmíní v pár větách. Každopádně výstup na Kilimanžáro musel být velmi náročný a za to ji svým způsobem obdivuji! Špatné čtení to nebylo, přečetla jsem za jeden den, spíš to byla taková oddechovka.

07.01.2020 3 z 5


Shledání v Barsaloi Shledání v Barsaloi Corinne Hofmann

Právě jsem dočetla. Zajímalo mě, jak ji v Africe přijmou, jak se k ní zachová bývalý manžel. Nakonec zřejmě vše dobře dopadlo. Smutné je, jak se i v 21. století chovají k ženám pro nás v naprosto odlišném světě. Každopadně Corinnu obdivuji už jen za to, že v těch podmínkách přežila 4 roky, já bych to nedala ani 4 měsíce :-D a že zažila takové poblouznění a vzdala se kvůli naprosto odlišnému muži všeho, co měla. Ze zvědavosti jsme se chtěla podívat, kdy se narodila a hele, letos oslaví kulatiny, takže mám hned splněno první téma letošní výzvy.

05.01.2020 5 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Knížka mě bavila hned od samého začátku (a to se moc často nestává). Líbilo se mi jak se prolinala minulost se současnosti, dej se vždy ubíral jinam, než mě napadlo. Za mě proste jedna z nejlepších knížek, co jsem četla. Už se těším na druhy díl...

27.07.2019 5 z 5


Zvěrolékař a spol. Zvěrolékař a spol. Luke Gamble

Skvělá knížka. Pobavila i donutila se zamyslet nad tím, jaké jsou rozdílné typy lidi a jejich chování ke zvířatům. Má můj obdiv. Jsem milovník veškeré haveti a tento typ knih mě moc baví!

12.07.2019 5 z 5


Lovec draků Lovec draků Khaled Hosseini

Četla jsem kvůli vyzve ale nedicetla. Nemůžu říct ze by to bylo spatne, ale tohle jsem fakt nedavala už od samého začátku.

08.07.2019 1 z 5


Chyť mě, jestli to dokážeš Chyť mě, jestli to dokážeš Frank W. Abagnale

Knihu jsem v pátek dočetla a musím říct, že mě opravdu moc bavila. Vyprávění hezky plynulo, zbytečně se autor nezaobíral nepodstatnými detaily. Ale upřímně musím říct, že mě opravdu chytla od chvíle, kdy byl zatčen ve Francii a umístěn do vězení, tam jsem to sním dost prožívala a nebylo mi z té představy moc dobře na těle. Každopádně doporučuji všem, příští týden mrknu na film pro porovnání.

26.05.2019 4 z 5


Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Asi do půlky knihy jsem se do čtení musela nutit. Potom mě to teprve začalo docela bavit. Super, jak na sebe vše navazovalo. Ale upřímně, neurazilo ani nenadchlo.

14.05.2019 3 z 5


Americký pitbulteriér Americký pitbulteriér F. Favorito

Tuto knihu jsem si pořídila před více než 16ti lety, kdy jsme si pořizovali naše první štěně. Jsou tam krásné fotky, některé zajímavé informace, ale díky tomu, že je to psané v USA, jsou některé informace lehce zavádějící. Ale je pravda, že zpracování je moc pěkné. Ale informace o povaze sedí. Tento pes je skvělý, věrný, milující rodinu, ale taky tak trochu "magor", kterého prostě nejde nemilovat :-D

07.05.2019 5 z 5


Časosběrná kronika naší rodiny Časosběrná kronika naší rodiny Monika Kopřivová

Pořídili jsme si tuto kroniku předloni a jelikož jsme spolu s manželem už mnoho let, rozhodla jsem se ji vypsat zpětně. Vybrala jsem nejzásadnější roky (kdy jsme se dali dohromady, svatba, pořízení psa atd...) a od narození syna každý rok. Moc mě to baví, i když je pravda, že některé věci bych upravila a nebo úplně vypustila. Ale jinak mě kronika opravdu nadchla!

07.05.2019 5 z 5


Francouzské hedvábí Francouzské hedvábí Sandra Brown

Před chvílí dočteno. Kniha mě bavila, cely příběh byl pěkně zpracovaný,opět jsem netušila až do konce, kdo je vrahem. Cassidy i Claire mi byli moc sympatičtí, stejně jako Yasmine. A náboženští fanatici odporní. Jen jsem se často v knize ztrácela, hlavně díky nekonečným odstavcům a překvapilo mě celkem hodně překlepů a chyb. Takže za mě 3,5 * Ale na to, že je kniha přes 25 let stará tak super!

06.05.2019 4 z 5


V zajetí času V zajetí času Linda S. Howington

Zajímavá kniha, jen sci-fi není úplně můj šálek kafe, ale na druhou stranu, nic podobného jsem nečetla. Kniha mě bavila, chvílemi byla tedy celkem zdlouhavá, ale celkový pocit moc fajn!

04.05.2019 4 z 5


Nebezpečná hra Nebezpečná hra Julie Garwood

Naprosto super kniha, která mě bavila od začátku do konce. Nemohla jsem se od ní odtrhnout, za mě jedna z nejlepších od této autorky, celkově mě tato série moc baví.

04.05.2019 5 z 5