stozarka stozarka komentáře u knih

☰ menu

Rod nebes a dechu Rod nebes a dechu Sarah J. Maas

Sarah prostě umí. Postavy jsou živé a uvěřitelné. Je to nabité svaly, chytrostí, sexem a lidskostí. Tohle buď milujete, nebo nesnášíte. Jak dokáže vše tak propojit? Tím myslím maličkosti, díky kterým vám pak začne záležet na postavách a jejich osudech. Nikdy jsem se u žádných knih necítila tak, jako u jejích. Konec si doporučuji nechat na doma, já si ho dala ve vlaku a lidi kolem si nejspíš mysleli, že mám mental breakdown. Miluju to a nemohu se dočkat na další díl!
Mimochodem se mi líbí, jak lidé píšou, že první byl byl lepší než druhý. Možná je to tak, ale stále je to jako srovnávat Lamborghini a Ferrari. Obojí je stále špička.

26.01.2023 5 z 5


Říše upíra Říše upíra Jay Kristoff

Je spousta knih, které přečtěte a za den nevíte, o co šlo. Kopírované knihy, nápady, postavy.. Říše upíra rozhodně není jedna z nich. Stojím si za tím, že dobrý příběh musí být dlouhý. Jak jinak pochopíte všechny motivy postav? Jejich vývoj? A tady je toho 800 stran + krásné ilustrace. Už mi dlouho něco tak moc nesedlo. Nemohu se dočkat na další díl, snad bude brzy!

31.07.2022 5 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Tahle knížka byla skvělá. Napínavý příběh, žádná hluchá místa, sympatické postavy s vývojem, neotřelý nápad, trochu romantiky. Líbilo se mi to více než smrtka. Určitě doporučuji.

01.04.2021 5 z 5


Strach moudrého muže Strach moudrého muže Patrick Rothfuss

Dlouho jsem nevěděla, co si mám myslet. Je to hutný příběh, sytý. Občas jsem si musela dát pauzu a chvíli trávit. Teď po dočtení můžu s klidem říct, že je to jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy četla. Možná i ta nejlepší. Naprosto mi přirostla k srdci.
Tak propracovaný svět, kultury, jazyky. Co teprve popsání ''magie'', alaru, sygaldrie, jmenování.. až vám připadá, že je to vše naprosto normální a logické.
O postavách snad nemá ani cenu psát, nejlepší bude, když je poznáte samy.
Tenhle příběh doporučuji všem, jediný problém je, že skončí.
Bude mi chybět jako starý přítel.

11.12.2020 5 z 5


Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Její styl psaní buď nenávidíte, nebo milujete. Všechny postavy jsou krásné, silné, duševně i fyzicky. Příběh si vás omotá kolem prstu, takže nad ním musíte neustále přemýšlet a prostě číst dál. Rozesmál mě, rozbrečel a zaskočil. Myslela jsem, že po tolika knížkách už dokážu příběh trochu předvídat.. těžko. Vážně nechápu, jak dokázala po tolika skvělých knihách napsat další, která je snad ještě úžasnější. Sarah bude vždycky moje nejoblíbenější autorka a doufám, že tahle kniha nebyla poslední!

18.11.2020 5 z 5


Aurora povstává Aurora povstává Amie Kaufman

Skvělé! Supr postavy, plno akce, už na prvních stránkách mě to chytlo. Vyprávění z pohledu více osob mám ráda. Občas jsem se musela vrátit a zjistit za koho čtu, ne proto, že by to bylo špatně napsané, ale proto, že jsem tak hltala příběh, že mi nedošlo, že jsem na další kapitole.. Už aby byla dvojka.

26.09.2020


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

První díl je taková skvělá seznamka. Sedne vám a budete chtít další rande! A přísahám, že na konci série si budete chtít všechny postavy vzít. Promyšlený svět, super postavy, příběh odsýpá a je to napínavé, Stojí to za to, Meyer umí.

14.07.2020 5 z 5


Supernova Supernova Marissa Meyer

Dokonalé zakončení série. Napětí, slzičky, překvapení, skvělý svět a promyšlený příběh. Postavy si zamilujete a držíte jim palce celé tři knihy. Zkrátka další povedená série!

14.07.2020 5 z 5


Boží hrob Boží hrob Jay Kristoff

Ten konec? Musela jsem se fakt smát. Nadávala jsem, skrčená nad svým svazkem v rukách. Ach Jay, jak dlouho budeme teď muset čekat? Je mi smutno a mám husí kůži. Postavy dokonalý, příběh? žrala jsem ho! Takhle nás přechytračit? Kdo by to byl čekal..

17.01.2020 5 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

Tahle série je prostě naprostý klenot.
Nejraději bych si to všechno vymazala a začala číst znovu a znovu a znovu.

31.08.2019 5 z 5


Slunce je také hvězda Slunce je také hvězda Nicola Yoon

To miluju.

15.08.2018 5 z 5


Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

MILUJU TO!
Každý jedno prokletý slovo lidi.
Tyhle knížky se staly součástí mojí duše a je mi neskutečně líto, že nemůžu zapomenout a přečíst si je poprvé znovu. Miluju ty osobnosti, charaktery, svět, osudy a hlavně ten život, který autorka dokázala do knihy dát. Brečela jsem na konci, vy víte proč, a brečela jsem i proto, že mi zbývalo jen posledních 7 stránek. Nechtěla jsem aby skončila. Nevím, opravdu netuším, proč knížky různě oslovují lidi. Ale tahle, tahle mě vzala za srdce a já hrozně moc DĚKUJU, že byla vydaná.

21.07.2018 5 z 5


Sny andělů a chimér Sny andělů a chimér Laini Taylor

,,Těch kroků byl bezpočet, ale na jejich počátku stál sen dvou milenců."
Občas se mi to zdálo dlouhé, strašně dlouhé a protáhlé a pořád to nemělo konce, ale já na druhou stranu nechtěla, aby to někdy vůbec skončilo, chtěla bych, aby to existovalo dál. Každý detail je poklad, musel se stát a muselo to dát obří práci, něco takového napsat. A po přečtení to opravdu hodně oceníte. Je to neuvěřitelná série, nádherná, srdcervoucí. Už jsem u knížek brečela i se smála, ale takový ryzí pocity co jsem zažila tady, to se jen tak nestává, brečela jsem štěstím, abych za chvíli mohla mít zlomený srdce. A zase znovu.
Úryvek
,,Tehdy to vypadalo jako šílenost, ale snad se změnila v realitu. V duchu si promítala, jak se všechno odehrálo. Akiva, bez kterého by snad nikdy nezačala snít sen o novém světě. Přací kostička. Ziriho život. Kadidelnice s Issinou duší. Nabídka spojenectví. Těch kroků byl bezpočet, ale na jejich počátku stál sen dvou milenců. Sen po životě - po jiném životě, než jaký se jim nabízel." A jak to bude pokračovat dál?

01.09.2017 5 z 5


Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Tak tohle, proč jsem o tom ještě neslyšela, nečetla? Krásný svět, úžasný postavy, nulový nudný pasáže, překvapení, láska. Už dočítám 3 díl, který je k dostání od včerejška. Když si uvědomíte, jak to vypadalo "tady" a srovnáte to s tím, jak je to "teď", nojo, věci se mění. Fakt hodně. Fakt si to přečtěte.

31.08.2017 5 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Takhle si představuji lásku. Zamilovala jsem se, pomalu a nakonec docela. Ani mi nedošlo, jak moc mě autorka vtáhla do jiného světa. Miluju každý slovo, postavu, myšlenku, těhle knížek. Prostě. Asi nebudu do podzimu nic číst, dokud si nepřečtu poslední díl. Nevím, jestli to vydržím. Přečtěte si to!

22.07.2017 5 z 5


Hraničářův učeň 1-12 Hraničářův učeň 1-12 John Flanagan

Srdeční záležitost. Četla jsem ji dva roky nazpět a vím, že když se mi u knížky rozbuší srdce napětím a očekáváním, je vážně skvělá. Tady to bylo u každého dílu. Doporučuju! ❤

11.07.2017 5 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Zkrátka miluju knížky, který mě chytnou, zaryjou se mi pod kůži a nepustí se ani po dočtení. Nádherný svět a příběh, hrdiny jsem si zamilovala, co chtít víc. :)

11.07.2017 5 z 5