Hraničářův učeň 1-12

Hraničářův učeň 1-12 https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199839/bmid_hranicaruv-ucen-1-12-rkh-199839.png 5 422 92

Všech dvanáct dílů fantasy série příběhů o Willovi a jeho přátelích z hradu Remontu s novými obálkami v brožované verzi v dárkovém boxu. Will je na svůj věk malý, ale zato je hbitý a neobyčejně bystrý. Celý život snil o tom, že se stane slavným rytířem jako otec, kterého nikdy nepoznal, ale do bojové školy na hradě Redmontu ho pro malý vzrůst nepřijmou. Místo toho se dostane do učení k Haltovi, tajemnému hraničáři, jehož záhadnou schopnost neviditelně se pohybovat lidé přičítají černé magii. Will se postupně učí používat zbraně hraničáře: luk a šípy, šedozelenou pláštěnku a houževnatého malého ponyho. Ačkoli Will nemá meč ani velkého koně, po kterých tolik toužil, zjistí, že dobrý hraničář je pro království stejně důležitý jako slavný rytíř. A když se s Haltem vydá na nebezpečnou výpravu do pustiny, aby vystopoval děsivé tvory, kteří se chystají zabít krále, zjistí nakonec, že hraničářské zbraně nejsou tak špatné... Krabice obsahuje romány: - Hraničářův učeň I: Rozvaliny Gorlanu (Ranger's Apprentice I: The Ruins of Gorlan) - Hraničářův učeň II: Hořící most (Ranger's Apprentice II: The Burning Bridge) - Hraničářův učeň III: Ledová země (Ranger's Apprentice III: The Icebound Land) - Hraničářův učeň IV: Nositelé dubového listu (Ranger's Apprentice IV: Oakleaf Bearers) - Hraničářův učeň V: Výkupné za Eraka (Ranger's Apprentice VII: Erak's Ransom) - Hraničářův učeň VI: Čaroděj na severu (Ranger's Apprentice V: The Sorcerer in the North) - Hraničářův učeň VII: Obléhání Macindawu (Ranger's Apprentice VI: The Siege of Macindaw) - Hraničářův učeň VIII: Králové z Clonmelu (Ranger's Apprentice VIII: The Kings of Clonmel) - Hraničářův učeň IX: Halt v nebezpečí (Ranger's Apprentice IX: Halt's Peril) - Hraničářův učeň X: Císař Nihon-džinu (Ranger's Apprentice X: The Emperor of Nihon-Ja) - Hraničářův učeň XI: Ztracené příběhy (Ranger's Apprentice XI: The Lost Stories) - Hraničářův učeň XII: Královská hraničářka (Ranger's Apprentice XII: The Royal Ranger)... celý text

Přidat komentář

jarmuk
29.03.2024 3 z 5

Mám přečteno 10 dílů a přiznávám, že každý další mne baví víc. Z původně dětského fantasy se vyvinula pěkná hravá věc.
Škádlení hrdinů mezi sebou je tak přirozené a mne známé, že si to fakt užívám.
Navíc musím vypíchnout i to, že si autor nastudoval prostředí o kterém píše. japonsko, vikingové i arabáci. Vše mi přišlo dost blízko tomu, co vím. :)
Nevím moc, samozřejmě.

Lucif
19.02.2024 5 z 5

Rozhodně doporučuji dospělým i dětem tak od 11 let. Velmi napínavé příběhy, krásně napsané (super popis krajiny i lidí), výborně se to čte. Různá dobrodružství skupinky fajn lidiček, někde jen jednotlivce, pak zase nějaká zkouška dalšího z nich.. prostě super. Mám 16 knih a jsem moc ráda, že mi je kamarád doporučil (jen 3. díl byl hodně smutný a zdlouhavý, ale jinak je většina opravdu super, na 5*). Teď mi přijde 17. díl a pak budu číst další sérii tohoto super autora: Bratrstvo.


Zezulinka
28.01.2022 5 z 5

miluji knížky Johna Flanagana, tuto celou sérii jsem přečetla asi za 2 měsíce a na jejím základě i všechny ostatní jeho knihy, myslím, že se jedná o příběhy, které zaujmou i dospělé ale hlavně děti, díky těmto knihám jsem přivedla své synovce ke čtení, za což jsem velmi ráda, mohu jen doporučit

Dreamal
06.01.2022 5 z 5

Skvělá série, četla jsem minulé letní prázdniny, výborná oddechovka i pro dospělé:-) Moje děti si to na mé doporučení pak četly též (10-12 let), stavíme tuto sérii naroveň Harrymu Potterovi a skoro i Pánovi prstenů.

PFP
29.10.2021 5 z 5

Skvělá série. Díky ní našel můj syn lásku ke knihám. K Vánocům si nepřeji nic jiného než další díly, které jsou umístěné před a po této sérii. Osobně oceňuji, že příběhy jsou moc krásně napsané, já i můj muž jsme je přečetli také s nadšením. Zároveň je super, že se Will spolu s ostatními postavami propracovává mnoha tématy, která jsou aktuální pro naší společnost. Ať už jde o šikanu, o drogovou závislost, zvládnutí emoce smutku a ztráty milované osoby, touha po pomstě, vztahy s lidmi, alkoholismus, respekt k tělesně i mentálně postiženým, náboženské sekty, unášení dětí a obchod s bílým masem.... V každém příběhu je něco takového schovaného a ukazuje se zároveň cesta jak se v těchto situacích zachovat. Když k tomu člověk přidá i smysl pro humor, tak z toho vnikl úžasný koktejl a skvělé čtení.

KurečkaFilip
19.06.2021 5 z 5

Čtené třikrát, nikdy neomrzí ;)

zirafinec
22.03.2021 5 z 5

Úžasné, všechny díly mám minimálně dvakrát přečtené. Podle mě lepší než Bratrstvo, které jsem naštěstí četla až pak. Co se musí vyzdvihnout, jsou obálky - krásné a výstižné obrázky. Willa si sice představuji trochu jinak, ale to vůbec neubírá na kráse. Flanagan má skvělý styl psaní, který se líbí snad každému. Je mi neskutečně líto, že Willovo učení není popsané celé. Když jsou pořád někde " v tahu ", tak se přeci Will nemůže učit na hraničáře, ne? To je snad jediná, dle mého názoru velká, chyba. Jinak nevím, co bych sérii vytkla. Určitě patří mezi mé oblíbené série. A myslím, že je opravdu dobrá pro všechny věkové kategorie, protože moje spolužačka se po Hraničářově učni může utlouct a četla to i moje mamka. Všem moc doporučuji.

Morgarath. Jí.

Zojka
17.03.2021

souhlasím s LunaKiss.

LunaKiss
25.09.2020

Popravdě zpočátku jsem si myslela, že mě to nebude bavit, ale nakonec opak byl pravdou. Tato série mě dokázala položit na kolena, abych řekla pravdu. Myslím, že tato série je pro každou věkovou kategorii. Ať už hledáte vtipnou, poučnou či napínavou knížku, tak si myslím, že si tam každý čtenář najde svoje.

Will jako hlavní postava mi přirostl k srdci hned od začátku. Prožívala jsem s ním vše co prožíval. Strach, smutek, radost nebo i lásku. Jako jedna z mála knih to ve mě dokázala vyvolat.

Zkrátka a jasně, tahle série je pro mě jedna z top 5 sérií :) Určitě so ji přečtěte :) zaslouží si to :)

Sariega
03.09.2020 5 z 5

ty knihy mě úplně nadchli byli nad moje očekávání. Doporučuji čtenářům od deseti let.

mina5465
10.07.2020 5 z 5

Odporucam vsetkym mladsim, ale aj starsim citatelom. Will Dohoda je chlapec, ktory nam vsetkym dokaze, ze nepotrebujete splnat predstavy druhych k tomu aby ste v zivote niecoho dosiahli. Doporucujem aj dalsie knihy od tohto autora.

Klárka964
02.06.2020 5 z 5

Série Hraničářův učeň je nejlepší série co znám. Jednu dobu jsem si myslela, že nic lepšího než Harry Potter není. Ale tato série mě přesvědčila o opaku.

JarmilKvěten
21.05.2020 5 z 5

S vydáním Harryho Pottera a Prokletého Dítěte pomalu končila éra tohoto všemi oblíbeného černovlasého kouzelníka.
A pro nás, fanoušky fantasy světů, nastal čas najít novou knižní sérii, která by se světu kouzelníků dokázala vyrovnat.
A tehdy jsem objevil Hraničářova Učně.

Okamžitě mě to chytlo.
Ať už to bylo kvalitou překladu, vtipnými hláškami, Flanaganovou specialitkou - vykládat najednou příběhy dvou postav, které směřují ke společnému vyústění, podobností světa Hraničářů s naším světem, skvělými charaktery postav, nebo prostě jen kvalitou příběhu.

Každý má jiný vkus, takže se nedá objektivně prohlásit, který díl je nejlepší a který nejslabší.
Já jsem si užil všechny a přečetl je víc než dvakrát a pořád mě to baví.
Můžete si říct, že podobný námět na příběh najdete všemožně jinde a že jde jen o další pohádku pro děti.
Jistě. Jak už jsem říkal, každému sedne něco jiného, ale faktem zůstává, že u nás v Poděbradském sboru není rodina, která by Hraničáře nečetla.
A to se týká všech věkových kategorií.

knih0molka
29.03.2020 5 z 5

Naprosto skvělá série, jedna z mých nejoblíbenějších. Flanaganovy knihy prostě miluju, takže jsem ze všech čtrnácti dílů byla opravdu nadšená. Velmi pěkné, vtipné, napínavé, dobrodružné a chvílemi i dojemné čtení zároveň. Kniha vás rychle vtáhne do děje a po této dlouhé sérii bych strašně toužila po tom, být hraničářka. Postavy mi byly strašně sympatické, autor je popisuje tak, že by bylo divné si je nezamilovat. Vřele doporučuji. :D

EduardVlach
18.03.2020 5 z 5

Super skvěle napsané nejvíce se mi líbili 1-4 a dále už to je horší

renata2861
12.11.2019 5 z 5

knihy tohoto spisovatele se čtou jedním dechem. kupovala jsem je synovi , ale než jsem mu je dala přečetla jsem si je sama. Jsou napínavé, ale nepostrádají humor. Doporučuji

brocolli
28.10.2019 5 z 5

krásná záležitost, tak nějak asi moje nejoblíbenější kniha/knihy
myslím že budou mojí srdcovkou až do konce života, jistým způsobem jsou vhodná pro lidi každého věku, i když je cílena převážně pro starší děti

VitoP
16.08.2019 5 z 5

Ačkoliv jako dospělý asi nejsem cílová skupina, i tak si mě série Hraničářova učně získala a moc rád se k ní vracím. Vřele doporučuji všem na pohodové čtení a únik z reality.

Conely
25.07.2019 5 z 5

Ideální průvodce dětstvím, děkuji za něj a nedám na Hraničářova učně dopustit :)

Kac7
29.06.2019 5 z 5

Dlouho jsem hledala další dobré fantasy po Eragonovi a Pánu prstenů a tohle se tomu skoro blíží. Rozdíl je ale v tom, že ve výše zmíněných knížkách se hrdina schopnostně vyvíjí po celý příběh. Kdežto tady je výcvik hrdiny vložen do prvních dílů a další knihy už pojednávají o jeho cestách a úkolech. Ale svým způsobem je to příjemné, protože víte, že nikdo z hlavních postav nezemře.

Štítky knihy

rytíři australská literatura dobrodružství pro mládež hraničáři pro děti od 12 let

Autorovy další knížky

John Flanagan
australská, 1944
2008  91%Rozvaliny Gorlanu
2014  95%Hraničářův učeň 1-12
2012  92%Vyděděnci
2008  91%Hořící most
2014  89%Královská hraničářka

Kniha Hraničářův učeň 1-12 je v

Právě čtených22x
Přečtených674x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených133x
Knihotéce116x
Chystám se číst227x
Chci si koupit98x
dalších seznamech9x