suiteki suiteki komentáře u knih

☰ menu

Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Jsem vášnivá čtenářka Darcy a od téhle knížky jsem očekávala hodně.
Čekalo mě velké zklamání, ráda bych napsala první půlka byla nuda, ale pravda je taková, že celá knížka se příšerně vlekla, minulost rozepsaná do tolika kapitol, by šla shrnout do pár vět. Doufala jsem že to zachrání konec, ale tady nebylo žádné překvapení, žádná zápletka, prostě se kniha ve svém pomalém tempu dovlekla do konce. Oceňuji námět a tu stísněnou atmosféru, kdy jsem se mohla po lodi potloukat spolu s potápěči, Darcy dokáže vtáhnout do příběhu, ale ani tak to nestačilo. Za mě zatím nejslabší kniha od Darcy.

26.09.2023 3 z 5


Dvě zrcadla Dvě zrcadla Karolina Limrová

Příjemná oddechovka, jednoduší verze stmívání. Začala jsem ji číst před deseti lety a teď jsem se k ní vrátila a bylo to fajn.

23.08.2023 4 z 5


Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

Většina knihy byla jedna velká nuda.

08.08.2023 3 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Za mě zatím nejlepší od Darcy :).
Po hlavních hrdinech se mi bude stýskat.

07.04.2023 5 z 5


Ticho ve tmě Ticho ve tmě Darcy Coates

První půlka byla ubíjející nuda, knihu jsem pořád odkládala. Druhá půlka se četla sama. :)

17.03.2023 3 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Jsem asi jedna z mála, ale knihu prozatím odkládám (str 90).. Nezvládám číst o mýtických bytostech co si užívají na "pařbách" s telefonem v ruce.
Od autorky jsem zatím nic nečetla. Podle ohlasů jsem měla asi příliš velká očekávání.

06.11.2022


Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Na začátku jsem měla problém se zactenim a když už se příběh rozjel, těšila jsem se na překvapivý konec, kterého jsem se bohužel nedočkala. Za mě obsahově nejslabší kniha od Darcy.

22.10.2022 3 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Kniha se mi líbila. Ze začátku jsem měla problém se začtením, ale pak už to odsýpalo.
Příběh byl super, ale trochu mi vadí autorčin styl psaní ( Měla jsem tu čest se Sirénou) přijde mi takový odtažitý, hlavní postavy se mi nedostávají pod kůži a prostředí mi přijde takové chladné (špatně popsané, něco mi tam zkrátka chybí).
Nicméně do dalšího dílu se pustím s chutí a jsem zvědavá jak milostný trojuhelník dopadne. :)

22.10.2022


Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

(SPOILER) Na knihu jsem se hodně těšila a měla jsem velká očekávání. Autorka píše úžasně, příběh se čte lehce, je zajímavý a napínavý.
Ovšem,co celé knize chybělo byl příběh, čekala jsem nějakou větší zápletku a konec ze kterého mi spadne brada, ale bylo to hodně průhledné.
Nic moc se vlastně neděje, 6 zmatených lidi bloudí po lese a vás to nutí číst dál a dál, kapitoly končí napínavě a pořád očekáváte ten wow efekt, ale k velkému zklamání se žádného nedočkáte.
Dávám tři hvězdičky za čtivost a pokud vyjde od autorky další kniha, určitě ji dám ještě šanci a doufám, že bude z žánru horor nebo thriller, protože dostat do příběhu napětí a dokonale popsat atmosféru zvládá autorka na 1.. :)

03.09.2022 3 z 5


Šepot v mlze Šepot v mlze Darcy Coates

Z prvního dílu jsem měla rozporuplné pocity, ale je to čím dál lepší. Už to možná předčilo i strašidelné domy. Nemohu se dočkat dalšího dílu :)

28.08.2022 5 z 5


Kouzlo obsidiánu Kouzlo obsidiánu Petra Martišková

Tak tohle byl čtenářský zážitek, měla jsem problem odtrhnout se od čtení. Nemohla jsem se dočkat jak to všechno dopadne a čekal mě otevřený konec. Takže už se nemohu dočkat dalšího dílu a doufám, že ani ten nebude poslední. :) S hlavnimi hrdiny se mi bude těžko loučit.

23.08.2022 5 z 5


Tajemství obsidiánu Tajemství obsidiánu Petra Martišková

Zaujala mě antonace, ale kniha daleko předčila má očekávání.
Příběh byl skvělý a určitě je to jedna z knížek ke které se vrátím.

22.08.2022 5 z 5


Ztraceni Ztraceni Anita Frank

První půlka knihy byla nuda, nic moc se nedělo.
V druhé půlce se to otočilo, zamilovala jsem si temný dům a jeho obyvatele. Postupně se odhalují spletité a těžké životní osudy a kniha se stává neodložitelnou.

14.08.2022 4 z 5


Výkřiky v temnotě Výkřiky v temnotě Darcy Coates

Tak to byla jízda! Po prvním díle jsem si nebyla jistá, jestli budu pořizovat druhý a když už jsem ho pořídila, dlouho se válel ve skříni ( jaká to chyba!)
První díl byl trochu slátanina, kde jste si museli zvykat na podivné příšery.(V druhém díle už jste zvyknutí, takže vás nepřekvapí.)
První půlka je plná napínavých okamžiku a častých střetů s vyzablými a v druhé půlce je konečně to na co celou dobu čekáme, dozvíme se víc o vyzáblých a to by nebyla Darcy, kdyby nepřidala nějaké to překvapení na závěr. Takže nic nemusí být jak se zdá.
Buďte ostražití a přeji příjemné čtení plné nočních můr.

02.08.2022 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Kniha je krásná, ale bohužel jsem před ní viděla seriál a bylo pro mě těžké ponořit se do děje. Je to knížka kde se střídá více postav a musí se dávat pozor, takže žádná oddechovka na večer ( většinou začínám číst ve 22:00 :D ). Zatím odkládám a možná ji dám v budoucnu ještě šanci, ale děsí mě množství vydaných dílů a hlavně druhy díl, který mě nezaujal ani v seriálové podobě.

29.07.2022


Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Darcy mě prostě baví. Tenhle díl byl podle mého trochu slabší než osatatní, ale i tak byl super. Miluju tu děsivě pohádkovou atmosferu jejích knih, tohle žádný jiný autor zkrátka neumí. :)

13.06.2022 4 z 5


Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Příjemná oddechovka. Nijak zvlášť nenadchne ani neurazí, až si budu chtít odpočinout od hororu a thrilleru, ráda sáhnu po dalším dílu.

30.05.2022 4 z 5


Bestie Bestie Mark E. Pocha (p)

Nejsem si jistá jestli to bylo dobrý nebo špatný, četlo se to dobře, ale bylo to opravdu odporný.
Asi bych měla obavy potkat se s autorem v noci v lese. (Ale asi jsem taky divná, když jsem to dočetla až do konce.)

06.05.2022 3 z 5


Anna Klevská: Královna s tajemstvím Anna Klevská: Královna s tajemstvím Alison Weir

Úžasné! Za mě zatím nejlepší kniha ze série královen.

23.04.2022 5 z 5


Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Kniha psaná z pohledu 5leteho chlapce který nezná nic jiného než život v pokoji se svojí úžasnou maminkou a jak se život může během chvíle otočit a vytrhnout ho z toho jediného co zná a svým dětským způsobem miluje. Dala jsem jen 3hvezdy protože mi kniha přišla místy velmi zdlouhavá, předvídatelná a za půlkou už jsem se musela do čtení trochu nutit.

16.04.2022 3 z 5