Supernova
kniha od: Marissa Meyer
KoupitKoupit eknihu
Nova a Adrian se ze všech sil snaží zabránit odhalení svých skrytých identit. Zatímco zuří bitva mezi jejich alter egy a odlišnými světy, v nichž se pohybují, nad Gatlon City se vznáší daleko nebezpečnější hrozba. Na světlo vyplouvají tajemství, lži i zrady… a dělení na padouchy a hrdiny už dávno není tak snadné. Nova s Adrianem musí sjednotit zdánlivě nesmiřitelné strany konfliktu – pokud se jim to nepovede, mohou přijít o všechno. I o sebe navzájem....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438010/big_supernova-Xaf-438010.jpg 4.5438Renegáti 3.
Žánr:
Literatura světová, Sci-fi, Pro děti a mládež
Vydáno: 2020, Egmont (ČR)
Supernova, 2019
Komentáře (103)
Kniha Supernova

Já jsem úplně... ohromné a nadšená! Mrzí mě, že to už skončilo... Bylo to stejně čtivé jako předešlé dva díly. Prakticky se to četlo samo, protože když jsme se začetla, už jsem to nedokázala odložit. Od začátku až do samotného konce se děj zbytečně neprotahoval a netáhl.
A ten konec! Ten mě úplně dostal.
Prostě skvělé. A moc doporučuju :))

Asi nejlepší díl z celé série. Hodně akční, plné zvratů a překvapení. Kniha se mi líbila a tak od půlky jsem pak už knihu nedala z ruky, to se toho dělo opravdu hodně a byla jsem hrozně napnutá, jak to celé dopadne. Za mne rozhodně skvělé zakončení této série. Jsem ráda, že jsem se k ní dostala a za přečtení to stojí :)

Cela serie, i kdyz je ctiva, tak mi chvili trvalo ji precist. Stejne jako druhy dil, nez jsme se dostali do finale, ktere bylo neuveritelne, tak se to docela tahlo. Ale jsem rada, ze jsem si to precetla. Mne se ale vic libi Mesicni kroniky.

Tenhle díl mi přišel nejslabší z celé trilogie.
Postavy se často chovaly naprosto nelogicky, hlavně pak v závěru, který byl navíc hrozně useknutý. I přesto mě ale kniha celkem bavila a líbí se mi slovní hříčka v názvu.

(+ SPOILER) Wau. Jako- ani nevím, kde začít.
Kniha byla velmi napínavá a úplně k prasknutí naplněná akcí, až jsem četla do noci. Četla se naprosto sama. Musím přiznat, že jsem nečekala, že se začtu tak rychle. Od přečtení Protivníků uběhl už nějaký čas ale konečně jsem se k téhle knize dostala. Udělala jsem si čtecí víkend a… přečteno :D. Tak se zase vrátím k hodnocení- pecka! Fakt jsem si knihu užila a nemohla jsem se od ní vůbec ale vůbec odtrhnout. Při čtení jsem zadržovala dech, nevěřícně kroutila hlavou, brečela jsem a smála se :D. Stalo se tam toho opravdu hodně a můj mozek dlouho po dočtení zpracovával. Jen těžce bych vysvětlila, co všechno se tam stalo a co se mi poté honilo hlavou. Ještě pořád mám z toho v hlavě bordel :D. Hej a ten epilog?? Musím říct, že Phobiu jsem podezírala z vraždy Adrianovy mamky, ale že je Magpie Evie? TA Evie? uuff
Jak jsem již psala- ještě zpracovávám :). Trilogii mám za sebou i když mi to nějak ještě nedošlo. Každopádně si chci od autorky přečíst i sérii Měsíčních kronik a román Bez srdce. Těším se!

Wau, tak to byla teda jízda.
Od půlky jsem nechápala kolik se toho na pár stranách stalo a jak to celé dopadlo. Četla jsem se zatajeným dechem a kroutila hlavou. ( V dobrém slova smyslu.) Bylo to fenomenální zakončení série a musím říct, že poslední díl byl vymazlený.
Je pravda,že mi nějaké zvraty byly jasné už před odhalením, ale to nic neubralo na kouzlu, které série skrývá.
Doporučuji každému milovníkovi tohoto žánru. :)

Nemůžu uvěřit, že už mám celou trilogii za sebou. To teda byla jízda. Knihy od paní Meyer zrají jako víno, a proto mohu říct, že tento díl je nejlepší ze všech. Je plný akce, napětí a smutku. Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne, protože nešlo přestat číst. Celý Výjimečný svět jsem si zamilovala, stejně tak jako hlavní hrdinku, Anarchisty a některé Renegáty. Občas tam bylo pár zvratů, které byli poměrně předvídatelné, ale stejně to ve mně zanechalo moc pěkný dojem. Autorka umí skvěle psát, určitě se někdy vrhnu i na její druhou sérii Měsíční kroniky. Za mě mohu celou sérii jen doporučit, a pokud jste četli jen první díl a nebyli jste z něj vedle, určitě bych zkusila i ostatní díly, které jsou více akční.

Dočteno...
Ta divoká jízda plná adrenalinu, intrik, zvratů, bolesti, krutosti, lží, nečekaných odhalení i neustálého chaosu, kdy orientovat se v tom, kdo je superhrdina a kdo padouch dalo pořádně zabrat - je u konce.
Jako by člověk hrál šachy - nikdy nevíš, s čím soupeř přijde v příštím tahu, co může zvrátit možnost vítězství. Tady to autorka bravurně dokázala přivést k dokonalosti - pochybnosti, zklamání, nevíra, šok a všechny předpoklady se rozplynou jako mlha, když náhle zasvítí slunce...
Příběh zrady, lásky a pomsty, krutý, krvavý, bolavý a zároveň plný příslibu v lepší zítřky. Supernova byla zkrátka... SUPER :)
Epilog mě nepřekvapil - čekala jsem to zhruba od poloviny 1 dílu. Nicméně jinak mě toho v knize překvapilo dost. Každá stránka si žila vlastním životem a bořila všechny domněnky, ke kterým jsem spěla :)
Bude se mi po nich stýskat...
Štítky
superhrdinové superschopnosti pro dívky dobrodružství sci-fi pro děti
Autor a jeho další knihy
2023 | ![]() |
2012 | ![]() |