Vévoda a já přehled

Julia Quinn

Bridgertonovi série

1. díl >

Rok 1813 Simon Basset, vévoda z Hastingsu, vymyslel plán jak se zbavit všech dohazovačů a vdavekchtivých dívek ze společnosti. Předstírá náklonnost k půvabné Daphne Bridgertonové, mladší sestře svého přítele, s níž uzavře dohodu, že se jí bude naoko dvořit. Přestože nemá v úmyslu se oženit, na té dívce je něco, co mu zrychluje srdeční tep. Daphne brzy zapomene, že jejich námluvy jsou pouhá přetvářka. Snad za to může okouzlující pohled jeho pronikavých očí nebo to, co cítí v jeho objetí, ale postupem času se do temperamentního vévody doopravdy zamiluje. Musí však chtě nechtě zabránit tomu, aby jí pohledný vévoda, který se zapřisáhl, že zůstane navždy svobodný, nezlomil srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2007 , Ikar (CZ)
Originální název: The Duke and I, 2000

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha nabízí příjemnou a oddechovou četbu. Mnozí čtenáři oceňují humor a romantiku, která příběh provází. Postavy Daphne a Simona jsou sympatické a jejich interakce jsou vtipné. Někteří čtenáři však považují děj za předvídatelný a příliš sladký. I přes to se kniha líbí mnoha lidem, kteří se těší na další díly. Více v komentářích.

Komu by se kniha Vévoda a já mohla líbit?

• Čtenáři hledající oddechovou literaturu
  • Milovníci romantických příběhů
  • Fanoušci humoru v knihách
  • Čtenáři, kteří mají rádi silné ženské postavy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vévoda a já. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

zsykorova
09.02.2026

Já jsem velkým zastáncem toho, že knížka je vždycky lepší než filmové nebo seriálové zpracování, ale najdou se i výjimky. Tohle je jedna z nich - seriál Bridgerton naprosto zbožňuji a je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Knižní předlohu jsem ale dlouho odkládala, protože nesnáším romantické knížky. Přišlo mi, že knížka nemá takovou hloubku - příběh byl jenom povrchový, nemělo ty pravé emoce. Postavy mi nebyly vůbec sympatické, Anthony, který je v seriálu úžasný, tady vystupuje v roli nesnesitelného staršího bratra, kterého nikdo v rodině mít nechceme. Rozhovory Simona a Daphne byly takové nemastné neslané a ve výsledku mě tam štvali úplně všichni. Další díly si samozřejmě přečtu, protože mě to zajímá, ale nejsem s tím teda vůbec spokojená.

všech 396 komentářů

Související novinky - Vévoda a já (1)

Knižní novinky (9. týden)

28.02.2021

Kniha Vévoda a já v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Přečtených3 081x
v Mé knihovně796x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi