Protivníci

Protivníci https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407570/bmid_protivnici-MZu-407570.jpg 4 573 99

Renegáti série

< 2. díl >

Pokračování superhrdinské trilogie Renegáti od oblíbené autorky. Ve městě Galton City pokračuje nesmiřitelný boj mezi Renegáty a Anarchisty. Nejenže disponují výjimečnými schopnostmi, ale podařilo se jim vyvinout nebezpečnou tajnou zbraň a hrozí, že svět, který doposud znali, spěje k zániku. V turbulentní politické situaci i Nova a Adrian začínají silně zpochybňovat vlastní ideje i city a hranice mezi dobrem a zlem se pomalu stírá. Vše směruje k velké válce, která může všechno změnit. Podaří se ji odvrátit?... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Archenemies , 2018


více info...

Přidat komentář

Marthas
09.02.2024 2 z 5

2/5 Tento díl mi přišel ještě o kapánek slabší než ten předchozí. Neříkám, že tam nebyly nějaké pěkné myšlenky a to i nějaké hlubší, to byly, za mě třeba ta pasáž s Callumem. Bohužel tam ale také bylo nacpáno spoustu vaty, a to až tak, že mi nedělalo potíže knihu, třeba i několik dní nečíst a nechat ji ležet. Obzvlášť začátek mě nebavil a bohužel střídání přemrštěné akce a přemíry vaty pokračovalo až do konce. Nemluvě o té spoustě gramatických chyb a tiskařských šotků, kteří textu též neprospěli. To celé mělo vliv na to, že jsem tuto téměř 500 stránkou bichli četla déle než 14 dní. Až tak že se mi i krapet ulevilo, že je to za mnou. Slyšela jsem, že poslední díl je lepší, tím pádem ho budu číst taky, ale až později. Nesnáším totiž nedočtené série. Teď si dám krapet oraz od knih s dvěma perpektivami pohledu.

Bookworm345
18.09.2023 5 z 5

"One cannot be brave, who has no fear"

Tahle série je naprosto geniální. To platí u všech dílů. Druhej sice není tolik akční, ale to mě vůbec nevadilo, nenudila jsem se. Nova i Adrian jsou skvělí. Všichni Marvel/ DC fanoušci povinně přečíst.


Sirina
05.08.2023 5 z 5

Jsem nadšená tím, jak nám autorka dokázala, jak je snadné změnit role a stát se padouchem nebo naopak hrdinou. A jak jim můžete fandit nebo je odsoudit, kdež znáte jejich pohnutky? Není to jednoduché a já jsem zvědavá, jak tahle série dopadne.

Book_lover469
03.08.2023 5 z 5

Úžasné pokračování předchozí knihy. Milovala jsem skrývání tajných identit jak Novy tak Adriana, dynamiku mezi anarchisty i směr, jakým se vztah mezi hlavními hrdiny vyvíjel. Autorčin styl psaní se mi velmi líbí a tahle kniha mě utvrdila v tom, abych si ji přidala k mým nejoblíbenějším autorům. A konec mě opět dorazil. Akční, napínavý a plný emocí. Meyerová zase nezklamala.

ElessaRiverbow
10.07.2023 5 z 5

Skvělé pokračování předchozího dílu. Opět se ukázalo, že autorka umí výborně psát. Ihned jsem se po pár stranách začetla a příběh mě až do konce nepustila. Sice tam nebylo tolik akce, narozdíl od předešlého dílů, ale tolik mi to nevadilo. Moc se mi líbil vývoj vztahu mezi Novou a Adrianem. I to, jak ne vždy jde vše zařadit mezi dobro a zlo, bylo skvělé. Jsem zvědavá na pokračování a hlavně na to, jak budou všichni reagovat, až Nova a Adrian odhalí své identity.

Zruza
05.06.2023 5 z 5

Tenhle díl není tak akční, ale nudit se nebudete. Měla jsem tu ráda posun mezi Adrianem a Novou.

Iva095
06.04.2023 5 z 5

Zpátky ve světě superhrdinů kde se Anarchisté snaží držet zpátky, jen sbírají informace co jim předává Nova a pomalu ale jistě dávají dohromady plán jak svrhnou jejich protivníky. Mezitím Renegáti získávají novou nebezpečnou zbraň, která by mohla spoustu věcí změnit. Boj mezi Renegáty a Anarchisty pokračuje.

Co mi v tomto díle chybělo, bylo více akčních situací, proti prvnímu dílu jich tam bylo strašně málo. Ale co se mi naopak líbilo, to byla rozvíjející se romantická linka mezi Novou a Adrianem. Jsem zvědavá jak to celé nakonec dopadne.

"Není všechno černé, nebo bílé. Dobré nebo zlé. Lidské činy, jejich motivy, to je šedá zóna."
"Lepší je neslibovat, než potom zklamat."

Knižnípauza
18.03.2023 4 z 5

Druhý díl superhrdinské trilogie se nadále zabývá tématikou dobra a zla. A musím říct že perfektně. Člověk najednou neví komu fandit, chápe pohnutky obou stran a je velice zvědavý kam se děj posune. I když prvních cca 100 stran příběhu moc dobře neplynulo, druhý díl mě i přes to nezklamal. Ba naopak. Většinou se setkávám s tím, že je druhý díl trilogií takzvaně "výplňkový" a né moc záživný.

Protivníci dokázali tuhle mojí teorii krásně svrhnout. Postavy zde rostou společně s počtem přečtených stran. Ať už Nova, nebo Adrian. Čtenář se pomocí jejich úvah krásně vžije do problematiky a je to prostě paráda. Neobjevuje se zde sice moc akce, jde tu opravdu spíše o rozvoj problémů dobra a zla, obhajobu svých činů, a o to zůstat sám sebou.

Naproti nedostatku akce si přijdou dle mého na své milovníci romantických linek. Co si budeme, ta pomalá romantická linka je zde prostě krásná.

Artemis886
18.02.2023 5 z 5

Miluju, když někdo zpochybňuje dobro a zlo. A téhle knize se to daří velmi dobře. Jednou jsem si naprosto jistá komu fandím a hned na další stránce se to celé obrátí. Nova a Adrian jsou skvělé postavy, oba mají tajemství, které je nutí ukázat své pravé já. Myslím si, že poslední díl bude velmi zajímavý a epický.

Barabora
05.02.2023 5 z 5

Byla to prostě bomba! Já nevím co říct....
Knihu bylo opravdu těžké odložit, protože když jsem se začetla, bylo prakticky nemožné přestat.
Jsem zvědavá jak to dopadne a já jen doufám, že dobře. :) :D

Laf
19.12.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila. Skvělé pokračování. Celé se to víc zamotává, tak jsem zvědavá, jaké bude rozuzlení toho všeho a jaká tajemství vyplavou na povrch. Zajímavě a poutavě zpracovaný příběh ze světa superhrdinů :)

Ticiana
18.11.2022 4 z 5

Jeste stále se mi pletou jména. V druhom díle bylo méně akce, ta prisla až na konci. Jsem zvedava, jak to cele autorka vymyslela. Za mne tohle je série fakt spis pro mladší čtenáře, i kdyz par scén mi prislo jak z hororu.

Percabethka
02.11.2022 3 z 5

Některé části byly mnohem napínavější než v prvním díle, u jiných jsem se ale často nudila. A přijde mi, že se ta série vzájemně vykrádá s dětskou sérií Kouzelná beruška - jsou tu podobné motivy, situace a dokonce i hlavní hrdina se v obou jmenuje Adrian.

kačuleee29
16.07.2022 5 z 5

Bomba! Tahle série se mě opravdu chytla. Miluju autorčin styl psaní, kniha hned vtáhne a nepustí. Doslova. Máte prostě potřebu číst dál a dál. “Tak ještě jednu kapitolu” haha, jasně :D. Moc jsem si další díl užila, ale teda ten konec.. dokonalý. Ten byl nabitý akcí až k prasknutí. Potřebuju další díl. Hned.

Anett525
09.07.2022 5 z 5

Tahle série mě opravdu chytla. Mám ráda oba hlavní hrdiny. Jsem zvědavá na další díl,ale nevím,jestli mám číst rovnou dál,nebo si poslední knihu ze série šetřit. :D Sice mi přišlo, že tento díl nebyl moc nabitý akcí, ale i tak mě to nutilo číst, protože mě zajímalo, jak bude děj pokračovat. Moc hezky napsané a závěr fenomenální.

Sixtinka144
23.06.2022 5 z 5

Tohle je jeden z mála druhých dílů, kde mohu s čistým svědomím říct, že je lepší než ten první. Je to samozřejmě z části způsobeno tím, že se v první knize seznamujeme teprve s celým světem, ale taky v druhém díle nebyly žádné nudné pasáže, jen akce a drama. Mnohem více jsem si tady oblíbila hlavní hrdinku Novu, od knihy jsem se nemohla odtrhnout a přečetla jsem ji poměrně rychle. Opět jsou zde více přiblíženi Anarchisti, což jsem velice ocenila, protože mi přišli zajímavější než většina Renegátů. Autorka vymyslela skvělé zvraty, a příběh tak posunula na vyšší úrověň. Už se nemůžu dočkat na další díl.

Kate3003
07.06.2022 5 z 5

Příběh začíná v podstatě tam kde předchozí díl skočil a po probrání se z šokujícího zjištění o tom co se stalo s Acem Anarchistou se můžeme znovu nechat strhnout příběhem Novy, která se snaží sblížit s Renegáty a hlavně s Adrianem. Kniha je opět plná akce a nenechala mi chvilku vydechnout a musela jsem prostě vědět jak to dopadne a jestli Nova a Adrian budou spolu nebo někdo odhalí, že Nova vlastně patří k Anarchistům a za Renegáta se pouze vydává. Mohlo by se také stát, že Nova zjistí, že všichni Renegáti nejsou takový jak si myslela a nakonec s nimi zůstane . Bylo pro mě těžké sledovat jak se sebou Nova svádí vnitřní boj o to komu vlastně má být loajální a jestli je pro ní víc vztah s Anarchisty nebo s Adrianem. Nova mi prostě přirostla k srdci a tuším v jejím životě ještě nějaké překvapení. Já byla s knihy znovu nadšená a myslím že mam novou oblíbenou sérii . Konec mě samozřejmě zase rozbil, protože vlastně nedopadl úplně ideálně a plány až tak úplně nevyšli, ale pořád je otevřeno mnoho možností. Já ty otevřené konce prostě nesnáším, ale zároveň miluju protože prostě pak musím mít další díl

laura
05.04.2022 5 z 5

Příběh začíná tam, kde první díl končí, takže jsem měla dojem, že čtu jednu opravdu dlouuuuhou ságu o věčném boji dobra a zla, o lásce, nenávisti, pomstě až za hrob, o přesvědčení, že děláte dobrou věc, o pochybnostech, že nemusíte mít pravdu, o citech, které se skrývají hluboko pod povrchem, o bolestech, které se zdají být zapomenuty v propadlišti času - ale nejsou...

I tady proti sobě stojí nepřátelé na život a na smrt - aniž by to tedy všichni aktéři tušili. I tady se vyrojí spousta nástrah, nebezpečí, spousta intrik, zloby, nenávisti, spousta zla a taky trošku toho dobra. Hodně nejistoty, trocha romantiky, a láska, které válka přistřihla křídla, sotva se odvážila vzlétnout.

Všechna ta změť citů, potyček, bojů, bolestí a odvahy vás pohltí jako pavučina - a vy se jí prodíráte, dusí vás, brzdí vaše nadšení (protože se o ně bojíte) a zároveň vás pohání vpřed, abyste už věděli...

Akorát, že to ani tentokrát nekončí...

Nelly178
22.02.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila asi podobně jako první díl. Bylo tam mnohem méně akce. Za to jsme se více seznámili s hlavními hrdiny. Jenom mi prostě nesedí že si vůbec nikdo nepropojí Novu s Nightmare a to je to tak očividné. A vzhledem k tomu, že všude kolem jsou nejlepší superhrdinové vůbec... Ale co. Děj rychle plyne a kniha je čtivá.

Sarah11
31.01.2022 3 z 5

Já vlastně ani nevím, co k tomu napsat. Četlo se to celkem dobře, styl psaní je přístupný, ale nic se tam neděje. NIC. Nějaká akce se objevuje až téměř ke konci, jinak se to stále točí v kruzích. Renegáti mi místy přišli až natvrdlí, Nova se kolikrát vymlouvala tak okatě, že jsem si říkala, že už to přece musí prasknout a ono ne. Pochopila bych to ze strany Adriana, protože ten měl růžové brýle, ale nejmocnějším Renegátům to nedocvaklo?
Plusové body dávám za postavu Maxe, který je prostě zlatíčko, a Calluma, jehož pasáže mi vždy vykouzlily úsměv na tváři.

Štítky knihy

pro dívky sci-fi pro děti superhrdinové

Autorovy další knížky

Marissa Meyer
americká, 1984
2012  89%Cinder
2018  85%Renegáti
2014  93%Cress
2013  91%Scarlet
2016  92%Winter

Kniha Protivníci je v

Právě čtených9x
Přečtených771x
Čtenářské výzvě65x
Doporučených75x
Knihotéce367x
Chystám se číst208x
Chci si koupit120x
dalších seznamech6x