Královna

Královna https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14875/vetrelci-kralovna-14875.jpg 4 67 12

Vetřelci série

< 3. díl

Normální žena s výjimečnou vůlí k životu. Skrývající se dívka v potížích. Svět na pokraji zkázy bez možnosti úniku. VETŘELCI. Poručice Ellen Ripleyová se probudila po dlouhé cestě vesmírem s dírou ve vzpomínkách a ohromnou vůlí k životu. Když potká dva veterány války proti vetřelcům Wilkse a Billii, uvědomí si, že našla spolubojovníky - a je připravena vyrazit do boje. Pak objeví strašné tajemství skrývající se za jejím dlouhým spánkem. Když se ona, Wilks a Billie připravují využít královnu ze všech vetřelců k vyhlazení jejích dětí z povrchu Země, stane se toto tajemství její největší zbraní - a také největší přítěží. Osud Země je na vážkách a Ripleyová a Billie se musí vyrovnat s tím, co znamená být jiný... a co znamená být lidský.... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Aliens: The Female War , 1993


více info...

Přidat komentář

Profesorskey
04.01.2024 1 z 5

Jako oddechovka před a po náročnější četbě toto dílko funguje. Jedná se o hard-sci-fi řežbu, ve které je hromada plochých postav a nedostatečně popsaných lokalit bez použití náročnějšího a vzletnějšího jazyka, zároveň celá dějová linka a vyústění je poněkud... hloupá? Abyste chápali, jsem velkým fanouškem vetřelců, a nikdy jsem je nepokládal za vyloženě hloupé. No celou touto trilogií se táhne myšlenka, že jsou to prostě "brouci", kterých se zbavíte kulkou se slovy "táhni do hajzlu", a kteří jsou prostě tupí (proto oceňuji telepatickou schopnost vetřelčí královny). A tuto tupost prostě nedokážu překousnout. Není to nic, k čemu bych se vrátil, prostě svou práci to udělalo a teď jdu na něco složitějšího.

TERRORDROME
26.10.2023 2 z 5

Minulý diel sa mi veľmi páčil, tento už bol skôr ako pubertálna fan fikcia. Problém s votrelcami vyriešime tak, že chytíme kráľovnú kráľovien a vyklopíme ju na Zemi, hned´ vedľa nejakých extra náloží kde k nej podľa plánu nabehne celá populácia xenomorfov. Samotný votrelci sú tu po predošlom diely síce už sami za seba, ale tým že ich je tak veľa a pohybujú sa v čriedach na otvorených priestranstvách strácajú na nejakej desivosti a ostáva tak len tupá akcia keď padajú ako muchy. Jasné že hrdinovia idú zasa proti všetkým, lebo velenie sú tradičný tupci a čo je asi najhoršie, že hlavný ťahák Ripleyová je tu vlastne zbytočná a jej rolu by pokojne mohol prevziať ktokoľvek ďalší. Jej psychické roztavenie po "šokujúcom" odhalení slúži len na to aby chvíľu smutne čumela a potom išla ďalej. No a na záver hrdinne vzdorovitá/vzdorovito hrdinná záchrana dievčatka, ktoré sme videli už minule cez kamery a je samozrejme jediná kto prežil uprostred pekla útok votrelcov aj fanatikov pod hromadou mŕtvol, zdravá a nenakazená nejakým objímačom tvárí. Má to spád aj hromadu rozstrieľaných votrelcov, ale prišlo mi to ako príliš drevorubačská zlátanina napísaná 10 ročných chalanom pod školskou ľavicou.


Luigi1
20.10.2023 5 z 5

Knížky jsou moc pěkné škoda,že filmaři nešli stejnou cestou

-miker-
04.10.2022 3 z 5

Dockal som sa. Konecne akciou nabity pribeh, v ktorom konecne dostali svoj priestor aj samotni votrelci. Z prvej serie asi najlepsia cast i ked Billie mi dost lezie na nervy od samotneho zaciatku serie.
Pozoruhodny je aj preklad:
board - paluba, je tu prelozena ako doska a airlock ako vzdusny zamok
A na zaver perlicka:
"Pak si prisera uvedomila, ze je mrtva a padla k podlaze."

Inak netusim, na zaklade coho poniektori citatelia sudia, ze Billie a Wilks su Newt a Hicks. Ved po pristati na mesacnej stanici Gateway sa prvy krat stretli s Ripley a navzajom sa predstavovali a riesili svoje zazitky s votrelcami. Ak by sa poznali, stretnutie by muselo prebehnut inak. Nemyslite?
Nakoniec v uvode Alien3 bola neboha Newt tinezerkou. Takze ani casovo to cele nesedi. Ale mozno niekde daleko v galaxii...

DarkAvenger
20.07.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila i když zamrzí že postavy Hickse a Newt přejmenovali aby to neodporovalo třetímu filmu. Každopádně fandy Vetřelců nejspíš potěší. Mě se víc ovšem líbili pozdější příběhy jako třeba Koncert zla.

CharlesWard
12.03.2019 2 z 5

Hřebíček do rakve kdysi poutavě psané série.

markal
15.11.2017 1 z 5

Jakoby tuto knihu nepsal Perry (on ji taky asi ani nepsal — uprimne si myslim, ze to psala jeho dcera a sam Perry tomu propujcil jmeno jen kvuli tomu, aby se prodavala). Plna rozboru toho jak se citi zena, ktera miluje androida, jak se citi zena ktera zjisti ze je android, o cem se zda zenam cestujicim mezi hvezdami. Akce pomalu a celkove to ani nedavalo smysl (ani na te nejnizsi urovni, kterou vyzadujete od akcni sci-fi).

Terva
08.11.2015 5 z 5

Normální žena s vyjimečnou vůlí k životu - Skrývající se dívka v potížích - Svět na pokraji zkázy - Bez možnosti úniku............ Tak při tomhle jsem chrochtal blahem, Dle mého je tohle nejlepší příběh celé série a připočtu-li nádhernou kresbu na obálce - je tohle přímo dokonalé dílo. Malá ochutnávka: Ripleyová stiskla spoušť a vypálila rychlou dávku do masivního hrudníku příšery. Běžící monstrum se na místě zastavilo. Jeho podbřišek pod silou explozivní náplně střel vybuchl........

MildeZ
09.09.2014 4 z 5

Jooo taková aliení vyvražďovačka - prostě tohle je typický druh oddechového čtení. Vypnout a nepřemýšlet ;-)

Jack Bauer
19.03.2014 5 z 5

Škoda, že filmy nešly touto cestou, Vetřelec: vzkříšení i přes velmi pěknou podívanou a akci mě připadl jak nějaký komiks a děs nějak nepůsobil. Tak díky alespoň za knižní pokračování skvělých filmů.

Adria Orici
13.02.2014 5 z 5

Velmi zajímavý příběh . Souhlasím s Konai. Příběh má akci . napětí . Steve přidal , emoce a city . Které vystihl a popsal zajímavým způsobem . Škoda že toho nevyužil i v předchozích knihách , nepřitlačil na pilu aby se více s rozepsal.

Konai
30.11.-0001 5 z 5

Nejlepší ze všech knih o Vetřelcích.

Štítky knihy

milostné vztahy sci-fi romány

Autoři knihy

Steve Perry
americká, 1947
Stephani Danelle Perry
americká, 1970

Kniha Královna je v

Přečtených91x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce52x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x