Sny andělů a chimér

Sny andělů a chimér https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342836/bmid_sny-andelu-a-chimer-n0r-342836.jpg 4 203 51

Kost přání série

< 3. díl

Třetí a závěrečný díl epické trilogie o boji chimér a andělů, kteří se ve své nesmiřitelné válce neohlížejí na to, jestli při ní zničí také svět lidí. – Karou převzala kontrolu nad povstáním chimér a snaží se je odvrátit od pomsty, která by znamenala jejich zkázu. Když krutý vládce andělů vnese zmar i do lidského světa, Karou a Akiva, dřívější nepřátelé, jsou nuceni uzavřít spojenectví. Jejich nové pouto je jen pokřivenou ozvěnou jejich dávného slibu, ale přesto v sobě nese naději – pro jejich národy i pro ně samotné.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Dreams of Gods and Monsters , 2014


více info...

11191
11191
25.12.2023 4 z 5

S přibývajícími díly se stále více odpoutáváme od našeho světa a jsme vtahováni do světa fantastického. Konec mi připadal jakoby trochu ztratil šťávu, nicméně i přesto sérii hodnotím hodně vysoko. Jsem spokojená, i tuto knihu můžu doporučit.

Anett24
Anett24
06.07.2023 5 z 5

Celá série mě naprosto pohltila. Ze začátku jsem si nemohla nějak zvyknout na chiméry, přeci jenom je to něco jiného než je běžné. Ale akivu s Karou jsem si zamilovala. Jenom škoda že pro sebe neměli vyhrazeno více prostoru.
Jak už bývá zvykem mě oblíbené postavy zabili jako byl Hazael a Brimstone.
Ale jinak knižní série skvělá, propracovaná a dobře čtivá.


Luna7
Luna7
13.09.2022 5 z 5

(SPOILER) Líbilo se mi, jak autorka zakončila všechny dějové linky. Příběh nekončí tak úplně happyendem, ale končí docela pozitivně. I když se vlastně zbavili jednoho problému, musí čelit novému. Tohle autorka nechala docela otevřené a my si můžeme domyslet, jestli se jim někdy podaří temnotu porazit.
Dočkáme se i konečného spojení Karou a Akivy, kdy se ti dva konečně dají dohromady. Bohužel až na konci celé série. Takže když to mezi nimi jiskří už od první knihy, tak to takhle bude jiskřit i zbylé dva díly, což mě přestávalo bavit číst už od druhého dílu. Je pravda, že autorka ty pocity umí krásně popsat, ale my si ty dva spolu ani nemůžeme vychutnat, protože se dají dohromady až v epilogu.
Autorčiny obě série se odehrávají ve stejném universu, takže by bylo fajn, kdyby se ty postavy někdy potkaly a Sarai by pak konečně mohla dostat od Karou nové tělo, protože se mi moc nelíbí, že Sarai zůstala být duch.

Lacie
Lacie
17.02.2022 5 z 5

(SPOILER) Já jsem se třetím dílem úplně spokojená. Je pravda, že jsem knihy četla hned po sobě, takže jsem nemusela lovit v paměti spojitosti, ale ani tak mi úvodní rozšiřování informací, které byly shrnuté na konci druhého dílu, nijak nevadily, ráda jsem si to pročetla v detailech.
Karou a Akiva mají před sebou dlouhou cestu zpátky k sobě, pochopení, odpuštění – nejen jejich, ale i všech okolo. Nadbytečná mi nepřišla ani linka Steliánů a Eliza – koneckonců těžko očekávat, že staletí trvající nenávist a boje mezi národy by šly skončit jen tak, lusknutím prstů. Takhle po válce vyvstaly nové problémy, mnohem děsivější, než zdlouhavá obnova zničené země – a nic nespojuje tak dobře, jako společný nepřítel.
Jsem spokojená s tím, že autorka stihla uzavřít všechny linky, nevynechala ani pomsty, které v měřítku války vypadají drobně – myslím tím "babičku" Esther a Razguta i Morgana Totha. A oceňuju, že jako lidstvo jsme se tu projevili poměrně rozumně, nesplnili jsme požadavky návštevníků na první žádost, ale klasicky o tom pindali:)

RemiBlack
RemiBlack
28.01.2022 3 z 5

2022/4
První díl jsem rozečetla v roce 2019 a konečně můžu říct, že mám tuhle sérii dočtenou. Ani to nebylo nějak špatné, ale nevím, jestli mi nesedl styl nebo co se to stalo, ale všechny knihy se mi četly hrozně zdlouhavě. Některá zakonční byla cliché, jiná docela cool. Líbilo se mi, že autorka dokázala pospojovat různé příběhy tak, aby do sebe nakonec zapadly. 3,5*

lenka7679
lenka7679
20.01.2022 3 z 5

První a druhý díl byl perfektní, ani ten třetí nebyl vůbec špatný. Jen jsem s ním měla problém, protože mi přišlo, že už toho všeho je nějak moc. Jak se to všechno napínalo a napínalo, tak se to někde v půlce úplně pokazilo a nemohla jsem dočíst a doslova se musela nutit.
A koukám, že nejse sama, komu ten třetí díl dělal trochu problém. Za mě byl nejlepší díl druhý. Třetí by byl skvělý, kdyby tam toho nebylo tolik. Bylo tam nápadů, na další dvě knihy.

vlkove
vlkove
04.12.2021 3 z 5

Bohužel série pro mě měla sestupnou tendenci. První díl byl super, druhý díl slabší a ten třetí hodně pokulhával. Je to škoda, série mohla být opravdu jednou z těch nejlepších.
Celá série knih je dost informativně náročná a svět hodně spletitý, doporučuji proto číst díly co nejdříve po sobě, tak aby pro vás příběh byl souvislý. Já musela vynaložit hodně snahy, abych si příběh po delší době poskládala dohromady.


HODNOCENÍ SÉRIE: 81 %

denniys
denniys
17.11.2021 3 z 5

Od chvíle, kdy jsem dočetla předchozí díl, uběhly 4 roky a upřímně mi příběh splynul s mnoha dalšími.. Na něco jsem si vzpomněla a na něco ne, ale nemyslím si, že to bude důvod, proč mě kniha moc nebavila.. Bylo to zbytečně dlouhé, příběh měl světlé i stinné stránky, poslední třetina nebyla špatná, ale prostě to nemělo "koule".. 50/50

Shaxx
Shaxx
30.10.2021 5 z 5

Druhý díl byl zhruba 200 stran docela nuda a pak to už jelo.
Tohle sice mělo přes 500 stran a začátek taky nebyl zrovna nejrychlejší a napěchovaný kdovíjakou akcí, ale... uff, krásné zakončení série. Linka s Elizou a Steliány mi přišla tak nějak navíc, nadbytečně, mohlo by to fungovat i bez ní. Ale i tak jsem spokojená. Od Laini miluju Snílka neznámého a tak jsem se s nadšením vrhla na tuhle sérii. Nevěděla jsem tak úplně co očekávat a dostala jsem něco jiného, než jsem si myslela, že dostanu a jsem za to ráda. Tahle série má absolutně boží vedlejší postavy - Mika a Zuzanu a těším se, až se vrhnu na Night of Cake & Puppets, která se věnuje těmhle dvoum. Karou byla taky velmi příjemná hlavní hrdinka. Akiva byl...no, nutností, jinak by ten příběh asi nefungoval, že? :D Ale v žebříčku oblíbených postav se neumístí.
Ale po dočtení jsem měla pěkný pocit ze zakončené série a mrzí mě, že se v cz překladu již nedá sehnat a dotisk se neplánuje. Co se dá dělat, aspoň jsem si udělala radost zakoupením krásného boxu v angličtině :)

nikiss76
nikiss76
20.07.2021 3 z 5

(SPOILER) Třetí díl mám úspěšně za sebou. Celá série byla originální, čtivá, vtipná, dobrodružná, skvělé postavy, barvité popisy, ale bylo tam toho trochu moc. Přišlo mi, že autorka se snaží vytřískat maximum a zbytečně příběh překombinovala. Část se Steliány byla podle mě úplně zbytečná.
Celkově nemám ráda když se ve fantasy knihách kombinuje reálný svět (prostředí Prahy) a svět "za zrcadlem" (svět chimér, andělů, netvorů atd). Mnohem raději mám pokud autor vytvoří svou vlastní mapu světa.
Na druhou stranu, zde by mi chyběla postava Zuzky a Mike, které vnesly do příběhu vzrušení a humor.
Líbilo se mi jaký spletitý osud autorka vymyslela pro Ziriho. Co se mi ovšem nelíbilo bylo 450 stran jiskření a vzdychání a výbojů mezi Karou a Akivou. Přišlo mi, že čtu stále ty stejné řádky dokola a velké finále se stejně po dočtení tří knih vlastně nekonalo. Jejich polibek v letu, kdy oba byli neviditelní a pluli oblohou byl už trochu za hranice nějaké romantiky. Spíše šlo o další pokus z daného momentu vyždímat maximum, což se úplně nepovedlo. Závěr mě také příliš nezaujal.
Celkově série nebyla špatná, ale rozhodně bych děj zvolila méně komplikovaný a ubrala trochu toho jiskření, abych neměla věčně pocit, že vše kolem exploduje včetně mě samotné.

Sirina
Sirina
02.05.2021 5 z 5

Popravdě jsem si nedokázala představit, co by se muselo stát, aby skončila válka a Karou s Akivou spolu mohli spokojeně žít. Za to vzdávám velký hold autorce, protože to byl opravdu husarský kousek. Jediné, co mi přišlo už dost přitažené za vlasy, byla celá ta věc okolo Steliánů, ta se mi tam příliš nehodila. Jinak hodnotím celou sérii za velmi povedou a myslím, že se k ní v budoucnu ještě vrátím.

farys_books
farys_books
04.09.2020 4 z 5

Ze začátku jsem měla pocit, jako bych četla nějakou úplně jinou knihu, než poslední díl Dcery kostí a dýmu... Ten pocit se mě držel docela dost dlouho, protože mi připadalo, že je knížka od úplně jiného autora, a špatně se mi četlo. Zhruba v půlce se to ale přehouplo do starých kolejí a už nastoupil zase známý pocit.
Příběh je úplně jinde, než co byl v první knize, tady je o dost komplikovanější a propletenější. Často mi přišlo, že mi něco nedochází, nebo že nechápu, co se vlastně stalo.
Co se týče vypravěčů, tak nám tady přibyla jedna hlavní postava - Eliza. Kapitoly s ní mě bohužel moc nebavily a dost často brzdily děj. Ostatním však nemám moc co vytknout a Ziri je stále mým oblíbencem.
Docela mě překvapilo, jak se celá kniha rozuzlila a jak skončila.

temna.vila
temna.vila
19.08.2020 5 z 5

Myslím, že knihu můžu s klidným srdcem ohodnotit jako důstojné zakončení celé série. Příběh byl prošpikovaný zvraty a nechyběla spousta zajímavých událostí. Autorka opět vystavěla bezchybnou atmosféru a vyslala své postavy na nejistou a nebezpečnou cestu. Tentokrát mi nevadilo ani pomalejší tempo vyprávění, se kterým jsem trochu bojovala v minulých dílech, tady jsem si díky tomu naplno užila každou stránku. Nejedná se o žádnou prostoduchou young adult záležitost, ale o detailně propracovaný příběh plný emocí, násilí a zvratů, proto knihu hodnotím 5*.

Aggie.
Aggie.
04.08.2020 5 z 5

Za mě naprosto skvělé, i když to byl třetí díl, byla jsem stejně začtená a pohlcená jako u prvních dvou. Autorka se zaměřuje na více postav a přeskakuje mezi nimi každou kapitolou, což mi někdy vadí, ale tady vůbec. Naopak, o všech postavách jsem četla ráda a jak to bylo napínavé, nemohla jsem se odtrhnout. A ukončené mi to přišlo opravdu dobře. Jedna z mých nejoblíbenějších sérií.

cecilieanie
cecilieanie
27.07.2020 2 z 5

Nuda.
Neukončené.
Hrozně se to vleklo.

jirkapos
jirkapos
21.07.2020 5 z 5

Na poslední díl jsme si museli počkat, ale stálo to za to. Abych nemusela složitě přemýšlet jak to bylo, přečetla jsem znovu první 2 díly. A i přesto, to bylo jako bych je četla poprvé ;) Má nejoblíbenější trilogie, doporučuji.

knihomil1
knihomil1
14.05.2020 4 z 5

Skvělé!Tahle série se mi opravdu velice líbila :) Doporučuji

DreamerX9
DreamerX9
06.05.2020 2 z 5

Souhlasím že méně je někdy více vážně přehlcené a nemohla jsem se začíst tak, jako u předchozích dílů. Závěr krásný a celkový svět ve kterém se dej odehrával fantastický ale občas je v jednoduchosti krása.

ivana02
ivana02
05.10.2019 3 z 5

Série se mi líbila, bohužel od předchozích dílů jsem měla odstup asi dva, tři roky. Chvíli mi trvalo, než jsem se začetla a plno věcí si připomněla. Asi i z toho důvodu mi kniha připadala slabší, méně akčnější a postrádala jsem víc zvratů a zážitků. Myslím, že tento díl jsem ani nemusela číst, nic moc mi nedal. Nicméně předchozí dva - hlavně první (odehrává se i v Praze), doporučuji.

Lucik100
Lucik100
10.03.2019 5 z 5

Krásné téma, krásný happyend. Ale celé by se to dalo shrnout do 200 stránek.