Kouzlo obsidiánu

Kouzlo obsidiánu https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487414/bmid_kouzlo-obsidianu-n2W-487414.jpg 4 118 23

Tajemství obsidiánu série

< 2. díl >

Druhý díl české fantasy ze současné Prahy Svět démonů a zaklínačů. Zakázaná láska, která začíná být pro oba nebezpečná. Starodávné proroctví, které se začíná naplňovat. Vzdorovat osudu se nedá… Anna se vzpamatovala ze šoku a konečně přijala fakt, že je součástí temného světa démonů a zaklínačů, o němž dosud neměla ani tušení. Zjišťuje, že do jejího světa patří také mágové a alchymisté, kteří ji mají chránit. Jenže to se zdá být téměř nemožné, zvláště když se objeví starodávné proroctví, které jak se zdá, má hodně co do činění právě s nově zasvěcenou Annou. Pomalu skládá jednotlivé díly skládačky, z nichž začíná být jasné, že k tomu, aby se proroctví naplnilo, budou potřebovat také démony… Damien už je unavený intrikami a nechutnými praktikami svého mocného otce – krále démonů. Jeho touha vymanit se z jeho područí a celý královský rod zlikvidovat, je každým dnem silnější. O to víc, když král nařídí Cedrikovi, aby Damienovi udělal posun a zapomněl tak na Annu. Dokáže vzdorovat mocnému kouzlu? Odpustí zradu svému příteli? A postaví se svému otci, aby ochránil svou lásku?... celý text

Přidat komentář

Brambora_Šeby
01.04.2024 5 z 5

První díl mě úplně nenadchl, ale druhým dílem jsem si spravila chuť. Anna mě sice chvílemi lehce svou nechápavostí vytáčela, ale zas se to dá asi pochopit. Láska s Damienem začíná nabírat obrátky a nové postavy tomu dodávají správný šmrnc. Co se Kiry týče, tak nějak jsem to očekávala i když ne úplně do slova. Největším překvapením pro mě byli Anniny rodiče. Rozhodně se hned jak to půjde pustím i do dalšího dílu.

Anor505
04.12.2023 4 z 5

Druhý díl začal tam, kde první díl skončil a příběh hezky plynule pokračoval. Dozvěděli jsme se něco víc o zaklínačích a jejich týmu, vylouplo se jedno proroctví a přibylo pár nových postav, které jsou téměř všechny sympatické, ale nestrhávají na sebe příliš pozornosti. Autorka se dokonce zdárně vyhnula některým YA klišé, které se přímo nabízely, za to palec nahoru.
Druhý díl se mi líbil stejně jako první, zvrat na konci nebyl sice úplně nečekaný, ale rozhodně to bylo napínavé. Těším se na finále.


petulkapeta
03.10.2023 5 z 5

„Toho, kdo má ve tvém životě být, nikdy neztratíš, možná se na chvíli vaše životy rozdělí, ale vždycky se zase spojí v jeden."

Tak tohle dobrodružství Anny,Damiena a spousty dalších si neskutečně užívám..super hlášky a akce a tajemnych míst nejen v Praze...

Stanislava27
29.08.2023 5 z 5

Ahojte :) Tak ako? Už máte 1.diel prečítaný? Nie? Tak šup šup, treba to napraviť pretože ja už mám 2.diel za sebou a musím vám povedať, že to bola teda zase riadna jazda ja som knihu doslova zhtla nedalo sa od nej odtrhnúť jedna akcia striedala druhú Napínavé až do poslednej stránky
A už sa samozrejme neviem dočkať 3.časť, aj ma mrzí, že už bude koniec :(, som si obľúbila hlavných hrdinov

5*/5
(ak by som mohla dala by som knihe aj viac )

#autorskastafeta
#spolupraca

Kate3003
21.07.2023 3 z 5

Hned po přečtení prvního dílu série Tajemství obsidiánu jsem si přečetla i druhý. Líbilo se mi, že navázal v podstatě tam kde předchozí skončil takže jsem hezky plynule navázala.
Za mě je druhý díl o něco lepší než první, protože zde ubylo nelogických věcí, příběh už lépe zapadal do prostředí a děj celkově lépe plynul.
Pořád mi zde moc nesedělo to multikulturní prostředí ve kterém není vůbec žádný problém s komunikací mezi jednotlivými postavami, přestože jsou z druhého konce světa. Jakože chápu to u knih zasazených do ciziny, kde se předpokládá že hlavní hrdinové mluví anglicky ale s prostředím Prahy a České republiky mi to prostě nejde tak úplně dohromady.
Díky různým změnám prostředí v knize, ale už ostatní věci mnohem lépe zapadaly do prostředí České republiky než u prvního dílu, kde jsem opravdu měla pocit, že se kniha má odehrávat jinde. Celkové popisy prostředí byli velmi hezky zpracované.
Děj druhého dílu byl mnohem svižnější než u prvního dílu a ještě to podpořilo velmi čtivý styl autorky takže znovu čtení vpodstatě na jeden zátah. Trochu více se objevují i informace o zaklínačích, démonech a dalších skupin, které se v knize objevují což oceňuji, protože v prvním díle toho zas tak moc nebylo. Objevilo se i několik velmi zajímavých a nečekaných zvratů.
Anna mi bohužel k srdci stále úplně nepřirostla a přijde mi, že co se týče informací o světě v kterém teď žije tak se nechá vždy velmi snadno odbýt. Nejoblíbenější postava celé série pro mě asi nakonec bude Cedrik, protože jeho sarkastický humor mě prostě baví. I poslední díl série si přečti, protože mě zajímá jak celý příběh dopadne.

M.C.SMITH
05.04.2023 4 z 5

Musím říct, že tahle série mne neskutečně baví. Postavy jsou skvělé, příběh taky super.
Oblíbila jsem si Damiana s Cedrikem. Anna je taky super.
Kira mne nijak nepřekvapila, tu holku jsem neměla ráda už od začátku.

Kniha se četla lehce a já jí zvládla přečíst skutečně rychle. Stránky běžely pod očima snadno a já se těším na třetí díl.
Autorka je vážně dobrá a já jsem ráda, že mám tuto sérii doma, jsem si jistá, že se k ní budu vracet a doufám, že další díl nezklame.

Wajny
18.02.2023 3 z 5

Druhý díl mi přišel o malinko slabší, hlavně z toho důvodu, že mi přišel zdlouhavý a dost dlouho mi trvalo se do něj začíst. A některé výrazy, které autorka používá mi úplně neseděly (pako apod.). Trochu mi to přišlo, jako kdyby byla kniha psána už hodně dávno.

Líbilo se mi nové prostředí v knize, i když jen na krátko. Škoda, že jsem se o něm nedozvěděli více. A taky jsem ráda, že přibyly nové postavy. Pořád u mě vede Cedric, který je sarkastický, smělý a líbí se mi, že vše říká na rovinu.

Obecně všichni berou všechno strašně moc v pohodě, všechny ty obří odhalení berou s velkých klidem, hlavně Anna, ale i Jasmína. A teda to obří odhalení na konci jsem nechápala, já to tušila snad už v prvním díle....tuhle moc nechápu, že se neřešilo dřív, ještě když Anna na to upozorňovala.

Romantická linka je milá, oni dva jsou spolu roztomilý a líbí se mi, jak se oba dva snaží. Jen mi to přijde pořád takové všechno z ničeho nic....

Jsem zvědavá na další díl a doufám v pořádný šok! Mám už pár teorií, tak jsem zvědavá, jak se nakonec trefím.

Instagram: Nikmakbooks

tynka65
22.09.2022 5 z 5

Druhý díl je ještě lepší než první. Tak moc se těším na pokračování a na Damiena samotného!!! Tak nějak si myslím, že jsem u čtení ani nedýchala .

suiteki
23.08.2022 5 z 5

Tak tohle byl čtenářský zážitek, měla jsem problem odtrhnout se od čtení. Nemohla jsem se dočkat jak to všechno dopadne a čekal mě otevřený konec. Takže už se nemohu dočkat dalšího dílu a doufám, že ani ten nebude poslední. :) S hlavnimi hrdiny se mi bude těžko loučit.

Bryel
31.07.2022 4 z 5

Že se mi velmi líbí domácí prostředí, autorčin čtivý styl psaní a sympatické postavy, ukázal už první díl. Tenhle je ještě o něco lepší, kromě velké dávky akce je příběh doplněn o pořádnou dávku ironickeho humoru hlavní hrdinky.

_.about.books._
19.07.2022 5 z 5

Většinou se mi více líbí spíše další díl série, jelikož je tam většinou více akce, známe už ty postavy a tak, ale tady se nemůžu rozhodnout. Oba díly byly velice čtivé - já si šetřila každou další stránku, ale když člověk začal číst, tak prostě nemohl přestat; také tam bylo plno akce a skvělých postav.
Anna i Damien mi ještě více přirostli k srdci. Miluju ten jejich vztah. V příběhu přibyly další postavy, které si mě též získali. Nechci spoilerovat, ale na jedné postavě mi něco nesedělo už od začátku. Jsem zvědavá, co se s tou postavou bude dít dál..
Každá kapitola byla místo číslování pojmenována a nad jejím jménem byl vždy nějaký citát, který se hodil k té dané kapitole. Miluju citáty, takže tohle bylo za mě velké plus, v knize také bylo hodně citátů a skvělých momentů. Není divu, že tam mam tolik lepíků.
No a ten konec? nutně potřebuju další díl, to skončilo prostě v tom nejlepším :D
Jestli jsem vás ještě stále nepřesvědčila mým nadšením a zamilováním se do téhle série, abyste si ji přečetli, tak jestli máte rádi, nebo vyhledáváte knihy s tímto tématem, démony, zaklínače, spoustu akce, jiskření mezi hlavními postavami a milujete naše hlavní město, Prahu, je to pro vás must read aaa jestli stále váháte, tak už nevím, co s vámi :DD
5/5
~ děkuji děkuji děkuji @petra_martiskova #spoluprace

LilianaFalcon
28.06.2022 5 z 5

Mouchy, které jsem viděla na prvním dílu, u druhého zmizely. Za mě naprosto skvělé pokračování a rozhodně předčilo má očekávání.

knihomolkaJani
17.06.2022 5 z 5

Autorka mě nepřestává překvapovat! Prvním dílem nasadila laťku velmi vysoko a i tato kniha je nadmíru povedená.
Poznáváme zde sídlo zaklínačů, jiné zaklínače, ale dozvídáme se i jak všechno funguje.
Tuto sérii miluju a těším se na další díl!!

MAU256
28.05.2022 5 z 5

Když jsem o prvním díle říkala, že to bylo krásně čtivé, tak to musím říci i o tomto druhém díle. Zamilovala jsem si všechny. Viděla jsem se s nimi v Praze, v Rumunsku, prostě ve všech místech, kde se právě nacházeli. Ať už je tu další díl, prosíííííímmmm :-)

dračice.
20.05.2022 5 z 5

Kdo jste četl první díl, pak určitě musíte číst i tento druhý, který je stejně dobrý jako ten první. I druhý díl se odehrává v současné Praze, ale už se tu více seznamujeme se světem démonů a zaklínačů. První díl je tajemný a ve druhém díle dochází k odhalování toho tajemna a je opět napínavý, občas i vtipný a ta romantická linka, to prostě miluju. Příběh mě zaujal natolik, že druhý den čtenì už jsem zas knihu nemohla odložit dokud jsem ji nedočetla a pane bože rozhodně potřebuju třetí díl! Za mě je tohle velmi povedená série, která si rozhodně zaslouží vaši pozornost!

Jajiinka
13.05.2022 4 z 5

Abych to nějak shrnula, psaní autorky je na velmi vysoké úrovni. Je to čtivé a nejsou tam žádné zádrhely, či nudná vata. Samozřejmě tam bylo pár věcí, které mi trochu nedávaly smysl. Například dějová linka ohledně jedné postavy, která byla tak průhledná a jasná už zpočátku a sama Anna na to několikrát upozornila ale nikdy jí sama nekonfrontovala. Což mi přijde podivné. Ale jinak jsme odhalovali jedno tajemství za druhým a byla to opravdu zábava. Zakomponování příběhu do Prahy je skvělé a zmínky o různých historických věcech jsou zajímavé, nejvíc mě na tomto díle bavili alchymisti a orloj. Příběh byl napínaví, vtipný a romantický, přitom ne přitažený za vlasy a působil mile a uvěřitelně a byla tam ta správná dávka sarkasmu.
______________ celou recenzi najdete v záložce Recenze / RECENZE NA FANTASY KNIHU KOUZLO OBSIDIÁNU _______________

koníček432
01.05.2022 4 z 5

(4,5 zbytek nechávám třeba pro další díl)
Skvělá kniha . Jak se občas stává, tak druhý díl je většinou slabší , zde to neplatí. Od začátku až do konce je to jízda, která nadchne a nepustí vás dokud ji nedočtete.
Už aby tu byl další díl, jelikož to končí vždy v tom nejlepší.

Dela90
29.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Jestli jsem u 1.dílu říkala, že to byla pecka, tohle byla tedy jízda! V tomto díle se toho tolik dělo, luštilo se jedno tajemstvím za druhým. Zamilovala jsem si je všechny, a musím říct, že v tomhle díle mi přirostl k srdci ještě i Cedrik a Adrian. Moje tušení ohledně toho, kdo je zrádce, bylo správné. Damien a Anna taky nezklamali, ach ta láska. Děj knížky se tak hezky zamotal až jsem byla v údivu, jak to do sebe všechno tak hezky začalo zapadat, jako puzzle.

“Vyzařoval sílu i temnotu , ale já se přesto nedokázala přinutit, abych se ho bála.”

“Nezapomněl jsi,” zašeptala jsem mu do rtů a on se usmál tím svým nádherným úsměvem, na který moje tělo okamžitě zareagovalo rejem motýlích křídel kdesi v mých útrobách.”

Já si tento díl opravdu užila a strašně moc se těším, až vyjde třetí. Protože jsem napnutá, jak struna, jak to nakonec dopadne.

Nuttelka
27.04.2022 5 z 5

A kurňa... potřebuju další díl!
Tento díl mě bavil mnohem více než první, bylo to skvělé a jsem moc zvědavá, jak tohle všechno dopadne. A přiznám se, že na pražský orloj asi budu od teď koukat jaksi jinak :-)))
Na české fantasy opravdu moc povedené.

Knihomolka97
24.03.2022 5 z 5

Kouzlo obsidiánu krásně navazuje tam, kde skončilo Tajemství obsidiánu.
Opět to byla jízda! Objevily se nové postavy, které jsem si oblíbila. Třeba Adrian byl super.
Romantická linka je boží. Anna a Damien se nevzdávají, i když to mají sakra komplikované a oběma jim taak fandím! Damien je láska prostě.
Cedrikovi jsem jen tak tak odpustila, co provedl, ale vyžehlil si to dostatečně. :D Ne, chápala jsem ho, proč to musel udělat... :)
Bylo to napínavé, zároveň vtipné, milé a romantické. Skvělá kombinace s fantasy prvky a českým prostředím.
Hltala jsem stránku za stránkou a těšila se, co příjde dále.
Co se týče předvídatelnosti, tak něco samozřejmě předvídatelné bylo, hlavně ohledně jedné postavy jsem si říkala už v prvním díle, že se chová zvláštně..podezřele. A trochu mi bylo divné, že to nikdo nevidí. Intuice, hehe. Ale pár momentů mě dokázalo překvapit, třeba ke konci jeden zvrat, který jsem nečekala. Vážně nečekala. :O
A dokonce mě závěr skoro dohnal k slzám, protože mi bylo líto...někoho. Byl to docela šok.
A netrpělivě vyhlížím závěrečný díl!!
Nemohu jinak 5⭐️/5⭐️
P.S. miluju bonusové kapitoly!!