sharina sharina komentáře u knih

☰ menu

Bouřlivá noc Bouřlivá noc Elle Kennedy

Já mám autorku velice ráda, jelikož jsou to knihy, kterými si člověk zpříjemní jedno až dvě odpoledne. Je to slabší série, než na co jsem od autorky zvyklá, přeci jen takovéhle zápletky opravdu patří (podle mě) na ty školy, než k dospělým mužům. Ale svým vlastním způsobem si mě získala druhá kniha, Reeda jsem si skutečně zamilovala a u třetí knihy, příběh AJ-e mě i rozbrečel, tudíž nejde si ji neoblíbit.

12.09.2023 4 z 5


Inkoust Inkoust Alison Belsham

(SPOILER) Stejně jako první díl musím pochválit skvělé téma a řekla bych ne úplně typické, ač je spousta tatérů a lidí, které se o tohle téma zajímají. Kniha pro mě byla čtivá, zajímavá, ale ... upřímně ten konec, nejen, že byl hodně rychle utnutý - vážně mě více zajímala zápletka s Aimée, což bych ještě více méně zkousla. Každopádně chování policie v průběhu dopadení a vůbec záchrany poslední oběti, to bych hodně rychle zastávala názoru jako Marni a policajtům se vyhla velkým obloukem.
Plus musím zmínit, že mi v tomto díle Marni zápletka přišla až moc násilně vtažena do příběhu, buď ji autorka měla mnohem více rozvést anebo to tam necpat vůbec.

24.02.2023 3 z 5


Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

(SPOILER) Další kniha od Tima Weavera. Začátek, průběh děje, nápad a jeho pojetí naprosto špičkový. Říkala jsem si páni, to je na pět hvězd, další oblíbená kniha. Jenže pak následoval docela rychlý útlum téhle euforie. Už jsem opravdu chtěla zjistit, kdo, proč, jak a stále se do toho zamotávalo více postav, další věci... což už bylo u nějakých 500 stran na palici. Každopádně konec skvělý a ještě víc potěšující (až mě to zaskočilo) bylo, když se Bek setkala s Davidem, to bylo prostě kouzelné. A jsem zvědavá, co tam bude/nebude dál.
Úžasné scény, co se týče boje o přežití na Vraním ostrově, ale i těch dojemných, zejména na samém konci. David Raker to není, ale bylo to skvělé čtení.

03.09.2022 4 z 5


Hra Hra Elle Kennedy

Pro začátek musím říct, že tahle autorka píše skvěle. Je to čtivé, vtipné, odpočinkové čtení.
Tohle je třetí díl a já jsem natěšena na čtvrtý. Každopádně si myslím, že Hra u mě v téhle sérii povede. Je to zejména tím, že se tu řeší i psychologická témata, což bylo pěkné oživení. Hlavní postavy Hunter a Demi skvělé, velmi sympatičtí oba dva. Navíc tenhle díl opravdu nepostrádal vtip, kdy jsem se kolikrát opravdu od srdce zasmála.

28.03.2022 5 z 5


Lapuťák a kapitán Adorabl Lapuťák a kapitán Adorabl Dominik Landsman

Dominika Landsmana jsem objevila už dávno, takže bylo jasné, že dřív nebo později se musím dostat i k pohádkám o Adorablovi, které čteme po večerech se synem. Někdy je zřejmé, kde autor bere inspirace k navržení příběhu a tvorů, i přesto, je to prostě Landsman, tak jak ho známe. Člověk se pobaví a starší dítě z toho bude mít taky krásný zážitek. Příběh rychle ubývá, má hlavu i patu a plusem jsou nádherné ilustrace. Ve výsledku je to krásná pohádka, ke které se se synem ráda zase vrátím až bude starší.

22.01.2022 5 z 5


Sedm zákonů: Jak civilizace vznikají, dosahují vrcholu a upadají Sedm zákonů: Jak civilizace vznikají, dosahují vrcholu a upadají Miroslav Bárta

Dostala jsem se ke knize omylem, byla kupovaná jako dárek, ale neodolala jsem po přečtení úvodu.
Kniha je psána čtivě, nutí se opravdu zamyslet, jak nad tím, co bylo, tak samozřejmě nad tím co je a co se děje. Pravdou zůstává, že ne vždy je to hezké téma na čtení a abych byla upřímná některé věci, které jsou v knize rozebírány ve mně zanechávájí strach a úzkost. Autor sám odkazuje na spoustu dalších věcí, které by mohly být zajímavé a ráda bych jich spoustu dohledala.
Neřekla bych, že to byla má poslední kniha od autora. Píše sympaticky a tak, aby tomu rozuměl i laik, což je obrovské plus.

14.12.2021 4 z 5


Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

(SPOILER) Upřímně je mi z toho příběhu špatně. Byl to skvělý, propracovaný a čtivý příběh. Nedokážu si vůbec představit, že by to potkalo mě a někdo by se mi snažil vzít syna.
Po dlouhé době opravdu velice silný děj, ze kterého běhá mráz po zádech, člověk cítí beznaděj, smutek a vážně u tak posledních 30 stran mi bylo zle.

SPOILER
Pravdou je, že Milese jsem prokoukla téměř hned - myslím, že důvod vězí v tom, že podobnou osobu znám (rozhodně ne v takové míře a hyenismu, ve které zde byla postava vykreslená). Takže jsem měla občas problém s tím, jak mu Pete "skáče na špek" a je takový "mouchy snězte si mě". Ale takovým osobám se dá těžko odporovat. A je i na tom vidět, jak autor přesně vystihl povahu postav.

14.11.2021 5 z 5


Plán Plán Elle Kennedy

Bez pochyby je tohle báječná série. V každé knize je přesně to, co potřebujete a je to krásné, pohodové, rychlé čtení.
První tři díly byly naprostá pecka, a to jsem si nemyslela, že si oblíbím díl s Deanem - byl to asi nejvtipnější díl z celé série.
Za to poslední díl s Tuckem, nevím... Teda takhle, potkat takového muže na živo, to by si přála každá žena. A ano, je to dobré ukončení příběhu, už je to přeci jen dospělejší. Ale upřímně Sabrina mi nepřirostla k srdci, na to jak se prezentovala a pak některé její kroky a jak si je obhajovala. To teda ne, šlo by to svižněji a asi i pro čtenáře (nebo pro mě rozhodně) příjemněji.
Mimochodem by mě zajímalo, kde autorka viděla sexy hokejisty a myslím tím, že dá rovnou čtyři hot hokejisty do stejného týmu. Protože, co já vím, hokejisti nejsou úplně nejkrásnější sportovci.

09.11.2021 4 z 5


Temné říční proudy Temné říční proudy Sharon J. Bolton

Jsem ráda, že jsem se k autorce vrátila a rovnou na sérii s Lacey, protože celá série je bomba. Tady u zatím poslední knihy - doufám, že dalšího dílu se dočkáme - dávám čtyři hvězdy. Konec mě zklamal a to ne, jak skončil nebo že ve výsledku bylo ještě více informací, než by bylo nutné. To je u Bolton už zvykem a proto se mi její knihy líbí. Ale proto, že nebyla přesně popsána záchrana - do háje, kam se poděl Joesbury?! V rozuzlení to byla paráda, ovšem to okolo se dalo ještě rozepsat.

11.09.2021 4 z 5


Stín noci Stín noci Deborah Harkness

Jsem velmi zklamaná. Oproti prvnímu dílu, ze kterého jsem byla nadšená, jsem tenhle díl měla rozečtený dlouho a nemůžu říct, že jsem se na jeho četbu těšila. Stránky popsané různými popisy, ale důležité věci se vejdou do pěti vět. Nehledě na to, že Dianu jsem si stále neoblíbila a dost pochybuju, že si mě ještě získá. Taky proto, že poslední díl nevím kdy si přečtu.

26.08.2021 2 z 5


Čas čarodějnic Čas čarodějnic Deborah Harkness

Popadl mě hon na fantasy knihy, tudíž bylo jasné, že se k této knize - respektive sérii, protože nikdy nečtu jen jeden díl - dříve či později dostanu. Opravdu jsem překvapená, jak postavy tolikrát omílané dokážou autoři vytvořit zase trochu jinak. Což je tady opravdu zachyceno velmi dobře. Fantasy svět vytvořen touto autorkou je mi velice sympatický. Navíc Matthew, no kterou ženu by takovýhle upír neuchvátil, to je nepopiratelný fakt. Kniha je čtivá, přečetla jsem ji velice rychle, ale... občas mi přišlo, že se ztratila jedna dvě věty nebo se z ničeho nic najednou jelo zase na jiné místo, trochu to zamrzelo. Tohle bych ještě pochopila. Větší problém pro mě byla hlavní hrdinka, nejsem si jistá přesně proč. V některých částech na mě působila špatně a nesympaticky. Upřímně mi víc přirostla k srdci Ysabeau, aspoň v tomto díle, jsem sama zvědavá, jestli v pokračováních názor změním.

25.05.2021 4 z 5


Smečka Smečka Andrea R. Cremer

Pravdou je, že jsem se ke knize dostala náhodou, protože jsem se snažila najít sérii podobného žánru, co jsem před lety četla. Ano, je to četba spíš pro mladší ročníky (dívky), ale je to krásná oddechovka, která se rychle přečte. Navíc to je zas jiné podání vlkodlaků a nadpřirozena jako takového.

03.01.2021 5 z 5


Světla na obloze Světla na obloze Lisa Lueddecke

Přemýšlela jsem, jestli dát čtyři nebo pět hvězdiček. Ano, kniha je určena dětem/mládeži, ale já osobně miluju pohádky a tenhle příběh mě upřímně dostal.
Čtyři hvězdičky dávám proto, že od začátku je jasné jaký bude konec. Je to přímočaré a vůbec by mi nevadilo příběh v některých částech více rozvinout.
Pravdou ale zůstává, že se čte rychle, člověk (tedy aspoň já) jsem opravdu chtěla číst dál a ten konec mít co nejrychleji dočtený, jen abych věděla.
Chyby jsou všude a to i zde, každopádně je tohle kniha, kterou si budu pamatovat a ráda ji budu číst znovu, i svému dítěti.

15.09.2020 4 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Tahle kniha se četla sama, ale opravdu jsem čekala nějaké rozuzlení, kdo si s čím začal. Je tam spousta otázek, hlavně proč se Hanna tak chovala. Nehledě na ten konec, celá kniha byla v celku popsaná detailně a napínavě, bohužel ten konec byl tak utlý.
Nevadila by mi představa pokračování. Autorka by tam měla, co napsat.

24.08.2020 3 z 5


Obětina Obětina Sharon J. Bolton

Má první kniha od této autorky a dost se podivuju nad tím, že už jsem na ni nenarazila dřív. Pravda, na styl psaní si člověk (aspoň já) musí zvyknout, překlenout se přes začátek byl pro mě celkem oříšek, i pak jsem s ním trochu bojovala. Každopádně příběh, postava a místo, kam bylo vše zasazeno tomu se nedá nic vytknout. Ve výsledku moc krásná kniha.

25.04.2020 5 z 5


Špinavá hra Špinavá hra Sandra Brown

Autorka má mnohem lepší knihy. První polovina byla zdlouhavá a pro mě místy i nudná. Vlastně jediné, co tam bylo originální (ač dost úchylné) byla situace, jak se "hlavní pár" dal dohromady. Ovšem druhá polovina knihy už byla správná, od té jsem se nemohla odtrhnout.

21.01.2020 3 z 5


Reportér Reportér Sandra Brown

Upřímně jsem si myslela, že Skryté zlo a Skandál od této autorky již nic nepřekoná. Každopádně po přečtení této knihy budu muset zvažovat, která u mě zvítězí. Ano ... je to typická kniha od této autorky. Tedy čtivá se zamotaným příběhem a opepřené trochou romantiky. Člověk jen napnutě čte a nemůže se dočkat konce, jen aby věděl, jak to dopadne.

09.09.2019 5 z 5


Špatná dcera Špatná dcera Joy Fielding

Až od poloviny mě kniha nutila číst dále, do té chvíle to bylo pro mě spíš čtení z dlouhé chvíle. Konec mě ani nijak nepřekvapil, jelikož jsem si touhle knihou vzpomněla na jiný příběh, kde se dělo něco podobného, tudíž jsem spíš doufala, že se nepletu a pachatele si myslím správně.

04.03.2019 4 z 5


Skandál Skandál Sandra Brown

Není to má první kniha od autorky a tahle se řadí rozhodně mezi přední příčky a to hlavně díky tomu, co ve mně dokázala rozehrát za emoce, kterých se budu ještě hodně dlouho zbavovat. Na knihu rozhodně hodně dlouho nezapomenu, jelikož je to velice silný příběh dvou lidí, kteří přes všechnu nepřízeň života dokázali znovu povstat a dovršit životního štěstí, které je nesmírně důležité. A i když jsem věděla k čemu celá kniha míří bylo opravdu působivé číst, jak dokonale Jade pomstu provedla a to jsem se bála, že se vše opět zbortí.

08.02.2019 5 z 5


Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

(SPOILER) Musím dát čtyři hvězdy, bohužel. Přestože mě kniha nutila se soustředit pouze na text a na nic jiného, a to se mi poslední dobou nedaří. Každopádně tu jednu hvězdu, kterou jsem knize neudělila je fakt, že po zhruba polovině knihy už byl konec dost jasný. Budu znít divně, když řeknu, že jsem stále doufala ve zhýralost tématu a postav, že by přeci jen hlavní hrdinka mohla konečným rozhodnutím čtenáře překvapit. Tudíž ano, svou roli v knize splnila do puntíku, nevíte čemu vlastně věřit, ale kdyby se vydala tou temnou stranou vůbec by mi to nevadilo, vlatně naopak.
A také ta jedna hvězda je za rychlý konec, autor mohl něco mnohem více rozvětvit, jelikož bych měla ještě nějaké otázky, které nebyly zodpovězeny.

28.01.2019 4 z 5