Reportér

Reportér https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310296/mid_reporter-Cig-310296.jpg 4 420 116

Dawson Scott, uznávaný reportér, se doslýchá od svého informátora z FBI, že se objevily nové informace o případu, který začal už před čtyřiceti lety. Ví, že by z toho mohla být mimořádná reportáž, a když začne zkoumat okolnosti, upoutá ho mladá vdova Amelia, která je s tímto případem spjatá. Pak je zavražděna chůva jejích dvou malých synů a dochází k zásadnímu obratu. Dawson se pouští po stopě unikající zločinecké dvojice a odhaluje překvapivé tajemství… Napínavý i vášnivý román je příběhem o lžích, které říkáme sami sobě, abychom přežili, a o nemožnosti skutečně uniknout vlastní minulosti.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Deadline , 2013


více info...

Přidat komentář

princeznaaura
23.03.2023 2 z 5

Och to me tak nudilo, az jsem se do cteni musela nutit. Nechapu to vysoke hodnoceni, S.Brown asi zas na chvili vynecham. Cervenou knihovnu jsem rovnou preskakovala.

LuckaDea
20.01.2023 5 z 5

Jeden z prvních thrillerů, co jsem četla. Děj byl napínavý, příběh čtivý, a na konci mě čekalo i překvapení. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a díky ní jsem si celkově žánr thriller oblíbila.


rm
27.11.2022 5 z 5

Jo, mě se to také líbilo. Na konci mě čekalo překvapení, ale to dává autorka často do svých závěrů...

Jana-Marie
20.07.2022 4 z 5

Autorčiny knihy mě baví a ani tahle nebyla vyjímkou - zajímavý příběh, od kterého se člověk nemůže odtrhnout, okořeněný romantikou - na léto zn. ideál.

w.ver
19.04.2022 5 z 5

Z tehle knihy jsem byla nadsena a porad jsem. Zajimave tema a krasne se to cetlo…

jarkaska
19.03.2022 5 z 5

Další pěkná kniha od Sandry. První polovina knihy mi poměrně trvala delší čas, ale zato ta druhá práce ne práce jen jsem četla. To co jsem od začátku tušila, se mi na konci potvrdilo.
A tak zase na další knihu.

Paksenarion
22.01.2022

Četla jsem od S.B. fantastické knihy i hodně mizerné a tohle je tak půl na půl. Námět pěkný, pointa skvělá, dokud jí na konci poněkud nerozmělnila. Úplně zbytečně. Ale... postavy mdlé, nijak extra sympatické a některé dialogy jak z Bravíčka. Ta postelová scéna byla fakt peklo, navíc anatomicky neproveditelná. Škoda, mohl to být skvělý příběh, ale hodně tomu chybělo. Sandra to rozhodně umí lépe.

Sabča817
14.11.2021 3 z 5

Čtivé, zajímavý námět s několika překvapeními.

emamat
24.10.2021 5 z 5

Tak v půlce knihy jsem myslela, že už nebude co číst a nakonec pecka. Opět se autorce podařilo mě dostat.

keiko33
14.07.2021 5 z 5

To je moja tretia kniha od autorky a musim povedat, ze lutujem ze som s jej tvorbou nezacala uz davno. Mam rada romantiku aj trillery a este viac, ked sa to prepoji. Autorka vie pribeh dokonale vykreslit, vymysliet take zapletky, ze sa nedokazete od knih odtrhnut. Pribeh Dawsona, zacal uplne inak, ako so som si predstavovala, ze skonci. Cakala som klasiku, reportera, ktory sa zenie za pribehom a medzi tym sa zamiluje. Nakoniec to bol pribeh o 40 rocnom nahanani vraha a vedlajsich nasledkoch jeho cinov. A ze ich bolo pozehnane.

bekule
25.05.2021 5 z 5

Po půl roce jsem opět sáhla po knize SB a opět jako v Tučném úterý scéna v bažinách. Ovšem až na tu podobnost s tajným úkrytem byla tato kniha zase úplně jiná , a troufám si říct že lepší. Měla jsem chuť na napínavou oddechovku s troškou romantiky a dostala jsem vše, ještě s nádavkem velmi sympatické dvojice nebo vlastně s těmi klučíky čtveřice a hlavně několik nečekaných překvapení na závěr. Doporučuji !!!!!

Nelička
08.04.2021 5 z 5

Byla jsem celkem rozhodnutá dát těch hvězdiček míň. Nepřišlo mi to AŽ TAK boží, jak jsem čekala. Nicméně poslední třetina knihy mě docela přesvědčila o tom, že si zaslouží plný počet. Za mě dost nečekaný zvrat, který mě fakt dost bavil.. Doporučuju přečíst! :)

Myška43
11.03.2021 5 z 5

,, Tajemství je venku. Nějaké otázky?"

No, já jednu mám, sama k sobě. Proč jsem nezačala číst knihy této úžasné autorky už dávno? Nepřestává mě překvapovat.
Sice jsem trochu zápasila se začátkem, ale potom.... Vynikající poutavý a rozmanitý děj, skvělá zápletka. Další a další stupňování odhalení, fakt paráda.
Vřele doporučuji!!!!

susu
23.01.2021 5 z 5

Říkala jsem si, že si dám ke čtení romantiku s puncem červené knihovny, ale místo toho jsem dočetla báječný thriller plný tajemství s překvapením na závěr. Jasných pět hvězd!

tatjana1737
14.01.2021 5 z 5

(SPOILER) Veřejně a vřele děkuji alekis za doporučení!

!!! POZOR, LEHKÉ SPOILERY !!!

Od Sandry Brown jsem nic nečetla, nebo si toho nejsem vědoma. Po výměně knižních tipů, a poté, co se ukázalo, že kniha je v knihovně k zapůjčení, jsem se do ní pustila, a po přečtení musím říct, že se mi líbila, a to moc. Jistě, zpětně bych dokázala najít nějaké vady na kráse, ale upřímně prohlašuji, že takhle dobře jsem si dlouho nepočetla. Ze začátku jsem čekala úplně jiný příběh: když došlo na rozhovor Dawsona s nadřízenou, čekala jsem - s ohledem na nálepku "četby pro ženy", že hlavní aktérkou bude Harriet. Stačila jedna zmínka o propadlém břichu, pár narážek na Harrietinu váhu, a měla jsem před sebou mysogyna a tupce, přesvědčeného o své důležitosti, jako byl ten novinář v letadle ze Smrtonosné pasti 2. Poněkud mne proto hned z následující kapitoly překvapilo, že hrdinou je opravdu ten Dawson Scott :-). Následně jsem očekávala, že příběh se bude točit kolem soudního procesu se Strongem, kterému ale překvapivě tolik prostoru věnováno nebylo, a vše se posunulo úplně jiným směrem. I když i na toho Stronga nakonec v závěru došlo.

Příběh měl pro mne všechno to, co se mi líbí na amerických kriminálkách: dávný a nedořešený případ, americký justiční systém, rozervaný hlavní (a sexy) hrdina, sympatická jižanská dáma s pohnutou minulostí, děsivý padouch, stárnoucí agent FBI se silně vyvinutou profesní ctí, který chce dořešit nedořešený případ své osobní kariéry, dvojice teroristů, po nichž se zdánlivě slehla zem, ale kteří ohrožují všechny západní hodnoty, erotické pnutí mezi hlavními hrdiny, gradující napětí (kdo sakra opravil ten míč??!), jehož dávka byla namíchána tak akorát, čím dál dramatičtější stíhání padoucha, stín reportáže, která by reportérovi mohla vynést Pulitzera, hned několik dějových zvratů, Headleyho zášť, ... Jediné, co mi nesedělo, a soudě podle komentářů níže jsem asi jediná, bylo prokládání deníkovými zápisky. Osobně bych, při snaze osvětlit věci z minulosti, poskytovat čtenáři vodítka či ho naopak různými narážkami mást, volila spíše retrospektivní vyprávění či kapitoly vracející se v čase, ale vlastně by to (= můj názor) v knize vůbec být nemuselo. Naopak, v případě Flory mne to pouze mátlo a kazilo mi to dojem, který jsem si na ni udělala. Na jednu stranu věrná stoupenkyně Carla, která se nechává půjčovat jiným chlapům, je účastna chladnokrevných vražd nevinných, účastní se bombových útoků a střílí do lidí, a k tomu neustále plačící žena, která se upíná na svoje jediné dítě...

Sexuální scény mi nikterak explicitní nepřišly, naopak oceňuji, že autorka jimi docela šetřila (byť ta přitažlivost mezi Amelií a Dawsonem ze začátku byla trochu násilná - asi bych hned nešílela z týpka, který si mne potají fotí s dětmi na pláži), a když už nakonec k něčemu došlo, volila takové výrazové prostředky, které mne neznechutily. Většinou se autoři zmítají mezi dvěma extrémy, buď čtenáři naservírují všechno se vším všudy, anebo naopak mlží a pohybují se na poli jinotajů. Sandře Brown se podařilo jít tou první cestou, ale vkusně. Zároveň bych kvůli přítomnosti milostné linky knihu automaticky neřadila pod "červenou knihovnu", toto hezky vystihla alekis v komentáři ke knize "Alibi".

Po celou dobu čtení jsem si říkala, že je to dobré, hodně dobré, ale že bych tomu dala tak 4 hvězdičky, "něco" mi tam "chybělo". Pak ovšem SB odpálila bombu, kterou jsem tedy vůbec nečekala. Jak jsem si užívala samotné čtení, nezamýšlela jsem se nad kombinatorikou, takže to pro mne bylo opravdu překvapení, a kdybych už u čtení neseděla na gauči, tak bych si z toho sedla na zadek. Proto těch jasných pět hvězd. Trochu se bojím, že až sáhnu po dalších knihách autorky, nebudou už tak dobré, Reportér mne opravdu dostal.

raty
09.12.2020 5 z 5

Od Sandry Brown si nikdy nenechám ujít žádnou knihu. Tato patří určitě k jejím nejlepším. Mix detektivky s romantikou je pro mě perfektní odpočinková četba.

alekis
11.11.2020 5 z 5

On a ona na pláži... Moře, slunce, písek... Jsou zamilovaní! Jsou skvělí! On má metr devadesát, blond vlasy a bicepsy, ona je jedním slovem nádherná! Procházejí se, omámeni láskou a sami sebou... Z domu vybíhají dva roztomilí chlapečkové. Idyla je kompletní. Páni, tohle musí být fakt červená knihovna!
Takže dost! Závěr, který jsem popsala, tam je. Ovšem, jinak je Reportér hodně dobrá kniha, tentokrát se autorka předvedla v nejlepším světle. Když v průběhu děje "pověsí na zeď pušku", tak někde o kus dál ta puška opravdu vystřelí. Překvapení střídá překvapení, odkrytí jde v závěsu za odkrytím a každý náznak je doveden k řádnému pokračování a vysvětlení.
Nemohu a nechci nijak přiblížit děj. Hlavní padouch byl strašný, a jsem přesvědčená, že takoví lidé opravdu existují. Je tam dost mrtvol, ale to není těžištěm knihy. Stránku za stránkou se situace mění a některá odhalení jsou až šokující. A to poslední - to prostě nevymyslíš!
Výborná kniha, doporučuji.

smejkalova.m
18.10.2020 4 z 5

Třetí kniha od Sandry Brown, a pořád to není ono, nemůžu tomu přijít na chuť a něco mi tam vždycky chybí. Jinak příběh byl fajn, ale že by mě to nějak strhlo, tak to se říct nedá.

gigi77
17.10.2020 4 z 5

Mám tuto autorku velice ráda. Její knihy jsou napínavé a zároveň romantické, zkrátka pro ženy. Jinak tomu nebylo ani v tomto případě.
Jediné, co mi příliš dobře nesedlo a za co ubírám jednu hvězdu, byla první sexuální scéna. Připadala mi tzv. "nahrubo" naškrábaná a v celkovém kontextu působila jako nedotlučený hřebík v plaňkovém plotě, který krásně lícuje. Prostě mi tam tak nějak divně trčela :-)

prcek19
09.10.2020 4 z 5

(SPOILER) Opět autorka nezklamala..mám její knihy ráda a vždy se k nim s radostí vracím..chvílemi sem při čtení kroutila hlavou, že se něco takového může dít..jak může někdo být tak ovládaný svým otcem, že je schopný zabít i svou bývalou manželku, se kterou má dvě krásné děti..nicméně to aspoň vylepšovaly scény s Dawsonem..příjemné čtení

Štítky knihy

americká literatura thrillery romantika

Autorovy další knížky

Sandra Brown
americká, 1948
2016  87%Skryté zlo
2017  82%Pomsta
2018  77%Podraz
2007  85%Mrazivý chlad
2008  89%Skandál

Kniha Reportér je v

Právě čtených4x
Přečtených600x
Čtenářské výzvě43x
Doporučených35x
Knihotéce269x
Chystám se číst173x
Chci si koupit28x
dalších seznamech2x