V zajetí času

V zajetí času https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11644/v-zajeti-casu-11644.jpg 4 114 19

Obyvatelé malého městečka s velkou slávou ukládají do země schránku s předměty, které mají budoucím generacím předat důležité informace ze života předků. O dvacet let později schránka z úkrytu záhadně zmizí. Postupně dochází k brutálním vraždám všech, kdo byli jejímu zakopání kdysi přítomni. Hlavní vyšetřovatel Knox se nemá čeho chytit, dokud se neobjeví velmi podezřelá agentka FBI Nikita. Jak je možné, že Nikita má tolik informací, když on sám neobjevil žádné stopy?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Killing time , 2005


více info...

Shanib
Shanib
30.11.2022 3 z 5

Achjo, tohle je už několikátá kniha autorky, která sklouzla k sci-fi a znovu musím říct, že to není moc podařené, zatímco když se drží reality, tak z toho jsou vždycky skvělé kousky. Postavám nemůžu nic vytknout, protože jsem si je oblíbila, ale děj samotný, kdy vlastně třičtvrtě knížky je o tom, co je v budoucnosti jinak než v přítomnosti, zas tak zajímavý není.

Hatshepsut
Hatshepsut
05.03.2022 3 z 5

Je to takové scifi detektivní romantické čtení. Myšlenka příběhu je zajímavá, ale od této autorky jsem četla rozhodně lepší díla.


biki
biki
22.03.2020 3 z 5

Občas není na škodu, když si autor/ka vyzkouší i jiný žánr. Je překvapivé, jak si přinejmenším ty špičkové autorky romantických knih (včetně L.H.) velmi dobře poradí s detektivkou či thrillerem, ale se sci-fi je to už podstatně horší. A jak tak pátrám v paměti, naštěstí to ani moc nezkoušejí. V případě této knihy sci-fi prvky poněkud osvěžují sice čtivý, ale jinak vcelku průměrný romantický příběh. Nápad s papírem pak patří k tomu lepšímu v příběhu. Jo, a Ruth mi bylo doopravdy moc líto.

bekule
bekule
08.02.2020 5 z 5

5,5
Tak to byla pecka! Mám ráda sci-fi a cestování časem mě v tomto žánru asi fascinuje nejvíc. Kniha neměla slabá místa , jak se příběh začínal víc a víc zaplétat a blížil se ke konci který jak se zdálo neměl v nastalé situaci pro hlavní hrdiny žádné příznivé řešení nešlo se od četby odtrhnout i když zároveň jsem z toho jak příběh skončí měla i obavy.Opravdu skvělá sci-fi, už jsem s podobnou tématikou přečetla více knih a třeba s takovými Dveřmi do léta od prověřeného sci-fi autora Heinlaina se může LH klidně srovnávat. Howardová mě doposud žádnou knihou nezklamala a zde nahlédnutím do úplně jiného žánru než je jí vlastní naprosto nadchla.
..........................................................................................................Výzva 2020/1

Suzynka29
Suzynka29
04.05.2019 4 z 5

Zajímavá kniha, jen sci-fi není úplně můj šálek kafe, ale na druhou stranu, nic podobného jsem nečetla. Kniha mě bavila, chvílemi byla tedy celkem zdlouhavá, ale celkový pocit moc fajn!

helenkan
helenkan
01.09.2016

Moje prvotina od téhle autorky. A určitě zkusim ještě další její díla.

Téra
Téra
12.12.2015 3 z 5

První knížka od Lindy, kterou jsem četla. Hledala jsem něco ve stylu Sandry Brown a byla mi doporučena právě tato autorka. Pro začátek jsem asi sáhla karapet vedle. Vůbec mi neseděla ta sci-fi zápletka. Ale jinak se mi knížka celkem líbila, takže jsem dala šanci i dalším.

cukrovka
cukrovka
15.11.2015 3 z 5

Sci-fi nemám moc ráda, ale protože předešlé knihy této autorky se mi líbily, tak jsem si tuto knihu přečetla. Myslím si, že to není ta nejlepší kniha, ale přečíst se dala. Podle mne autorce tento styl moc nesedí.

Makyt
Makyt
29.07.2015 5 z 5

Komentáře opět různé, takže zase: raději dejte na vlastní názor a přečtěte si to... je to sice trochu scifi, trochu přitažené za vlasy, ale mě se to líbilo. Bylo by fajn, kdyby všechny ty moderní vymoženosti skutečně existovaly, ale uvidíme, kam se věda posune a jestli autorka tak trochu předběhla dobu :-)

inule
inule
03.03.2014 1 z 5

Přiznám se, že jsem knihu odložila. Hlavní hrdinka mi vyloženě nesedla a po prvních asi 70 stránkách jsem už ani neměla chuť poznávat ji dál. Vzhledem k tomu, že Linda Howard je má oblíbená autorka, to zkusím dočíst později. Možná :-)

Evaevelína
Evaevelína
21.01.2014 5 z 5

po přečtení komentářů jsem se knihy obávala..a..ejhle..kniha mě sedla.Kdo kam patřil jsem pochopila..prostě pro mě krásný román.A sci-fi mě nevadilo.Zas jednou příjemná změna. A epilog byl pro mě dojemnej..

vaili
vaili
11.12.2013 3 z 5

Nevím no číst se to dalo, ale autorka dle mě nemá vlohy k sci-fi neměla by opuštět ve svých knihách přítomný čas :))

zoja
zoja
17.01.2013 4 z 5

Normálně bych dala 3 hvězdičky, ale že je to Linda, dávám jednu navíc. Na sci-fi moc nejsem, proto mě tento příběh moc neoslovil a často jsem ztrácela přehled, kdo vlastně kam přicestoval, s jakým úkolem a jaké informace měl či neměl. Romantika taky trochu pokulhávala, ale jak jsem psala ze začátku, Linda Howard píše velmi pěkné romantické, vtipné i detektivní zápletky, proto jsem se u knihy nenudila, pořád jsem byla napjatá, jak to vlastně nakonec dopadne. Kdo má Lindu rád, doporučuji přečíst, určitě to není na škodu.
Souhlasím s Danafantomem, pokud se chcete pobavit nebo si u knihy příjemně odpočinout, neřešte do detailu zápletky, ale vychutnejte si příběh :-)

modranka
modranka
07.12.2012 3 z 5

Ak má niekto silnejšie vyvinutú logiku, pošlite ju na dovolenku. Ak mám hodnotiť detektívny prípad, nič moc - nepochopila som totiž logiku presunu zločincov z budúcnosti do prítomnosti. Ale bolo zaujímavé sledovať ako sa autorka snažila vykľučkovať z časovej slučky, ktorú si na krk zavesila sama. :-D
Romantika? Trochu slabá a trochu divná. Za logiku a romantiku sťahujem 2 hviezdičky.
Napriek mojej kritike je príbeh zaujímavý, sci-fi, presun časom - síce postavený na hlavu oproti tomu čo dnes hlásajú astrofyzici, ale ktohovie ako to v skutočnosti bude? Ja som sa celkom príjemne zabavila.

janina.kub
janina.kub
14.05.2012 1 z 5

já skončila mezi stránkami 80-90
dostalo mě, že je to sci-fi a nějak jsem nedokázala číst dál
je to moje první knížka od této autorky..

Trina1
Trina1
04.05.2012 4 z 5

Tak tohle byl ten nejdivnější příběh, který jsem od Lindy Howard četla. Nicméně to je opět skvěle a poutavě napsaná knížka, která je skutečně velmi čtivá. Ale pět hvězdiček nedávám z výše uvedeného důvodu.

Danafantom
Danafantom
26.01.2012 4 z 5

Zkraje mě to moc nechytalo, ale pak jsem se docela zabydlela. Zápletka měla poněkud trhliny, ale pokud je člověk neřešil, bylo to docela odpočinkové čtení.

malen
malen
22.01.2012 4 z 5

Nemám moc ráda sci-fi, ale tohle se dalo číst. Něco mezi detektivkou a romantikou.

meduzka123
meduzka123
01.04.2011 1 z 5

Není špatná, ale např. kniha V síti lásky byla o 100% lepší !