Sova15 Sova15 komentáře u knih

☰ menu

Lichožrouti Lichožrouti Pavel Šrut

Lichožrouty mi z CD četla paní Hrzánová. Už chápu, kam se mi ztrácí ponožky.

24.07.2024 4 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Jodi Picoult si nevybírá lehká témata. Líbilo se mi, že příběh byl vyprávěn více osobami. Každá má svůj pohled na problém a každá má svou pravdu. Vůbec bych nechtěla být v roli Sáry - matky. Nechci jí vyčítat, že se soustředila jen na Kate, ostatní děti hodně zanedbávala. Ale mohla to zvládnout? Chudák Anna mi přišla jen jako "dítě na součástky pro porouchanou sestru." Myslím, že příběh této rodiny mi z hlavy jen tak nezmizí.

24.07.2024 5 z 5


Pilot a Malý princ Pilot a Malý princ Petr Sís

Pana Síse mám ráda a obdivuji ho. Pilot a Malý princ je už několikátá a jistě ne poslední kniha. Jednoduše a přitom krásně popsaný život Saint-Exupéryho. Knížku jsem si půjčila v knihovně a všem okolo jsem ji podstrkovala, aby se z ní mohli také radovat.

17.07.2024 5 z 5


Záhada sedmi ciferníků Záhada sedmi ciferníků Agatha Christie

Navazuji na předchozí komentář. Slečna Palička byla opravdu skvělá. Trochu se mi motala jména, ale to je můj problém. Příběh se hezky rozvinul, byl napínavý a Agata nezklamala.

17.07.2024 4 z 5


Magor dětem Magor dětem Ivan Martin Jirous

Zaplať Bůh, že už je jiná doba a nehrozí takovéto tresty. Z básní a pohádek je cítit láska autora k dcerám, o jejichž společný čas ho komunisti připravili.

30.06.2024 4 z 5


Mordýř Mordýř Jan Patrick Adámek

Jo, tak to byla jízda. Opravdu Poirot ve středověku, jak už někdo napsal.

28.06.2024 5 z 5


Psí domov Psí domov W. Bruce Cameron

Už moje třetí "psí" knížka od tohoto autora. Viděla jsem i film. Moc se mi líbilo, jak celý příběh vypráví Bella. Psi věci vnímají jinak, než my. Jsou bezelstní.

28.06.2024 5 z 5


Kavárna na konci ulice Kavárna na konci ulice Clare Pooley

Taková velmi hezká a příjemná oddechovka. A zajímalo by mě, co by takový projekt přinesl v mém okolí.

19.06.2024 4 z 5


Myši patří do nebe Myši patří do nebe Iva Procházková

Po velikém úspěchu knihy Eliáš a babička z vajíčka u mých vnoučat, mě zaujala tato kniha. Téma smrti mě ale trošku děsilo a tak jsem si v knihovně půjčila CD a zaposlouchala jsem se. Báječné. Dobře zvládnuté smutné období, které ale k životu patří a proto by se mělo i s dětmi o něm mluvit. Už vím, jakou knihu nadělím vnoučatům k narozeninám.

19.06.2024 5 z 5


Kéž bys tu byl Kéž bys tu byl Jodi Picoult

Knihy Jodi Picoult mám moc ráda. Tahle byla trochu jiná. Ale dobrá. Dobu covidu si všichni pamatujeme, víme, co nám vzala.

19.06.2024 5 z 5


Žiju bez dětí Žiju bez dětí Martina Hynková Vrbová

Jsem ráda, že se toto téma otevřelo. Týká se mnoha žen a i já jsem si musela v hlavě srovnat, že není "povinnost" každé ženy mít děti. Některé příběhy byly velice zajímavé. Trochu mi ještě něco chybělo. Je to ale velmi osobní téma, a ne každá žena zvládne jít se svou zpovědí do hloubky.

19.06.2024 5 z 5


Šepot z lesa Šepot z lesa Kateřina Surmanová

Poslouchala jsem audioknihu a líbilo se mi to. Napínavé, tajemné. Postavy dobře vykreslené. A konec mě překvapil, jak už to tak bývá.

18.06.2024 5 z 5


Řeka pod hladinou: Vědomím proti času Řeka pod hladinou: Vědomím proti času Pavel Kolář

Budu opakovat, co psali ostatní - zvláštní kniha. Četla jsem, protože jsem byla zvědavá, jak to dopadne. A docela mě to bavilo, trochu jinak pojaté líčení historie. A na konci jakoby shrnutí smyslu života.

17.05.2024 3 z 5


Pod rouškou šikany Pod rouškou šikany Blažena Hlasová

Víc jak 30 let pracuji ve zdravotnictví. Se šikanou jsem se také setkala. Nechápu, jak někomu může dělat radost druhých ubližovat. To si pak večer doma sednou a říkají si: "To jsem jí to zas nandala, zavařila..." Mám pocit, že se vše ještě zhoršilo covidem, nervovým vypětím, všude je málo personálu. Ale proč na sebe být zlí? Děkuji, že o tom někdo začal mluvit.

08.05.2024 4 z 5


Nápady čtenáře detektivek Nápady čtenáře detektivek Josef Škvorecký

Pana Škvoreckého si vážím, proto jsem si jeho knihu vybrala do výzvy. V autorech jsem se trochu ztrácela, ale celkově se mi knížka líbila. Detektivky jsou vlastně pro zkrácení dlouhé chvíle.

08.05.2024 3 z 5


Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy Tomáš Kvapilík

Není to špatná kniha, dozvěděla jsem se dost nových informací. Jen mne mrzí, že některých témat, např. panická ataka se autor jen lehce dotkl. Ale komunikaci rozvedl výborně.

08.05.2024 3 z 5


Kdyby prase mělo křídla Kdyby prase mělo křídla Petr Skoumal

Krásné jsem si prozpěvovala nad knížkou. Skvělé texty. Někde je najdu nahrané a budu vnoučatům rozšiřovat obzor. Bobra a Tygra, co jede do Paříže už znají.

04.05.2024 5 z 5


Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Sudetský dům II: Podzim 1947 - květen 1950 Štěpán Javůrek

Většinou pokračování není tak dobré, jako první díl. Zde to neplatí. Toto období je horší, jak válečné a poválečné. Strašná doba a to si teď stěžujeme...
Levičáci, přečtěte si to!

16.04.2024 5 z 5


Principy králíčka Sameťáčka Principy králíčka Sameťáčka Toni Raiten-D´Antonio

Knížku jsem četla díky výzvě. Jedna z motivačních, ale z těch, co řadím mezi lepší. Kdyby si z toho pár lidí vzalo jen to, že mají zůstat jedineční a nezařazovat se do stáda, bylo by na svět lépe. Nemám ráda lidi, co si hrají na dokonalé.

16.04.2024 4 z 5


Eliáš a babička z vajíčka Eliáš a babička z vajíčka Iva Procházková

Knížku jsem objevila díky Listování. (Listování je skvělý projekt.) Mým vnoučatům se to tak líbilo, že jsme knihu museli půjčit v knihovně a doma pár dnů nemluvili o ničem jiném, než Eliášovi a Aty. Rodiče jim museli knihu přečíst 2x. Tak jsem si jí přečetla taky a jsem stejně nadšená. A vrhnu se na další knížky paní Procházkové.

16.04.2024 5 z 5