Strach moudrého muže přehled
Kronika Královraha série
Ve druhém svazku série stupňující soupeření s vlivným členem šlechty donutí Kvotha opustit Univerzitu a hledat štěstí jinde. Osamocen a bez prostředků cestuje do Vintu, kde se velmi rychle zaplétá do složitých sítí místní dvorské politiky. Ve snaze zavděčit se mocnému šlechtici odkrývá pokus o vraždu, dostává se do sporu s nebezpečným arkanikem a vede skupinu žoldnéřů do divočiny, aby zjistil, kdo přepadává cestující na Králově cestě. Kvothe pátrá po odpovědích, pokouší se odhalit pravdu o tajemných Amyrech, Čandrínech a smrti svých rodičů. Mezitím je zkoušen legendárními Ademskými žoldnéři, nucen obhajovat čest své rodiny a setkává se i s mytickou Felurian, okouzlující ženou, které žádný muž neodolá a žádný z nich setkání s ní dosud nepřežil… Pod jejím vedením se dozvídá mnohem víc nejen o ženách, ale také o pravé povaze magie. Ve Strachu moudrého muže dělá Kvothe první kroky na hrdinské cestě a poznává, jak složitý může být život, když se člověk stane legendou za svého života.... celý text
Originální název: The Wise Man's Fear, 2011
Co říkají o knize uživatelé?
Druhá kniha série o Kvothovi přináší fascinující příběh, který se zaměřuje na jeho osobní růst a dobrodružství. Autor skvěle vykresluje jak kladné, tak záporné rysy hlavní postavy, což činí příběh unikátním. I když se někteří čtenáři obávají, že děj se neposunuje, mnozí oceňují poetický styl vyprávění a detailní popis různých kultur. Čtenáři se těší na další díl a doufají, že se brzy dozví více o osudu Kvotha a jeho proměně v rezignovaného muže. Více v komentářích.
Komu by se kniha Strach moudrého muže mohla líbit?
- Fanoušci fantasy literatury
- Čtenáři, kteří mají rádi komplexní postavy
- Milovníci poetického vyprávění
- Ti, kteří se těší na pokračování příběhu
- Čtenáři hledající hluboké emocionální zážitky
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strach moudrého muže. Přidejte ho zde. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 154 komentářůSouvisející novinky - Strach moudrého muže (0)
„Někdy člověk nemůže udělat nic jiného než odejít.“
„Právě otázky, na které neznáme odpověď, nás naučí nejvíc. Učí nás, jak myslet. Když dáš člověku odpověď, získá jen drobnou skutečnost. Ale dej mu otázku, a on bude hledat vlastní odpovědi.“
všech 3 citátů najdete u autoraKniha Strach moudrého muže v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 23x |
| v Přečtených | 1 479x |
| ve Čtenářské výzvě | 69x |
| v Doporučených | 164x |
| v Mé knihovně | 445x |
| v Chystám se číst | 297x |
| v Chci si koupit | 105x |
| v dalších seznamech | 9x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
magie, kouzlaPatrick Rothfuss také napsal(a)
| 2012 | Strach moudrého muže |
| 2008 | Jméno větru I. |
| 2015 | Hudba ticha |
| 2017 | Jméno větru |
| 2008 | Jméno větru II. |

85 %
69 %
Strach moudrého muže
Pestrejšie a zaujímavejšie čítanie ako prvý diel. Aj napriek mnohým stranám som sa nenudil a pasáže mimo univerzity sa mi páčili viac. Povôdne som si myslel, že toto je záverečný diel a keď tu čítam, že pokračovanie možno ani nebude, tak je to škoda. Kvothe toho ešte veľa nestihol a ja som bol zvedavý, ako sa dostal tam, kde je teraz a čím všetkým sa stal legendárnym. Snáď niekedy v budúcnosti pokračovanie bude. Môžeme si dať súťaž, či bude skôr pokračovanie tejto knihy alebo Piesne ľadu a ohňa (Hry o tróny). Je možné, že nebude ani jedna.