Ti, co vidí přehled

J.R. Erickson

Jednoho slunečného srpnového rána roku 1935 najde třináctiletá Sophia Grayová svou kamarádku Rosemary, jak se potuluje po lese. Rosemaryiny žluté šaty jsou flekaté a potrhané, dívka zvláštně napadá na jednu nohu a má prázdné skleněné oči. Zoufale naznačuje Sophii, že jí musí nutně něco ukázat, a ta ji následuje. Dvacet let po nálezu Rosemaryina těla se Sophia ocitá uvězněná v rozlehlém a děsivě krásném Ústavu pro choromyslné v severním Michiganu. Dostává se do rukou zlovolného doktora, který si za své oběti vybírá pacienty s nadpřirozenými schopnostmi. V současnosti, v roce 1965, je Hattie, podobně jako před třiceti lety její matka, vedena duchem. Noviny ukryté na půdě odhalí tajemství, které ovlivnilo život Hattie a jejích sourozenců. Hattie a její sestra Jude se vydávají na křížovou výpravu, aby napravily křivdy minulosti a odhalily podvod, který jim před deseti lety ukradl matku.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2023 , Fobos
Originální název: Some Can See, 2018

Co říkají o knize uživatelé?

Kniha vyvolává rozporuplné pocity mezi čtenáři. Někteří ji chválí za napínavý děj a silné postavy. Jiní ji kritizují za nedostatečné zpracování a zmatenost. Atmosféra a psychologické prvky jsou pro mnohé zajímavé, ale ne každý je s výsledkem spokojen. Zatímco někteří čtenáři oceňují originální nápady, jiní považují příběh za slabý a nezajímavý. Více v komentářích.

Komu by se kniha Ti, co vidí mohla líbit?

• Čtenáři, kteří mají rádi psychologické thrillery
  • Milovníci duchařských příběhů
  • Fanoušci napínavých a mysteriózních zápletek
  • Čtenáři hledající nové žánry a výzvy

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ti, co vidí. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

hellena1523
01.02.2026

Nebylo teda úplně jednoduchý se začíst a zorientovat, protože se hned ze startu v knize dost přeskakovalo v čase. Jen jsem se začala začítat, už jsme zase byly jinde a jindy. Po dočtení knihy to chápu, přesto to nebylo šťastně načasované. Možná to mělo podnítit čtenářovu touhu číst dál, ve mně to spíš podněcovalo touhu podlehnout pravidelné večerní medikaci a usnout.

Jakmile se mi povedlo překonat tenhle - pro mě - nedostatek, tak jsem knihu hltala jak koprovku od svojí maminky, na kterou nedám dopustit (ani na maminku, ani na koprajdu)!!!

Nečekejte, že si strachy ustříknete do nočního textilu, ale má to moc příjemnou atmosféru a vlastně mě nakonec ten příběh moc bavil a opravdu jsem se těšila na každou další kapitolu, takže jsem ráda, že jsem se nenechala jen tak odradit. Tím pádem - ano, počítám, že se pustím do dalších dílů.

všech 110 komentářů

Související novinky - Ti, co vidí (2)

10 nejprodávanějších knih (8. týden)

01.03.2023

Sokolník, Lesk soumraku a další knižní novinky (7. týden)

12.02.2023

Kniha Ti, co vidí v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně356x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi