Stanice hrůzy

Stanice hrůzy https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14874/vetrelci-stanice-hruzy-14874.jpg 4 73 14

Vetřelci série

< 2. díl >

Přicházejí v noci, tiše jako smrt.... Rozmnožují se v těle svých obětí a při narození svůj živý inkubátor zabijí... Jsou to dokonalé vražedné stroje z cizího světa... Jsou to VETŘELCI Wilks, Billie a Bueller přežili jako jediní zničující útok na domovskou planetu vetřelců. Ale po návratu do slunečního systému se stali uprchlíky. Uprchlíky ze zamořené Země. Cestují vesmírem na kosmické lodi bez posádky. Cíl: neznámý. Netuší, že s sebou vezou náklad smrti. Smrti, které budou muset čelit. Netuší ani, že směřují ke vzdálené kolonii a vojenské základně. K ostrůvku lidství na okraji vesmíru, který je v moci generála jménem Spears. Teď musí Billie, Wilks a Bueller čelit nové nepředstavitelné noční můře: dar šílenství ze vzdálené planety vetřelců, nevyrovnaná lidská mysl a zkušenosti tajemné pilotky poručíka Ellen Ripleyové.... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Aliens: Nightmare Asylum , 1993


více info...

Přidat komentář

Richie1
06.02.2024 3 z 5

Podobná kvalita jako předchozí Hnízdo na Zemi. Zajímavé je, že v těhle apokalyptických příbězích jsou nakonec vždy největšími nepřáteli lidstva především lidé. Vždy se najdou nějací vyšinutí šílenci, kteří vytvářejí peklo pro druhé. Jakoby nestačili vetřelci. :-)
7.9.2023 - přečteno podruhé ... 60%

Profesorskey
26.10.2023 3 z 5

Rozhodně lepší než první díl, ale... ALE... Vetřelci jsou tu jen loutky bez duše, které sprovodíte ze světa jednou kulkou a se slovy "táhni do hajzlu". Kde jsou ty potvůrky schovávající se ve stínech, v šachtách, čekající na svůj okamžik? A kde je ta "stanice hrůzy"?

Nicméně jsme dostali alespoň solidní přímočarou military sci-fi se zelenými mozky, která vlastně neurazí, ale ani nějak extra nenadchne.


Luigi1
20.10.2023 5 z 5

Tak jsem si sedl a četl a četl

TERRORDROME
01.10.2023 4 z 5

Zem je obsadená votrelcami, hrdinovia berú roha z planéty, po ceste vyhodia pár xenomorfských banánových hláv podľa starej tradície do vesmíru a nakoniec zakotvia na planétoide ovládanom šialeným generálom Spearsom. Ten neváha hádzať svojich vlastných ľudí votrelcom, aby potom z tých vycvičil svoju armádu s ktorou vyhrá vojnu. Spears je vlastne ústrednou postavou tohoto dielu, dostáva veľa priestoru, vidíme jeho minulosť a mnohé pasáže sú vyprávané z jeho pohľadu. Celkovo skvelý záporák, takže mi ani nevadilo že samotný votrelci sú tu väčšinu času iba nástroje v jeho rukách (ovláda ich skrz zajatú kráľovnú ). Je to samozrejme priamočiare béčko ktoré neuhýba, láduje akciu a napätie a neváha nechať umrieť prakticky všetkých. No a na záver príde ten najväčší votrelecký hák do ďalšieho dielu.

SimaX
17.09.2023 4 z 5

Vcelku rychlovka po prvním díle. Kniha mě dostatečně bavila a pohltila abych ji přečetl za 2 dny. Vetřelců tam bylo dostatek a nápadu také, jsem spokojený. Tajné doufám, že další díly budou stejně dobré.

-miker-
28.09.2022 2 z 5

Za mna velke sklamanie, kedze podla recenzii ma titul vysoke hodnotenie.
Pribeh velmi jednoduchy, nabity akciou. Podla nazvu: Stanica hrozy, som cakal temnu, dusivu atmosferu. Zial dockal som sa len tuctoveho pribehu, v ktorom hlavne postavy pokracuju vo svojich myslienkovych pochodoch z predchadzajucej knihy a riesia v hlave svoje komplexy. Hlavny zaporak vie po cely cas vybabrat s kazdym, kto sa mu postavi do cesty a preto jeho posledny vystup a koniec je pre mna nepochopitelny. Z genia sa v jednom momente stal obycajny babrak :(
A co votrelci? Ti sa len tak ledabolo objavia v par akciach ako vedlajsie postavy. Dufam, ze v dalsej casti (Kralovna) dostanu viac priestoru...

DarkAvenger
20.07.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila. Když jde o Vetřelce tak nemůže žádná kniha zklamat. Člověku sw až nechce věřit že to je příběh napsaný v 90 letech a přitom vypadá pořád svěže svým vyprávěním.

XenaTaurus
07.08.2016 5 z 5

Kniha splnila moje očekávání, kvalitně navázala na filmové scénáře,zajímavé nápady /výcvik vetřelců/, dostatek výsuvných drštiček :)

Terva
08.11.2015 5 z 5

Snad ještě lepší a krvavější než první příběh. Osudy Wilkse, Billie a Buellera, kteří přežili zničující útok na planetu vetřelců zde pokračují v holé snaze o přežití. CITÁT - Venku, v mrtvém vakuu vesmíru neexistoval žádný zvuk.

HeatTown
03.11.2015 2 z 5

Přiznávám se, že byť jsem dočetl až do samotného konce, nebyl jsem kdovíjak ovanut tou euforií, kterou jsem zpočátku očekával. Samozřejmě, rozumím celkem vysokému hodnocení, protože je to jak s ženskou - od každé, co v životě potkáte, také nečekáte, že bude vaše životní partnerka :-)

Jack Bauer
17.03.2014 4 z 5

Vynikající pokračování o vetřelcích. Buď je to lépe napsané než předchozí „Hnízdo na Zemi" nebo jsem si už na styl psaní zvyk. Autor se lehce zmíní v krátkém odstavci o zfilmovaných vetřelcích a výborně na ně navazuje. Spousta akce, ale nepřemýšlet u toho.

Adria Orici
13.02.2014 5 z 5

Zase pěkná " divočina" . Nehledat žádné chyby a vypnou mozek a bavit se.

MildeZ
02.12.2013 5 z 5

Rozhodně daleko lepší, než předešlý díl! Tohle je oddechové čtení, které fanouška všeho Vetřelčího prostě neurazí. Výrazně mi pracovala představivost u postav Wilkse a hlavně perverzního Spearse :)

Konai
30.11.-0001 4 z 5

Druhé pokračování. ČÍm větší číslo, tím lepší známka.