SimaX SimaX komentáře u knih

☰ menu

Stanice hrůzy Stanice hrůzy Steve Perry

Vcelku rychlovka po prvním díle. Kniha mě dostatečně bavila a pohltila abych ji přečetl za 2 dny. Vetřelců tam bylo dostatek a nápadu také, jsem spokojený. Tajné doufám, že další díly budou stejně dobré.

17.09.2023 4 z 5


Hnízdo na Zemi Hnízdo na Zemi Steve Perry

Jednoduché pohodové čtení, i když jsem knihu četl na etapy (nebyl moc čas), vždy jsem se k ni vrátil rád. Tématiku vetřelců mám rád a nevadilo mi ani odchýlení od filmů, aspoň byl větší prostor pro představivost. Vzhůru na další díl

15.09.2023 4 z 5


Cesta Cesta Cormac McCarthy

Co na to říct?! Trochu jsem se pral se stylem psaní, ale pak mě kniha pohltila. Hodně drsné a ponuré postapo, svět co vám nedá absolutně nic zadarmo. Svět, kde i na pokraji vlastních sil nesmíte polevit v ostražitosti a k tomu se ještě starat o syna. Závěr byl nevyhnutelný, popravdě jsem ho čekal už mnohem dříve.

03.07.2023 5 z 5


Osvícení Osvícení Stephen King

Hurá, hurá, hurá. Tři předchozí Kingovky jsem poslechl jako audioknihu, ale pořád jsem se divil co na tom Kingoj každej má a konečně jsem se dočkal. Kniha mě držela hezky od začátku do konce, častokrát jsem byl dost napnutý co bude dál. Představoval jsem si každé temné zákoutí Overlooku i každou temnou myšlenku Jacka. Jen z konce jsem byl takový lehce zklamaný, čekal jsem to trochu "zábavnější". Stojí pokračování za to, nebo si nemám zatím kazit dobrý dojem z tohoto díla?!

25.04.2023 5 z 5


Továrna na Absolutno Továrna na Absolutno Karel Čapek

Audiokniha. Zajímavé nadčasové dílo. Bavilo mě méně než R.U.R.

11.04.2023 4 z 5


Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Audiokniha. Podle hodnocení jsem neočekával nic závratného, ale byl jsem překvapen. Putování malé holčičky krajinou nikoho a přesto toho kousavého světa mě drželo napnutého od začátku až do konce.

06.04.2023 4 z 5


Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Audiokniha. Moje druhá kniha od Kinga. Můj náhled na Kinga se trochu zlepšil, přeci jen oproti Dračím očím je tato kniha strašidelnější. Na můj vkus zde bylo dost jmen, až jsem se ke konci lehce ztrácel, ale i tak dávám knize solidní 3*. Snad osvícení, které mám rozečtené, bude lepší.

05.04.2023 3 z 5


Dračí oči Dračí oči Stephen King

Audiokniha. Nejsem moc znalý děl od Kinga, ale čekal jsem teda větší temnotu. Chvílema jsem si připadal, ze poslouchám Eragona. Zkráceně, kolem a kolem to vcelku ušlo, snad budou jiná díla lepší.

29.03.2023 3 z 5


Ready Player Two: Nová hra začíná Ready Player Two: Nová hra začíná Ernest Cline

Možná jsem čekal víc, ale i tak jsem tak nějak spokojený. U některých pasáži jsem se opravdu nudil, ale nepřeskakoval jsem. Jinak se kniha četla rychle a pohodově. Normálně bych dal 3*, ale jelikož mi je toto téma blízké tak dávám 4 a doufám, že další dil už nevyjde.

31.01.2023 4 z 5


Poutník z Mohameda - Alláhův hněv Poutník z Mohameda - Alláhův hněv František Kotleta (p)

Jednohubka (nebo dvouhubka?!) na dovolenou. Rychlé a jednoduché čtení, neloudající se děj, prostě klasika od Kotlety. Jediné co mi tak nějak vadilo, byl závěr. V obou případech se kniha na xy stranách připravuje na epické finále, které je nakonec popsané na pár stránkách. Tak jako jsi si u knihy odpočal a vystavila mi přesně na dovolenou.

18.08.2022 4 z 5


Armada Armada Ernest Cline

Tema knihy originalni stejne jako u prechoziho dila. Dej svizny. Bohuzel ale rozpracovani, toho co bylo podle me to dulezite, se mi zdalo nedostatecne. Prijde mi, ze kniha vice resi vztah otce se synem nez hrozbu zniceni zeme. Obcas me to az mrzelo, ale co se da delat nemuze byt vse jako RPO ...

06.09.2018 3 z 5


Severská mytologie Severská mytologie Neil Gaiman

Nejake povidky zajimave, nektere vcelku nudne. Celkovy dojem z knizky dobry, tamatika suprova. Lehce poctenicko pred spanim nebo nekde na cesty.

28.08.2018 3 z 5


Vládce klanů Vládce klanů Christie Golden

Tuto knihu jsem zvolil jako šestý díl celé série. Knihu jsem již v minulosti četl, ale pro osvěžení a zopakování jsem si ji velice rád zase přečetl. Ke knize nemám skoro co napsat neboť ta kniha je suprová. Prostě Thrall.

28.05.2018 5 z 5


Den draka Den draka Richard A. Knaak

Tuto knihu jsem zvolil jako pátý díl celé série. V minulosti jsem už tuto knihu četl, ale bylo parádní se k ní vrátit, neboť mám všechny hrdiny rád. Hezky jsem si to zasadil do příběhu a najednou dávalo mnoho věcí větší smysl než dříve, kdy jsem ji četl jako samostatnou knihu.

28.05.2018 5 z 5


Za temným portálem Za temným portálem Christie Golden

Tuto knihu jsem zvolil jako ctvrty dil cele serie. Mozna kvuly zklamani z predchoziho dilu jsem knizku vsemozne odkladal a mezi ni precetl jeste dalsi knihy, ale nakonec jsem ji oprasil a v touze posunout se dal jsem ji precetl. Kniha nebyla takove fiasko jako predchozi dil. I kdy se dej odehraval na vice mistech najednou, mel jsem vcelku dobry prehled kde, kdo a co. (i kdyz nekdy ta spousta jmen orku mi delal trochu problem). Konecne jsem se na konci dozvedl proc je outland vlastne outland.

16.05.2018 4 z 5


Příliv temnoty Příliv temnoty Aaron Rosenberg

Tuto knihu jsem zvolil jako treti dil cele serie. Tento autor mi proste nejak nesedi, nemohl jsem se do knizky moc zacist a to melo i za nasledek mensi pozitek. Tak jako tak do lore Warcratu je urcite dulezita.

16.05.2018 3 z 5


Rázová vlna Rázová vlna František Kotleta (p)

Knihu jsem uz docetl nejaky ten tyden zpet, ale musel jsem si vse nechat trochu ulezet nez bych cokoliv ukvalane napsal. Pokud bych psal hned po docteni asi by to znelo nejak takto "kniha je naprosto suprova a z konce jsem zklamany ". Nerikam ze neni dobra, ale oproti druhemu dilu je podle meho nazoru slabsi. Je zde par "hluchych" mist, ale co si jinak budem je to proste Kotleta a knihy od nej se ctou bajecne takze se to da odpustit. Neco jeste opravdu malo k zaveru, s odstupem casu jsem rad za to jak to vse dopadli, melo to tak byt. Ac jsem si to v prvnich par hodinach po docteni nepripostel. Tesim se na dalsi knizni serii.

16.05.2018 4 z 5


Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Dostal jsem co jsem očekával. Velké překpavení byla manlinká japonka, která tomuto dílu dodala o hodně větší šmrnc. Dal jsem si menší pauzičku, ale co nevidět letí na poslední díl.

09.02.2018 5 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

No jo Kotleta, nevím na co jsem čekal se zakoupením. Když jsem knihu otevřel bylo jasné, že je to moje krvení skupina (postapo, kulky, krev, lidi bez hlav a pekelné hlášky). Postavy jsou mi velice sympatické, navíc děj odehrávající v čechách je top navíc jeho tempo je vražedné. Palec nahoru a vzhůru na další díl. (koupil jsem hned všechny 3)

18.01.2018 5 z 5


Poslední strážce Poslední strážce Jeff Grubb

Tuto knihu jsem zvolil jako druhý díl celé série. Trvalo mi trochu déle se do knihy začíst, ale to přisuzuji méně zajímavému začátku. Po pomalejším úvodu, ale nastupuje poměrně svižný slad událostí a kniha se stává velice zajímavou, čtivou a ke konci i trochu smutnou.

15.04.2017 5 z 5