Horší než smrt

Horší než smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512238/bmid_horsi-nez-smrt-sns-512238.jpg 4 37 10

Manžel Holly Kendrickové zemřel při autonehodě a Holly viděla, jak se to stalo. Jí i její dceři se celý život obrátí vzhůru nohama, ale pak se najednou objeví prostředník viníka nehody – jistého vysoce postaveného muže – s nabídkou, která se nedá odmítnout. O Holly a její dceru Savannah bude v náhlé tísni finančně postaráno... Samozřejmě však výměnou za jejich mlčení. Když ale jejich nový život v pohádkové kalifornské čtvrti Calabasas vzbudí zvědavost sousedů, začne se jejich luxusní domeček z karet hroutit. Holly se Savannah totiž nejsou jediné, kdo má co skrývat. Román Horší než smrt je vyprávěný z pohledů skupinky lidí, které k sobě zdánlivě nic nepoutá – až na zločin a nebezpečná tajemství. Jak daleko bude každý z nich ochotný zajít, aby pohřbil pravdu o své minulosti a ochránil své blízké?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Good as Dead , 2021


více info...

Přidat komentář

sipkulka
16.04.2024 3 z 5

Lehce nadprůměrný triller, který vyloženě nenadchne ale ani nenudí. Vzhledem k tomu že jde o autorčinu prvotinu, tak věřím že další knížky budou lepší :)

Leena
21.01.2024 2 z 5

Bylo to takové slabé, spíše podprůměrné.
Za pár dní si člověk nebude pamatovat, o čem to vlastně bylo.


MiskaMa
04.11.2023 4 z 5

Knížka o jedné nehodě, která nechtěně spojí a navždy ovlivní životy několika lidí a taky o tom, že za peníze jde koupit téměř cokoliv, ale za jakou cenu...

Líbilo se mi vyprávění příběhu z pohledu více postav, postupem času mi začal být sympatický Evan. Co mi při čtení vadilo, tak úplná absence vyšetřování nehody. 4*

Jidu
29.09.2023 4 z 5

Myslím si, že tato kniha je to pravé ořechové pro ty, co chtějí objevit žánr thriller.
Nechybí zde napětí, mrazení, takové ty otázky "Co se stalo? Proč se děje toto?" apod.
Námět je opravdu originální, úplně jsem ho ještě v žádné knize neviděla.
ALE! Máme tu pár nelogických věcí. Zvláštní, nepochopitelné chování dcery, a i všech kolem. To mi zkrátka dost vadí. Je pravda, že thriller je můj hlavní žánr a už mám načtené opravdu perfektní, tak jsem asi hnidopich, ale něco bylo fakt moc.
Celkově je kniha zajímavá, hodnotím na 70% a opravdu - kdo chcete tento žánr objevit a nechcete mít na konci víc otázek než na začátku? To je kniha pro vás.

PosPol
27.08.2023 4 z 5

(SPOILER) "Tragédie je událost, okamžik v čase. Zármutek je trvalý - jako doutnající plamen, který se dá rozdmýchat jediným zašeptáním. Prokouše se do hlubokých zákoutí srdce a pak z něho vyvalí jako žluč a naplní člověku plíce, až ho bolí každý nádech."

Holly zemře před očima manžel ve chvíli, kdy jej neznámý řidič v luxusním SUV srazí a ujede. Ani se nestihne vzpamatovat z neštěstí a objeví se záhadný muž, který výměnou za mlčenlivost zajistí, aby se svojí dcerou Savannah až do konce života žila v přepychu. Jenže jakou cenu má lidský život?

"Z té náhlé záplavy hezkých věcí mě polévala hanba. Život mého manžela měl přece větší cenu než značová kabelka a dům s tolika pokoji. Představila jsem si, jak se na mě manžel dívá shora a zklamaně kroutí hlavou, že jsem před spravedlností dala přednost penězům."

Po dlouhé době thriller, co mě opravdu bavil! Je psán z pohledu několika zdánlivě cizích osob, jejichž osudy se protnou. Kniha se tvářila, že má jednoduchou zápletku, avšak je tomu přesně naopak. Vše se navíc odehrává v prostředí filmového průmyslu Las Angeles, dravého a nemilosrdného místa, které z člověka udělá buď totálního boháče, nebo úplného nuzáka.

Nechce se mi věřit, že jde o prvotinu autorky, vše je skvěle propojené, charaktery postav dobře zpracované. Viděla jsem komentáře na DK, že vrah byl čtenářem odhalen hned. My, co vraha nepoznáme ani kdyby nám zaťukal na rameno máme výhodu a kniha je plná překvapení. Co mi ale vadilo, byla absence vyšetřování vraždy a chování vraha, moc jsem mu to nevěřila... Naopak byly úžasné ty hluboké myšlenky ohledně vyčíslení ceny života, co může způsobit lidská zvídavost a kam může vést jedno malé, hloupé rozhodnutí.

Každopádně knihu hodnotím 4/5a děkuji KNIHY DOBROVSKÝ za poskytnutí knihy.

Hvězdinka
26.08.2023 3 z 5

Lež má krátké nohy a jak silná je rodičovská láska... O tom je tato kniha. Příběh z pohledu několika osob, jejichž osudy se nechtěně protnou. Knize chybí wau překvapení, místy překombinované, ale určitě neurazí. 3,5 hvězdičky

Pepa0216
20.08.2023 5 z 5

Román psaný z pohledu více postav byl od začátku zajímavý. Přiznám se že jsem vraha neodhadl. Přišlo mi to sice jasné a chvílemi jsem se začal v polovině nudit, ale jen malinko, protože pak to dostalo další spád a zjistil jsem že jsem se hodně mýlil a četl s napětím až do konce. Horší než smrt je velice dobrý psychologický thriller o morálce, svědomí a o tom že peníze nejsou vše. Všechno to do sebe v závěru zapadlo jak mělo. Děj popisuje situaci, která se může stát i v reálném životě. Je to snadno uvěřitelný příběh a vše není jen negativní jak se může z názvu knihy zdát.

Renatecka
11.08.2023 3 z 5

Za mě trošku slabší thriller.

JustWomen
09.08.2023 3 z 5

Četlo se to dobře, ale kde bylo vyšetřování vraždy? Nikde, úplně se ztratilo, thrillerem bych to nenazvala. Ale vtáhlo mě to do děje, dobré postavy a zápletky, ale viníka jsem odhadla hned po jeho objevení na scéně. Úplný konec to ale zase pokazil, proč tak červeně?

Petronela16
08.08.2023 4 z 5

No dobre teda, ja to ohodnotim ako prvá!
Veľmi dobre a rýchlo som sa zorientovala v štýle písania, vlastne kapitoly sú vždy z ineho uhla pohľadu, najprv minulosť, potom prítomnosť.Velmi rýchle vtiahnutie do deja a následne to fajnovo graduje až.....ale to už nechám na čitateľov, nech neprezradim pointu.
Stálo mi to za prečítanie, ba čo viac, príjemne
ma prekvapila táto detektivka.Posvietim si na tuto p.spisovatelku a určite odporúčam.

Štítky knihy

Kalifornie korupce dopravní nehody

Autorovy další knížky

Susan Walter
americká
2023  77%Horší než smrt
2024  %Přes její mrtvolu

Kniha Horší než smrt je v

Právě čtených2x
Přečtených42x
Doporučených1x
Knihotéce70x
Chystám se číst73x
Chci si koupit13x
dalších seznamech2x