sipkulka sipkulka komentáře u knih

☰ menu

Horší než smrt Horší než smrt Susan Walter

Lehce nadprůměrný triller, který vyloženě nenadchne ale ani nenudí. Vzhledem k tomu že jde o autorčinu prvotinu, tak věřím že další knížky budou lepší :)

16.04.2024 3 z 5


Šeptající mrtví Šeptající mrtví Darcy Coates

Knížka dost inspirovaná strašidelnými domy, nebyla vyloženě špatná, ale série mrazivé zimy se mi líbila o dost víc.

18.03.2024 3 z 5


Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Zajímavá knížka s napínavým dějem, trošku se dá už očekávat co se bude dít (po přečtení ostatních domů),ale dějová linka s Thomasem přidala něco navíc a o to byla knížka zajímavější.

09.03.2024 4 z 5


Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

(SPOILER) Začátek knihy mi moc nesedl, strašně pomalý rozjezd, ale od prvního ponoru příběh eskaloval a vydrželo mu to až do konce.

Avšak chvíle kdy kvůli prstenu Aiden opět vlezl do vraku plného mrtvol a ostatní se ho vydali zachránit mi přišla již zbytečně překombinovaná a tak nějak navíc, takže jednu hvězdu ubírám.

03.03.2024 4 z 5


Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

(SPOILER) Velice zajímavá knížka, první čtvrtina byla velice zvláštní avšak poté co hlavní hrdinka zjistila, že je onen duch ona se celý příběh přetočil vzhůru nohama, začal nabírat rychlost, byl mnohem zajímavější..

11.09.2023 4 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Tak tenhle strašidelný dům mě velmi mile překvapil. První polovina byla sice lepší než druhá ale i tak tuto knihu posunuji na první příčku strašidelných domů. Přesunutí do historie velice pomohlo.

13.06.2023 5 z 5


Fantom z Blackwoodu Fantom z Blackwoodu Darcy Coates

Za mě zatím jeden z nejlepších strašidelných domů, příběh byl pěkný, děj eskaloval. Jen mě trošku lezl na nervy svatoušek Neil, který tomu rozmazlenému, rozmrzelému spratkovi vše vždy bez mrknutí oka odpustil :) .

10.06.2023 4 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Tenhle díl se moc nepovedl, příběh nic moc extra, napsaný horkým perem. Postavy nesympatické, děj málo promyšlený celkově jedna z nejslabší knížek od Darcy.

03.06.2023 2 z 5


Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Asi první knížka ze série strašidelných domů, kterou sem se měla problém prokousat. Knížky které jsem četla předtím byli lehce strašidelné pohádky s více či méně dobrým příběhem, ale tato mi přišla vyloženě jako slátanina, s příšerně přeslazeným happy endem.

31.05.2023 2 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Zatím nejslabší z celé série, dočetla jsem to celkem rychle, ale uspokojení se po dočtení nějak nedostavilo.

24.05.2023 2 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Ani druhá knížka nebyla špatná, opět se jednalo o čtivou oddechovku. Chvílemi mě sice iritovalo jak moc je Daniel hloupý a naivní a rozsáhlé popisy místa, ale už teď určitě vím že si přečtu další díl strašidelných domů.

20.05.2023 3 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Od autorky jsem již přečetla černou zimu u které se mi celá série líbila. Pak přišla na řadu kořist, kterou se do mého vkusu bohužel netrefila a teď nastal čas na strašidelné domy. No a co o této knížce říct? Chvílemi se četla dobře, příběh propracovaný,pak ovšem přišly až zbytečně rozsáhlé popisy u kterých jsem měla chuť čtení ukončit. Sem tam sem našla nejasnosti. Avšak závěr knížky společně s mrzutým kocourem byl super. Podtrženo sečteno lepší průměr a další domy si jako oddechové čtení určitě nenechám ujít.

19.05.2023 3 z 5


Ti, co vidí Ti, co vidí J.R. Erickson

Po dočtení knížky mám dosti rozporuplné pocity. Chvílemi jsem jí úplně ,,žrala", jindy mě nudila. Celkově vlastně nevím jestli se mi líbila nebo nikoli...Asi mi tam chybí nějaké lepší ukončení aneb pomyslná třešnička na dortu se nekoná a s koncem knížky přichází jen zklamání

04.05.2023 3 z 5


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Super, čtivá knížka během 4 hodin jsem jí měla přečtenou :). Prvních pár stránek mělo sice pomalejší rozjezd, ale zbytek knížky mi ten začátek dokonale vynahradilo. Děj svižně utíkal, nebyla zde zbytečná vata, občas člověka zamrazilo, závěrečná pointa rozhodně překvapila. Knížku doporučuji všem co jsou rádi napínáni.

30.04.2023 5 z 5


Tatérka Tatérka Alison Belsham

(SPOILER) Knížka se pěkně četla, příběh zajímavý. Avšak více než 3 hvězdy dat nemohu a to z důvodu nesrovnalostí až věcí které naprosto postrádají logiku. Například: to jako tatér z festivalu nepoznal že je Sam žena?

05.04.2023 3 z 5


Kurátor Kurátor M.W. Craven

Zatím asi nejlepší díl, miluju Tilly hlavně její naprosto bezprostřední otázky a odpovědi.

30.01.2023 5 z 5


Černé léto Černé léto M.W. Craven

Do téhle knížky jsem se nějak nemohla vůbec začíst, po první čtvrtině jsem jí odložila a přečetla mezitím dvě jiné knížky. Teď jsem se k ní vrátila a jak děj postupoval dál, tak byla čím dál lepší. Nakonec jsem jí dočetla během dvou dnů. Tilly je prostě skvělá, Poe je cvok, který neumí bez průšvihů existovat. A závěr knihy byl pecka. No rozečítám 3 díl tak snad bude také ve finále povedený.

19.12.2022 4 z 5


Pavouk Pavouk Lars Kepler

Jak mě zrcadlový muž zklamal, tak pavouk se povedl. Temný, děsivý příběh, který měl vše co od Keplerovek očekáváte. Už se těším na další díl.

19.12.2022 5 z 5


Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Za mě bohužel veliké zklamání a to jinak Kingovi knížky zbožňuji. Tato na mě působí velice únavným dojmem, věčné popisy krajiny, okolí .. Možná jsem k této knize ještě nedozrála, tudíž jí dám v budoucnu určitě ještě šanci, ale teď nemám sílu ani náladu pokračovat v jejím čtení.

02.11.2022 1 z 5


Drahá ženo Drahá ženo Kimberly Belle

No, tak na pocity z téhle knížky nezapomenu opravdu dlouho. Silný příběh, zajímavá zápletka a ten konec....nelze říct nic jiného než prostě wau.

02.11.2022 5 z 5